Здравословни проблеми типични за породата
Публикувано: 02 March 2012 - 03:37 PM
Имам чау на 6 години. Преди месец му откриха болест причинена от охапване от кърлеж.
Беше много зле но благодарение на специялисти прескочи трапа за което много се радваме.
Пролема е следния че в момента задните крайници му са доста зле. Не може да става без помощ от някой. Опашката е държи на долу .
По някога като върви залита и пада и неможе да се изправи на задните крака. Побъркахме се да ходим по клиники и какво ли не но никой не ни дава точна информация, Казаха че трябва да го преспят за да може да му направят ренгенова снимка но можело да не се сабуди. Ако стане това за нас ще е много голяма загуба защото го обичаме и е част от семейството. Нека някой да сподели ако е имал подобен проблем,ако е чувал или е запознат с изброените симптоми или нека ни даде съвет за компетентен лекар който може да постави диагноза и лечение. Мъчно ни е и всеки ден за нас е болка да го гледаме така.
Публикувано: 02 March 2012 - 07:25 PM
Моля Ви, дайте точното название на диагнозата за да знам какво да питам стопаните и лекарите, сблъсквали се с подобна ситуация. Много ми се иска да разпитам лекари и стопани, сблъскали се с това, но ми е необходимо да знам точно и буквално как звучи диагнозата.
При руските ми познати има тежки случаи след кърлежови ухапвания - някои от тях смъртоносни, но те директно говорят за конкретна диагноза - пироплазмоза, за да съм точна, така че опитайте да разберете точната диагноза от лекарите за да знам какво да питам.
Преспиването за рентген не е като пълна упойка, правила съм го с моите кучета, но разбирам притеснението ви. Дайте първо да разберем как точно лекарите формулираха диагнозата. защото е ако това, което си мисля - ще е по-лесно да се обърна за съвет.

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 08 March 2012 - 10:14 AM
Публикувано: 11 March 2012 - 05:19 PM
Публикувано: 11 March 2012 - 06:56 PM
Публикувано: 11 March 2012 - 07:58 PM
a3asgr, в 08 March 2012 - 11:14 AM, написа:
Днес казаха че болеста е "Лаимска болест" Тя е засегнала костния мозък. Лекаря каза че може да остане така завинаги :( незнам кво да правя нека някой който се е зблъсквал или има информация за някакво лечение да сподели. Благодаря предварително
Публикувано: 12 March 2012 - 10:06 AM
Публикувано: 12 March 2012 - 06:15 PM
a3asgr, в 12 March 2012 - 09:35 AM, написа:
Съжалявам, ще проверя още веднъж, но повечето ми познати са се сблъсквали точно с пироплазмоза, а не с борелиоза при кучетата, особено в такава увредила ставите тежка форма. Ще проверя пак, ако намеря накой, сблъсквал се на лична практика точно с борелиоза (Лаймска болест) при кучета и са приложили успешно лечение в случай, подобен на вашия, веднага ще пиша. Инак в различни литератури дават при ставни увреждания при болериозата курс от различни препарати, които предполагам вашия ветеринар и без това ви ги е предписал. Дано да се оправят нещата.
На фона на това - за всички: обезпаразитявайте кучетата си от външни паразити целогодишно.

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 12 March 2012 - 07:50 PM
Публикувано: 12 March 2012 - 08:18 PM
Furia_S, в 12 March 2012 - 07:15 PM, написа:
a3asgr, в 12 March 2012 - 09:35 AM, написа:
Съжалявам, ще проверя още веднъж, но повечето ми познати са се сблъсквали точно с пироплазмоза, а не с борелиоза при кучетата, особено в такава увредила ставите тежка форма. Ще проверя пак, ако намеря накой, сблъсквал се на лична практика точно с борелиоза (Лаймска болест) при кучета и са приложили успешно лечение в случай, подобен на вашия, веднага ще пиша. Инак в различни литератури дават при ставни увреждания при болериозата курс от различни препарати, които предполагам вашия ветеринар и без това ви ги е предписал. Дано да се оправят нещата.
На фона на това - за всички: обезпаразитявайте кучетата си от външни паразити целогодишно.
Благодаря! Дано се оправи. Наистина е мъчение за него а и за нас направо сърцето ми се къса като го видя.....
Публикувано: 05 April 2012 - 11:59 AM

Обичаме те Майкъл !
Почивай в мир и спокойствие

Публикувано: 05 April 2012 - 03:11 PM
a3asgr, в 05 April 2012 - 11:59 AM, написа:

Обичаме те Майкъл !
Почивай в мир и спокойствие

Много съжалявам за милото момченце. Сигурна съм, че сте направили всичко възможно за да го спасите, но явно понякога става така....Много тъжно.
Публикувано: 23 April 2012 - 10:14 AM