Dog.bg Форуми : Здравословни проблеми

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (52 Страници) +
  • « Първа
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Здравословни проблеми

#901 Потребителят е офлайн   Vicktoriya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:Животни

Публикувано: 25 December 2011 - 04:52 PM

Хора, ще се побъркам! Рая през нощтта получи разстройство, моят ветеринар е в града, в който уча и тук, в малкия град, в който живея има само един, издирвам го под дърво и камък - никакъв го няма. :( Дадох и половин Лопедиум, с него лекувах и зайчето и предишното ми куче - по принцип минава, но хич не искам да действам, без да знам какво и как да давам. Разстройството поспря, явно я запече, защото сега се опитва, но ака по съвсем малки капчици - има и твърдо, и "вода". В последното "твърдо" имаше малко слуз и кръв, ще се побъркам от притеснения, снощи след първото й рядко изхождане имаше едно твърдо - и то доста. Моля, ви, ако някой се е сблъсквал с нещо такова, посъветвайте ме какво да правя, точно по Коледа ли намери да му се случи на милото .. :( Аман от такива "ветеринари".. :(( Игрива е доста, има апетит, много е гладна, но не съм и давала нищо днес. Имайте предвид, че малката е на няма и 5 месеца, има всички ваксини. :(( Моля, споделете нещо - наистина ще откача... :(((
User's Signature

Боже, помогни ми да бъда такъв човек, за какъвто ме счита моето куче...

Качена снимка

Качена снимка

#902 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 25 December 2011 - 08:38 PM

Спокойно, няма нищо страшно. Изяла е нещо, случва се.
Ама лопедиума й е бил силничък. Обикновено се почва с оризова вода и малко глад.
Не се притеснявай. Виж я как ще е утре, ако подължава дай водя,в която е варен ориз. 1-2 пъти. Ако и след това продължава тогава вече се косултирай с ветеринар, може и по телефона.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#903 Потребителят е офлайн   Vicktoriya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 December 2011 - 08:47 PM

Много благодаря, again! :ba_025: Пък за Лопедиума.. аз се паникьосах и първото, за което се сетих беше това.. Тя майка ми е лекар, та се посъветвах и с нея, ама... и понятие си няма от ветеринарна медицина, та така. Иначе пък ме бута да си играем, взима си играчките и ми досажда. :ab_041: Пие си водичка нормално.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#904 Потребителят е офлайн   Vicktoriya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 December 2011 - 09:37 PM

Сутринта се изходи, имаше форма, но не беше съвсем като хората, имаше леко зеленикав нюанс. Вкъщи имаме много цветя, пазя я далеч от тях, но е напълно възможно да е изяла нещо. Не съм й давала оризова вода, беше ме страх да не я запеча хептен.. :wacko: След това по голяма нужда не се е изхождала, снощи имаше газове - днес не. Пие доста водичка, дадох й малко сварен ориз и го хапна. Утре ще издирвам пак ветеринаря. Цял ден дивя и чак сега заспа, дано не е нещо по-сериозно... :ca_003:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#905 Потребителят е офлайн   Vicktoriya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 December 2011 - 12:22 PM

Оправихме се! :af_089: :ba_025:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#906 Потребителят е офлайн   ctefani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 December 2011 - 11:34 AM

Нашия Рони имаше такъв проблем с разстройство като го взехме в началото.Не разбрахме от какво е и беше на 40 дни и нашата ветеринарна ме посъветва да дам ентерол прахче разтворен в малко вода.Страхотен ефект имаше прахчето ,а и много му хареса.След време установих ,че получава разтройство когато го прехраня или от бисквити и то определени кучешки бисквити ,така че се научих кое му понася и кое не.Сега пък има сърбежи ,а козинката му е чиста и си мисля дали не е от пуловерчето?или от материята или от праха за пране?възможно ли е?

#907 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 30 December 2011 - 01:16 PM

О, да, Ентерола е много хубав, и най-важното не е лекарство и не може да се предозира!

Сърбежи може да има от всичко. Какво е може да се установи по метода на изключването, като се премахва по един възможен причинител за поне седмица време.
User's Signature

#908 Потребителят е офлайн   ctefani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 December 2011 - 02:27 PM

храната си е същата ,ще пробвам да сменя праха за пране. ако го дразнят дрехите няма как да рискувам да го извеждам без тях.

#909 Потребителят е офлайн   LORITO 2010 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 30 December 2011 - 02:50 PM

Лорито също имаше сарбежи от една седмица,накрая намерих една бълха, и сложих капки фронтлаин.Но се оказа че не се чеши от балхата,защото вчера и изби екзема под ушенцето.Тази сутрин бяхме на доктор намазаха я,една инжекция и ще продалжавам да я мажа.След 4 дена сме на преглед пак да видим какво става с лечението.От какво изби тази екзема никой не знае.:(((((((

#910 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 30 December 2011 - 04:36 PM

Това, че храната е същата не значи, че не може да е от нея. Напълно възможно е и тя да е причинителя. Затова обикновено се почва с нея, със смяна на марка или източник на протеина /от пиле на агне/. Ако след седмица/10 дена хранене с новата формула не премине сърбежа, тогава се минава със смяна или изключване/премахване на всичко останало.
User's Signature

#911 Потребителят е офлайн   LORITO 2010 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 30 December 2011 - 08:57 PM

Може ли сарбежа и екземата да са от храна,защото преди я хранех с Роял Канин,сега от една седмица я храня с Хепи Дог.Днес доктора каза че неможе да е от храната.Случвало ли се е на някой такова нещо??

#912 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 01 January 2012 - 12:26 PM

Може, нали това казвам. За екземата не съм сигурна, но за сърбежа съм убедена, че може да е от храната. Хепи дог е доста по-некачествена от Рояла. Има на подобни цени и много по-хубави храни от Хепи дог, в която има огромен процент растителен протеин, от който може да се направи алергия... както и от други съставки, включително и по-некачествени месни субпродукти.
User's Signature

#913 Потребителят е офлайн   LORITO 2010 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 January 2012 - 02:40 PM

Мерси за отговора. Ще спирам Хепи дог,и ще видим дали ще има подобрение.

#914 Потребителят е офлайн   ctefani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 January 2012 - 03:50 PM

Ами и аз го храня с Хепи Дог , имам резерви към тази храна ,но това е единствената що годе добра храна при нас.Ние сме от провинцията и в нашия град другите продавани марки струват 2.50 или 3.00лв за килограм ,а това според мен означава ,че са само химия.Все пак хепи дог е немска марка храна все трябва да има и нещо добро в нея?знам ли?! в областния град в хипермаркетите също продават храна за кучета ,обаче разни измислени марки на които пък въобще им нямам доверие. остава да поръчвам по интернет ,това е вариант ,но роял канин са ми над финансовите възможности ,а за еукануба четох противоречиви мнения и като не е 100 процента сигурно ,че сърбежа е от храната.......смених праха за пране пък да видим....чудя се от къде сте хванали бълха в това студено време?дали екземата не е от фронтлайна?

#915 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 02 January 2012 - 04:20 PM

Не знам какви противоречиви мнения си чула за Юкануба, но за мен тя е една от най-добрите храни в света. Вече 3-4 години съм на нея и съм адски доволна.
Обаче за наша радост в 21ви век съществуват доволно количество марки кучешки храни, от които да си избираме. Ако Роял не са ти по джоба, има среден и висок клас на нормални цени. Като например едни Нутра нъгетс и Нутра голд. Нутра голд съм давала на Сара близо 2 години, и от нея бях много доволна. Избор има, не е задължително да е Роял, но пък и трябва да се гледа състава. Това, че е немска, Хепито, не я прави автоматично качествена. Хубаво е да се четат състав, дневна дажба да се сравни и т.н.
User's Signature

#916 Потребителят е офлайн   ctefani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 January 2012 - 11:34 AM

благодаря за полезния съвет ,ще попрочета темата за храненето във форума още един път и ще реша!

#917 Потребителят е офлайн   ctefani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2012 - 02:38 PM

Искам да питам някой знае ли дали глюкозата може да навреди по принцип на кучето?Вчера инцидентно на обяд нашия Рони повърна и взе че си изяде повръщаното , и тази история се повтори точно 4 пъти!Ужасно беше ,ама не си дава купчинката да я почистим и чак ръмжи и яде!Преди два месеца имаше подобна история ,тогава се обезводни и стана много отпаднал и му сложиха инжекции и някаква банка му давах от нея.От тогава като го видя да повърне и изпадам малко в паника,та вчера ветеринарната ни лекарка отсъстваше по здравословна причина ,за нещастие единствената ветеринарна аптека в града е нейна и беше затворена.По телефона говорих с нея и тя ми каза банка глюкоза и да давам по 15 до 20 мл. на всеки час.Сега Рони е добре ,ама все едно нищо му няма.Тя днес го прегледа и каза ,че може при разходката да е глътнал нещо без да съм видяла.Обаче четох някъде преди много време ,че захарта е много вредна за кучетата и знам ли глюкозата все пак е захарен разтвор?!Ако е вредна и ви се е случвало обезводняване какво давате вие?Против самолечението съм ,но в редки случаи се налага.

#918 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 14 January 2012 - 03:20 PM

Нито захарта, нито глюкозата са проблем за организма на кучето.
Проблема със захарта идва когато стане много, както и при нас хората. Има риск от диабет. Но това е при честа употреба на много захар. Кучетата имат панкреас и могат да обработват и захар и въглехидрати без никакъв проблем.

Но това, че сте го оставили да си изяде повърнатото 4 пъти хич не е добре. И това, че ви ръмжи - също. Първото по здравословни причини. Второто - никак не е добре, защото това значи, че се опитва да доминира и да ви командва. Това трябва веднага да спре. Всяко изръмжаване трябва да се наказва, да се спира. Ако посегне да ухапе или не спира да ръмжи - веднага се хваща за врата и се сваля долу на земята и лежите буквално върху него. И така докато не спре да оспорва желанията и командите ви. Ако не съумеете да се справите сега, виждала съм какво става, кучето се превръща в лидер и командва цялата къща. Не е никак приятно и безопасно.

Ако пак ви се случи да повърне веднага го махате от купчината, може да дадете малко деган, а може и да поседи гладен докато му мине.
User's Signature

#919 Потребителят е офлайн   ctefani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2012 - 04:25 PM

Благодаря за отговора.Наистина сега съм по-спокойна.Колкото до ръмженето ситуацията вчера е станала първоначално пред дъщеря ми която е на 10год и наистина той много не я зачита/това се опитваме да го променим/ ,когато отидох и аз там ,при мен проблем принципно няма и не смее да ми ръмжи .Вчера обаче му имаше нещо,даже след случката се скри и когато се опитах да го издърпам от скривалището му ми изръмжа и леко ме захапа даже.Аз му се скарах но не посмах да посегна към него пак ,а съпругат ми го извика и той веднага отиде при него.Не бях в позиция да го хвана и сваля на пода.Иначе съм го прилагала когато не слуша ,в интерес на истината той не се бори ,а лежи мирно и кротко и ме слуша.Това вчера беше изключение.Освен със свалянето долу не знам как да го наказвам.Пък и той е добричък ,даже на вратите си изчаква аз да мина първа ,а на разходки като тича с детето се дърпа на зад да ме чакат.

#920 Потребителят е офлайн   fencho&sami Икона

• Member
  • PipPip
  • Interests:музика и животни
Публикувано: 29 January 2012 - 05:58 PM

Здравейте отново,
доста време не бях влизъл тук но ето че пак реших да пиша.
Адски съм притеснен за моята малка Сами...
От няколко дни цялата трепери, гледа жално, постоянно гледа да ме ближе... Ходих при д-р Венци Тодоров тук във Варна и той каза, че малкото ми съкровище е направила фалшива бременност. Исписа ми едни хапчета + една кутийка с витамини. Някой може ли да ми каже тва тресене кога ще отмине защотот много се притеснвам. Това го прави само като си е в нас, на вън все едно нищо и няма. Това каза и докторът че тва е майчиниският инстинкт и всичко е на психологична основа. Някой сблъсквал ли се е с такова нещо? Моля помогне ми.

• (52 Страници) +
  • « Първа
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни