Хранене на кокера
Публикувано: 17 June 2008 - 12:04 PM
какво кокерче да си вземеш зависи от теб :) прецени го в съответствие с начина си на живот и целите, за които искаш куче.
но прочети първо хубаво и реши внимателно - както породата(макар явно да е избрана вече), така и полът. ето тук можш да прочетеш много мнения по въпроса:) успех! и дано скоро ни зарадваш с нов член на форума :) не забравяй, че кучето, независимо дали мъжко или женско е огромна отговорност за доста дълго време - по важното е да е желано и обичано! ;)
мъжко или женско куче 1
Степен на привързване на мъжкото и женско куче
но прочети първо хубаво и реши внимателно - както породата(макар явно да е избрана вече), така и полът. ето тук можш да прочетеш много мнения по въпроса:) успех! и дано скоро ни зарадваш с нов член на форума :) не забравяй, че кучето, независимо дали мъжко или женско е огромна отговорност за доста дълго време - по важното е да е желано и обичано! ;)
мъжко или женско куче 1
Степен на привързване на мъжкото и женско куче
Публикувано: 17 June 2008 - 12:06 PM
ku4e_sladur4e,извинявам се но не мисля че е мястото да пишеш тук.Тази тема е за храненето на кокерчетата,а според мен ако искаш съвет пиши в Говорилня.А до това какво куче да си вземеш,това трябва да го решиш ти и само ти.Все пак ще е твоя приятел и другар,а ако те интересуват особеностите на двата пола пиши в Говорилнята и съм сигурна че ще получиш отговор.Успех в избора ;)
Публикувано: 20 June 2008 - 09:54 AM
ku4e_sladur4e, моля те прегледай темите из форума и пиши в правилните такива. Има поне 2-3 теми тук, в които можеш да зададеш този въпрос, и нито една от тях не е тази. С радост ще ти помогнем, но преди да пишеш някъде помисли дали това е правилното място.
А аз да кажа и нещо по самата тема - на Сара й купих друга храна /което си е доста голяма новина, като се има предвид, че 3 години яде едно и също/. По-висок клас е от сегашната, сензитив е, че нали кокерите са много специални, и се чудя /това май трябваше да го правя преди да я купя/ дали няма да има и някакви отрицателни ефекти от смяната на храната... Ще я въведа постепенно, няма рязко да я сменя, но малко се притеснявам качването на класа да не доведе до нещо. Но в крайна сметка ако не ни се отрази добре ще се върнем на старата.
А аз да кажа и нещо по самата тема - на Сара й купих друга храна /което си е доста голяма новина, като се има предвид, че 3 години яде едно и също/. По-висок клас е от сегашната, сензитив е, че нали кокерите са много специални, и се чудя /това май трябваше да го правя преди да я купя/ дали няма да има и някакви отрицателни ефекти от смяната на храната... Ще я въведа постепенно, няма рязко да я сменя, но малко се притеснявам качването на класа да не доведе до нещо. Но в крайна сметка ако не ни се отрази добре ще се върнем на старата.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 20 June 2008 - 12:13 PM
Самотната и ние имахме същите притеснения когато сменихме Уфито с Нутрам. но проблема беше единствено в това ( при подходяща плавна смяна разбира се), че Макс спеше пред тъмното помещение, където беше чувала, няколко вечери подред. :) явно си мислеше, че вечер гранулите излизат сами и може да хване някоя :) просто му беше страшно вкусно!!!!!!
Публикувано: 24 June 2008 - 12:31 PM
това наистина е забавно, но крайно недисциплирано и вредно за кучешкото възпитание!!
наистина кокера е много лаком и постоянно се надява на храна от трапезата,но недейте му дава храна от там. всеки път когато той си настоява, че иска нещо което не трябва - НЕ СЕ ПОДДАВАЙТЕ! така той се учи, че с постоянство и инат ще получи всичко. така инатът му ще се прехвърли във всяка област на възпитанието му и бъдещото му съжителство с вас. спазвайте просто правило - щом веднъж сте казали "не",значи е не!!!
наистина кокера е много лаком и постоянно се надява на храна от трапезата,но недейте му дава храна от там. всеки път когато той си настоява, че иска нещо което не трябва - НЕ СЕ ПОДДАВАЙТЕ! така той се учи, че с постоянство и инат ще получи всичко. така инатът му ще се прехвърли във всяка област на възпитанието му и бъдещото му съжителство с вас. спазвайте просто правило - щом веднъж сте казали "не",значи е не!!!
Публикувано: 24 June 2008 - 03:32 PM
Оф Кара редовно си отмъква нещо от масата,само да се разсеем и тя се е възползвала.Последното беше преди час-изяде пушеното докато отидох в кухнята само за секунда :rolleyes: .Докато сме в стаята недокосва,ама отида ли в другата стая - престъпва в действие.Докато подреждаме масата поставя ме някой да дежури за крадци ;D .
Публикувано: 28 June 2008 - 12:01 PM
Виж какво намерих :blink:
Nutrisco Gran Forma (Nutrisco Great Shape)
СЪСТАВ:
Бруто протеин - 30%, бруто мазнини - 18%, бруто фибри (влакнини) - 3%, бруто пепел - 7.0%, влага - 10%, калций - 1.2%, фосфор - 1.0%
СУРОВИНИ (използвани за производството на храната):
Дехидратирано месо от домашни птици на прах (пиле мин. 23%), царевица, ориз (мин. 8%), мазнини от животински произход, пшеница, цвекло, екстракт от пилешки дроб, бирена мая, дехидратирана херинга на прах, пшеничени кълнове, царевичен глутен, изсушени яйца, слънчогледово олио, фрукто-олигозахариди, сол, минерални вещества.
ВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ:
Витамин A (E672) - 21.000 UI/kg
Витамин D3 (E671) - 1.500 UI/kg
Витамин E (alpha-tocopherols) - 150 MG/kg
Витамин B1 - 1.5 MG/kg
Витамин B2 - 3 MG/kg
Витамин B6 - 1.7 MG/kg
Витамин B12 - 0.1 MG/kg
Витамин H - 0.35 MG/kg
Витамин PP - 50 MG/kg
Мед (сулфат-E4) - 10 MG/kg
Желязо (сулфат-E1) - 180 MG/kg
Цинк (сулфат-E6) - 150 MG/kg
Селен (натриев селенит-E8) - 0.15 MG/kg
Аз иначе даже не я бях чувала... :tikva:
Nutrisco Gran Forma (Nutrisco Great Shape)
СЪСТАВ:
Бруто протеин - 30%, бруто мазнини - 18%, бруто фибри (влакнини) - 3%, бруто пепел - 7.0%, влага - 10%, калций - 1.2%, фосфор - 1.0%
СУРОВИНИ (използвани за производството на храната):
Дехидратирано месо от домашни птици на прах (пиле мин. 23%), царевица, ориз (мин. 8%), мазнини от животински произход, пшеница, цвекло, екстракт от пилешки дроб, бирена мая, дехидратирана херинга на прах, пшеничени кълнове, царевичен глутен, изсушени яйца, слънчогледово олио, фрукто-олигозахариди, сол, минерални вещества.
ВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ:
Витамин A (E672) - 21.000 UI/kg
Витамин D3 (E671) - 1.500 UI/kg
Витамин E (alpha-tocopherols) - 150 MG/kg
Витамин B1 - 1.5 MG/kg
Витамин B2 - 3 MG/kg
Витамин B6 - 1.7 MG/kg
Витамин B12 - 0.1 MG/kg
Витамин H - 0.35 MG/kg
Витамин PP - 50 MG/kg
Мед (сулфат-E4) - 10 MG/kg
Желязо (сулфат-E1) - 180 MG/kg
Цинк (сулфат-E6) - 150 MG/kg
Селен (натриев селенит-E8) - 0.15 MG/kg
Аз иначе даже не я бях чувала... :tikva:
Публикувано: 28 June 2008 - 08:19 PM
С търсачката на форума се открива пост, който коментира тази храна - "нисък клас храна". И аз не видях на чувалите да пише премиум или супер премиум.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 28 June 2008 - 09:56 PM
Извинете, че ще ви се намеся в разговора без да имам кокер, но храната, която коментирате съм я пробвала и не съм възхитена. Буквално каквото хапне песа го изкарва... количество, цвят... все едно не се смила а само минава през него като... незнам какво..