Хранене на кокера
Публикувано: 16 October 2008 - 10:37 PM
Публикувано: 17 October 2008 - 10:49 AM
Тъй, за гранулите. Какво предпочитат децата - снакс или морков? Кое за тях е по-вкусно? И кое биха избрали между двете? Именно това се получава и с гранулите. Разбира се, че всеки би предпочел по-вкусното, с повечето мирис и вкус. И хората и кучетата. Спор никога не е имало. Въпросът е кое е по-качествено, пълноценно и правилно. Има и една друга подробност - гранулите са сухи. Много ясно, че нещо съдържащо повече вода ще засилва вкуса и мириса и ще е по-вкусно и предпочитано. Затова се препоръчва ако се храни с гранули основно кучето другите неща да се избягват или да не се дават често. За да не реши кучето, че може да иска само от по-хубавите неща. Не е до омръзване. На куче не му омръзва храната, каквато и да е тя. Въпроса е, че ако вижда и по-вкусна разбира се, че би предпочело нея. ;)
И за тези, които имат проблеми с изяждането на цялата дажба - яде каквото яде и махате купата. Това е правило. Ядене - на следващият час, определен за хранене. Куче, умряло по собствено желание от глад НЯМА. Те могат да си контролират и сами храненето, няма да умрат от неизядени 20 гранулки.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 18 October 2008 - 09:41 PM
зеленчуци,плодове....единствено от Пурината направи яка алергия......,но други ядове никакви-засега ;).Папкаме по 3 пъти на ден.Един път чисти гранули,вторият път/пилешко,телешко,
риба с ориз-примерно/,третият път гранулки с бульон/местен/. Ако случайно не си изаде всичко-вдигам купата :blink:......макар,че рядко се е случвало да откаже папане ;D ;D
Публикувано: 21 October 2008 - 10:00 AM
И последен въпрос.Купих на Бенджи на Пурина Про План със сьомга и ориз и тази храна пише,че е за чувствителни кучета или нещо подобно-пък той не е .Нали няма с нищо да му навреди?
Публикувано: 21 October 2008 - 10:56 AM
А за другата храна - аз си мисля, ме не трябва да минаваш изцяло на нея, за да не се "изнежва".
Не знам дали съм права. Тези с повече опит да кажат.
Бенджи без сътресения понася преминаване от една храна на друга, дори да не е по правилата /наложи се на два пъти - бяха малки пакетчета, подарена ни от магазина, различни видове, висококачествена, а аз се бях забляла и докато купя/.

Публикувано: 21 October 2008 - 12:34 PM
Иначе за Про План-а не съм сигурна за това искам да питам по-опитните от мен дали има значение,че храната е sensitive.
Публикувано: 21 October 2008 - 01:56 PM
За Про план-а, няма проблем да си я яде, поне според мен. Аз сега дадох цял чувал на Сара за чувствителни и алергични. Лошото е, че те са малко по-мазнички и трябва да се съобразиш, че да не качите някое килце отгоре. Иначе мисля за друго няма проблем да я яде.

Публикувано: 21 October 2008 - 02:43 PM
Публикувано: 21 October 2008 - 02:48 PM

Публикувано: 21 October 2008 - 02:58 PM
И пак повтарям, тези храни ако се продават свободно по зоомагазините разликата им е само, че не са с пиле, а с агне, към което кучетата не са така чувствителни. А, и ориз вместо царевицата, мисля.

Публикувано: 21 October 2008 - 03:04 PM
Публикувано: 21 October 2008 - 04:40 PM
Цитат
За Про план-а, няма проблем да си я яде, поне според мен. Аз сега дадох цял чувал на Сара за чувствителни и алергични. Лошото е, че те са малко по-мазнички и трябва да се съобразиш, че да не качите някое килце отгоре. Иначе мисля за друго няма проблем да я яде.
samotnata,отново благодаря за бързия и точен отговор.За килцата ще следя и ще внимавам да не прекалим,но мисля че ще му е нужно малко да качи,че ми се вижда малко слабичък последно време.Даже някой(не си спомням точно кой) ми беше казал,че Бенджи е поотслабнал :blink: Като свърши този пакет мислиш ли,че е по-удачно да си му взема с пиле и ориз (на Про План) за по-сигурно?
Публикувано: 21 October 2008 - 04:44 PM

Публикувано: 29 October 2008 - 04:16 PM