Фотогалерия на нашите любимци
Публикувано: 08 January 2011 - 12:25 PM
Арес, добре дошли при нас.
Разкажете за вашето чау чау.

Разкажете за вашето чау чау.
Публикувано: 08 January 2011 - 07:42 PM
Привет отново! Взехме нашия Арес след дълго четене, проучване и обмисляне. Той е подарък за сина ни Александър, като е и негова основна грижа ...
. Въпреки, че преди това бяхме изчели всичко от форума, и след няколко срещи с различни господа, който продават чистокръвни чау чау, взехме Арес от един развъдник близо до Велико Търново. Роден е на 27.09.2010, видяхме и двамата родители. Въпреки, че съм наясно с отношението на всички към такива места, искам да кажа, че бях впечатлена от чистотата, както на самия развъдник, така и на животинките.
Та за Арес - абсолютен сладур, който става автоматично любимец на всеки, които го види. Вече сме като атракция, когато излезем на разходка. Много е дружелюбен, но само отдалеч, т.е. освен нас никой друг не може да го мачка, пипа и гали. Вече проявява доста вироглав характер, на всичко отгоре е и злояд. Та сега вече, освен сина ми станах двама
. Отсега започнахме да планираме почивката за лятото, така че да можем да го вземе с нас. Ще ви бъда много благодарна, ако ми помогнете с изброа на подходящо място. Гледахме разлини къмпинзи с бунгала, но там като че ли е доста пренаселено и незнам как ще се оправяме с кучето. Ами засега толкова, обещавам вече да се включваме активно във всички дискусии. Поздрави от Габрово - Арес, Александър, Даниела и Илия Илиеви.
:dog:

Та за Арес - абсолютен сладур, който става автоматично любимец на всеки, които го види. Вече сме като атракция, когато излезем на разходка. Много е дружелюбен, но само отдалеч, т.е. освен нас никой друг не може да го мачка, пипа и гали. Вече проявява доста вироглав характер, на всичко отгоре е и злояд. Та сега вече, освен сина ми станах двама

Публикувано: 08 January 2011 - 08:05 PM
А каква е развъдникова приставка на така наречения развъдник? Вироглавост и злоядост може да са наследствени, нищо чудно.
На ваше място бих наблегнала на социализация и бих положила усилия кучето да реагира спокойно на допир на непознати хора - това доста улеснява живота на стопаните в оживен град.
Точно благодарение на социализация водя кучето си с нас на почивки - лятото в Албена, планината - в Банско. Слагам му и намордник в много оживени места за да не стане гаф. В Албена в повечето хотели разрешават престоя с кучето а и климатиците работят там исправно, което лятото за нас е много важно - спокойно можем да го оставим през деня без да се притесняваме че ще му призлее от жегите.
На ваше място бих наблегнала на социализация и бих положила усилия кучето да реагира спокойно на допир на непознати хора - това доста улеснява живота на стопаните в оживен град.
Точно благодарение на социализация водя кучето си с нас на почивки - лятото в Албена, планината - в Банско. Слагам му и намордник в много оживени места за да не стане гаф. В Албена в повечето хотели разрешават престоя с кучето а и климатиците работят там исправно, което лятото за нас е много важно - спокойно можем да го оставим през деня без да се притесняваме че ще му призлее от жегите.

Чау - кучето, близнало небето...