Dog.bg Форуми : Болести и лечение при Мопс

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (18 Страници) +
  • « Първа
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Болести и лечение при Мопс

#321 Потребителят е офлайн   anela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 04 June 2011 - 09:08 AM

От къде си я набавяш тази сребърна вода?
User's Signature

Качена снимка

#322 Потребителят е офлайн   nETq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 June 2011 - 04:33 PM

Ами по аптеките има, но аз имам уред, с който си я правя непосредствено преду употреба. Ще пиша на лични за да не е реклама :ba_025: А който друг се интересува да пише ще му обясня :md_064:

#323 Потребителят е офлайн   stasinci Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 17 February 2012 - 01:58 PM

Здравейте!Имам нужда от малко помощ.Иам мопсче на 8 месеца почти,до няколко дена беше разгонена,всичко беше наред,стоеше с памперс.Два дена след като махнахме памперса се е получило зачервяване на слабините ( аз не бях в къщи) и веднага на доктор.Той коза,че не е нещо сериозно,даде ни дефламол и каза да се мажем два пъти на ден.Вече се намазахме веднъж и май е по-добре.Преди изглеждаше направо като рана,но без да е забрало, имаше коричка.Сега тя падна и стои розаво.Ако някой се е сблъсквал с такъв проблем,моля да ми каже нещо повече.Благодаря!

#324 Потребителят е офлайн   dunversa4e Икона

Публикувано: 20 February 2012 - 12:11 PM

Здравейте.Имам мопсче на 4месеца.Имаме го от 20дни.Има си всичко.Много го обичаме и го гледаме като бебе.
Игрив ,сладък палавник.Не е имало проблеми,но преди 2 дни ни притесни ужасно,След разходка,измих крачетата и когато го поставих на земята,се оклюма и езика му побеля.Много се изплашихме.Дадохме 2 гранулки,хапна ги,пи водичка и се оправи.Не знам какво се случи,дали когато го държах и му мих крачетата съм го притиснала по силно или когато потича в парка доста се умори...не зная,но много се изплаших.От тогава нищо такова не е ставало,яде,играе,лудува.Четох много,за епилепсии,за други неща..че ми се приплака чак..някой се сблъсквал ли се е с такова нещо.Не е припадал,само се отпусна и му побеля езика ,но за момент.

#325 Потребителят е офлайн   nETq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2012 - 12:03 PM

Най-добре попитайте ветеринаря, при който ходите, макар и само по телефона. Ако е нужно заведете го на преглед и изследвания. Дори и да има проблем е по-добре да се открие навреме, нали така?
Успех

#326 Потребителят е офлайн   Berta Berurie Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 April 2012 - 08:41 PM

Здравейте!От два дена на Берта и сълзят очичките,чак капят сълзички...скубе се здраво(явно сменя козината с летния модел),дали има някаква връзка,или отговорът е някъде другаде... :tb_195:
User's Signature

Качена снимка

#327 Потребителят е офлайн   md_baskervil Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 April 2012 - 10:25 PM

Показване на мнениетоBerta Berurie, в 10 April 2012 - 08:41 PM, написа:

Здравейте!От два дена на Берта и сълзят очичките,чак капят сълзички...скубе се здраво(явно сменя козината с летния модел),дали има някаква връзка,или отговорът е някъде другаде... :tb_195:
Твърде е възможно да е липса на витамини поради смяна на козината.Добре е да се дава рибено масло.или комбинирани витамини ,но и един консулт с лекар не е зле да се направи.
User's Signature

Големи черни очи,пълни с любов и ласки.Забавно като дете от чудна дивна приказка. 

Качена снимка
www.mops-baskervil.com

#328 Потребителят е офлайн   Berta Berurie Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 April 2012 - 10:37 PM

Благодаря за бързият отговор :ba_025:
User's Signature

Качена снимка

#329 Потребителят е офлайн   svetamops Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2012 - 09:34 AM

Показване на мнениетоBerta Berurie, в 10 April 2012 - 06:41 PM, написа:

Аз ще ти препоръчам да купиш фурминатор ,върши страхотна работа в борбата с космите.
User's Signature

Качена снимка

www.bullgary.com
www.kingonaleash.com

#330 Потребителят е офлайн   anela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2012 - 09:49 AM

