Хранене на кокера
Публикувано: 05 February 2013 - 09:52 AM
Грамажа зависи от това каква храна /марка/ давате. Всяка марка има различен дневен грамаж и той е написан в една табличка според килограмите и месеците на кучето, обикновено на гърба на чувала. Ако не сте си купили чувал, а само насипно, в магазина трябва да ви кажат за тази марка каква е дневната дажба.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 06 February 2013 - 09:49 AM
Храните са 3 вида - нисък, среден и висок клас. Ниския клас го забравяте, защото може да разболее вашето куче, средния е компромисен вариант когато нямате пари, най-добре е да купувате високия клас, защото така ще сте сигурни, че кучето получава всичко нужно в правилните дози и ще расте и живее пълноценно.

Публикувано: 07 February 2013 - 02:22 PM
Публикувано: 07 February 2013 - 02:34 PM
Пурина е фирма, която има 3 различни класа храна. Високият й клас - Про план, е много добра храна. Останалите не са.

Публикувано: 07 February 2013 - 02:55 PM
За да няма проблеми при смяната на храната, това се прави постепенно, а не когато вече е свършила едната храна да се купи друга. В продължение на 6 дни се смесват двете храни, отначало повече от старата, после еднакво количество, накрая повече от новата храна и се предполага, че стомаха свиква постепенно и няма проблеми.

Публикувано: 05 March 2013 - 08:20 PM
Какви са тези лиготии ?? Всичко се яде , при смяна евентуално има подозрително душене 1-2 мин и вс. се омита после.
Сега поиска да яде варена тиква , препечена с орехи . Иначе и орехи плющи - ако не му ги натроша и да му давам ,сам си взема орех троши го и яде ядката. Бадеми и лешници не харесва. Иначе тиквени семки. слънчогледови, фастъци яде и сам си ги проси.
Публикувано: 06 March 2013 - 10:06 AM
п.п.
Пък няма да ти обяснявам за приятели, които дори и с 6 дневно смесване на стара и нова гранула пак кучето им хваща разтройство и се лекуват няколко дни.

Публикувано: 06 March 2013 - 03:46 PM

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!
Публикувано: 06 March 2013 - 03:54 PM

Публикувано: 06 March 2013 - 07:07 PM
samotnata, в 06 March 2013 - 10:06 AM, написа:
п
Не ми се дръвчи и ти !!! Имай малко уважение !!
Изказвам мнение , никого не задължавам. Кучето ми само си изпробва храната - когато не му харесва не яде. Когато му харесва си я яде. Когато поиска нещо му давам да пробва . При последното посещение при вет-а не хареса гарнулите от Пурина , които му предложи за почерпка .Помириса , помириса и се врътна без дегустация.
Това ,че са ви капризни и кекави кучетата аз не съм виновен.
Мога и въобще да не пиша - не ми пука - най-малкия ми проблем е това.. Намирах тука малко отвличане на вниманието от черната мъка.
Публикувано: 08 March 2013 - 11:08 AM
Много съжалявам за мъката, която изпитваш в момента, но това не ти дава право да изкарваш нашите кучета капризни и кекави. Това, че не ти се е случило на теб да имаш такова куче не прави по-важен от нас и твоето куче по-добро от нашите. Разбирам, че не ти е лесно, но ти си този, който в момента проявява уважение. Все божи път като скочиш да обясняваш как твоето куче яде всичко по всяко време пък нашите, разбираш ли, щом не им даваме всичко не сме добре, ти се обяснява бавно, спокойно и културно. Този път обаче ми дойде в повече. Не може с такова неуважение да се отнасяш към хората и техните любимци. Хубаво, давай си му на твоя каквато храна искаш. Ако иска трици - трици му давай, ако иска и патладжани да яде, разбрахме, че се храни разнообразно. Но не си мисли, че е правилно, полезно и че само ти си прав. Не си.
Ако искаш пиши тук. Никой никого не кара на сила. Винаги сме се радвали на всичките си съфорумци, но никой от тях досега не е проявявал такова неуважение към останалите хора и животни.

Публикувано: 10 June 2013 - 02:41 PM
Фродо в момента е на 2 месеца и тежи 4 кг., но ми се струва че тази дажба му е много.
В момента преминаваме плавно от Роял Канин Стартер и ги смесвам, но му остава ядене, което е странно за такова лакомо животно като него..
Дали да му давам по-малко или да спедвам указанието ?
Публикувано: 10 June 2013 - 02:46 PM
Превишена дажба се установява лесно - ако изпражненията са меки или безформени, значи е в повече и е хубаво да се намали.
Ако си оставя храна, значи също е в повече.
Има и една подробност - Юканубата няма изкуствени овкусители като Рояла, затова в началото им е по-нелюбима, но веднъж спре ли се Рояла, свикват и си харесват храната и си изяждат всичко.

Публикувано: 02 September 2013 - 03:51 PM
Така попаднахме на храната Josera. Немско производство, четох немски форуми и мненията бяха позитивни, макар да не е позната у нас цената ме устройваше, а и се оказа, че изведнъж кокерът ми доби апетит. От август се храним по 2 пъти на ден по 135-140г, но напоследък прогресивно се увеличи количеството на изходния му материал. Кучо се извежда 4 пъти, но през последната седмица ака по 6-8 пъти на ден ( няма разтройство) и навън и вкъщи или пък по два пъти на извеждане.
Това не ми се струва съвсем наред, та си мисля, че явно не усвоява храната и отново трябва да се смени.....Така че сега търсим храна в ценовия интервал 6-7лв/кг но може би ще трябва нещо по-скъпо...
Публикувано: 03 September 2013 - 12:22 PM