Dog.bg Форуми : Болести и лечение при Мопс

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (18 Страници) +
  • « Първа
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Болести и лечение при Мопс

#301 Потребителят е офлайн   pinky Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 February 2011 - 08:05 PM

Здравеи те, не знам дали трябва да пиша точно тук, но имам малко мопсче и искам да попитам къде водите вашите малки приятели на ветеринарен лекар. Аз имам и друго куче(друга порода) и го водих в Анимо в Младост, но след доста тежка случка останах много разочарована от тях и сега искам да намеря друг лекар където да знам, че мога да им се доверя.
User's Signature

Качена снимка

#302 Потребителят е офлайн   galka_malka67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 February 2011 - 12:52 AM

Здравейте на всички във форума :re_037: да ви кажа и Сузката има същия проблем с близането на предните лапи.Всяка вечер като си легнем започва такова близане,че целия ми чаршаф става на мокри петна.Ближе си лапките от вътрешната страна където е 5-ия нокът.Освен това често ближе и само чаршафа докато не стане" локва,, . Възможно ли е да е признак на някакво заболяване?
User's Signature

Качена снимка
Сузинка е моето слънчице , Сузинка е луната , тя е в мрачните дни светлинката и на моето сърчице топлинката !

#303 Потребителят е офлайн   svetamops Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2011 - 05:03 PM

Показване на мнениетоgalka_malka67, в 14 February 2011 - 09:57 PM, написа:

Здравейте на всички във форума :re_037: да ви кажа и Сузката има същия проблем с близането на предните лапи.Всяка вечер като си легнем започва такова близане,че целия ми чаршаф става на мокри петна.Ближе си лапките от вътрешната страна където е 5-ия нокът.Освен това често ближе и само чаршафа докато не стане" локва,, . Възможно ли е да е признак на някакво заболяване?

Сигурна съм ,че това не е заболяване а е временен проблем.Ще дойде пролета ,дъждовете ще измият земята и това ще отшуми.Все мисля ,че това е свързано с лугата.Не се притеснявайте.:re_037:Моите не излизат извън двора и нямам такива неща ,забелязвам че това става само при тези които се разхождат навън ,от това правя такова заключение и дано да съм права.Но сами помислете ,дали през пролета и лятото има такова нещо?
User's Signature

Качена снимка

www.bullgary.com
www.kingonaleash.com

#304 Потребителят е офлайн   galka_malka67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 February 2011 - 01:17 AM

Показване на мнениетоsvetamops, в 15 February 2011 - 04:08 PM, написа:

Показване на мнениетоgalka_malka67, в 14 February 2011 - 09:57 PM, написа:

Сигурна съм ,че това не е заболяване а е временен проблем.Ще дойде пролета ,дъждовете ще измият земята и това ще отшуми.Все мисля ,че това е свързано с лугата.Не се притеснявайте.:re_037:Моите не излизат извън двора и нямам такива неща ,забелязвам че това става само при тези които се разхождат навън ,от това правя такова заключение и дано да съм права.Но сами помислете ,дали през пролета и лятото има такова нещо?

Дано да е така Светле защото нямам :cc_012: спомен миналата зима Сузката да е правила така , а и тогава хвърляха луга освен ако са прибавили някакви химикали тази година.
User's Signature

Качена снимка
Сузинка е моето слънчице , Сузинка е луната , тя е в мрачните дни светлинката и на моето сърчице топлинката !

#305 Потребителят е офлайн   Pentarex Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 May 2011 - 06:44 AM

Здравейте! Днес сутринта моя Ерос ме събуди на пожар. Докато скачаше и си играеше около мен изведнъж се изкашля леко и легна на земята отпаднал. Изпишка се и все още не помръдваше. Вдигах го на крака, но без успех. След известно време се оправи, водихме го на лекар (преди малко се върнахме), там резултати нямаше, но доктора каза че може да е от сърцето нещо. Не е губил съзнание докато беше отпаднал. Някой имал ли е сходен проблем? То даже незнам как да го опиша, ще ме извинявате, но още съм притеснен какво може да е.......

#306 Потребителят е офлайн   anela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 May 2011 - 01:19 PM

Здравейте приятели, ние имаме нов проблем. Млечните зъбки на Оливър още не са паднали, а вече излизат постоянните. Сега отгоре е с два реда зъби. Долу пък отпред няма или са паднали отдавна или просто няма. Откакто е при мен, от 50 дни, там зъби няма. Доктора каза, че е дефектен :dh_188: Ако не му паднат млечните зъби трябвало да ги извадят. Как??? Много ме притесни, не ни стигат другите проблеми, а сега и това :dh_188: . Някой чувал ли е за подобен случай? Някакви съвети?
User's Signature

Качена снимка

#307 Потребителят е офлайн   pinky Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 May 2011 - 02:50 PM

Милият Ерос, дано да не е нещо сериозно.
За зъбите и ние скоро може би ще почнем да сменяме зъбите, но знам че няма нищо сташно в двата реда зъби. Ако не си паднат сами да около 1 годинка, ветеринара ще ги извади. За липсата на зъби обаче нищо не знам.
User's Signature

Качена снимка

#308 Потребителят е офлайн   nETq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 May 2011 - 07:00 PM

Няма страшно във ваденето на зъби Ани. Ще му сложат една упойка и след 30тина минути си е пак твой. Нито ще го боли нито нищо, но виж за липса на зъби и аз не знам. Обърни се към ветеринарния раздел там има доктори.

#309 Потребителят е офлайн   Tania Toteva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 May 2011 - 11:08 AM

Бих ви препоръчала да изчакате докато поникнат всички зъби. По всяка вероятност става въпрос за по-широко разстояние между зъбите, а не за празни места поради непоникнали зъби. Малко е кофти, защото гледах един филм наскоро, че на малките породи кучета, когато им остават такива дупки, в повечето случаи езичето им се промушва през дупката и за това има мопсове например, на които езиците им излизат отстрани и висят непрекъснато отвън. Хъмфри си има едно приятелче мопсче в парка, което е така и сме си говорели със стопаните му, които казват, че няма никакъв проблем, само дето пръскал повече вода докато пиел.:wb_052:
User's Signature

Качена снимка

#310 Потребителят е офлайн   md_baskervil Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 May 2011 - 11:27 AM

Показване на мнениетоanela, в 02 May 2011 - 01:19 PM, написа:

Здравейте приятели, ние имаме нов проблем. Млечните зъбки на Оливър още не са паднали, а вече излизат постоянните. Сега отгоре е с два реда зъби. Долу пък отпред няма или са паднали отдавна или просто няма. Откакто е при мен, от 50 дни, там зъби няма. Доктора каза, че е дефектен :dh_188: Ако не му паднат млечните зъби трябвало да ги извадят. Как??? Много ме притесни, не ни стигат другите проблеми, а сега и това :dh_188: . Някой чувал ли е за подобен случай? Някакви съвети?
Няма място за притеснение.Изчакай още малко.Вероятно ще паднат.Ваденето при зъболекар в краен случай.Що се отнася за предните зъбки най вероятно са паднали.Ще поникнат нови.Имала съм случай когато някои от предните долни зъби са пониквали след една годинка.Така,че и в двата случая изчакай.
User's Signature

Големи черни очи,пълни с любов и ласки.Забавно като дете от чудна дивна приказка. 

Качена снимка
www.mops-baskervil.com

#311 Потребителят е офлайн   md_baskervil Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 May 2011 - 11:34 AM

Показване на мнениетоPentarex, в 02 May 2011 - 06:44 AM, написа:

Здравейте! Днес сутринта моя Ерос ме събуди на пожар. Докато скачаше и си играеше около мен изведнъж се изкашля леко и легна на земята отпаднал. Изпишка се и все още не помръдваше. Вдигах го на крака, но без успех. След известно време се оправи, водихме го на лекар (преди малко се върнахме), там резултати нямаше, но доктора каза че може да е от сърцето нещо. Не е губил съзнание докато беше отпаднал. Някой имал ли е сходен проблем? То даже незнам как да го опиша, ще ме извинявате, но още съм притеснен какво може да е.......
Напълно разбирам за какво става въпрос.Трябва да се провери дали мопсчето ви няма стеснени ноздри,удължено или меко небце.Твърде е възможно това да е причина за припадъка му.Такива мопсчета когато са превъзбудени от игра,и са тичали много не им достига въздух и затова припадат..По тая тема е писано доста .Ако има такъв проблем,това се коригира оперативно.Не искам да си мисля,че може и да е друго.Но първо проверете това за което ви казвам.
User's Signature

Големи черни очи,пълни с любов и ласки.Забавно като дете от чудна дивна приказка. 

Качена снимка
www.mops-baskervil.com

#312 Потребителят е офлайн   anela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 May 2011 - 12:21 PM

Показване на мнениетоmd_baskervil, в 03 May 2011 - 11:27 AM, написа:

Показване на мнениетоanela, в 02 May 2011 - 01:19 PM, написа:

Няма място за притеснение.Изчакай още малко.Вероятно ще паднат.Ваденето при зъболекар в краен случай.Що се отнася за предните зъбки най вероятно са паднали.Ще поникнат нови.Имала съм случай когато някои от предните долни зъби са пониквали след една годинка.Така,че и в двата случая изчакай.

Със сигурност ще изчакам до последно, не искам да му причинявам още мъки на милото. Достатъчно понася. Дано да паднат сами. Млечните са много на рядко обаче и все едно не са излезли нацяло. А липсващите ги няма от поне 2, 3 месеца, възможно ли е да са паднали? Аз ги чаках да растат сега мислих, че просто не са излезли? Не знам дано се нареди всичко.
И да се похвалим малко :wb_052: вчера бяхме на преглед. Свалили сме налягането и вече почти сме в норма. Само 2-4 мм разлика има, което е направо невероятно. От 60 го свалихме на 24 за няколко месеца. Сега остава само да се молим да се задържи така. И спираме всички медикаменти :af_089:
User's Signature

Качена снимка

#313 Потребителят е офлайн   anela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 May 2011 - 12:29 PM

Показване на мнениетоTania Toteva, в 03 May 2011 - 11:08 AM, написа:

Бих ви препоръчала да изчакате докато поникнат всички зъби. По всяка вероятност става въпрос за по-широко разстояние между зъбите, а не за празни места поради непоникнали зъби. Малко е кофти, защото гледах един филм наскоро, че на малките породи кучета, когато им остават такива дупки, в повечето случаи езичето им се промушва през дупката и за това има мопсове например, на които езиците им излизат отстрани и висят непрекъснато отвън. Хъмфри си има едно приятелче мопсче в парка, което е така и сме си говорели със стопаните му, които казват, че няма никакъв проблем, само дето пръскал повече вода докато пиел.:wb_052:

Да и аз съм чувала, че породите с брахицефален синдром или "сплескани муцуни", често страдат от това- висящ език отвън. Но аз защо си мислих, че тогава проблема е не в зъбите, а в езика. Нещо става и не могат да си го проберат вътре и виси безжизнено навън. Търсих в интернет сега, но нищо не открих за този проблем. Някой ако знае повече нека да обясни :smile: , сигурно много хора се интересуват.

П.П. Аз все се чудя къде го прибира Оливър тоя огромен език в малката си устичка :dog:
User's Signature

Качена снимка

#314 Потребителят е офлайн   anela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 May 2011 - 12:38 PM

За тези които не разбраха за какво говоря в по горния пост :)
User's Signature

Качена снимка

#315 Потребителят е офлайн   anela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2011 - 12:46 PM

Аз се извинявам, че пак ще задавам въпроси и ще ви занимавам с моите проблеми. Да кажа за зъбите първо. Паднаха си и всичко е наред. Не мога разбера защо отношението на лекаря беше такова "Кучето Ви е дефектно", като дори вие, които не сте ветеринари казахте, че това е общо взето нормално....благодаря за което :smile:
Сега с новите въпроси:
Забелязах малки пупчици по вътрешната страна на ушичките на Оливър. Чистя ги редовно. Ушната краста как изглежда, наплашиха ме че мопсчетата често страдали от това.
И втори въпрос: Как почиствате нослето на кученцата си. Мястото отгоре, където е онази гънка. Там е толкова тясно и се събират боклуци. Аз чистя с клечка за уши, но достатъчно ли е това.
Благодаря предварително за коментарите.....
User's Signature

Качена снимка

#316 Потребителят е офлайн   svetamops Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2011 - 09:59 PM

Показване на мнениетоanela, в 02 June 2011 - 10:46 AM, написа:

Аз се извинявам, че пак ще задавам въпроси и ще ви занимавам с моите проблеми. Да кажа за зъбите първо. Паднаха си и всичко е наред. Не мога разбера защо отношението на лекаря беше такова "Кучето Ви е дефектно", като дори вие, които не сте ветеринари казахте, че това е общо взето нормално....благодаря за което :smile:
Сега с новите въпроси:
Забелязах малки пупчици по вътрешната страна на ушичките на Оливър. Чистя ги редовно. Ушната краста как изглежда, наплашиха ме че мопсчетата често страдали от това.
И втори въпрос: Как почиствате нослето на кученцата си. Мястото отгоре, където е онази гънка. Там е толкова тясно и се събират боклуци. Аз чистя с клечка за уши, но достатъчно ли е това.
Благодаря предварително за коментарите.....

Аз имах зачервяване и малки пъпки и използвах крем Дермазин 1 процент, на мен помогна.За ушите използвам Епи-Отик на Вирбак ,това един лосион за уши.Целувки на малкия.:re_037:
User's Signature

Качена снимка

www.bullgary.com
www.kingonaleash.com

#317 Потребителят е офлайн   nETq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2011 - 08:57 AM

Гънката аз я чистя или със сребърна вода или с физиологичен разтвор, но обикновено едно измиване с вода след разходка е достатъчно.
А за ушите не знам какви може да са тези пъпчици, но аз като я взех беше с ушна краста. Използвах капки за уши Pro Care и с помощта на мокри кърпички и памуче изчистих всичко за една седмица . Иначе изглежда като черна ушна кал. И кученцето се чеши често по ушите.

#318 Потребителят е офлайн   anela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2011 - 09:08 AM

Аз гънката я чистя с розова вода, мисля че няма да му навреди, нали. Но не знам почиствам ли я добре много е тясно там. И големи мъки е докато бръкна :ab_041: А за ушната кал- има, но мисля, че е в нормалните граници и не се чеше. Да не е някоя алергия....ще ходим на вет днес. Благодаря за отговорите момичета.
User's Signature

Качена снимка

#319 Потребителят е офлайн   Tania Toteva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 June 2011 - 04:32 PM

Показване на мнениетоanela, в 03 June 2011 - 09:08 AM, написа:

Да не е някоя алергия....

Може и алергия да е, но по-скоро ми прилича на възпаление поради жегата. На Хъмфри често му се получава така през топлите месеци и аз процедирам по следния начин - след всяка разходка изчиствам със суха нестерилна марличка всяко от ушите, за да съм сигурна, че няма да има допълнителни възпаления. Но докторът може да вземе посявка и да каже какво е. А за бръчката - пак със суха марля, а ако се възпали, то си личи - тогава и с кортизон за два дни и всичко е наред.
User's Signature

Качена снимка

#320 Потребителят е офлайн   nETq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2011 - 10:15 PM

Ама ей тука няма да се съглася с Танчето. Гънката трябва да се почиства редовно, за да се избягват препарати с кортикостероидни съставки.
Ефекта о тях е бърз и да, понякога е наложително, но последствията са тежки ако си позволим да ги използваме за щяло и нещяло.
Пробвайте със сребърна вода. Нямате идея колко е добра. На Берта много бързо и минават зачервяванията, а и аз си лекувам рани с нея.

• (18 Страници) +
  • « Първа
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни