Dog.bg Форуми : Да се представим

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (31 Страници) +
  • « Първа
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Да се представим

#341 Потребителят е офлайн   xrisi95 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
Публикувано: 10 October 2009 - 06:06 PM

според мен ще има доста козинка така като гледам снимката има доста пухкава лапка.Вики на неговата възраст едвам едвам си личеше че ще има косъмчета и сега няма много.Тъй като много хора си заплождат американските кокери с английски може да се получат всякакви.С глава на англ. кокер а с козина на американски.Ако едно английско кокерче се заплоди с английско може пак да се получи куче с много козинка ако някое от родителите е бил американски.Тъй като в бг има малко родословни американски кокери и няма засега нито един английски нашите кокерчета може да се наречат бъргарски кокери тоест може да са големи,малки по размер с малко козинка или с много ab_041.gif . Оф ако бъркам поправяйте.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#342 Потребителят е офлайн   buksi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 October 2009 - 06:31 PM

Цитат(Joni111 @ Oct 10 2009, 06:50 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Добре дошли! Бъкси е страшен красавец zz_223.gif hb_027.gif

Благодаря! wub.gif Наистина е много готин.

#343 Потребителят е офлайн   LOVE KOKER Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Музика,фотография,готварство,биология и кокерии :)

Публикувано: 10 October 2009 - 07:35 PM

buksi Добре дошли и от нас!Много се радвам ,че към нашата дружина се присъединява още едно американче wub.gif ab_041.gif af_089.gif
User's Signature

Качена снимка Тоби и Петя

#344 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 10 October 2009 - 08:59 PM

Dimana Dimitrova, Първо добре дошли и честит ви подарък.
Второ - спрете калция! По-вредно е с него, отколкото без него. И кажете какви гранули ядете, ако трябва да ви предупредим да ги смените.
И трето - кучето е български кокер без родословие - т.е. кучето ще се разбере какво ще стане чак когато порастне. Всички кучета без родословие носят незнайно каква кръв и гени в себе си, затова само съдбата знае как ще изглеждат като порастнат. Затова пък е страшно сладко и много хубав цвят. Пожелавам ви да имате дълги години съвместен, щатслив живот от тук насетне.
И все пак изглежда че ще има козинка по него, така че се пригответе и се приучете отсега да се решите, да се стрижете, да се къпете, че с многото козинка да не е проблем. ae_085.gif
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#345 Потребителят е офлайн   Hevi & Tara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 10 October 2009 - 09:11 PM

Цитат(samotnata @ Oct 10 2009, 09:59 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Второ - спрете калция! По-вредно е с него, отколкото без него.

Не е ли полезно за малките кученца да ядът калций?
User's Signature

Качена снимка

#346 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 10 October 2009 - 09:13 PM

Не, особено ако са на качествена гранула.
Калций се дава само след установено чрез изследване на кръвта недостатък на калций. Това го прави лекар. Калция и фосфора са много важни за организма и рязката промяна /започване, спиране, почивки/ е ужасно вредна. По-добре да не се дава, и само ако възникне проблем някакъв лекар да препоръча кога, какъв и колко калций, тогава.
User's Signature

#347 Потребителят е офлайн   Dimana Dimitrova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 October 2009 - 11:02 PM

Цитат(samotnata @ Oct 10 2009, 10:13 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Не, особено ако са на качествена гранула.
Калций се дава само след установено чрез изследване на кръвта недостатък на калций. Това го прави лекар. Калция и фосфора са много важни за организма и рязката промяна /започване, спиране, почивки/ е ужасно вредна. По-добре да не се дава, и само ако възникне проблем някакъв лекар да препоръча кога, какъв и колко калций, тогава.

Ами, аз го водих на ветеринар и от там ми казаха да му давам калций, след като му направиха 2та ваксина и го обезпаразитиха. След това му правиха копропроба (не съм сигурна така ли се пише), която беше отрицателна, но му предписа калций. Каза ми да му давам по половин хапче на ден, а като стане 5кг по едно (сега е около 3кг). Иначе гранулите му като за пръв път ги взех средна класа от тези на килограм, не от тези в пакетите, и засега много ги харесва, ако ги яде с удоволствие и няма проблеми има ли нужда да ги сменям с други?

#348 Потребителят е офлайн   Joni111 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 October 2009 - 08:44 AM

Еми щом ги яде няма смисал да ги сменяш. Ние сме с Pedigree Junior ама като му сложа наобед и се прибера по късно те си седят в купата хапнал е съвсем малко. Така че щом си ги яде няма проблем smile.gif
User's Signature

Качена снимка

#349 Потребителят е офлайн   Dimana Dimitrova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 October 2009 - 10:20 AM

Точно сега ходих да му взимам още и взех от същите. Оказа се, че са Dog Chow на Purina. В секцията за храненето четох хубави неща за тях, радвам се, че му харесват smile.gif

#350 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 11 October 2009 - 12:42 PM

И двамата трябва да смените храната. Дог чоу е нисък клас, има едва 4% месо и месни субродукти, което значи че съвсем малко е животинския протеин -> вредно е особено за растящо куче. А пък Педигри... е или пак толкова зле, или още по-зле, защото е и оцветен. Хора, сменете храната с нещо по-качествено. Имате растящи кучета, които се нуждаят от балансирано хранене, а не от царевица. Четете състава отзад на чувалите преди да си купите нещо. 4% не е добре за кучета, много малко е...

Аз пак ще кажа за калция, а пък всеки си преценява сам - калция е по-добре да не се дава ако няма КРЪВНО излседване. На око не се дава калций. По-вредно е да се прекали, отколкото да не се дава....

User's Signature

#351 Потребителят е офлайн   Dimana Dimitrova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 October 2009 - 05:56 PM

Какви гранули е най-добре да му взема? И докато довърши тези, само тях ли да му давам, или да ги смесвам с готвено? Добре, че не взех толкова много поне, само 2кг

#352 Потребителят е офлайн   Joni111 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 October 2009 - 06:44 PM

Аз питах вет-ката кой са качествени и тя ми каза Royal Canin и за още някакви . Цената им била от 8 - 12 лв/кг мисля да ги пробвам . какво мислите дали са качествени ??
User's Signature

Качена снимка

#353 Потребителят е офлайн   xrisi95 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 11 October 2009 - 06:48 PM

Цитат(Joni111 @ Oct 11 2009, 04:44 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Аз питах вет-ката кой са качествени и тя ми каза Royal Canin и за още някакви . Цената им била от 8 - 12 лв/кг мисля да ги пробвам . какво мислите дали са качествени ??

да тя е много хубава храна smile.gif
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#354 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 11 October 2009 - 08:21 PM

Гранули има много, и от 5лв килото с повече месо та чак до 15лв килото. Идеята е да прочетете отзад състава и да сравните няколко. Иначе тук всеки си има пристрастия към някакви марки. Всеизвестни с качеството си са Роял, Юкануба, Нутра голд, Хилс, Про план, Нутра нъгетс.. и мнооого други, но не се знае кой за какви има пари и какво има в магазина до вас.
То сега тези докато си ги изяде няма проблем, от 2 кила нищо не може да му стане, въпроса е да не ги яде с години, и най-вече докато расте. Освен това смяната става постепенно, смесват се старата и новата храна няколко дни, затова сега решете кои ще взимате, смесете няколко дни и бавно преминете на новите.
User's Signature

#355 Потребителят е офлайн   Dimana Dimitrova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 October 2009 - 09:47 AM

Благодаря много! Ще проверя от тези, които изброи коя ще мога да си позволя и ще преминаваме към тях. Досега четох темите за храненето и ми се струва, че Роял Канин е най-хвалената..

#356 Потребителят е офлайн   MIRAM Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Interests:Туризъм, поезия, танци

Публикувано: 16 October 2009 - 01:34 PM

Привет! Аз съм Мира. Искам да ви се похваля! Имам си кокер! smile.gif
20 години имах булонка- мъжко, сина ми го беше кръстил Копи. После разбрах, че в името на кучето трябвало да има "р", но беше късно за смяна на името. Затова сега в името на кокера ми, сложих две "р"/за компенсация/- кръстих го РОРИ.
Копи живя много- накрая беше, миличкия, без зъбки, без очи- целите бяха в перде, без ноктенца...но живееше. Не можех да предприема нищо за евтанизиране...хранеше се добре...и затова бях взела решение- да отида на вет едва когато спре да се храни. И така...един ден, след като отказа да яде...реших да тръгна. Мъкаааа...изкъпах го ритуално, изсуших го, разресах го с неговата четка...и тръгнахме с колата- как стигнах до клиниката, не знам...много плачех, нищо не виждах.
След това, една година бях без кученце...много ми липсваше Копи...
Не мислех и да си взема, защото ми предстои преместване в София и не исках новото ми кученце да се стресира.
Но...съдбата беше решила друго. Един ден, на път за офиса, видях обява на една витрина- "намерен мъжки черен кокер". Отминах...вървях 20 метра и- кръгом! Беше го намерила една жена/сега сме вече приятелки/, тя си има много сладко кученце Деси. Попитах я ще ми даде ли кокера и тя с радост се съгласи. Беше го водила на няколко ветеринаря в града, но никой не го е познал. Беше налепила обяви по целия квартал, никой не се обадил. Смятала да го даде вече за осиновяване, когато съм се появила аз.
Вечерта го взех и ах!- ама той беше прекрасен! Няколко дни чаках да се обадят- надявах се да се обадят, все си представях как го търсят и страдат, как някое детенце е разстроено и не може да спи, защото любимото му кученце го няма! Обаче сега е друго- разкъсвам се, измъчвам се, стряскам се от всеки звън на телефона! Ами ако си го вземат!?? Какво ще правя!?? Обичам го това куче! Рори е чудесен- мил, гальовен, възпитан, слуша ме- изпълнява команди. Петя, жената, която го намери, ми казва, че може да са го изгонили стопаните му...Възможно ли е!!? Такова сладурче, някой да го изгони.
За няколко дни изчетох повечето неща за кекерите, които споделяте тук. Много ми помогнахте- БЛАГОДАРЯ ви!
И всеки ден влизам и чета. Днес четох за къпането. Петя го беше къпала като го намерила и ми каза да не го къпя скоро. Обаче, след вашите съвети, реших да си го изкъпя. Досега само крачка миехме. Разресвам го с четка и това много му хареса.
Извинете ме за дългия пост...ама исках да ви разкажа!

#357 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 October 2009 - 04:47 PM

Мира, добре ни дошли!!! Много благородна постъпка, че го осиновихте момчето! Да ви е жив и здрав! Дайте малко снимки на Рори, на колко е години според ветеринарите?
User's Signature

"Животните са толкова добри приятели- никога не задават въпроси и никога не критикуват".

Качена снимка

#358 Потребителят е офлайн   xrisi95 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 16 October 2009 - 06:06 PM

Добре дошли и от мен re_037.gif
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#359 Потребителят е офлайн   LOVE KOKER Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Музика,фотография,готварство,биология и кокерии :)

Публикувано: 17 October 2009 - 01:30 PM

Мира здравейте!Вашият кокер е щастливец,че си е намерил стопани ,също като моя Тоби( Майка ми го намери).Кога намерихте Рори?На колко годинки долу-горе е ?На Тоби по зъбите му определиха възрастта,но след като му изчестихме зъбния камък при нашия вет,който каз,че е на около 4 год.,го заведохме при друг ,който каза ,че е на около 3 год. Така сега лятото заедно с моя Рд решихме да му правим 4 години,но на датата,когато е намерен ще му правим нещо като РД ab_041.gif Пращайте снимки smile.gif

User's Signature

Качена снимка Тоби и Петя

#360 Потребителят е офлайн   MIRAM Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Interests:Туризъм, поезия, танци

Публикувано: 19 October 2009 - 08:32 AM

Привет! Благодаря за посрещането!
Вет'а каза, че е около 5-6 годишен. Досега разглеждах снимки, за да намеря кокерче, на което Рори прилича, защото нямам готовност за снимки/камерата ни е в сина ми в София/. Мдаааммм, Рори много прилича на Бъди. Със същото беличко на гърдичките. Видях онзи ден тук и още едно черно кокерче- ама все едно видях моето.
Сестра ми има една огромна сладурана дого аржентино- Айрес. Винаги съм се смяла, когато я видя вечер как я завива като малко бебенце да спи. Аз преди мояте булонка не я завивах вечер и затова ми е интересно.
Как спят вашите кученца- завивате ли ги?
Пожелавам ви прекрасен ден- спорен и усмихнат!

• (31 Страници) +
  • « Първа
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни