Dog.bg Форуми : Здравословни проблеми типични за породата

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (24 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Здравословни проблеми типични за породата

#181 Потребителят е офлайн   tanito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Изгонени
Публикувано: 05 October 2009 - 10:15 AM

Цитат(sara92 @ Oct 4 2009, 09:15 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Чета постовете и се чудя, как някой ветове взимат пари за лечение на нещо което не лекуват, ами дори навреждат....За едно и също заболяване следя как прилагат абсолютно различни лекарства, няма лошо стига да са ефикасни, но уви... ea_103.gif
Voca, никакви консерви при храненето. Давай само суха гранулирана храна подходяща при стомашни разстройства, може малко солетки за разнообразие и няколко твърди обикновенни бисквиди, няма да натоварваш. Ще влезете в релси, бързо оздравяване. ba_025.gif
tanito, при теб незнам....как от понеделник до сега да стане по-добре Лея, като знам какво лечение и наблюдение трябва от сериозен лекар поне 4-ри дни! Взимат се изследвания, правят се промивки, вливки, стояли сме по 2-3 часа във вет.кабинет на системи...Трябва ти добър лекар, успех в търсенето за да се оправите скоро! gg_161.gif

ние си имаме добър лекар тука във Русе и затова си оставих всичката работа където имам да върша във София и се прибрахме във Русе
Лея от вчера е на системи и и правят всички изследвания за да разберат какво и е , и тя стои при доктора за да я наблюдава

#182 Потребителят е офлайн   Voca Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 05 October 2009 - 12:01 PM

От днес вече Херк е по-добре, биха му инжекции и погладува малко , но сега вече няма разтройство. Но онази вечер му дадох 1/4 прахче Хидрасек. Надявам се че всичко ще е наред. Според вет. това се е получило от камъка който изяде .

tanito, аз лично си напатих от ветеринари. В началото заведох кучето при един вет. Тогава мечето акаше кръв и той ми каза че това е нормално ed_142.gif
после обиколих поне още 2,3 некадтрника и сега вече май намерих добри ветеринари. Дори един път му сложиха фронтлайн не зад врата а по гърба и после резолтата бяха сумата му и бълхи . И се чешеше като ненормален. Сега му сложиха адвантикс .Надявам се че всичко че е наред. В моя град няма голям избор на ветеринари, но за пореден път се уверих че могат да ти сасипят кученцето fa_067.gif

#183 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:discussion
Публикувано: 05 October 2009 - 12:40 PM

Voca, Много се радвам ,че сте по добре сега внимавай със захранването.Само диетка и постепенно минаване към нормално хранене.Хидрасек и Смектата вършат старахотна работа ,аз съм използвала и двете, но ми е по лесно със Смектата, въпрос на избор.Само дето не съм много съгласна ,че е от камъка щот има такъв вирус в момента.Камъка не се разтваря ,че да предизвика растройство ,а само ще го повърне.А от Адвантикса ние имахме пробив на почивката бяхме хванали бълхички, а и от други хора чух.Сега си минахме пак на Фронтлайн Комбо.Пиши как е сладкото мече.

#184 Потребителят е офлайн   Voca Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2009 - 12:53 PM

Истината е че и аз не вярвам да е от камъка, но вета ми каза че няма други симптоми за вируси , а го прегледа добре.
Но знаеш ли ? Днес изяде сумата му и трева и се опита да повърне, но нищо не стана. Горкото ми мече , само се гушка
при мен и иска да яде, но му давам по малко гранулки.

#185 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 05 October 2009 - 01:56 PM

Давай му варено и пилешко бяло месо и ориз.Обесолено сирене, не го дръж толкова гладен.Глада се прави само 24часа. А вируса е без други симптоми освен силно растройство и му трябва сила .

#186 Потребителят е офлайн   Норита Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Икона за мнението  Публикувано: 05 October 2009 - 02:35 PM

Ако толкова му се хапва на сладура тревичка, може да го боли коремчето от разстройството все още :). Хубаво е че е започнал да се оправя. Както каза Ия пилешко месце и оризче (без никакво подправки) е идеално за захранване. И аз да се присъединя към всеобщото мнение, че на дали камъкът е причина за разстройството dry.gifud_009.gif . Все пак наглеждай го да не лапва други такива нещица. Ние си имаме голям проблем с котешката тоалетна... Хруска я като бонбонки и сеха съм я вдигнала на високо, но пък някак май на котката не й е удобно... А иначе Нора много обича камъни, но най-харесва кравешките изпражненийца, за което много ме е яд, защото аз се чупя да и готвя и давам сума ти пари за храна, а тя си папка л****а... Маймунки мамини, какво да ги правиш.
Гуш на всички сладки мечоченца wub.gif
User's Signature

Когато хората разберат, че животните могат да чувстват, животните ще разберат, че хората могат мислят.

Качена снимка

#187 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 05 October 2009 - 02:51 PM

Voca, защо не взе ветацид да му даваш по полвин сутрин и вечер.За да успокои стомахчето .Има и аналог в хоманата аптека,само трябва да се сетя как се казваше.

Нори направо ме разби ab_041.gif ab_041.gif с котешката тоалетна.Горкото коте.

#188 Потребителят е офлайн   tanito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 15 October 2009 - 08:05 PM

здравейте имам един проблем една моя приятелка има чао чао кученце на което много му текът очите и има слепване на долните клепачи някой може ли да ни кажи някой доктор който прави такива операции във София защото ни казахаче там има много добри специалисти ветеринаривъв тази област можете да ми пишете на скайпа той е stoqnka.mircheva или на имейла ми той tanq_gordan@abv.bg

#189 Потребителят е офлайн   *LEA* Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 October 2009 - 07:48 PM

Да го заведат в 'Добро хрумване' там нема начин да не му помогнат.В тази клиника правят всичко каквото се сетиш.Аз съм много доволна благодарение на Люси af_089.gif тя ме светна за тези професионалисти vb_024.gif
User's Signature

Качена снимка

#190 Потребителят е офлайн   sakra51 Икона

• Покажи галерията
  • Interests:4au-4au
Публикувано: 17 October 2009 - 07:43 AM

Цитат(сесе @ May 28 2008, 07:18 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ето и мястото на което ни опада козината, гледката е ужасна :'(

здравейте! много ми хареса този форум,научих доста неща от него през последните дни и бих искал да се включа и аз!
от еда година имам чау-чау и имам същите проблеми като вас.от аналните жлези ,храносмилателна система до космоядите.моята любимка се казва шаная,но жалено и казваме шани. тя е срашно умно и послушно куче.много е кротка,но всеки месец лекуваме по нещо.от вашия форум разбрах колко неправилно съм я хранилавъпреки огромната ми обич към нея и за нейното състояние обвинявам собсвената си небрежност,че не съм се поинтерисувала по рано от форуми като вашия!
надявам се от тук нататък да стана част от вас и да обменяме информация! rc_036.gif

Добре дошли при нас! Много ще се радваме да видим снимки на Шая, но искам да ви предупредя, че тук пишем на кирилица.
Мод

#191 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 17 October 2009 - 06:41 PM

*LEA*, мерси wub.gif .Много се радвам ,че съм помогнала.А tanito никога няма да отиде в Добро Хрумване, вече и го бях препоръчала ,даже щях да я водя но......... ab_041.gif
sakra51, Добре дошла при нас .Тук си помагаме и се забавляваме и ти спокойно можеш да си част от нас .Само ще те моля пиши на Кирилица.

#192 Потребителят е офлайн   tanito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 17 October 2009 - 07:04 PM

Иа то не се отнася за мойте сладури просто ме помолиха тея хора да пиша за техния проблем на тяхното кученце ние всяка вечер се виждаме със тях и голяма игра пада събираме се 5 - 6 кученца чао чао във Русе на дунава ние там се разхождаме и да ти кажа голяма игра пада
аз ще им кажа за тази клиника и ако искат ще идат защото имат много работа във момента и незнаят кога ще се освободят

#193 Потребителят е офлайн   Норита Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Икона за мнението  Публикувано: 17 October 2009 - 09:19 PM

sakra51 Аз пак да ви помоля да пуснете снимки :). Много се радвам, че пишещите в този подфорум стават все повече с всеки изминал ден. Хубаво е!
Поздрави на всички и целувки на всиииички мечки сладки.
User's Signature

Когато хората разберат, че животните могат да чувстват, животните ще разберат, че хората могат мислят.

Качена снимка

#194 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 17 October 2009 - 11:35 PM

tanito,................. ob_173.gif

#195 Потребителят е офлайн   Норита Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 18 October 2009 - 10:27 AM

Някои постове от тази тема, несвързани с нея, са преместени в говорилня, както и някои от фотогалерията. Да не се шашнете, че ги няма ab_041.gif поздрави на всички и лек ден :)
User's Signature

Качена снимка

#196 Потребителят е офлайн   Voca Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 October 2009 - 02:58 PM

Някое Чау да е имало усил в ухото? Днес се заби в едни треволяци, нз какво стана, но после започна да се тръска, да скимти, ходи с накривена глава и постоянно си мърда ушето. Заведох го на вет , но записахме час за утре, защото трябвало да се упои кученцето за да го извадят ! Това ми се стори много гадно, после дали ще му е лошо на кучето ?До сега не съм се сблъсквала с такъв проблем и ми е притеснетюно....... cd_045.gif

#197 Потребителят е офлайн   Sara08 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 27 October 2009 - 04:04 PM

Ния имахме усил. Не е трябвало да исчаквате. На нас ни го извадиха с пълна упойка.Нашият беше доста голям .Симптомите бяха абсолиутно същите.Според мен сте направили грешка че не сте го извадили още днес.Дано да не се влоши.
User's Signature

Качена снимка

#198 Потребителят е офлайн   Voca Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 October 2009 - 05:17 PM

ми ние искахме , но вета каза че като е ял не се наема, защото е яло и после ще повръща и няма да е приятно. Утре рано сутрин ще го заведа за 10 имаме час !

#199 Потребителят е офлайн   Норита Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 27 October 2009 - 08:16 PM

Voca, Браво за бързата реакция. Щом вета така е преценил... Само дано не го боли Херк много тази вечер. Спокойно, не е нищо страшно, само го пазете повечко от тук нататък - не го пускайте във високи треви или там, където виждате много осили.
User's Signature

Качена снимка

#200 Потребителят е офлайн   gerry_22 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 28 October 2009 - 11:37 AM

хайде и ние да се ''похвалиме''.
моята Топчица/Айра/беше със стомашно-чревен вирус.като започна да повръща в събота късно следобяда,през час-два иска на вън по нужда/рядка нужда/,така и почти цялата нощ.на другия ден веднага звъннах на вета,добре че си бяха в София.набиха и в пухеното дупе едни инжекции,после ни оставиха р-р в спринцовки,за да го вкарвам в устата и./за да успокои стомахчето/.
Топчо още следобед същия ден се почувства доста по-добре.сега сме добре,весели сме и си хапваме гранулки,като с едно ухо слушаме какво става в кухнята :''дали няма да ме викнат да ми дадат нещо от масата.......???'' ab_041.gif . ea_103.gif
от известно време съм ги оставила само на гранули/свели сме до минимум готвеното/ и смятам,че са доста по-добре.
това от нас .
БЪДЕТЕ ЗДРАВИ! ae_085.gif

• (24 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема