Dog.bg Форуми : Хранене на кокера

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (43 Страници) +
  • « Първа
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Хранене на кокера

#741 Потребителят е офлайн   ctefani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 13 January 2012 - 11:31 AM

Мога ли да помоля ,някой който в момента храни с Нутра Нъгетс Пупи да ми напише дневната дажба за нашето кокерче което е почти на 7 месеца и е около 10 килограма-в килограмите му не съм много сигурна че страшно мърда като го меря и иска да яде кантара.Купих от ветеринарната 4 килограма да видя дали ще му понесе храната -жената отвори пакета пред мен ама аз забравих да погледна табличката.Някъде в нета прочетах и спомена ми е около 200гр дневна дажба.Рових се сега ,но нещо не откривам.Ако му понася добре ще си купуваме пакетите цели по нататъка.

#742 Потребителят е офлайн   Hucki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2012 - 11:44 AM

заповядай :ae_085:

http://www.nutranugg...dry_food/puppy/

#743 Потребителят е офлайн   ctefani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2012 - 01:47 PM

Много благодаря!

#744 Потребителят е офлайн   uCnaHeTcA Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 January 2012 - 03:40 PM

Извинявам се, че още не съм прочел темата от-до, но директно на въпроса ми, докатя я чета.
Препоръчайте някой сайт, от който да поръчам 15кг чувал и също така каква храна ще препоръчате за 5 месечно момиченце :dog:
Храним се отдавна с Royal Canin Medium Junior, може и с него да продължим, а можем и да сменим с нещо по-хубаво.
Цената не е решаващ фактор, решаващият фактор е, да е нещо хубаво.
Благодаря и продължавам да чета :ba_025:

#745 Потребителят е офлайн   Hucki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2012 - 05:41 PM

http://zoomagazin.eu...a-kutsheto-167/

аз пазарувам от тук. Цените им са добри, според мен :ba_025:

#746 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 13 January 2012 - 06:11 PM

Прочетете малко темата назад, коментирали сме именно хубавите храни, подходящи за подрастващи кученца от нашата порода.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#747 Потребителят е офлайн   uCnaHeTcA Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 January 2012 - 07:53 PM

Показване на мнениетоHucki, в 13 January 2012 - 05:41 PM, написа:

http://zoomagazin.eu...a-kutsheto-167/

аз пазарувам от тук. Цените им са добри, според мен :ba_025:

От вет-а, който пазарувам в момента, ми идва по-тънко от това, при това без да включвам доставката :ba_025:
samotnata, сега ще отворя назад, макар, че четох, че всеки различно препоръчва, но все пак :ba_025:

#748 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 January 2012 - 07:55 PM

Ами да, това е идеята - всеки казва собствения си опит. за всяко куче е различно. по-назад са споменати хубавите марки - взимате и пробвате на вас коя ще ви се отрази най-добре. кучетата са с различни организми, също както хората.
User's Signature

Качена снимка

#749 Потребителят е офлайн   uCnaHeTcA Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 January 2012 - 08:23 PM

:ba_025:

#750 Потребителят е офлайн   Krasimira i az Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Interests:Хора, животни, книги...

Публикувано: 05 February 2012 - 10:19 AM

Някой има ли наблюдение дали оризът е добър за кокерското стомахче?
Красимира започна да се мръщи на всякакви гранули. То не беше "Роял канин", то не беше "Нутрам", то не беше чудесия... Яде ги само ако ги накисна в мляко, но прочетох, че така губели част от полезното си действие. Затова все по-често започнах да готвя за нея - обезкостено пилешко с ориз, месо на кайма с ориз (не и дробя хляб, за да не пълнее, уж :)). На режима "гранули и манджа" сме вече около месец. Да, ама от няколко дни забелязвам, че е запечена. Споря сама със себе си: " Цял месец всичко беше наред, а сега? Дали пък не е от кожените солети за гризкане? Или просто да махна ориза и да съм спокойна? Къде бъркам?"
Ако някой има съвет или рецепта за вечно гладно коки, моля да ги сподели :).
User's Signature

Качена снимка

#751 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 05 February 2012 - 10:46 AM

Най-вероятно е от ориза, той запича. Той се дава при разтройство, да се оправи стомахчето. В готвеното ти липсват фибри, които в гранулите се слагат именно за чревния тракт и стомаха. В гранулите се слагат и пребиотици, които да подхранват добрите бактерии в стомаха, които поддържат баланса.
За гладен кокер гранулите си вършат чудесна работа. Само дето сте й показали у вас, че може да се лигави, като й сменяте марките, вкусовете и видовете храна.
Ако види, че няма да има друга храна, ако сутрин и вечер за по 1 мин стои паничката с една и съща гранула, а през останалото време няма нищо и тя е гладна, гарантирам, че няма да откаже храна. Просто сега се лигави, защото вижда, че има кой да й угажда.
User's Signature

#752 Потребителят е офлайн   Krasimira i az Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 07 February 2012 - 07:30 AM

Благодаря ти! Спирам ориза и наблягам върху гранулите.
А за глезотиите си права. Та... ще наблягаме и на възпитанието :).
И последен въпрос: Какво ти е мнението за кучешките пастети? "Кучешки" е доста общо, но в момента не мога да се сетя за конкретна марка. На по-скъпите съм виждала надпис "97 % месо"... Може ли да им се има доверие?
User's Signature

Качена снимка

#753 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 07 February 2012 - 11:24 AM

Да, състава е изписан отзад. Ако пише голям процент месо, значи е такъв. Но пак казвам, колкото повече глезотии /пастета е глезотия/ толкова повече капризи от кучето. Аз си позволявам да препоръчвам всякакви лакомства, десерти, деликатесни добавки, но само след като кучето си е изградило хранителен навик, а именно - сутрин си изяжда храната за 1 мин, вечер си изяжда храната за 1 мин. След създаването на този навик кучето вече знае, че ако не изяде това в панизата, друго няма да получи. И си изяжда всичко. За награда може да получава каквото стопанина е решил.
User's Signature

#754 Потребителят е офлайн   Krasimira i az Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 07 February 2012 - 08:39 PM

Благодаря! Няма да я глезя без повод.
Беше права за гранулките - уморена от три минутната ни разходка, ги изхрупа голи-голенички. Е, не беше за минутка, но ще го отработим. На гладен стомах май всичко влиза добре :).
User's Signature

Качена снимка

#755 Потребителят е офлайн   Vicktoriya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни

Публикувано: 08 February 2012 - 12:49 PM

А Рая е такава лакомница... :dry: От малка я глезя с какво ли не, но каквото й попадне в паничката... за секунди изчезва! :ab_041: До сега на нищо не се е мръщила. :ab_041: И с 300 зора я отучих да не досажда, докато ядем.. :ab_041:
User's Signature

Боже, помогни ми да бъда такъв човек, за какъвто ме счита моето куче...

Качена снимка

Качена снимка

#756 Потребителят е офлайн   ctefani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 March 2012 - 04:21 PM

Да споделя ,че имам сериозен проблем с храната....няма нутра нугетс пупи ....поръчах я 10 дни преди да свърши чувала и за 10 дни ударих на камък.От 2 дни сме на хепи дог защото това все пак го е ял и то доста време ,обаче пак има сърбежи и ми обещаха последно доставка за четвъртък ,ако не стане почвам пак да звъня по магазините :dh_188: Чудех се дали да не му взема от тази на нутра нугетс която е за над 12 месечна възраст,обаче той е на 9 и не смея.Искам и да попитам до кой месец храненето е три пъти дневно?В смисъл дневната дажба по таблицата на чувала но на 2 приема а не на три разделена ...и няма ли да е трудно за него тъй като е свикнал пък и количеството което ще изяжда на 2 пъти няма ли да го товари?Дайте един съвет ако не открия нутрата с какво да храня?изчетох темата и знам че е индивидуално при всяко кокерче и все пак???????не мога да скачам на роял канин...криза е имам 2 деца ,но пък искам доброто за Рончо...нутрата беше супер,те самите гранули стоят мазни и той си я харесваше......Чакам съвети!

#757 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 28 March 2012 - 09:00 PM

Нутрата дойде, в БГ е отдавна вече, не знам защо не ви я доставят.
Отдавна вече може да яде и по 2 пъти на ден и така да си остане и след 1 годишна възраст.
Вече е достатъчно голямо кучето за да може в краен случай да мине и на храна за над 1 годишна възраст.
Моята препоръка е ако сега не намерите Нутра пъпи да си вземете Нутра ГОЛД /разликата с нутра нъгетс пъпи е малка/ и да се храни с нея. Ако си вземете още един чувал Нутра нъгетс пъпи след него да си поръчвате вече Нутра Голд.
Няма нищо страшно да се случи ако кучето не се храни с Роял Канин, това не е единствената хубава храна у нас, спокойно. Моята Сара никога не е яла Роял ;)
User's Signature

#758 Потребителят е офлайн   ctefani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 March 2012 - 09:56 AM

Снощи взе ,че повърна и сърбежа е страхотен та мислех да не го храня вечерта но ми стана жал да го гледам гладен и му направих попарка с хляб и пилешко месо и бульонче.Е много му хареса ,а днес сутринта ми пристигна чувала взех 15 кг та да има и другия път ще поръчам нутра голд.Предишните дни когато звънях по магазините уж имат пък после нямало внос ,пък незнам какво още.Аз поръчвам от София и с куриер ,но имам чувството че тия магазини гледат да си усигорят поръчките и имат нямат ги приемат пък после......извинявайте и изчакайте днес ,утре....аман!Да взема да търся храна от сега ,че да имам слес 1-2 месеца.Не говоря за 1 или два магазина ,само вчера съм звъняла в 7!!!В нашия район пък говоря в областния ни град има само гранули за 2.00лв килограма....чудя се колко точно месо има в тях?то по добре хората с хляб да си хранят животинките!И благодаря за съвета ще го приучавам вече на 2 пъти дневно хранене :ba_025: !

#759 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 March 2012 - 12:04 AM

Един съвет - никога не оставяйте чувала да ви свърши или да има за ден два, за да поръчате нов. всичко се случва с доставките. аз лично наближи ли да ми остава за около седмица и ходя да взема новия, по-спокойно ми е. един път стана така,че чаках две седмици за чувал, добре,че имах в аванс :)
User's Signature

Качена снимка

#760 Потребителят е офлайн   ctefani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2012 - 08:04 AM

10 дни преди да свърши чувала поръчах!и чаках 2 седмици!затова казвам ,че ще трябва от сега да поръчам следващия :ba_025: ,чудя се защо го храня като днес след като си хапна за закуска гранулките и го пуснах навън взе че изяде две лалета :af_089: Точно като децата ,казвам му не ,той ме гледа и стои до лалето и го помирисва ама на пакост ,и аз пак не ,ама в крайна сметка в момента в който се разсеях и лалето беше изядено!!!!!

• (43 Страници) +
  • « Първа
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни