Цитат
Меги,девойките,които изтърваха така Тери нямат ли възможност да го водят на обучение?Има толкова много добри учители за кучета ... някои от тях идват на адрес.Не мисля,че нещата са толкова лоши ...май на момичетата не им се занимава :- А какво мислят родителите им по този въпрос?
Явно нямат възможност,а вече нямат и желание.Нещата са вече много лоши.И аз си мислех , че не е чак толкова зле и безнадеждно , но като го видях вчера много бързо си промених мнението.Наистина е много агресивен и доминантен, дори вече си мисля, че няма надежда да се промени, все си мислех, че има но след вчера незнам, много кучета и агресивни и всяккави са ми минали през ръцете , но такова чудо не съм виждала.
Те живеят сами, родителите им нямат нищо общо.
Цитат
Не се самообвинявай,ами потърсете съвет от хора,които могат да помогнат в случая. Имам предвид професионален съвет. Това куче е такова благодарение на хората,които са го осиновили. Сега е излишно да говорим ,че е трябвало по-рано да го махнете от там,поне личното ми мнение е такова. Въпросът е как да му се помогне сега.Завържете ли го на тоя паркинг, пиши го бита карта само ще затвърди придобитите с времето лоши навици.Не разбирам много от възпитание ,признавам си, но си мисля,че на тоя може да му се помогне все още и да се превъзпита. как се е стигнало изобщо до тук ,никой ли не забеляза досега? Жалкото е,че той ще плати за човешки грешки . Не знам колко души сте ангажирани със съдбата му,но дано измислите нещо по-добро от тоя синджир и паркинга. Все се заричам да не влизам да чета тук. Съжаляма, ако те натъжавам с това,което пиша ,но ми стана много криво за това куче,ама много.
Покрай Нова година Тери е бил при човек занимаващ се с обучение от 20 години.Бил казал , че такова чудо не е виждал и , че няма никаква надежда за него.Съветвали сме се и с други хора и те са на почти същото мнение.Аз самата смея да твърдя , че разбирам от обучение и си мислех , че има надежда, но след вчера незнам, макар че съм вечния оптимист и ми се ще да се пробвам, но няма къде да го държим докато се пробвам.Още лятото когато беше 4 месечен го видях, че нещата не вървят на добре.Оттогава много пъти съм говорила с момичетата и човек занимаващ се с обучение говори с тях, казвахме им как трябва да си променят отношението си към него какво трябва да правят , за да не се случи това , казвах им да четат тук, направо езика ми се изтърка и те уж разбраха...., но явно не.Всъщност те още не съзнават,,че всъщност вината е в тях и , че те са виновни това куче да се превърне в това.Когато го взеха беше на 2-3 седмици, можеха да го превърнат в каквото си искат, но явно не знаеха как.