Dog.bg Форуми : Болести и лечение при Мопс

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (18 Страници) +
  • « Първа
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Болести и лечение при Мопс

#241 Потребителят е офлайн   eellee Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 11 June 2010 - 10:59 PM

Здравейте,
съжалявам, че пиша чак сега, но стечение на обстоятелствата се случи така , че не успях.
Руди е в същото положение.Новата му приятелка Парис от два дни го обикаля. Руди найстина е борбен. Въпреки проблемите му, не се оставя да го победят.

А ето ги и двамата заедно.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#242 Потребителят е офлайн   md_baskervil Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 June 2010 - 12:21 AM

Показване на мнениетоeellee, в 11 June 2010 - 11:04 PM, написа:

Здравейте,
съжалявам, че пиша чак сега, но стечение на обстоятелствата се случи така , че не успях.
Руди е в същото положение.Новата му приятелка Парис от два дни го обикаля. Руди найстина е борбен. Въпреки проблемите му, не се оставя да го победят.

А ето ги и двамата заедно.
Дано се подобри малкия Руди и дано Парис му вдъхне още по голям кураж да се бори.С теб сме Руди.Бори се момче. :ae_085:
User's Signature

Големи черни очи,пълни с любов и ласки.Забавно като дете от чудна дивна приказка. 

Качена снимка
www.mops-baskervil.com

#243 Потребителят е офлайн   Tania Toteva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 June 2010 - 11:28 AM

Казах ви, че ще се възползвам от вас и вашите знания:db_046:. Не знам дали е здравословен проблем, но тази тема ми се стори най-близка. О около седмица на Хъмфър му се появяват доста гурели - основно сутрин и вечер след разходка. Очите са чисти, огледах го да не би миглите да се обръщат навътре, но не видях такова нещо. Мисля, че е заради жегите, забелязах, че доста му се насълзяват очите, когато е горещо, но все пак миналото лято пак беше горещо, но нямахме този проблем. Но пък миналото лято и не грухтеше така на жегата...
Бих се радвала ако ми препоръчате някакви капки, с които да почиствам очите. Благодаря.
User's Signature

Качена снимка

#244 Потребителят е офлайн   svetamops Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 June 2010 - 02:09 PM

Показване на мнениетоTania Toteva, в 17 June 2010 - 09:33 AM, написа:

Казах ви, че ще се възползвам от вас и вашите знания:db_046:. Не знам дали е здравословен проблем, но тази тема ми се стори най-близка. О около седмица на Хъмфър му се появяват доста гурели - основно сутрин и вечер след разходка. Очите са чисти, огледах го да не би миглите да се обръщат навътре, но не видях такова нещо. Мисля, че е заради жегите, забелязах, че доста му се насълзяват очите, когато е горещо, но все пак миналото лято пак беше горещо, но нямахме този проблем. Но пък миналото лято и не грухтеше така на жегата...
Бих се радвала ако ми препоръчате някакви капки, с които да почиствам очите. Благодаря.

Купете в човешка аптека капки за очи - Гаразон и ги слагайте една седмица два пъти на ден, поне на мен вършиха работа.
User's Signature

Качена снимка

www.bullgary.com
www.kingonaleash.com

#245 Потребителят е офлайн   alekslovecat Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 21 June 2010 - 01:04 PM

алооооо,Гаразон заради едни гурели,без други оплаквания?! Добре ли сте,после има вероятност от гъбички дълго да не се отървете!! По-внимателно с антибиотиците,моля!!

#246 Потребителят е офлайн   svetamops Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 June 2010 - 02:48 PM

Показване на мнениетоalekslovecat, в 21 June 2010 - 11:09 AM, написа:

алооооо,Гаразон заради едни гурели,без други оплаквания?! Добре ли сте,после има вероятност от гъбички дълго да не се отървете!! По-внимателно с антибиотиците,моля!!

Гаразон ,са капки за очи,не виждам връзка между очите и гъбички,вероятно смятате ,че ще избият по очите,алооооооооо!
User's Signature

Качена снимка

www.bullgary.com
www.kingonaleash.com

#247 Потребителят е офлайн   alekslovecat Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 21 June 2010 - 03:59 PM

Всеки може да напиши "Гаразон" в Googal и да прочете каквото му трябва.Гъбички има навсякъде и е добре всеки много да внимава.Често от очи се тръгва,а за уши да не говорим.

#248 Потребителят е офлайн   svetamops Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 June 2010 - 04:34 PM

Показване на мнениетоalekslovecat, в 21 June 2010 - 02:04 PM, написа:

Всеки може да напиши "Гаразон" в Googal и да прочете каквото му трябва.Гъбички има навсякъде и е добре всеки много да внимава.Често от очи се тръгва,а за уши да не говорим.

Виждам и не вярвам на ушите си при мен не важат, има опит и освен него ,г-н или г-жа анонимен има опит на ветеринарни лекари и преди да се направи нещо аз никога не ги пренебрегвам и взимам не едно а две три мнения,това касае и капки за очи Гаразон ,от които кучето няма да получи гъбички,от нещо друго да ,но не и от тях.По принцип не харесвам хората които се крият и не знам защо изобщо Ви отговарям.Ако бяхте казали аз ,съм ветеринарен лекар еди кой си ,имам опит с тези капки и той еди какъв си ,разговора шеше да е друг.Аз съм първата, която в този случай бих поискала Вашето мнение по много въпроси,но..... пишете в GoogalИ съм напълно сигурна ,че момичето което поискало съвет ,няма да хукне в първата срещната аптека да ги купува ,просто ще пита своя вет за тях ,хората така се устроени ,винаги има съмнение ,затова проверяват и питат, така и трябва.И аз питам ,после пак питам и така е най добре.
User's Signature

Качена снимка

www.bullgary.com
www.kingonaleash.com

#249 Потребителят е офлайн   radoslava Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 21 June 2010 - 04:41 PM

Показване на мнениетоalekslovecat, в 21 June 2010 - 01:09 PM, написа:

Алооооо а при вас случайно да се е случвало кучето ви да получи гъбички от "Гаразон",че сте толкова възмутен/а!Или просто си пишете а може би сте ветеринар?
User's Signature

Качена снимка

#250 Потребителят е офлайн   alekslovecat Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 23 June 2010 - 06:41 AM

бау баууууууу,случва ли са ми се по-лоши работи от гаразона,защото той има свойството да замаскирва някои заболявания свързани с гнойно течение,т.е. симтомите изчезват а бактериите остават и то два пъти по-силни,и след време стой да гледаш кво, става така,че гаразон не се ползва при оплакване гурели сутрен и вечер,трябват още оплаквания,а ако щете и някои изследвания,ама......,като искате си го слагайте ей така,всеки с акъла си. С гавазона бях до тук,повече няма да ви кажа аууууу

#251 Потребителят е офлайн   svetamops Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 June 2010 - 11:00 AM

Показване на мнениетоalekslovecat, в 23 June 2010 - 04:46 AM, написа:

бау баууууууу,случва ли са ми се по-лоши работи от гаразона,защото той има свойството да замаскирва някои заболявания свързани с гнойно течение,т.е. симтомите изчезват а бактериите остават и то два пъти по-силни,и след време стой да гледаш кво, става така,че гаразон не се ползва при оплакване гурели сутрен и вечер,трябват още оплаквания,а ако щете и някои изследвания,ама......,като искате си го слагайте ей така,всеки с акъла си. С гавазона бях до тук,повече няма да ви кажа аууууу

Още ведсъж ,да видя ,че си позволявате да се отнясяте към нас г-н,г-жа "анонимко" с неуважение :bk_022: ,с Вашите бауууу,аууу и темподобни, мненията Ви и акаунта ще бъдат изтрити!!! :xg_102: :xf_124:
User's Signature

Качена снимка

www.bullgary.com
www.kingonaleash.com

#252 Потребителят е офлайн   Malaika wa mbinguni Икона

• старо куче шампион
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 June 2010 - 11:21 AM

:ud_009: Това направо не е човешко,няколко дни "лошото ченге" не беше на линия поради ред причини,и разни горски твари като гномчета :ab_041: са решили че могат да се "бъзкат"с тон който не е присъщ дори и на най наглия ром от Факултета :dry:
Винаги съм се чудила на смелоста и наглоста които са присъщи на българина като става дума за публични форуми да се крие зад никнейма си и да изказва мнения с присъщ тон на комплексиран човечец, който на всичкото отгоре неколкократно доказа че съветите които дава са си направо опасни за здравето на мопса!
Много лесно е да изкажеш подигравателно мнение,само че се питам защо при условие че си си изхабил клавиатурата за да попиташ "ънкъл гуугле" що е то капки за очи и уши-Гаразон,"що" не си направи труда да потърсиш и нещо полезно което да помогне на питащия и търсещ съвет?-ще ти отговоря защото целта на драсканиците ти не е била да помогнеш а да "търсиш под вола теле",е тука няма да го намериш!

"vinizha" като се криеш зад различни никове и пишеш постове които меко казано са обидни и както ти сама в един пост написа "недоброжелюбни"- най много да си изпросиш наистина негативно и недружелюбно отношение а накрая и бан на акаунта!
---------------------------------
Таничка темата в която беше правилно да зададеш въпроса си е -"Дайте съвет"-защото тук в тази тема се обсъждат вече констатирани заболявания и начини за тяхното отстраняване-имам предвид-направена е консултация с лекар,той е установил евентуалните причини,а другите съфорумци ако имат представа или пък са се сблъсквали с подобен проблем могат да помогнат по някакъв начин!
Понякога текат сълзички,ако не си търка очетата с лапички или пък сутрин като стане не се търка продължително време във легълцето си или чаршафите на твоето легло(не зная каде спи затова налучквам)значи проблема не е голям,има доста ситуации които могат да причинят сълзенето-праха у дома,почистващите-дезинфектиращи препарати,растящи на вътре миглички,вгледай се за зачервяване на очичките вгледай се и в самата зеница да не би да има бели петънца или драснато,а и сама казваш че това се получава обикновено след разходка,-жега,треви,полени от дърветата-може и да получава алергична реакция,а може и да се вре в по високите треволяци които да дразнят очичките му.
Има спрашно много средства за почистване и профилактика на очичките и около очния контур.В някои случаи помагат и капките -независимо дали са човешки или кучешки-но аз съветвам лечението да се прави след консултация с лекар както ти го е написала и г-жа Конова а повярвай ми тя и г-жа Христова са двете дами от които бих поискала съвет,естествено ще се консултирам и с моя вет за да мога да направя най правилния избор за метод на лечение на моите слънчица!
На едно от кучетата ми също са му предписвали човешки капки за очи,но в различните случаи е различно!Ако след преглед при вета -той не установи нищо обезпокояващо,спокойно можеш да си вземеш почистващи препарати за зоната около очичките и сутрин и вечер да почистваш местото с навлажнена марличка!Да вметна сега през жегите гънката над носа е хубаво да се почиства всеки ден или през ден защото се събира доста мръсотийка-която също може да доведе до сълзене от очичките и дори опадване на козинката около очичките и вътре в гънката-което пък от своя страна може да доведе до излишна паника от страна на собственика че видиш ли кучето му може да е болно от демодекс :ab_041: !
Ето някои препарати за очна хигиена :md_064:
http://www.zoomagazi...t=167&cat1=5052
http://www.actavis.b.../Tobraculin.pdf
http://www.shop.zoom...heta-50-ml.html
http://www.zoosviat....products_id=742
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#253 Потребителят е офлайн   svetamops Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 June 2010 - 12:23 PM

Опа каво виждам аз ,че alekslovecat и vinizha един човек ,зощото писателства под един айпи номер,изводи защо един човек ще го прави всеки ще си направи сам!:ud_009:
User's Signature

Качена снимка

www.bullgary.com
www.kingonaleash.com

#254 Потребителят е офлайн   radoslava Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 23 June 2010 - 01:57 PM

Aни много ти благодаря за инфото. незнаех,че има такива за почистване около очичките веднага ще потърся,ще ми свършат чудесна работа.Нашия,колкото и да му ги почиствам все има местенца без козинка а ги чистя всеки ден слагам даже и пудра.Той от малък има проблем с бръчката и местата около очите,когато го взех бръчката му беше в рани имаше и гной.Тези капки на Virbak съм ги ползвала бях много доволна,но спряха да му действат и сега тъкмо се чудех,какво да взимам.
User's Signature

Качена снимка

#255 Потребителят е офлайн   Archiball Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:жУвотни

Публикувано: 23 June 2010 - 02:33 PM

Показване на мнениетоMalaika wa mbinguni, в 23 June 2010 - 11:26 AM, написа:

Понякога текат сълзички,ако не си търка очетата с лапички или пък сутрин като стане не се търка продължително време във легълцето си или чаршафите
Ето някои препарати за очна хигиена :md_064:
http://www.actavis.b.../Tobraculin.pdf

http://www.zoosviat....products_id=742

аз да отклоня малко спора, и да кажа от личен опит, след консултация с вет разбира се. Арчи правеше точно така, търкаше се с лапички и в леглото. В началото си мислих, че прави някакви маймунджалъци и ми беше много сладко, но после разбрах че има проблем, след като и очето взе да се зачервява. След горчив опит с тобракулин (оказа се, че някой кучета получавали алергия към основната му съставка Тобрамицин, и нашето животно се оказа точно от тези кучета) доктора ни даде тези другите-Тиацил. Очичките изглеждат добре сега, не са червени. Не знам дали е спрял да се търка все още. Но ми каза да ги слагам една седмица, после една да почина, после пак така докато свършат. Май не са подходящи за постоянно почистване на очите. Та въпроса ми е, кое е подходящо за всекидневна употреба, да не е антибиотик, но да има подхранващо и защитно действие за предпазване.
User's Signature

Качена снимка

"you cannot change the world by saving one animal, but for that one animal...you can change the world."

"Имаме земя, имаме вода... и си правим кал."

#256 Потребителят е офлайн   nETq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 June 2010 - 04:14 PM

Аз да кажа, че съм много доволна от Качена снимка :mg_062:
"Този продукт с меко почистващо действие се използва за почистване на очите и околоочните области от прах и мръсотия. Редовното използване на почистващите капки предпазва очите от възпаления и предотвратява образуването на петна и неприятни космени сплитания около очите. "
Аз го ползвам веднъж в седмицата, но ако е по-наложително и по-често. Някога си мисля, че очичките и са чисти, но като мина с лосиона по памучето стават ситни косъмчета и червеникави отенъци. Много добре почиства. :md_064:

#257 Потребителят е офлайн   radoslava Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 23 June 2010 - 05:24 PM

Ау Вили сега ме притесни,Айк всяка сутрин си чисти така очичките с лапички и върху леглото му :dh_188: Капки не му слагам от около 2 месеца,защото спряха да му действат и сега точно се чудя,какво да купя.Но той това си го прави от доста отдавна.Вчера бяхме на преглед,нищо му няма.Но сега се чудя дали не е получил и той някаква алергия!
User's Signature

Качена снимка

#258 Потребителят е офлайн   Archiball Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:жУвотни

Публикувано: 23 June 2010 - 10:07 PM

Не мисля, че е алергия. Нашата беше отдавна (аз я казах за пример, че не ползвам вече капки с тобрамицин вътре) и веднага си пролича. Цялата му муцунка и уши станаха на пъпки тогава. А това за търкането и Арчи така правеше дълго време, и аз не знаех че е проблем, но явно е. Нещо ги дразни. Пробвала ли си с тези другите капки Тиацил. Пише, че са за конюктивитни състояния и разни такива дразнения. Сега на Арчи очите са доста по-бистри.
User's Signature

Качена снимка

"you cannot change the world by saving one animal, but for that one animal...you can change the world."

"Имаме земя, имаме вода... и си правим кал."

#259 Потребителят е офлайн   ruffy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 June 2010 - 08:11 AM

Здравейте и от мен :)

Исках да споделя капките които ползвахме дълго време! При нас проблема беше, че имаше нараняване на очето без нараняване на роговицата!Цилоксан се казват пише, че са противовъзпалителни, разрешени са и за кърмачета което ме навежда на мисълта , че не са толкова силни. Ето и линк с описание на продукта. Като искам да подчертая, че не ангажирам никой да ги ползва, пък дано съм полезна. Успех
http://www.medicine....karstva/ciloxan

Само да кажа, че изискваше много търпение нашето подобрение.За щастие сега всичко е наред. А на Руфката му излизат пъпки на общо основание. Доктора каза, че му се запушвали пори докато пие вода. Скоро не са ни излизали де
:ba_025:
User's Signature

Качена снимка

#260 Потребителят е офлайн   Malaika wa mbinguni Икона

• старо куче шампион
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 June 2010 - 10:28 AM

Руфката като почти-уточнявам почти всички останали мопсита преминава през различните фази на растежа-споко всико е наред без паника! :md_064:Пъпчиците които се появяват по муцунката,и изобщо на всякъде по лицето може да са от замърсяване,вирусче което е пипнал на близката полянка,обикновено е вирусно и преминава без усложнения но изисква редовно почистване-измиване на муцката с вода и третиране на пъпчиците с хирургичен разтвор-сори ама все му забравям името-на цвят е наситено розов и се разрежда с вода,този препарат направо изсушава пъпчиците и дезинфекцира но както се досещате не трябва да попада в носа,устата и очите,ветеринарния лекар го дава и казва колко често да се ползва и в какво съотношение да се разрежда!

Ради Вили споко и на вас,обикновено мопсовете като станат от сън повечето от тях си търкат очичките я с лапички а в чаршафите на леглото-през ноща малко или много се събира секрет в очето,като прибавим и малко паднали миглички-е няма как като стане и почне да мига да не го дразни очето-в такива случай маминките могат да се притекат на помощ с напоена марличка с препарат за очна или околоочна хигиена,вече ако кучето продължава и след това да си търка очичките е хубаво да се огледат очетата дали са зачервени клепачите,да няма драснато,да няма бели петънца по ириса,да няма миглички които да растат навътре в очето.Ако установите нещо от тези неща беш на доктор,ако не, то в такъв случай не би трябвало да има проблем с очетата,но ако и след старателно оглеждане и почистване не остановите нещо притеснително а кучето продължава да си търка очетата в такива случаи пак беш на доктор!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

• (18 Страници) +
  • « Първа
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема