Dog.bg Форуми : Синеок беборан търси дом (Отново търси дом)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (7 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Синеок беборан търси дом (Отново търси дом)

#41 Потребителят е офлайн   sad eyes Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 14 January 2009 - 09:24 PM

Цитат

Намерихме вариант да го дадем пазач в един автопаркинг :(Там ще бъде вързан, едва ли ще могат да го пипат , поне на първо време.

Е голям вариант сте намерили.Съжалявам,но не можах да се сдържа. НЕ искам никой да обидя,но когато поемеш отговорност или я поемаш или не ,важи и за задомители и за осиновители. С тоя синджир на паркинга... ,чета и не вярвам какво чета. Ако беше прекарал в дом няколко дни ,ако щете седмица да,но след толкова време  да го опънете на синджир на паркинга, е не го разбирам.Сигурно Ви е трудно,но в такива случаи аз пък си мисля какво причиняваме на едно такова същество за да ни е по-удобно на нас.Проблемът с куча си висеше перманентно,можехте да мислите вариант междувременно,защото беше ясно като бял ден,че осиновителите са пишман.Нищо лично.Дано не осъществите  идеята си в този й вид и намерите друг подслон за този нещастник :(

#42 Потребителят е офлайн   Меги Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 14 January 2009 - 09:34 PM

Цитат

Е голям вариант сте намерили.Съжалявам,но не можах да се сдържа. НЕ искам никой да обидя,но когато поемеш отговорност или я поемаш или не ,важи и за задомители и за осиновители. С тоя синджир на паркинга... ,чета и не вярвам какво чета. Сигурно Ви е трудно,но в такива случаи аз пък си мисля какво причиняваме на едно такова същество за да ни е по-удобно на нас.Проблемът с куча си висеше перманентно,можехте да мислите вариант междувременно,защото беше ясно като бял ден,че осиновителите са пишман.Нищо лично.Дано не осъществите  идеята си в този й вид и намерите друг подслон за този нещастник :(

Знам , че е така и се обвинявам.Покрай намирането и задомяването на Тери всичко стана много бързо.Сега наистина няма къде да го вземем.В килиника на стационар или на хотел е направо невъзможно, та той не дава да го пипат и хапе сериозно, бие се с други кучета , хапе хора.Не го правим , защото така ни е по- удобно или защото ни харесва или не ни се занимава.Много ми се ще да не осъществим тази идея , наистина много ми се ще.Нямате представа колко ми е гадно и колко се самообвинявам.
User's Signature

[url=http://www.catfriendsbg.hit.bg]Качена снимка

#43 Потребителят е офлайн   Megian Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни,Цветя,Хора,Мотори, Езотерика

Публикувано: 14 January 2009 - 09:42 PM

Меги,девойките,които изтърваха така Тери нямат ли възможност да го водят на обучение?Има толкова много добри учители за кучета ... някои от тях идват на адрес.Не мисля,че нещата са толкова лоши ...май на момичетата не им се занимава :- А какво мислят родителите им по този въпрос?
User's Signature

Качена снимка Качена снимка

#44 Потребителят е офлайн   sad eyes Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2009 - 09:50 PM

Не се самообвинявай,ами потърсете съвет от хора,които могат да помогнат в случая. Имам предвид професионален съвет. Това куче е такова благодарение на хората,които са го осиновили. Сега е излишно да говорим ,че е трябвало по-рано да го махнете от там,поне личното ми мнение е такова. Въпросът е как да му се помогне сега.Завържете ли го на тоя паркинг, пиши го бита карта само ще затвърди придобитите с времето лоши навици.Не разбирам много от възпитание ,признавам си, но си мисля,че на тоя може да му се помогне все още и да се превъзпита. как се е стигнало изобщо до тук ,никой ли не забеляза досега? Жалкото е,че той ще плати за човешки грешки . Не знам колко души сте ангажирани със съдбата му,но дано измислите нещо по-добро от тоя синджир  и паркинга. Все се заричам да не влизам да чета тук. Съжалявам, ако те натъжавам с това,което пиша ,но ми стана много криво за това куче,ама много. 

#45 Потребителят е офлайн   Меги Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 14 January 2009 - 09:51 PM

Цитат

Меги,девойките,които изтърваха така Тери нямат ли възможност да го водят на обучение?Има толкова много добри учители за кучета ... някои от тях идват на адрес.Не мисля,че нещата са толкова лоши ...май на момичетата не им се занимава :- А какво мислят родителите им по този въпрос?

Явно нямат възможност,а вече нямат и желание.Нещата са вече много лоши.И аз си мислех , че не е чак толкова зле и безнадеждно , но като го видях вчера много бързо си промених мнението.Наистина е много агресивен и доминантен, дори вече си мисля, че няма надежда да се промени, все си мислех, че има но след вчера незнам, много кучета и агресивни и всяккави са ми минали през ръцете , но такова чудо не съм виждала.
Те живеят сами, родителите им нямат нищо общо.

Цитат

Не се самообвинявай,ами потърсете съвет от хора,които могат да помогнат в случая. Имам предвид професионален съвет. Това куче е такова благодарение на хората,които са го осиновили. Сега е излишно да говорим ,че е трябвало по-рано да го махнете от там,поне личното ми мнение е такова. Въпросът е как да му се помогне сега.Завържете ли го на тоя паркинг, пиши го бита карта само ще затвърди придобитите с времето лоши навици.Не разбирам много от възпитание ,признавам си, но си мисля,че на тоя може да му се помогне все още и да се превъзпита. как се е стигнало изобщо до тук ,никой ли не забеляза досега? Жалкото е,че той ще плати за човешки грешки . Не знам колко души сте ангажирани със съдбата му,но дано измислите нещо по-добро от тоя синджир  и паркинга. Все се заричам да не влизам да чета тук. Съжаляма, ако те натъжавам с това,което пиша ,но ми стана много криво за това куче,ама много. 

Покрай Нова година Тери е бил при човек занимаващ се с обучение от 20 години.Бил казал , че такова чудо не е виждал и , че няма никаква надежда за него.Съветвали сме се и с други хора и те са на почти същото мнение.Аз самата смея да твърдя , че разбирам от обучение и си мислех , че има надежда, но след вчера незнам, макар че съм вечния оптимист и ми се ще да се пробвам, но няма къде да го държим докато се пробвам.Още лятото когато беше 4 месечен го видях, че нещата не вървят на добре.Оттогава много пъти съм говорила с момичетата и човек занимаващ се с обучение говори с тях, казвахме им как трябва да си променят отношението си към него какво трябва да правят , за да не се случи това , казвах им да четат тук, направо езика ми се изтърка и те уж разбраха...., но явно не.Всъщност те още не съзнават,,че всъщност вината е в тях и , че те са виновни това куче да се превърне в това.Когато го взеха беше на 2-3 седмици, можеха да го превърнат в каквото си искат, но явно не знаеха как.
User's Signature

[url=http://www.catfriendsbg.hit.bg]Качена снимка

#46 Потребителят е офлайн   Megian Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни,Цветя,Хора,Мотори, Езотерика

Публикувано: 14 January 2009 - 10:05 PM

Много жалко .... и тъжно :(
User's Signature

Качена снимка Качена снимка

#47 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 January 2009 - 10:28 PM

Това нещастно животно ще свърши или застреляно, или евтаназирано като "агресивно" в "Екоравновесие". И за това ще са виновни само двете пикли осиновителки. Нищо чудно да са го подтиквали към агресия, да са го насърчавали да бъде такъв - на игра, просто от лигавщина. И после са му изпуснали края.
Кучето е младо, може да се корегира поведението му. Ползвала съм помощта на един перфектен дресьор за мое куче преди години, ако мога да го открия, ще ви дам координатите му. Той се справяше и с агресивни кучета. Без бой, насилие и стрес за животното. Но държеше "уроците" да се водят в присъствието на стопанина, иначе не става, казваше. Например моето куче го научи точно за 10 минути да ходи на повод, без да ни влачи и размятква по улиците - десетмесечен 50-килограмов дивак.
И пак да кажа за Швейцария, ама - там си умират да ги водят на кучешки училища. Щом ги вземат и хайде на училище, независимо от възрастта - двумесечни или няколко годишни, независимо от габаритите - дребосъци или грамадани. Все съм си мислила, че го правят повече за себе си стопаните, за забавление и веселба, ама явно бъркам. Сега пък властите са измислили друго - за да можеш въобще да си вземеш куче, трябва да изкараш едноседмичен курс за стопани на кучета.

#48 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 January 2009 - 10:49 AM

nort2005 ти и да намериш дресьора, кой е стопанина дето ще го води  :(

горкото куче тотално ще изперка на паркинга

Цитат

Това нещастно животно ще свърши или застреляно, или евтаназирано като "агресивно" в "Екоравновесие".

'щото за пореден път някой реши, че си взима плюшка  :mazohist:

сори за оффа и че не предлагам нищо
ама  :gnqv:

#49 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2009 - 11:27 AM

а на тоя паркинг, ако се оплете и замръзне през нощта в тия студове? Той не е свикнал да е вързан и белята може да стане,или пък да се удуши? Дали ще има някой от охраната да го наблюдава? Едва ли.На паркинга, на който гледам две кучета, на никой от охраната  не му пука за тях  :(

#50 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 15 January 2009 - 12:01 PM

Някой някъде е сбъркал. Ок, свършен факт за съжаление. С резултат - проблемно куче. Не виждам Меги да има друг вариант, явно този паркинг е дори бонус в случая.
Според мен за това куче има само 2 варианта: изгнива на верига, година-две или десет, колкото му е писано.

Другото е да се поеме от човек, който разбира за обучение. Това струва пари. Обикновено е нужно и обучение на стопанина, който в момента липсва. Дори кучето да бъде дадено на обучение без стопанин, да бъде платено, след приключване (резултатно?) какво се прави?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#51 Потребителят е офлайн   sad eyes Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2009 - 12:55 PM

Цитат

Според мен за това куче има само 2 варианта: изгнива на верига, година-две или десет, колкото му е писано.

И с това ли да приключи историята на синеокия малък беборан и ангажимента на човешкия фактор допуснал това да се случи? Това си е милосърдие по нашенски спор няма,теми илюстриращи това напоследък бол,но все си мисля,че има вариант и за "другото". Къде са хората обаче?Всички правим грешки ,въпроса е дали ние или някой друг плаща за тях.
От снощи не спирам да мисля за това куче.И се питам защо на повечето от нас им е трудно да се грижат за истински нежеланите и различните или по-точно това в което ги превръщаме в стремежа си да бъдем "добри". Защо обикновено казваме "Ами това е положението..."и защо се втурваме да помагаме,когато някое същество е стигнало чак до дъното?Не е  възможно този куч да е чак такъв звяр.И тази агресия за 1 ден ли се появи, как никой не помисли сериозно за последиците и сега всички вдигат ръце от него? То не че това не е най-лесното...НЕ искам никого да обидя, искренна съм,но вина тук имат повече от 2ма души и за мен е редно все някой от тях да помогне на кучето,защото то има нужда от помощ.Сещам се сега за Пешо "звяра"  :rolleyes:,ако някой беше прочел само написаното от "осиновителите" щеше да го е страх изобщо да припари до кучето. Продължавам да му следя темата и виждам,че и помен няма от проявената по незнайни причини в нечий дом агресия или поне онова,описано като агресия поведение.
Чета първите редове на тази тема и онова за което си мисля в момента е, каква ли щеше да е съдбата на този малък куч,ако просто си беше останал там до кофата, от какво беше спасен всъщност и дали изобщо?

#52 Потребителят е офлайн   horserider Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2009 - 02:01 PM

Няма необучаемо куче, колкото и агресивно да е. Агресията може да се прехвърли към някакво смислено действие. Нужно е много много движение на такова животно, за да отиде излишната му енергия на друго място. Моето куче кат опо-младо беше агресивно към хора и други кучета. От многото енергия в него, непрекъснато му се тичаше след хора или други кучета и се хвърляше да ги лае (много рядко скачаше да напада и не е хапал здраво). Тогава се заехме със сестра ми сериозно да му ограничим желанието за доминиране. Още откакто е вкъщи, няма качване по леглата, не му се дава нищо от масата, колкото и да просеше в началото с поглед. Навън като му се каже В крак (макари още не съвсем доизпипана команда), си знае, че пускане няма. И накрая, водихме го да тича на воля след конете, които яздим, където той просто се скапваше по поляните. Сега на хорат ане обръща внимание, когато го водим пуснат навън. Кучета закача, само ако дойдат директно до него и се опитват да го провокират за бой. Ситуацията коренно се промени и вярвам, че за синеокия красавец също има начин. Познавам един треньор, който се справя чудесно в такива ситуации. Беше ми разказвал за един ужасяващ ротвайлер, чийто характер за около седмица значително утихнал. Ще го потърся, да говоря с него, но трябв ада знам дали има човек, готов да се занимава с кучето. Необходимо е да има стопанин, на чийто команди кучето трябва да знае, че при всякакви обстоятелства е ДЛЪЖНО да е подчини.Иначе наистина няма смисъл. Важно е нещата да се оправят, докато животното е младо. После отново има шанс, но значително по-трудно ще се постигнат резултати.

#53 Потребителят е офлайн   SMitreva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:center][url="http://www.youtube.com/watch?v=EZoC4VsJogQ"][img]http://s57.radikal.ru/i158/0909/fd/d193320d4145.jpg[/img][/url][/center]

Публикувано: 15 January 2009 - 02:23 PM

Защо задомителката не стане временен стопанин докато се обучи кучето. Ако не може да говори с двете "п-ли", едната да тръгне с кучето на обучение. Те носят отговорност също за това куче. Трябва да му се даде шанс. 

#54 Потребителят е офлайн   Malaika wa mbinguni Икона

• старо куче шампион
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 January 2009 - 04:11 PM

По мои груби изчисления тоя дечко-"дзвер"трябва да е на 8-9месеца,ивинявайте ама това е най лудата побертетска възраст и като добавим доминантноста за която са допринесли още от първия ден в новия му вече бивш дом просто картинката става чудничка,вариянта с паркинга може да бъде наистина пагубен за това зверче какво имам аз предвид-от леглото в къщи минава на другата крайност синджир,студ и без човешко нормално внимание-и ако до сега е имал минимален шанс да му се помогне,ако бъде вързан определено агресията му от детска ще се превърне в човекоомразна-ако изобщо оцелее на паркинга или пък не реши да прегризе веригата :-,гледам снимките и честно да ви кажа от толкова коментари за злобата и лошия нрав на куч очаквах да видя някаква следа на агресия-оголване на бърни-устни показване на зъби,па то на снимките се вижда един готин куч който според мен има далечна прилика с ловджйски пес-като го гледам май наистина има някаква далечна роднинска връзка с точно такова куче,на това куче както по горе някой спомена му трябва първо-многооооо дълъг повод като въже примерно 3-4 метра-фризби и парк,поляна където да се ходи с куч когато няма много хора или по добре никакви хора-за да може кучу да гони фризбито докато езика му не започне да бърши земята-дори и да не иска да пуска фризбито и да го дъфчи и хапе и на това си има корекция!
Кучо хем е проблемен хем виждам на снимките че няма наличие на строг нашйник или душач-Защо?-нали от някъде трябва да се започне с корекцията-с този вид нашйници най лесно ще коригирате дърпането и влаченето при разходка а за да може още по лесно да свикне се прикача и още един повод за самите разходки за може може тотално да подчините куч да върви така както вие желаете!Мисля-но само мисля, че ще има нужда и от наморник-но само за кратко докато разбере че хапането трябва да спре и че не този е начинът по който той ще си докара хубави моменти в живота-хапането имам предвид.
И както всички казаха и повтриха и потретиха куч има нужда от наистина строга ръка и не смо при евентуално обучение ами и от евентуални осиновители-в никакъв случай не твърдя че кучу трябва да се бие или не дай си боже малтретира-а настина сериозен човек със строга ръка!
Съвет за коригиране на хапането може да се използва не голям метален предмет който да се втъква в устата на куч при всеки опит за хапане- ама да не е черпак щото куч ще реши че тръгвате да го удряте и ще почне да напада още повече.
Извинявам се че се намесвам,следях темата от далече-понеже няма как да помогна,ако куч беше на хотел близо до нас със сигурност щях да се опитам да направя всичко възможно да му помогна по някакъв начин и да намеря някакъв вариянт за корекция па макар и непрофесионален!
Дано някой който си търси куче пазач за двор прочете темата на зеленоочко,не че пазач на двор е най желания вариант ама е по добър отколкото пазач на паркинг :blink:
Ако се решите на някакъв вариянт на убочение мога да ви подаря наморник,сори ама за това се сещам като помощ-ако мога да помогна с нещо  друго пишете,за жалост не съществува вариянт да го взема в къщи. :kisel:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#55 Потребителят е офлайн   lillis Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 15 January 2009 - 04:14 PM

Аз също бях с Меги при Тери.Започнах да си играя с него.В началото беше сравнително добър,после изведнъж започна да ми дърпа ръкава,ръката и то доста грубо.Няма мярка в захапването,добре,че бях с ръкавици иначе щях да отнеса няколко зъба.Погалих го по гушката,за малко се укроти,след което отново започна силно да хапе.Почти не се влияе от никакви команди.Но,когато тичаше около нас и момичето(стопанката)го извика,той дойде.Според мен не всичко е загубено,може след добро обучение Тери да стане послушен.

#56 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 January 2009 - 04:19 PM

Чакайте малко. Ако разбрах поста на Лилис, кучето не е агресивно и хапе, а просто никой, никога не го е научил, как да играе и колко силно може да хапе на игра. Това няма нищо общо с агресията.
User's Signature

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг

Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg

#57 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2009 - 04:26 PM

а кастрирано ли е?

#58 Потребителят е офлайн   lillis Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 15 January 2009 - 04:30 PM

Захапката му е без никаква мярка,може да те нарани и когато му направиш забележка да не яде боклуците от земята(пази си нещото,което е захапал).Вади нарочно всичко от кошчетата за боклук,изправя се на задни лапи и си пъха главата в кошчето. Лошото е,че те го пускат в парка,при условие,че си прави,каквото иска,а това е опасно,защото може да ухапе някой.И все  пак забелязах,че в редки моменти слуша и то стопанката си.В момента е в много луда тинейджърска възраст и трябва някой сериозен кучеукротител да се заеме с него.

#59 Потребителят е офлайн   lillis Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 15 January 2009 - 04:51 PM

Кучето е кастрирано.Не знам какви мисли му се въртят в главата,но захапката му е доста силна и не пуска,когато му кажеш "не",дърпа и стиска.Еди дивчо,който не желае да бъде послушен.

#60 Потребителят е офлайн   SMitreva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:center][url="http://www.youtube.com/watch?v=EZoC4VsJogQ"][img]http://s57.radikal.ru/i158/0909/fd/d193320d4145.jpg[/img][/url][/center]

Публикувано: 15 January 2009 - 05:04 PM

Ясно е всичко, реакция на невъзпитано куче в  пубертет. Всъщност искам да попитам друго, осиновителките споменават нещо за двор в началото на темата, защо ще го давате на паркинг, не може ли да остане в техният двор.

• (7 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни