Dog.bg Форуми : Хранене на кокера

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (43 Страници) +
  • « Първа
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Хранене на кокера

#821 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 05 February 2013 - 09:52 AM

Здравейте.

Грамажа зависи от това каква храна /марка/ давате. Всяка марка има различен дневен грамаж и той е написан в една табличка според килограмите и месеците на кучето, обикновено на гърба на чувала. Ако не сте си купили чувал, а само насипно, в магазина трябва да ви кажат за тази марка каква е дневната дажба.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#822 Потребителят е офлайн   Alexandraa Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 05 February 2013 - 12:02 PM

Ами да, взехме насипно, тъй като исках да видя дали ще му хареса. Много благодаря за бързия отговор ! : )

#823 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 05 February 2013 - 12:46 PM

А знаете ли коя марка сте взели?

П.п. Стопанина решава какво да яде кучето и го приучава да харесва и яде храната, а не обратното ;)
User's Signature

#824 Потребителят е офлайн   Alexandraa Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 05 February 2013 - 10:58 PM

Да, но четох, че на някои кучета определени храни не им понасят и може да доведат до разтройство..

#825 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 06 February 2013 - 09:49 AM

Кажете марката, пък ние ще кажем от опит от кой тип храни е.
Храните са 3 вида - нисък, среден и висок клас. Ниския клас го забравяте, защото може да разболее вашето куче, средния е компромисен вариант когато нямате пари, най-добре е да купувате високия клас, защото така ще сте сигурни, че кучето получава всичко нужно в правилните дози и ще расте и живее пълноценно.
User's Signature

#826 Потребителят е офлайн   Alexandraa Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 February 2013 - 02:22 PM

Марката е Нутрам, дадоха ми и мерителна чашка. Исках да му взема Роял Канин, тъй като съм чувала, че това е най-доброто, но имаше само котешка. Пурина, за която също съм чувала добри отзиви, нямаше изобщо в момента, но тази Нутрам много ми я похвалиха! Вие какво ще кажете? : )

#827 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 07 February 2013 - 02:34 PM

Не е лоша храна, но за качеството си цената е малко висока. За Еукануба питахте ли? Тя е по-добра от Роял Канин /мое мнение/. Цената й е по-ниска от Рояла, дневната дажба също. Специално за породата кокер Рояла е мазен, не е подходящ, кокерите са склонни към напълняване. За Нутрам нямам наблюдения, казвали са ми добри отзиви, но за мен тя е среден клас, не висок.

Пурина е фирма, която има 3 различни класа храна. Високият й клас - Про план, е много добра храна. Останалите не са.
User's Signature

#828 Потребителят е офлайн   Alexandraa Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 February 2013 - 02:44 PM

Точно това малко ме притеснява, да не напълнее. От Нутрам пак трябва по 4 пъти да му се дава предполагам? Като я свършим, че потърся и Еукануба, дано само няма проблем със смяната на храната.

#829 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 07 February 2013 - 02:55 PM

Независимо от марката, броя хранения на ден не се мени. От марката зависи грамажа за целия ден общо, различните марки имат различен грамаж.
За да няма проблеми при смяната на храната, това се прави постепенно, а не когато вече е свършила едната храна да се купи друга. В продължение на 6 дни се смесват двете храни, отначало повече от старата, после еднакво количество, накрая повече от новата храна и се предполага, че стомаха свиква постепенно и няма проблеми.
User's Signature

#830 Потребителят е офлайн   Alexandraa Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 February 2013 - 06:56 PM

Много благодаря за информацията !

#831 Потребителят е офлайн   kris11 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 March 2013 - 08:20 PM

@ ..В продължение на 6 дни се смесват двете храни, отначало повече от старата, после еднакво количество..

Какви са тези лиготии ?? Всичко се яде , при смяна евентуално има подозрително душене 1-2 мин и вс. се омита после.
Сега поиска да яде варена тиква , препечена с орехи . Иначе и орехи плющи - ако не му ги натроша и да му давам ,сам си взема орех троши го и яде ядката. Бадеми и лешници не харесва. Иначе тиквени семки. слънчогледови, фастъци яде и сам си ги проси.
User's Signature

Качена снимка

#832 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 06 March 2013 - 10:06 AM

Крис, ще те помоля да престанеш да се дръвчиш на всяко мнение за храненето тук. Това, че твоето куче е прасе и нищо му няма на храносмилателната система далеч не означава, че всички кокери са така. Трябва да ти кажа, че 2 години кучето ми е повръщало по 3-4-5 пъти на ден, без заболяване. Ей така. Опитай се да си представиш какво е любимото ти същество да се мъчи така всеки ден и се опитай да бъдеш малко по-сдържан в следващите си коментари. И моята иска да яде цвекло, тиква, семки, орехи, изяде един цял тъмен шоколад, в следствие на което 12 часа нощ ми се видяха като зимата на север, толкова дълги... Кучето не се кротна цяла нощ. Това, че куче иска да яде нещо, не значи че трябва и че е полезно за него. Аман вече!

п.п.
Пък няма да ти обяснявам за приятели, които дори и с 6 дневно смесване на стара и нова гранула пак кучето им хваща разтройство и се лекуват няколко дни.
User's Signature

#833 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 March 2013 - 03:46 PM

Организма на всяко куче привиква към начина на хранене,който стопанина му осигурява. Хубаво е кучето да има изграден режим, който е съобразен с броя на разходките. Рея яде гранули на Orygen или Royal Canin и варено пилешко месо с ориз. Отделно понякога опитва храната от масата, но само по една хапка :)
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#834 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 06 March 2013 - 03:54 PM

Абе да ти призная не на всяко куче организма привиква към това, което стопанина иска. Имам достатъчно примери, понеже имам къде да виждам голямо разнообразие от такива. Доста често се налага стопанина да привикне към особеностите на организма на кучето си и да се съобразява с тях.
User's Signature

#835 Потребителят е офлайн   kris11 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 March 2013 - 07:07 PM

Показване на мнениетоsamotnata, в 06 March 2013 - 10:06 AM, написа:

Крис, ще те помоля да престанеш да се дръвчиш на всяко мнение за храненето тук. Тов

п

Не ми се дръвчи и ти !!! Имай малко уважение !!

Изказвам мнение , никого не задължавам. Кучето ми само си изпробва храната - когато не му харесва не яде. Когато му харесва си я яде. Когато поиска нещо му давам да пробва . При последното посещение при вет-а не хареса гарнулите от Пурина , които му предложи за почерпка .Помириса , помириса и се врътна без дегустация.
Това ,че са ви капризни и кекави кучетата аз не съм виновен.
Мога и въобще да не пиша - не ми пука - най-малкия ми проблем е това.. Намирах тука малко отвличане на вниманието от черната мъка.
User's Signature

Качена снимка

#836 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 08 March 2013 - 11:08 AM

Нещо си се объркал. не съм се дръвчила, най-културно те помолих!
Много съжалявам за мъката, която изпитваш в момента, но това не ти дава право да изкарваш нашите кучета капризни и кекави. Това, че не ти се е случило на теб да имаш такова куче не прави по-важен от нас и твоето куче по-добро от нашите. Разбирам, че не ти е лесно, но ти си този, който в момента проявява уважение. Все божи път като скочиш да обясняваш как твоето куче яде всичко по всяко време пък нашите, разбираш ли, щом не им даваме всичко не сме добре, ти се обяснява бавно, спокойно и културно. Този път обаче ми дойде в повече. Не може с такова неуважение да се отнасяш към хората и техните любимци. Хубаво, давай си му на твоя каквато храна искаш. Ако иска трици - трици му давай, ако иска и патладжани да яде, разбрахме, че се храни разнообразно. Но не си мисли, че е правилно, полезно и че само ти си прав. Не си.
Ако искаш пиши тук. Никой никого не кара на сила. Винаги сме се радвали на всичките си съфорумци, но никой от тях досега не е проявявал такова неуважение към останалите хора и животни.
User's Signature

#837 Потребителят е офлайн   Invisible_Rainbow Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 June 2013 - 02:41 PM

Реших да храня бебока с Еукануба Пъпи Медиум, макар в Пловдив да я продават само в 5 Зоомагазина в целия град. За дажбата пише 250гр за 4 кг куче от 1-3 месеца.
Фродо в момента е на 2 месеца и тежи 4 кг., но ми се струва че тази дажба му е много.
В момента преминаваме плавно от Роял Канин Стартер и ги смесвам, но му остава ядене, което е странно за такова лакомо животно като него..
Дали да му давам по-малко или да спедвам указанието ?
User's Signature

Качена снимка

#838 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 10 June 2013 - 02:46 PM

Ако му остава, значи му е много. Прибирате го. Таблиците на чувалите са препоръчителни, а не задължителни. Те могат да варират в зависимост от породата, дневната активност, метаболизма на кучето. Факт е, обаче, че от Юкануба се яде по-малко, защото е по-концентрирана и в никакъв случай кучето няма да остане недохранено.
Превишена дажба се установява лесно - ако изпражненията са меки или безформени, значи е в повече и е хубаво да се намали.
Ако си оставя храна, значи също е в повече.
Има и една подробност - Юканубата няма изкуствени овкусители като Рояла, затова в началото им е по-нелюбима, но веднъж спре ли се Рояла, свикват и си харесват храната и си изяждат всичко.
User's Signature

#839 Потребителят е офлайн   Invisible_Rainbow Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 September 2013 - 03:51 PM

Здравейте, ние все още не можем да си намерим подходяща храна. На 5 месеца сме и за пореден път ще сменяме храната. Както се вижда от 1 пост по-нагоре опитахме Юкануба, но въпреки корекциите в дажбата не искаше да я яде. Подушване, няколко гранулки и това е. Освен това се почесваше честичко. И не на последно място доста скъпичко ми излизаше тази храна, аз гледам Фродо сама, а доходите ми са да кажем под средните.
Така попаднахме на храната Josera. Немско производство, четох немски форуми и мненията бяха позитивни, макар да не е позната у нас цената ме устройваше, а и се оказа, че изведнъж кокерът ми доби апетит. От август се храним по 2 пъти на ден по 135-140г, но напоследък прогресивно се увеличи количеството на изходния му материал. Кучо се извежда 4 пъти, но през последната седмица ака по 6-8 пъти на ден ( няма разтройство) и навън и вкъщи или пък по два пъти на извеждане.
Това не ми се струва съвсем наред, та си мисля, че явно не усвоява храната и отново трябва да се смени.....Така че сега търсим храна в ценовия интервал 6-7лв/кг но може би ще трябва нещо по-скъпо...
User's Signature

Качена снимка

#840 Потребителят е офлайн   desi_kz1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Фармация
Публикувано: 03 September 2013 - 12:22 PM

Може да опитате с Advance, винаги я препоръчвам, моето куче от 5 години нея яде, но цената за кг е малко повечко, около 8 лв.
User's Signature

Качена снимка

"Ако вземеш прегладняло куче и направиш живота му охолен,
то няма да те ухапе. Това е принципната разлика между кучето и човека."
Марк Твен

• (43 Страници) +
  • « Първа
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Не можеш да публикуваш нова тема