svetamops, в May 23 2009, 11:58 AM, написа:
Тези кърлежи опасни ли са за хората?
Светле кърлежите са опасни за всички както за кучета така и за хора-а особено за хора са много ама много опасни-след ухапване от кърлеж най-лекото нещо което може да ти се случи е хеморагична треска-неща да ти казвам какво представлява а и наистина гледката е потресаваща-започва да ти тече кръв от всеки възможен отвор на тялото-много мога да ти разказвам особено за инфекциозните болести причинени от комари и кърлежи-свекърва ми е лекар-вече пенсионирана но 33г е работила в инфекциозно отделение та от там знам всичко това и още много други гадни нещица за тези миниатюрни гадинки кърлезчетата.
Аз и затова пуснах темата в другия раздел за да напомня че сезона и бума на кърлежите и бълхите е в разгара си за да може овреме да вземете мерки срещу тези гадини.
С препарата Фендон се унищожават кърлежите и бълхите-в указанието пише че се третира веднъж на 3 месеца обаче аз пръскам веднъж на три седмици-окоси ли се райграса в двора задължително се пръска-за да ми е мирна главата.
Най честите места където се забиват кърлежите по човешкото тяло са-врата,около ушите,под мишниците и ако ходите по полянките с къси панталонки-в згъвката зад коляното и понякога стигат и до интимните згъвки.