Това "фурминатор" само за лечение ли или може да се ползва и без да имаме заболяване. И ние се скубем много сега, но в рамките на нормалното за сезона. Лекаря ни каза, като спрем калция, защото сега пием комплексни витамини калций плюс, че ще ни даде някакви други витамини/ не запомних името/, които били много добри и козината ставала супер и цвета. А четох и нещо за пчелно млечице, за имунната система, от човешката аптека, че давали хората....добре ли е?
User's Signature

Качена снимка

#331 Потребителят е офлайн   dilqn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 April 2012 - 10:57 AM

Показване на мнениетоanela, в 12 April 2012 - 07:49 AM, написа:

Това "фурминатор" само за лечение ли или може да се ползва и без да имаме заболяване. И ние се скубем много сега, но в рамките на нормалното за сезона. Лекаря ни каза, като спрем калция, защото сега пием комплексни витамини калций плюс, че ще ни даде някакви други витамини/ не запомних името/, които били много добри и козината ставала супер и цвета. А четох и нещо за пчелно млечице, за имунната система, от човешката аптека, че давали хората....добре ли е?

здравей.
Защо му даваш калций мопса е дребна порода и освен ако не е наложително не трябва да се дава.Калция е нож с две остриета защото както може да бъде полезен така и може да бъде много вреден защото когато го има в организма достатъчно и приема още той почва да се натрупва по вътрешните органи бъбреци черен дроб и така нататъка и може да стане много лошо за кученце.
Ако го храниш с хубава и скъпа храна не е нужно да му даваш каквото и да е било като добавки най-много някой витамин и това е.
Нека и колегите по порода Качена снимка да си кажат мнението.
Иначе до сълзенето на очите за което се споменава по-горе може да е от много неща от храната от недостиг на някакви вещества пък и може да е обърната мигла например някое косъмче да расте навътре и да го дразни и затова да сълзи,затова по добре идете на лекар там ще ви кажат най-добре Качена снимка
Това е от мен и айде не се стискайте със снимките в тези хубави пролетни дниКачена снимка

#332 Потребителят е офлайн   anela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2012 - 11:13 AM

Ами и аз много изчетох по темата за калция, навсякъде по форумите наистина пише това, което казваш Дилян, обаче лекаря ни обясни, че с каквато и храна да се храни трябва да се дава, защото от храната не можело да се усвоява добре/сигурно заради липсата на витамин Д ли беше, не се сещам/ Аз по-принцип съм много скептична към лекарите знаеш, обаче и Маргарита каза, че може и за това. Направили сме 3 курса 10 дни пие- 10 не и трябва да направим още един, по думите на лекарите до 6тия месец трябва да се пие, независимо от ръста и породата.....даже едва ли не ми се скараха, че не давам......не знам, много противоречива информация.....да вземем да не го правим последния курс ли??
User's Signature

Качена снимка

#333 Потребителят е офлайн   dilqn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 April 2012 - 12:01 PM

Ми незнам аз никога не съм давал калций и лекаря беше много скиптичен относно даването му и затова ти казвам аз какво знам пък то си има и две страни така че може и ти да си права само казвам моя опит аз винаги съм ги хранил с роял канин и съм много доволен от нея.
Радвам се че така се грижиш за Ахчо и гледаш всичко да е най-доброто щом лекаря ви така е преценил надявам се всичко да е точно и да стане още по голям и едър от тати Качена снимка
Успех и му е време за изложби вече замисли се Качена снимка

#334 Потребителят е офлайн   md_baskervil Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2012 - 10:16 PM

Показване на мнениетоanela, в 12 April 2012 - 11:13 AM, написа:

Ами и аз много изчетох по темата за калция, навсякъде по форумите наистина пише това, което казваш Дилян, обаче лекаря ни обясни, че с каквато и храна да се храни трябва да се дава, защото от храната не можело да се усвоява добре/сигурно заради липсата на витамин Д ли беше, не се сещам/ Аз по-принцип съм много скептична към лекарите знаеш, обаче и Маргарита каза, че може и за това. Направили сме 3 курса 10 дни пие- 10 не и трябва да направим още един, по думите на лекарите до 6тия месец трябва да се пие, независимо от ръста и породата.....даже едва ли не ми се скараха, че не давам......не знам, много противоречива информация.....да вземем да не го правим последния курс ли??
Може да се направят два курса с калций/калций делис/ през 15 или през 20 дена в периода на смяна на зъбите след третия до към седмия месец от раждането особенно когато кученцето е раждано през зимата. В този период от третия до седмия месец кученцето най много израства на височина.В твоя случай можеш да не даваш повече калций.
User's Signature

Големи черни очи,пълни с любов и ласки.Забавно като дете от чудна дивна приказка. 

Качена снимка
www.mops-baskervil.com

#335 Потребителят е офлайн   anela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2012 - 06:07 AM

Показване на мнениетоdilqn, в 12 April 2012 - 12:01 PM, написа:

Ми незнам аз никога не съм давал калций и лекаря беше много скиптичен относно даването му и затова ти казвам аз какво знам пък то си има и две страни така че може и ти да си права само казвам моя опит аз винаги съм ги хранил с роял канин и съм много доволен от нея.
Радвам се че така се грижиш за Ахчо и гледаш всичко да е най-доброто щом лекаря ви така е преценил надявам се всичко да е точно и да стане още по голям и едър от тати Качена снимка
Успех и му е време за изложби вече замисли се Качена снимка

Ами замислили сме се на 21 сме в Пловдив, ще се видим нали Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#336 Потребителят е офлайн   dilqn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 April 2012 - 11:24 AM

Естествено на 21 и на 22 сме там чакаме ви с удоволствие Качена снимка

#337 Потребителят е офлайн   Berta Berurie Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 April 2012 - 09:00 PM

Показване на мнениетоBerta Berurie, в 10 April 2012 - 08:41 PM, написа:

Причината се оказа тривиална до кикот-собствената и козина и влиза във "фарчетата" от много беснеене на скублата... :dog:
User's Signature

Качена снимка

#338 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2013 - 01:45 PM

Здравейте, пиша Ви за да чуя мнението на така по-запознатите...Споря с една "стопанка" на представител на Вашата любима порода, според нея и ветеринаря и (за него не съм сиг. какво е казал) за мопсчетата е абсолютно нормално да имат поне при нея са 5-6 заболявания: като дисплазия, пердета, липса на зъби (незнам дали не е в следствие не някое друго заболяване), тумор и тн и тн....опитвам се да и обясня, че точно за това са развъдниците, за да няма такива проблеми, но не то бебета трябвало да прави....Та да не би аз да съм объркала, че не е нормално младо куче да е толкова болно! На всичкото отгоре, малкото куче не означава липса на възпитание...хапе всичко което притича (хора, деца) и понеже било куче как ще разбере ако му се скара, та те излезнаха малоумни...Е аз вече съм противно младо момиче без никакво уважение към извинете "старите чанти". Е кажете сега, защото за мен не е нормално за куче да е ок ако има такива проблеми, независимо от породата.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#339 Потребителят е офлайн   svetamops Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2013 - 06:39 PM

Показване на мнениетоzlatabani4ka, в 16 April 2013 - 11:45 AM, написа:

Здравейте, пиша Ви за да чуя мнението на така по-запознатите...Споря с една "стопанка" на представител на Вашата любима порода, според нея и ветеринаря и (за него не съм сиг. какво е казал) за мопсчетата е абсолютно нормално да имат поне при нея са 5-6 заболявания: като дисплазия, пердета, липса на зъби (незнам дали не е в следствие не някое друго заболяване), тумор и тн и тн....опитвам се да и обясня, че точно за това са развъдниците, за да няма такива проблеми, но не то бебета трябвало да прави....Та да не би аз да съм объркала, че не е нормално младо куче да е толкова болно! На всичкото отгоре, малкото куче не означава липса на възпитание...хапе всичко което притича (хора, деца) и понеже било куче как ще разбере ако му се скара, та те излезнаха малоумни...Е аз вече съм противно младо момиче без никакво уважение към извинете "старите чанти". Е кажете сега, защото за мен не е нормално за куче да е ок ако има такива проблеми, независимо от породата.

Ако взето от ферма не ме учудва и сигурно е нормално, няма да има такива проблеми ако е закупено от лигитимен развъдник на FCI / БРФК, това го заявявам като много "стара чанта" в тази порода.Тя не закупила кучето от FCI / БРФК развъдник това Ви го гарантирам на 100%.
User's Signature

Качена снимка

www.bullgary.com
www.kingonaleash.com

#340 Потребителят е офлайн   anela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 April 2013 - 07:52 AM

Леле и всичко това го смятат за нормално?!? Кажете на тази жена, че кученцата мопс, както и за никое друго куче, не е нормално има тези или каквито и да били заболявания. И до колкото разбирам тя иска да си развъжда кучето и да създаде още нещастни болни животни, това е истинска жестокост......Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

• (18 Страници) +
  • « Първа
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни