kris11, в 07 May 2011 - 08:45 PM, написа:
Никой не изказа мнение за кокера - камила .Писах малко по-нагоре за зареждането с вода преди разходка. Опашката се мята ляво дясно в такст с лоченето.
Ако яде основно гранула пиенето на доста вода е нормално. Ако се разхождате доста време, също е нормално. Но ако ви се струва, че е прекалено много тази вода... на лекар за изследвания. Пиенето на вода е признак за диабет. Ноа з лично се съмнявам да му има нещо на кучето.
Цитат
1. Коя храна е най-подходяща?
2. По колко като грамаж и колко често се хранят бебетата? - забравила съм
3. Мога ли да давам готвено - какво и от кога?
1. Всяка храна ВИСОК КЛАС, такива има много, но най-добрите са Eukanuba, Pro plan, Hills, Royal Canin и прочие... Във всеки магазин продават различни класове, вие търсите най-високият им, т.е. най-скъпата им. Лично аз съм фен на Eukanuba, за мен е най-балансирана. От каквато и да е марка искате видът да е за МАЛКИ кучета от 1 до 12 месеца от СРЕДНИ породи.
2. Всяка храна си има различна дажба за съответните месец/килограми. Има таблица на чувала от който ви дават храната. Казвате на колко месеца е кучето, колко тежи и по таблицата намирате колко грама е за деня, като този грамаж разделяте на 3 хранения на ден. Хубаво е да ви дадат и мерителна чашка за съответната марка, за да не се мъчите да мерите всеки ден грамажа някъде.
3. Готвено може, но не е препоръчително. То не е достатъчно балансирано, липсват някои важни съставки в него, а понякога влияе зле на стомахчето особено на малко кученце.
Ако имате още въпроси - питайте, но доста от отговорите ги има по няколко пъти в темата.
Успех с бебока.