Инфо за развъдници ,линии ,връзки на БОК и др.
Публикувано: 07 May 2008 - 09:57 PM
Здравейте, приятели на овчарското куче от и на България. Извинете ме че не казвам "Каракачания" но когато говорим за овчарско куче и то трябва да е "ОТ" и "НА" нашата РОДИНА няма как да се избяга от историческата и географска правда за това овчарско куче и то да се нарече БЪЛГАРСКО! То за голямо съжаление страда от много неща, като на първо място това е неразбирането от нас самите - неговите радетели на проблематиката му. Това разбира се спъва и забавя развитието и осъвършенстването на породата въпреки че в последните години напредък определено има и то у повечето развъдчици дори и у тези които не признават правилността на името на нашето овчарско куче а именно че то е българско и само такова и никакво друго. Виждам че някой е коментирал неща, с които не е запознат и няма да го атакувам, а само ще се опитам да обясня и то само за тези, които искат а и могат да разберат. Документа, който е публикуван в по-горни постове на два пъти не е родословие, а един задължителен документ, предхождащ родословното свидетелство /педигре/. Без него обаче не е възможно издаване на педигре /родословие/ което вече е официалния документ за произход на едно куче. Бланката, която сте коментирали, преснимана в предешни постове, съм създавал лично и по нея работим ние от НК БОК, както и нашата алтернатива, за което им благодаря, тъй като това е признание за труда ми през годините. Радвам се че я пазят и ползват както и кучетата, които съм им продал за по един лев а те бяха много и хубави. Радвам се също и че ги умножават и се раждат и по-добри, както ми е мъчно когато виждам и деформации. Но както е известно всеки успех е плод и на не малко неуспехи. Когато рисувах кучето от печата в горният десен ъгъл на този документ още не беше правено нищо подобно в страната. В долния десен ъгъл има печат, който не мога да се сетя чий е, но е от литографирана моя снимка на Мечо на покойния бай Никола Рахов от Пазарджишкото село Калугерово от където е най-важната част от кръвта, с която съм работил и продължавам да работя. Не се карайте непрекъснато защото това не води до нищо ползотворно. Аз лично се изморих от непрекъснати спорове и кавги и смятам на спокойствие да поработя и то само с позитивни личности. Много е стар младия Митко Балчев в породата и много и е дал. Аз обаче имам към него една забележка! Разбира се че най-важно е да има живи кучета и да съхраним и развием породата. Но безкрайно важно е да има и информация подкрепена с документи за техния произход, защото древните римляни са казали: Верба валент скрипта манент, което ще рече: Думите отлитат написаното остава! Това е единствения начин да се прекратят необоснованите и абсолютно ненужни кръстоски. И не да ми говори някой мноооого "стар" в породата за "старите" и чистите кучета, /за които всъщност само е сънувал/ че като е с рязано ухо или мърляво и необгрижено едно куче, то е истинско, а да вземе да му опише произхода, да се потруди да получи документ за такъв и да почне да развъжда по документи, както е в целия свят а не на село! В наше село трудно ще дойде новото и трябва ние сами да го разберем за да преодолеем и променим закостенялостта. Когато успеем тогава ще успеем и с породата ! Поздрави на всички!

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!
Публикувано: 07 May 2008 - 10:26 PM
:->)
http://mail52.abv.bg/app/servlet/getwfsfile?ac=s&wfs=wfsget&eid=30370285
http://mail52.abv.bg/app/servlet/getwfsfile?ac=s&wfs=wfsget&eid=30370285
Публикувано: 09 May 2008 - 01:32 AM
Стефчо,добре се опитваш да кажеш нещо -нека продължа и аз в същия тон.По твоята логика за "каракачания",нека да допълня нещо към твоя пример с "От и До"България.Нали знаеш или пък ако не знаеш да ти кажа,че дори твоето име не е българско. ;D :rolleyes:Ами вземи го зложи от Стефан -на Бългефан,и ще станеш още по-голям Българин...
поздрави,
поздрави,
Публикувано: 09 May 2008 - 01:41 PM
чух че ,,комиците,, ще правят конкурс за нови таланти, та пеещите от пазарджик са приети от раз. предвижда се и рейтинга да е зашеметяващ ;D ;D

господ да ни пази от приятели, от враговете се пазим сами.0888183312-anna
www. newagrotec.com www.balkanav.com www.karakachan.org
Публикувано: 09 May 2008 - 01:57 PM
Цитат
чух че ,,комиците,, ще правят конкурс за нови таланти, та пеещите от пазарджик са приети от раз. предвижда се и рейтинга да е зашеметяващ ;D ;D

,,САМО СЛАБИТЕ СЕ СТРЕМЯТ КЪМ ПОРЯДЪК . СИЛНИТЕ ВЛАДЕЯТ И ХАОСА ......... ,,
www.balchevbalkan.hit.bg
Публикувано: 10 May 2008 - 12:05 PM
Цитат
:sos: Има ли развъдници за БОК близо до Самоков ?
И в Самоков има. :blink: Семейство Величкови.
Във форума можеш да го откриеш с ник КАШО.
:blink:
Кратко представяне на част от кучетата:
http://dog.bg/forum/index.php/topic,8056.m....html#msg387750
http://dog.bg/forum/index.php/topic,8056.m....html#msg395604

Вълк вълка не хапе.
Публикувано: 11 May 2008 - 11:03 AM
[quote author=SHOMBA link=topic=15607.msg401112#msg401112 date=1210492775]
[quote author=Д.БАЛЧЕВ-БАЛКАН link=topic=15607.msg398392#msg398392 date=1210110519]
:P :P :P ;D ;D ;D :P :P :P :huh: :huh: :huh:
[/quote]
:P :P :P :chaika: :chaika: :chaika: :samoubiec: :samoubiec: :samoubiec: ;D ;D ;D B)
[/quot
Почти на една година,на кого да прилича,на линия ИСКЪР или на Яшар,след като баща му е Бък а майка
м Деси м Деси
Николина- Кубрат- -По-твои думи,ИНБРИДИНГ по-Деси,Майка на Кубрат и Николина така ли е.
б Кубрат б Китан
До колкото мога да схвана мисълта ти,снимката под Бък-2 е да направя сравнение меж Яшар и него,Така ли е?Последните имотиконки говорят красноречиво,може и да не съм прав,но след като не си написъл нищо,липсва текст
нормално е да гадая.Хубаво е да се изразяваш писменно щото ние по-възрастните трудно схващаме. ;D ;D ;D
[quote author=Д.БАЛЧЕВ-БАЛКАН link=topic=15607.msg398392#msg398392 date=1210110519]
:P :P :P ;D ;D ;D :P :P :P :huh: :huh: :huh:
[/quote]
:P :P :P :chaika: :chaika: :chaika: :samoubiec: :samoubiec: :samoubiec: ;D ;D ;D B)
[/quot
Почти на една година,на кого да прилича,на линия ИСКЪР или на Яшар,след като баща му е Бък а майка
м Деси м Деси
Николина- Кубрат- -По-твои думи,ИНБРИДИНГ по-Деси,Майка на Кубрат и Николина така ли е.
б Кубрат б Китан
До колкото мога да схвана мисълта ти,снимката под Бък-2 е да направя сравнение меж Яшар и него,Така ли е?Последните имотиконки говорят красноречиво,може и да не съм прав,но след като не си написъл нищо,липсва текст
нормално е да гадая.Хубаво е да се изразяваш писменно щото ние по-възрастните трудно схващаме. ;D ;D ;D

Всеки вижда как изглеждаш,но малко чувстват какъв си...
Публикувано: 11 May 2008 - 02:01 PM
Цитат
Ако не е доволен ,ще го задоволиш ;D ;D ;D
Ама гледам писал си му
"Хубаво е да се изразяваш писменно щото ние по-възрастните трудно схващаме.",че почвам да се съмнявам дали ще успееш ;D ;D ;D ;D да схванеш ;D ;D ;D
Ама гледам писал си му
"Хубаво е да се изразяваш писменно щото ние по-възрастните трудно схващаме.",че почвам да се съмнявам дали ще успееш ;D ;D ;D ;D да схванеш ;D ;D ;D
дали ще успее да го задоволи ли бе, г-н Желев.
Публикувано: 11 May 2008 - 02:45 PM
Цитат
Ако не е доволен ,ще го задоволиш ;D ;D ;D
Ама гледам писал си му
Ама гледам писал си му
Еее,според теб,успял ли съм да схвана?Ако не съм- моля ти се обясни ми. :yahoo:

Всеки вижда как изглеждаш,но малко чувстват какъв си...