Добре е, възстановява се, сега само пазим раната да не я ближе. Облякла съм и една тениска и тя не е много очарована, гледа да я съблече. Вече започна и да прави бели, вчера се връщам от работа и какво заварвам, разкъсала на малки парчета дюшека на креватчето си и разнеса пълнежа навсякъде
Здравословни проблеми типични за породата
Публикувано: 04 February 2010 - 03:43 PM
Добре е, възстановява се, сега само пазим раната да не я ближе. Облякла съм и една тениска и тя не е много очарована, гледа да я съблече. Вече започна и да прави бели, вчера се връщам от работа и какво заварвам, разкъсала на малки парчета дюшека на креватчето си и разнеса пълнежа навсякъде
Публикувано: 04 February 2010 - 07:05 PM
Публикувано: 24 February 2010 - 10:38 AM
Вече сме добре, остана ни само белег от операцията. Ира се разигра, не я бях виждала така да щурее отдавна, явно и е олекнало. Голяма веселба е сега в къщи.
Публикувано: 31 March 2010 - 04:08 PM
Не пускай еднакви постове в различните теми.
Мод.
Публикувано: 31 March 2010 - 11:42 PM
Публикувано: 02 April 2010 - 03:57 PM
Публикувано: 02 April 2010 - 04:33 PM
Дефинирайте, моля ви, какво значи
Яде мусака и пилешки глави? Храната от масата? Точно на 8-10 месеца започват да излизат проблеми, възникнали в следствие на неправилното хранене/сезонни екземи/лоша наследственост. С моето куче започнахме да се борим с това след 1 година.
Обяснете ми подробно с какво храните кучето ви - с коя марка суха храна се храни, или - ако е на натурална - какво му давате.
В момента моето куче е на натурална храна, сутринта му дадох непочистено шкембе. 250 грама.
А вие какво очаквате от едно чау като поведение на 8 месеца?
Вие играете ли с него? Как реагира когато го подканвате за игра или разходка?

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 02 April 2010 - 10:53 PM
Публикувано: 02 April 2010 - 11:16 PM
Фурия то непочистено шкембе не знам къде има като го взимам от Кауфланд е по бяло от мляко при това сварено и нарязано!?!?! От там взимам и извара защото не е пълномаслена, това им е като "торта"
Публикувано: 03 April 2010 - 12:47 AM
Не възприемай коментарите като обида ,а като съвет.Безразборното хранене е една от причините за екземите при чаутата.Прочети темата за храненето и между времено разкажи по подробно с какво точно го храниш ,за да можем и ние да ти обясним по добре.Кожата по принцип е отражение на организма ,за това не залагай на нея, че е виновна за потиснатото му състояние.Причината е друга.Просто разкажи какво му данаш и кой ти е дал този съвет.
Публикувано: 03 April 2010 - 01:50 PM
Не възприемай коментарите като обида ,а като съвет.Безразборното хранене е една от пречините за екземите при чаутата.Прочети темата за храненето и между времено разкажи по подробно с какво точно го храниш ,за да можем и ние да ти обясним по добре.Кожата по принцип е отражение на организма ,за това не залагай на нея, че е виновна за потиснатото му състояние.Причината е друга.Просто разкажи какво му данаш и кой ти е дал този съвет.
да, точно това и аз имах в предвид:-))) Надявам се Гергана да не ме е разбрала погрешно - въпросите ми не бяха с цел заяждане, в никакъв случай.
Gergana_93
Кучетата ни не могат да ядат всичко без да им се отрази здравословно, особено при нашата порода, коята е затънала в кожни проблеми, уви:-)
sara92
Зареждам месищата за моят Риж от арабска месарница на пазара в центъра - месото им е хубаво, от там взимам и телешки опашки, които давам два пъти седмично - голямо гризане пада и голямо щастие. Там и имат и непочистено шкембе - агнешко и телешко. С него се лекувахме от "лайноядство" - пардон. Като малък Лео изведнъж започнал да яде човешките изпражнения, храстите в парка ги наричахме "Сладкарница Неделя":-)) Така той се опитваше да набави необходимите за него ензими, които ги има и в шкембето. Като започнах да давам шкембето - всичко мина като по чудо:-)))
Вече е изцяло преведен на натурална храна по системата БАРФ, аз по нея съм го отглеждала като малък и драстично се подобри косъма му.
Трябва лееееееекичко да го поострижа по опашката отзад, за да я оформя, но сърце не ми дава - толкова му блести косъма сега и не е толкова чуплив и сух, като беше с гранулите.

Публикувано: 03 April 2010 - 02:46 PM
Публикувано: 03 April 2010 - 03:00 PM
Непочистено - онова смрадливо и зеленикаво, неварено и като порция около 250 грама, аха.
Да-да, подкрепям:задължително давам и телешко сърце - обожава го, сурово, нарязано на порции по 250 грама слагам ги в торбички и замразявам, в хладилника си има едно чекмедже само за неговите месища. Дори не му го режа понякога - давам цяло парче - той се оправя с него, нали е хищник и има зъби. Поне ще му намалят екземите, че идва гадният сезон на жегите, ще има да търча подир него с Екзематина.

Вход

Горе
Цитиране +