Dog.bg Форуми : Хранене на кокера

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (43 Страници) +
  • « Първа
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Хранене на кокера

#661 Потребителят е офлайн   confessor Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:кучето ми Рони

Публикувано: 15 April 2011 - 02:27 PM

samotnata,
При мен нещо не действа тая схема. :ab_041: Рони всяка сутрин си помирисва яденето и се врътва. Аз веднага вдигам чинията и цял ден не му давам нищо (от нашата храна). И като дойде време за вечеря му слагам чинията и си изяжда. Обаче това се повтаря всеки ден, явно изобщо не му пука, че пропуска ядене. А пък аз се притеснявам, защото така яде двойно по-малко. :dh_188: Преди беше такъв гладник, а пък сега сам отказва ядене.
User's Signature

Качена снимка

#662 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 15 April 2011 - 02:54 PM

То вече не е страшно, той не расте интензивно вече. Не е кой знае какъв проблем.
Може вечер да му слагаш цялата дажба, стига да си изяжда няма проблем. Щом изяжда вечерта всичко, значи все пак върши работа.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#663 Потребителят е офлайн   confessor Икона

• Member
  • PipPip
  • Interests:кучето ми Рони

Публикувано: 16 April 2011 - 06:13 PM

Днеска пък взе, че си изяде. Явно нещо се лигави - веднъж така, веднъж онака. Аз гледам да му слагам малко консерва, защото иначе се инати и така си изяжда. Абе хитрец си е, все гледа да му е изгодно. :we_070:
User's Signature

Качена снимка

#664 Потребителят е офлайн   POWERPUFF Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 April 2011 - 07:15 PM

Показване на мнениетоmagitt, в 12 April 2011 - 01:45 PM, написа:

Някой може ли да ми каже нещо за храната К-9. Била канадска,но не мога да разбера висок клас ли е?Четох коментари за нея.

Ами както вече писах - по препоръка на познат я взех
храната е висок клас, разработена специално за работещи кучета
има добавени витамини и микроелементи за стимулиране на обонянието и мозъчната дейност
кучетата в американската и канадската армия се хранят с нея
давам на кучицата по около 200 грама на ден, без никакви други добавки
само на гранулки - хапва си ги с апетит и се развива много добре засега
пък и не е много скъпа
с две думи доволен съм от нея
даже и другото ми куче, дето се цупи на суха храна я харесва

#665 Потребителят е офлайн   kris11 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 April 2011 - 07:12 PM

Хранене.. хранене добре, ама за поене никой не казва нишо .
От доста време при излизане за разходка зарежда вода като камила :dh_188: . Разходката следобяд е около 5-6 км , по пътя има вода и му давам. Но зареждането с вода му стана мания. Преди да тръгнем акробатични номера, лаене, скимтене и вс. кокерски номера.Но като тръгнем да излизаме се връща и започва зареждането с клатеща се опашка. Времето не е топло още .
User's Signature

Качена снимка

#666 Потребителят е офлайн   LOVE KOKER Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Музика,фотография,готварство,биология и кокерии :)

Публикувано: 05 May 2011 - 07:16 PM

Днес ходихме на откриването на новото ни кметство в квартала. На 1 етаж има СВА ,а на 2 има зоомагазин и още 1 маг. Влязохме в зоомагазина и безплатно даваха мостри на една храна. Кг й е 6 лв и се казва Optima (visan). Четох съдържанието, но не пише точно колко % месни прод. има. Не е от най-евтините храни,не е и от най-скъпите и ми се струва добра .Опитвал ли я е някой? Ако е добра направо 1 чувалче ще му купя :smile:
User's Signature

Качена снимка Тоби и Петя

#667 Потребителят е офлайн   kris11 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 May 2011 - 07:45 PM

Никой не изказа мнение за кокера - камила .Писах малко по-нагоре за зареждането с вода преди разходка. Опашката се мята ляво дясно в такст с лоченето.
User's Signature

Качена снимка

#668 Потребителят е офлайн   mishelin26 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 May 2011 - 01:18 PM

Здравейте,
четох доста, но понеже темата е въз големичка най-вероятно съм пропуснала информацията която ми трябва. Та - от вчера вечерта вкъщи си имаме кокерче (според предишните собстввеници майката е английски, а бащата американски кокер - не че е толкова важно, но все пак да си кажа). Дадоха ми го с чувал храна, но когато се прибрах установих, че храната е на Педигри за възрастни кучета - гранулите са по-големи от устата и :ab_041: Не знам как са я хранили с нея 10те дни през които е била у тях - киснели ги във вода или нещо подобно. Госпожицата е на около 2 месеца и според мен тази храна не е удачна. Снощи докато я усетя изяде гранулите на котката, така че не съм и давала друго, тази сутрин също хапна от тях. Ще ми се обаче да и взема подходяща храна, та въпросът е следният
1. Коя храна е най-подходяща?
2. По колко като грамаж и колко често се хранят бебетата? - забравила съм
3. Мога ли да давам готвено - какво и от кога?
Ако някой ми помогне с отговори ще съм безкрайно благодарна

#669 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 16 May 2011 - 02:07 PM

Показване на мнениетоkris11, в 07 May 2011 - 08:45 PM, написа:

Никой не изказа мнение за кокера - камила .Писах малко по-нагоре за зареждането с вода преди разходка. Опашката се мята ляво дясно в такст с лоченето.

Ако яде основно гранула пиенето на доста вода е нормално. Ако се разхождате доста време, също е нормално. Но ако ви се струва, че е прекалено много тази вода... на лекар за изследвания. Пиенето на вода е признак за диабет. Ноа з лично се съмнявам да му има нещо на кучето.

Цитат

1. Коя храна е най-подходяща?
2. По колко като грамаж и колко често се хранят бебетата? - забравила съм
3. Мога ли да давам готвено - какво и от кога?

1. Всяка храна ВИСОК КЛАС, такива има много, но най-добрите са Eukanuba, Pro plan, Hills, Royal Canin и прочие... Във всеки магазин продават различни класове, вие търсите най-високият им, т.е. най-скъпата им. Лично аз съм фен на Eukanuba, за мен е най-балансирана. От каквато и да е марка искате видът да е за МАЛКИ кучета от 1 до 12 месеца от СРЕДНИ породи.
2. Всяка храна си има различна дажба за съответните месец/килограми. Има таблица на чувала от който ви дават храната. Казвате на колко месеца е кучето, колко тежи и по таблицата намирате колко грама е за деня, като този грамаж разделяте на 3 хранения на ден. Хубаво е да ви дадат и мерителна чашка за съответната марка, за да не се мъчите да мерите всеки ден грамажа някъде.
3. Готвено може, но не е препоръчително. То не е достатъчно балансирано, липсват някои важни съставки в него, а понякога влияе зле на стомахчето особено на малко кученце.

Ако имате още въпроси - питайте, но доста от отговорите ги има по няколко пъти в темата.
Успех с бебока.
User's Signature

#670 Потребителят е офлайн   kris11 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 May 2011 - 07:47 PM

:ab_041:@samotnata Суха храна не яде много. Сутрин 3-4 гранули и толкова. На обяд половин пилешки кремвиш или бяло месо пилешко и толкова. През деня е вън -вътре , е някоя разходка наоколо за 5 мин и пак вътре- пред офиса е 1 поляна 4-5 дка Вода си има за пиене. Към 17-18 часа консерва дроб около 3 супени лъжици, сирене/ не е солено/ около 50-70 гр и заляга да дебне за разходка. Разходката е поне 5-6 км , като избягвам горещината или силно слънце. "Разходката " е по-скоро препускане от часовника до Пантеона в гр,.Варна и обратно.
Ощеот малък не обича топло , горещо време. Зимата няма прибиране при минус 15-18 гр аз ставам на шушулка , а на него му се разхожда.Като подводница е в снега - изчезва в пряспата и по някое време се покаже 1 глава да се огледа и пак изчезва. :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#671 Потребителят е офлайн   mishelin26 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 May 2011 - 10:14 AM

Купихме си гранулирана храна ( нещо с Б - беше, ама го забравих името) - казаха, че за момента това е най-добрата. Бебка я хареса, ама тя всъщност всичко харесва :ab_041: Като малка прахосмукачка е, а за да яде котката трябва да я извеждам, че иначе омита и нейната храна :ab_041: Много вода пие обаче, принудих се през нощта да махам купичките, че и без да пие пишка по 2-3 пъти, пък с водата стават 5-6 и сутрин всичко е мокро :)

#672 Потребителят е офлайн   ^^Toni^^ Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 08 June 2011 - 12:40 PM

Тони също яде само гранулирана храна, храни се 3 пъти на ден но все е гладен :D

#673 Потребителят е офлайн   kris11 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 June 2011 - 06:57 PM

Диетично хранене на прасе / кокер/;

Зимата хапва банан и резени мандарини. Печена тиква също не се отказва

Сега се яде домат, краставица ,като добавя сирене става шопска салата :)) Направо ми изяжда салата за мастиката. :dh_188:
Наблягваме на диетични яденета - кюфтета от лапад, манголд ,цаца /главите/ за мен е цацата без глави и бирата.
Миналото лято яде диня и пъпеш -тази не съм пробвал.Миди и рапани,риба без кости също влизат в менюто. Помогнахме и на няколко зайчета да не станат зян.
Чуф/ш/ки не обичаме и двамата .
User's Signature

Качена снимка

#674 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 09 June 2011 - 10:11 PM

Банана хич не е диетичен ;)
А мандарините /както и всички цитрусови/ не са полезни за стомаха. Докарват гастрит.
Останалото в малки количества няма проблем.
User's Signature

#675 Потребителят е офлайн   magitt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 June 2011 - 11:00 AM

Ние купихме нова храна гранулирана- Orijen (канадска с 75% месо). По-скъпа е от Роял канина и Скай много хареса гранулите с три вида риби.
User's Signature

Качена снимка

#676 Потребителят е офлайн   kris11 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 June 2011 - 12:22 PM

Като казах за банан и мандарини - не е по- много.Примерно 1/3 банан, 1 или 2 резенчета мандарина.
Забр. да спомена че хапва и фастъци, бадеми, кашу не харесва, орехи сам си ги чупи и хапва / не са с твърда черупка/.
User's Signature

Качена снимка

#677 Потребителят е офлайн   РУДОЛФЧО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 June 2011 - 04:03 PM

Здравейте, опитах се да препрочета обширната тема и не успях да срещна това, за което искам да попитам , а може и просто да съм го пропуснала( извинявам се ако е така).При нас ситуцията седи така , че от бебе тъпчехме Рудолф с какво ли не и в доста стабилни количества( е главно яде гранули , но често е имал и разнообразно кучешко и човешко меню).Сега ни се струва ,е то е и очевидно все пак , че е доста по едър от останалите кокери , които срещаме ежедневно.Знам , че има различни по големина кокери, мисля , чеРудолф е среден тип - висок и с едър гръбнак, но сякаш няма талия Качена снимка .Тежи 17кг( + - 200-300гр.откакто го ограничавам).
Бих искала да помоля за съвет как да намлим килограмите поне до 15, което мисля , че е по-нормално.Не искам малкия да гладува, намалила съм значително дневните му порции ( с изключение на последните 2 седмици, тъй като пие силен антибиотик и мисля , че не е хубаво да яде малко).
Трябва да отбележа , че не е от игривите кучета и не обича да тича много по време на разходки Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#678 Потребителят е офлайн   kris11 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 July 2011 - 09:40 PM

Показване на мнениетоРУДОЛФЧО, в 29 June 2011 - 04:03 PM, написа:

[/img] .Тежи 17кг( + - 200-300гр.откакто го ограничавам).
Бих искала да помоля за съвет как да намлим килограмите поне до 15, което мисля , че е по-нормално.Не искам малкия да гладува,

Лелей аз има комплекс , че прасето е дебело 5г- 14,5-7 кг. а тука става въпрос за малкия . А Прасето всеки ден върви по 5-6км , а през деня е вън вътре , ама се научи да ходи да си проси храна .
Сяда мирно и с влажен поглед и вдигната дясна лапа подкупва хората..
User's Signature

Качена снимка

#679 Потребителят е офлайн   РУДОЛФЧО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 July 2011 - 08:37 AM

Малък е защото е все пак на 2г., а и за нас си е малко момче Качена снимка Явно е склонен към затлъстяване Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#680 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 10 July 2011 - 01:46 PM

Няма как да се разбере дали е с наднормено тегли или е просто едър представител по самите килограми. Това най-лесно се разбира по ребрата. Ако можете лесно и ясно да напипате ребрата, значи нямате проблеми с наднормено тегло, а просто имате едро куче. Ако обаче не можете да напипате ребрата, особено първите откъм главата, значи сте за строга диета с качествени гранули, специално за наднормено тегло, има такива. И разбира се, ако не иска да тича, тогава увеличавате разходката, ама не просто да се седи на пейката в парка, а през цялата разходка да се ходи нанякъде.
User's Signature

• (43 Страници) +
  • « Първа
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема