Dog.bg Форуми : Здравословни проблеми

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (52 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Здравословни проблеми

#121 Потребителят е офлайн   juj Икона

• Обичам те, Бъки!
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 22 June 2008 - 08:57 PM

Мисля, че юни е месеца на болните кокери ;D На повечето им има по нещо.. ужас :'(
Ние с екземата се справяме добре, Универтан върши работа, на опашката мисля, че няма нищо вече, а на лапичката остана малко...  :blink:
Другото.. вета каза, че приличало на пиодермия... ама как да го опиша... най-отдолу на коремчето... някъде от средата почва и свършва почти до опашката.. на места е кафеникаво, на други места е зачервено, намирала съм и разни корички, на черни точици е, мнооого са и страшно се ръфа и се чеше постоянно. За него съм по-притеснена... там пръскаме с антибиотичен спрей Окситетра...
И отделно 1 седмица бяхме на Synulox. Тази вечер дадох последния.
Днес имаше още един проблем... баща ми към 7-8 му дал да яде нали сутринта, ама той по принцип всичко си изяжда и не погледнал дали е останало нещо, ама аз като станах към 10 и нещо и видях, че дажбата на половина стои.. прибрах я, че да не стои в купичката и към 4 и половина следобяд Бък повърна това, което беше изял, обаче дори не беше смляно, бяха си цели гранулки, както ги е глътнал, кръглички, само дето бяха по-меки естествено... Тази вечер няма да го храня, а утре така или иначе сме на ветеринар с всичките тия проблеми...
И още нещо - постоянно му тече носа, като хремав е ... и за това ще питам утре.

Вета вече му вика "патиланчо", защото постоянно сме при него, едвам излекуваме едно нещо и почва друго... :rolleyes:

О, и на всичкото отгоре от 16 Юни до преди 2 часа бяхме на село... в сряда намерих два кърлежа - един точно над окото и един в ухото. Понеже си носих там разтвор от Cardicid, с който го пръскам преди по-големите разходки... на една клечка за уши сложих малко от него и намазах кърлежите и около тях. След 1 час този над окото беше слязъл, а в ушето си стоеше. Добре, че имаме там ветеринар точно срещу нас. Отидохме там (трябваше да се провикваме през оградата "Докторее!"  ;D ;D ) и той извади кърлежа и ни даде пудра Tapilan. ( аз тука вкъщи имам и Bolfo пудра ).

Нямат край проблемите ни наистина :rolleyes: :'( :'(
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

JujitYy --> juj

#122 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 June 2008 - 09:14 PM

Ами ние ходихме на ветеринар във Враца,защото тук в Монтана ветовете  нищо не разбират.. :(.А във Враца има една клиника,която много хвалят и там заведох Рея.Та единственото,което ми казаха е да я оставя на диета.Наистина има ефект донякъде,обаче не ми се гадае какво ще бъде състоянието на Рея... :(
Вили,ще я намачкам цялата от теб,много целувки и на твоето диваче от нас... :blink:
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#123 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 June 2008 - 09:28 PM

liubka, все пак тази кръв..., направи пак консултация, да не гадаеш. Стискам палци за по-скорошно оздравяване!  ;)
Относно здравето на кокера като цяло, то е много издържливо на болести куче, изключвам веднага уши и забити осили-това по недоглеждане на стопани, иначе и двете породи са супер здрави. Каквото прочетох до сега, относно здравето на кокери в форума-това пак не са сериозни проблеми, само повече внимание от страната на стопани се изисква, да не се стига до вет. кабинета.  ;) Много здраве пожелавам на всички кокеровци и дано да не се увеличават страници в тази тема!  ;)
User's Signature

"Животните са толкова добри приятели- никога не задават въпроси и никога не критикуват".

Качена снимка

#124 Потребителят е офлайн   desi_kz1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Фармация
Публикувано: 22 June 2008 - 09:38 PM

И Бъди го напръсках с тази пудра Tapilan и произшествия с осили не е имало, въпреки че тича из едни треви :blink:
User's Signature

Качена снимка

"Ако вземеш прегладняло куче и направиш живота му охолен,
то няма да те ухапе. Това е принципната разлика между кучето и човека."
Марк Твен

#125 Потребителят е офлайн   ivelin9021 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 22 June 2008 - 10:56 PM

имам един странен вапрос ако ку4е глътне някво хап4е за хора може ли даму стане нещо??  :'( :'( :rolleyes: :'( :'( :'( :'( :'(

#126 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 June 2008 - 11:02 PM

Много зависи какво е хапчето. Не са рядки случаите, при които човешки лекарства се използват и при кучешко лечение. но все пак дозите за кучето са далеч по-малки от човешките. ако кутрето е изпапкало някакво хапче, по-добре мигновено го заведете при вета. може да се окаже дори фатално!!!!!!
User's Signature

Качена снимка

#127 Потребителят е офлайн   ivelin9021 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 22 June 2008 - 11:08 PM

ами това е проблема 4е незнам дали е глътнала хап4е или някакво зрънце от нещо  :'( :'( :'( :'( 6тото си играхме тч отиде от другата страна на дивана после доиде пак при мен сдъфка нещо аз веднага се опитах да го извадя но тя по4ти го беще глътнала.. ии после нищо и нямаше ...  :'( :'( оххх незнам ве4е...  :'( :'(

#128 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 June 2008 - 12:22 AM

Ако няма някакви сериозни мигновени симптоми - най-вероятно е лапнала боклук или нещо безвредно! наблюдавайте я много добре и ако видите и най-малките отклонения - мигновено на вет!!!
User's Signature

Качена снимка

#129 Потребителят е офлайн   ivelin9021 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 23 June 2008 - 05:38 AM

ам сега цчла сутрин ти4а и играе..  ;D и да 4укна на дърво май  вси4ко е наред..  :yahoo:

#130 Потребителят е офлайн   mari_mvj Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 June 2008 - 05:44 PM

Здравеите!Харе маи има Екзема на главата и след 5 минути ще излизаме да ходим до доктора.Ще пиша като се върна!  :'( :'(

#131 Потребителят е офлайн   Marea Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 June 2008 - 08:51 PM

Какво каза лекаря?
User's Signature

Качена снимка

#132 Потребителят е офлайн   juj Икона

• Обичам те, Бъки!
  • PipPipPip

Публикувано: 23 June 2008 - 11:34 PM

На Бък днес му изстискаха аналната жлеза :rolleyes: Защото казах, че си сурка дупето отвреме навреме и вета го погледна и каза, че е от това... само че не ни взе никакви пари... защо ? :rolleyes:
Би му някаква инжекция, която така и не разбрах за какво е... струваше 9 и нещо ... дали е антибиотик или ... не знам и аз. В крачето му я сложи.
Каза, че се е оправил и вече е добре :blink:

Баща ми сега каза, че в събота вечерта си е откраднал едно сурово кюфте, преди да го сложат да се пече и ми стана ясно от какво е повърнал вчера. :rolleyes:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

JujitYy --> juj

#133 Потребителят е офлайн   Marea Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 June 2008 - 10:25 AM

ааа.. това не е хубаво, и Мареа го прави, сурка се от време на време ама аз си мисля че по-скоро се почесва... блаааа и затова ли трябва да я водя на лекар  :'(
User's Signature

Качена снимка

#134 Потребителят е офлайн   Sesili Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 June 2008 - 10:55 AM

Здравейте,сега ще обясня тук за какво бяха всичките ми въпроси.Ще е малко дългичко,но се надявам да ме извините предварително.
И така - Приятеля ми имаше остър вирусен конюктивит.Той попринцип е с по-чувствителни очи и мина месец някъде и се излекува.Да ама не .Вчера сутринта стана и пак същото подуване на очите и зачервяване отиде на лекар и каза че пак се е заразил  :o Препоръчаха ни да заведем кучети на вет да не би той да има и така да си го предават (аз не съм забелязала някакви признаци на каквито и да е проблеми с очичките) и така преди малко се върнах от вет-а.Бенджи е здрав като бик,няма конюктивид или какъвто и да е проблем с очичките.Също така всичко си му е наред и като цяло (да чукна на дърво).И се притеснявам да не е алергия към кучето.Приятеля ми вчера замина на Търново при неговата лекарка,която го лекува от малък.Тъкмо и да видим дали ще се успокоят очите като не е при Бенджи.Говорих с него и няма абсолютно никакво подобрение,следователно си мисля че може Бенджи да не е причината.Утре е на лекар и съм със свито сърце,много съм притеснена да не е нещо сериозно.Както за него така и за алергия към кучето.Направо се побърквам от вчера само ходя и рева и съм кълбо от нерви.Извинявам се за дългото и далеч от темата излияние,но не знаех къде да го напиша.Знам също че може и да не е подходящо да ви занимавам с личните си проблеми,но се съмнявам да не е алергия.Ако някой има мнение по въпроса,много ще съм благодарна да го чуя.Пак се извинявам за поста си,ако не е подхпдящо кажете и що го махна.

#135 Потребителят е офлайн   juj Икона

• Обичам те, Бъки!
  • PipPipPip

Публикувано: 24 June 2008 - 11:24 AM

Ами не знам, но щом продължава, когато не е при Бенджи, си мисля, че едва ли е от него, но не знам - не съм лекар :blink:

Баща ми също има (май) алергия към кучето. Не е сигурно, че е от него, но когато е вкъщи носът му се подува и се зачервява, почва да киха и т.н. С котката беше същото, а когато си е на кораба (понеже той работи като механик) няма такива неща, съвсем добре си е. С котката преди беше същото положение. В братовчедите ни когато отидем, той направо не може да диша, те там имат котка. Но не знам ... дали е алергия или нещо друго.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

JujitYy --> juj

#136 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 June 2008 - 12:20 PM

Няма защо да се притесняваш!!!!! точно тук е мястото да споделяме тези неща! аз също мисля, че не е от Бенджи, защото го има и когато не са заедно! стискаме ви палци!!!!! ;) ;)
User's Signature

Качена снимка

#137 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 June 2008 - 01:27 PM

И аз се съмнявам да е от Бенджи-но силно се надявам приятелят ти да е отишъл при добър лекар,защото пвечето първо питат "Имаш ли домашен любимец?" и акоотговорът е да веднага вината се прехвърля на животинката. :(
Така,че дори да се окаже,че е алергия не бързайте да махате кучето,защото после може да съжалявате..
Въпреки всичко не ми се вярва да е алергия,щом приятелят ти чак сега има конюнктивит.
Успех и не се тревожи-всичко ще се оправи! ;)
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#138 Потребителят е офлайн   Sesili Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 June 2008 - 01:53 PM

Да ви кажа и аз вече се съмнявам Бенджи да е причината.Вчера преди да замине приятеля ми му бяха по-добре очите,но сега каза че са му доста зле.Което не е хубаво,но от друга страна поне в едно отношение съм по-спокоина.Иначе не бих си и помослила да се разделя с Бенджи,ако се наложи ще се боря със зъби и нокти за него.В крайна сметка преди да вземем кучето сме обсъдили сериозно въпроса и щом сме го взели значи сме го изкали.Просто исках малко отговори ако може някой да ми помогне,не съм искала да създавам впечатление че ще се разделя с Бенджи.Извинявам се ако не съм се изразила добре.Благодаря на всички за отговорите и съпричасността,за пореден път се обеждавам че има добри хора и още повече че попаднах на тях чрез форума.

#139 Потребителят е офлайн   mari_mvj Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 June 2008 - 01:53 PM

Дано да не е алергия към Бенджи и фр. ти бързо да се оправи  :blink: :blink: .

Та така идваме и на нашия проблем с Хера.Вчера вета каза че не е екзема а просто се е ударила някъде и е станало раничка на линфен възел и затова стои така суха катго екзема.Почерпиха ни с 2 витамина и 1 солета и си отидохме щастливо  :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo:  B)

#140 Потребителят е офлайн   Marea Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 June 2008 - 02:59 PM

Добре, че не е нищо сериозно :)
User's Signature

Качена снимка

• (52 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6