Dog.bg Форуми : Здравословни проблеми

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (52 Страници) +
  • « Първа
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Здравословни проблеми

#1001 Потребителят е офлайн   cyberart Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 December 2013 - 10:20 PM

Здравейте, прочетох доста по темата за предпазване на дългите уши на кучето, тъй като при разходка са доста уязвими, обира мрасотия, тръни, кърлежи и какво ли още не. Ето какво намерих аз в ниакакав италиански магазин, струва ми се ефективно, но все пак аз още нямам много опит с разходките тъй като моят другар е още малък. Моля споделете вашия опит с предпазването на дългите уши.
Мерси предварително :)

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#1002 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 12 December 2013 - 10:08 AM

Аз си признавам без бой, че за 9 години никога нищо не съм сложила на моята кокерка на ушите. Не сме имали кой знае какви проблеми, но редовно си поддържаме външния вид.
Но сред нас има собственици, които имат така наречените ленти за уши, надявам се да ви ги покажат.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#1003 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 December 2013 - 09:16 PM

Ние си имаме доста проблеми с дългите уши - главно от осили в тях. ползваме едни неща, които са доста прости за употреба и много евтини и лесни за правене, аз им викам ушанки :)

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#1004 Потребителят е офлайн   cyberart Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 13 December 2013 - 10:19 PM

Много благодаря за отговорите, Brani and Max бихте ли ми споделили тези тъй наречени "ушанки" купувате ли ги или си ги шиете?
Мерси
Невена

#1005 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 December 2013 - 01:24 AM

Ами купуваме ги, но не виждам проблем да си ги ушиете и вие. За зимата и когато мокро имаме една от промазана материя, да не се мокри. За лятото е от съвсем лека и ефирна материя, да не прегряват и спарват ушите. отивате до магазина за плат, избирате най-леката материя (за лятото говоря), изрязвате правоъгълник, спрямо обиколката на главата на кучето и му пришивате ластици от двата края(двете дълги страни).след това зашивате един за друг двата къси края. това я цялата философия :) прилича на фуния, която се намушква на главата на кучето. Не знам дали на снимката е видно.ластиците държат на челото на кучето и на врата, да не се свлича, а ушите падат свободно във фунията. Много упойки и бъркане с пинсети в ушенцето ни е спестило това простичко нещо.
User's Signature

Качена снимка

#1006 Потребителят е офлайн   cyberart Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 14 December 2013 - 05:31 AM

Много благодаря за подробното обяснение :)

#1007 Потребителят е офлайн   LOVE KOKER Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Музика,фотография,готварство,биология и кокерии :)

Публикувано: 28 January 2014 - 01:32 PM

Здравейте, не сме писали от доста време, със сигурност има много нови попълнения , които не ни познават . Моят американски кокер Тоби е намерен , на около 8 години, Аз Ви пиша, защото днес сутринта Тоби изкашля един съсирек кръв , заведох го на вет и му взеха кръв , сега чакам резултати. Няколко дни повръщаше жълта пяна, спря за 1 ден и днес сутринта изкашля този съсирек . Няма апетит , вода пие, но сега като му давам не иска , отпаднал е , лигавиците му са бледи, ветеринаря смята , че е анемия , но сега ще чакаме резултатите , Ако някой е имал подобен проблем, моля да пише,
User's Signature

Качена снимка Тоби и Петя

#1008 Потребителят е офлайн   LOVE KOKER Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 January 2014 - 03:19 PM

Сега се чух с ветеринаря, каза че уреята е повишена и става въпрос за бъбречна недостатъчност
User's Signature

#1009 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 29 January 2014 - 10:00 AM

Стискам ви палци щом сте разбрали е причината да се лекувате правилно и да има подобрение.
User's Signature

#1010 Потребителят е офлайн   LOVE KOKER Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 January 2014 - 04:06 PM

Ами започнахме лечение, но Тоби си има проблеми с бъбреците още от както сме го намерили , ще направим всичко възможно. Лекарят каза , че няма да се оправи, тъй като е хронична бъбречна недостатъчност, но поне се надявам с лекарствата да се контролира по някакъв начин заболяването :dh_188:
User's Signature

#1011 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 January 2014 - 08:20 PM

Кофти ситуация! важното е, че сте разбрали причината и сега се надяваме да може да вдигнете на крака момчето! Стискаме му палци!
User's Signature

Качена снимка

#1012 Потребителят е офлайн   LOVE KOKER Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 February 2014 - 11:15 PM

Тоби е малко по-добре , но най-вероятно ще се наложи да му купя специална храна, но не съм сигурна точно каква да е марката. За съжаление нямам финансова възможност за много скъпи храни, но ще спестявам и ще събирам някак за храна . Можете ли да ми кажете коя е по-добрата храна Animonda или Eukanuba? И двете са близки по цена, някоя от тези ще е, чудех се и за Роял канин , но тя е по-скъпа и не знам дали ще имам възможност да му купувам постоянно. Моля за съвет ! Благодаря ! :))
User's Signature

#1013 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 02 February 2014 - 10:19 AM

Здрасти, радвам се, че сте по-добре.
Разликата между Анимонда и Еукануба е голяма. Анимонда има само консервирани храни, не знам каква им е лечебната храна. Еукануба има суха лечебна храна, с нея ще излиза доста по-евтино, отколкото ако храниш с консервирани.
User's Signature

#1014 Потребителят е офлайн   LOVE KOKER Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2014 - 11:04 AM

Тоби не иска да яде. Купих му Роял Канин лечебна, не яде, месо също спря да яде, зеленчуци ядеше в началото сега въобще не ги поглежда, общо взето нищо не яде... Вече е знам какво да му правя, днес хапна съвсем малко ориз , после му дадох още, но не искаше вече :( В понеделник ще ни правят изследвания , но се притеснявам , че няма да са добри. Тоби се беше подобрил за 3-4 дни , но после пак същото- не му се става, не върви, не яде, вода пие също рядко, давам му от ръцете ми, иначе 1-2 пъти сам може да отиде до купичката и да пие. Вече не знам с какво да го храня ;( Отделно пие и доксициклин, защото му откриха ерлихиоза и дирофилариоза ;( Трябва да се храни, а вече не се сещам за нищо, бульон ще се пробвам да му дам , но не знам дели ще иска да го пие. Някой ако се сеща за нещо , моля да сподели. Трябва диетата му да е напълно безсолна
User's Signature

#1015 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 February 2014 - 11:33 AM

Аз когато искам да накарам кучетата ми да ядат давам - сварено пилешко бутче, обезкостено, без сол и мазнина, към бульона и месото добавям малко ориз и сварено яйце. Успех!
User's Signature

Качена снимка

#1016 Потребителят е офлайн   LOVE KOKER Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2014 - 06:06 PM

Здравейте, отново! Резултатите на Тоби не са много добри, предполагам че е и от този отказ да яде. Не яде месо,дробчета, бульони само понякога, гранули никакви, дори лечебните на Роял , който миришат толкова хубаво,че на мен ми иде да си похапна... Хапва си ориз , а последно време забелязах , че много му се услади хлябът. Та, исках да ви попитам , понеже знам, че не е хубаво да ядат кучетата хляб , но защо не трябва да ядат , защото ще затлъстеят ли? Тоби много отслабна и приема вече куп лекарства, трябва да яде , слабее все повече и затова му давам вече каквото иска , просто яде безсолно или съвсем леко осолено нещо, ориз например днес му дадох от неговия, сварен без сол и от нашия , леко осолен. Веднага си хапна с малко хляб и много се зарадвах, че хапна. Има много тежка анемия и затова искам да се храни, правя му и пюренца от морков и бульон, който майка ми е направила. Прибавям понякога и от пастета на Роял, но още по-трудно му давам да яде, а без пастета пак не иска да яде, но все пак малко насила хапва. Много ще съм благодарна , ако ми споделите мнението си за хляба , като се има предвид състоянието на Тоби . И се извинявам , че тук пиша за храненето, а не в темата за хранене, ама то нашето хранене по - специално, лечебно и затова реших да пиша тук :)
User's Signature

#1017 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 February 2014 - 10:03 PM

Здравей! Прочети ей тук за едни енергийни бомбички :) пишат хората - консултирай се с вашия ветеринар дали включените съставки са подходящи за Тоби при тази ситуация - кюфтенца
User's Signature

Качена снимка

#1018 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 13 February 2014 - 10:19 AM

Хляба е въглехидрат. На кучетата им трябва малко от това хранително вещество. Анемията и болестното състояние като цяло изисква протеини, затова всякакво месо, яйца, извара трябва да приема под някаква форма. Ако яде хляб и ориз ок, давай, но задължително трябва да има и някакви животински продукти. При варенето на ориза може да се добавя малко зехтин, той е полезен и дава енергия.
User's Signature

#1019 Потребителят е офлайн   LOVE KOKER Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2014 - 10:44 PM

Много ви благодаря! Днес хапна пак хляб с кучешки пастет, месце хапва от време на време , давам му го ситно нарязано , пилешко,понякога телешко. :)
Само за млечните продукти ме е страх да му давам , иначе и солта гледам да не му давам , рядко добавям съвсем малко сол. Ще изпробваме всичко, само да понапълнее , иначе му правя и пюренца му правя от морков и тиква , добавям сока на цвеклото , варя му го и като се отдели сокчето го добавям към моркова и тиквата , давам му го после пюрето с лъжичка, на наколко порции по малко :) Благодаря ви отново за съветите :)) :ba_025:
User's Signature

#1020 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 February 2014 - 08:57 AM

Успех! Стискаме ви палци, дано се оправите!
User's Signature

Качена снимка

• (52 Страници) +
  • « Първа
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни