Dog.bg Форуми : Заплождане,бременност и раждане при чау-чау

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (20 Страници) +
  • « Първа
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Заплождане,бременност и раждане при чау-чау

#241 Потребителят е офлайн   dimityrv Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 26 November 2008 - 01:08 PM

На снимката е още бебе а сега скоро ще стане на 4тири години. Много бих искал да се получат бели куценца поради което търсенето на женска със същият цвят като моето се оказа наистина трудно а когато намерих както вече написах женската се оказа не така горещо въодушевена да има кученца.

#242 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 November 2008 - 01:38 PM

Може да се ориентираш в тази тема като се върнеш назад. И да влезеш да изчетеш всичко в темата " Да пазим и развиваме породите", която е доста широко разисквана откъм всички страни, тогава ще решиш, и ще си наясно според мен. Друго, здраве за Мечо... :blink:

#243 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 27 November 2008 - 05:58 PM

1 бяло куче+друго бяло куче изобщо не е = на бели бебета. :-
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#244 Потребителят е офлайн   dimityrv Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 28 November 2008 - 10:22 AM

Да, но мъжко бяло куче с родословие в което всички до 4то поколение назад (може би повече) са бели кучета + женско бяло куче със сходно родословие което се състои също само от бели кучета = 95% приблизителен шанс за бели бебета  :blink: Затова се интересувам толкова много от заплождането на точно тази женска...

#245 Потребителят е офлайн   gerry_22 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 November 2008 - 11:37 AM

Цитат

Да, но мъжко бяло куче с родословие в което всички до 4то поколение назад (може би повече) са бели кучета + женско бяло куче със сходно родословие което се състои също само от бели кучета = 95% приблизителен шанс за бели бебета  :blink: Затова се интересувам толкова много от заплождането на точно тази женска...

значи все пак кучето ви е с родословие,така ли?
според мен какъвто и цвят да е женската винаги преобладава гена на мъжкара.пример-черна женска-риж мъжки=2 черни и 4 рижи кученца.дори при вас да е 50:50пак ще е супер.

#246 Потребителят е офлайн   dimityrv Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 28 November 2008 - 10:51 PM

С родословие е но нямам желание да го развъждам с помощта на клубове и така нататък и затова търсия информация за да знам какво един стопанин трябва да направи за да улесни максимално кучетата  :blink:

#247 Потребителят е офлайн   gerry_22 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2008 - 10:10 AM

Цитат

С родословие е но нямам желание да го развъждам с помощта на клубове и така нататък и затова търсия информация за да знам какво един стопанин трябва да направи за да улесни максимално кучетата  :blink:

аз ще ви посъветвам да се регистрирате в клуба на северните кучета.може би сте забелязал колко малко са родословните кучета тук във форума,а и по принцип.ще бъде много жалко.а не е свързано с някакви кой знае какви разходи.а пред клуба трябва само да се обяви бъдещата връзка м/у двете родосл.кучета и да се попълнят някакви документи.мисля,че е за доброто на бебетата,да си имат и те родословие и да могат да посещават изложби,например.още по-жалко пък е факта,че женските родословни са в пъти повече от мъжките.
а женската регистрирана ли е в клуб?
п.п.сам ще забележите колко горещо е дискутиран този въпрос тук във форума.и относно улесняването на кучетата пак ще е по-добре те са рег.в клуб с обявена връзка за бъдеща кучило.все пак всеки иска да знае корените си,нали?
tornado,ще ви помоля да се включите,за да обясните с точност какви са стъпките са регистриране в клуба и обявяване на връзка.

#248 Потребителят е офлайн   gerry_22 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2008 - 10:12 AM

забравих да спомена,че мои приятели търсят родословно кремаво момиче.с всички документи.ако имате желание с ваша помощ шанса им да си намерят така желаното кученце ще се увеличи значително.

#249 Потребителят е офлайн   dimityrv Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 29 November 2008 - 12:47 PM

Женската е само с баща който има документи. Въпреки, че кучето ми е с доказано родословие до пра-пра баби и дядовци не смятам че е необходимо то да бъде водено по изложби и оценявано от хора които го виждат за 2-3 часа. Радвам се всички тези които харесват доказването на това колко е повече кучето им от другите кучета и колко по-добри стопани са, но аз лично се радвам на самото куче, а не на произхода му. А това, че кученцата няма да имат родословие - защо да нямат - ще копирам родословието на моето и мисля че няма да по-малко достоверно ако това го направят от клуба за северни кучета... но това си е мое мнение, аз ще дам полагаемото ми се кученце на всеки които го харесва без родословието му, а не на човек койтого взема с идеята да го превърне в експонат  :blink: .Пазарната икономика процъфтява благодарение на разнообразието и е адаптивна към желанията на всеки потребител. Затова моето желание е повече хора да имат възможността да се докоснат до автентичноста на нази невероятна порода кучета, а ако толкова държат на кученце с документи - да се обърнат към клуба на северните кучета, нали той все пак е за това  ;D

#250 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2008 - 12:54 PM

Цитат

Затова моето желание е повече хора да имат възможността да се докоснат до автентичноста на нази невероятна порода кучета, а ако толкова държат на кученце с документи - да се обърнат към клуба на северните кучета, нали той все пак е за това  ;D
Не разбрах защо според вас вие давате възможност "повече хора да имат възможността да се докоснат до автентичноста на нази невероятна порода кучета", а клуба - не? Така се разбира по това, което сте писали.

Щом женската ви е само с родословен баща, значи не може да се каже че тя е

Цитат

С родословие
  ;)
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#251 Потребителят е офлайн   dimityrv Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 29 November 2008 - 01:25 PM

Защото куценцата от родословни родители не могат да се продават в зоо магазини или бъдат използвани с търговска цел, те могат да бъдат намерени (като изключим къга от познати на собствениците на родителите на кучетата) чрез клуба на северните кучета, а аз изпитвам необяснимо нежелание да разжъдам кучето си с помощта на клуб. Съжалявам за скептичното си мнение към клуба, най-вероятно не съм прав, но това си е мое мнение и не се опитвам да го налагам никому. Тук съм само при добро желание от ваща страна да получа съвети как да помогна на кучето си да се рамножи  ;D

#252 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2008 - 01:32 PM

Аз нищо не разбрах от този пост...
User's Signature

#253 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2008 - 09:13 PM

Всичко разбра , ама не ти се вярва  B)

Цитат

...кучето си да се рамножи  ;D

...нежеланието да става чрез клуб е ясно от какво е продиктувано , въпреки че тук се изтъкват някакви мъгляви причини, истинските не се казват и едва ли е само липсата на родословие .
  Но пък човека знае ,че клуба не би позволил кученцата да се продават в зоомагазини  B) Явно не е привърженик на  тази идея , щом е против участие в такива организации.

PS:Между другото , най-порочното размножаване се получава , когато се прави само по-цвят!
User's Signature

Качена снимка

#254 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2008 - 09:35 PM

Цитат

Но пък човека знае ,че клуба не би позволил кученцата да се продават в зоомагазини  B)
:'(
Най-лошото е, че акъла им е толкова на хората и този явно ще го направи...:huh:
User's Signature

#255 Потребителят е офлайн   gerry_22 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2008 - 09:51 PM

Цитат

Защото куценцата от родословни родители не могат да се продават в зоо магазини или бъдат използвани с търговска цел

извинявай,но това което си написал е отвратително.ти имаш ли представа какво се случва с кученцата в зоомагазините?как се търкалят в триците,често пъти са недохранени,я пили вода я не,без пространство да потичат на воля :huh:.мислех ,че като търсиш съвет тук искаш най-доброто за своите малки,сбъркала съм.поправи ако не съм разбрала правилно-ти искаш да заплодиш тази женска само с цел да изкараш пари от малкото ли?без да те изнтересува то при какви хора ще попадне,ще бъде ли гледано?
това.че малките с родословие не могат да бъдат продадени си е пълна глупост(нямам предвид зоомагазините,разбира се),а и никой не е казал че те ще са ексопати,не всеки купил си родосл.куче иска да го води по изложби-избора е на стопанина.пък и на една изложба не правят нищо лошо на кучето ,нали?
оф,съжалявам за грубия си пост,но сега ще мисля за кремавата женска-как тя за такъв човек е обект на печалба и нищо повече.
п.п.а се надявах,че все пак ще има едно кучило родословни чау-вци в този форум,освен дългоочакваното за мен на торнадо.

#256 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 December 2008 - 09:32 PM

gerry_22,как е малката Айра, слагаш ли и още капки за очите. Справяш ли се с двете наведнъж? :blink: Лъки се научи да се качва на дивана, досега не можеше, прави страшни бели. Най-обича да яде пухени играчки  ;D ако намери списание или вестник ги прави на късчета и става.... :rolleyes: Да ги нагушкаш и двете от нас  :wub: :wub:

#257 Потребителят е офлайн   gerry_22 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 December 2008 - 10:27 PM

малката Айра вече е голямата Айра.станала е по-голяма от майка си.имам си един пухкав  риж хипоптамчо.като застанат двете една до друга и Айра все едно е двойна ;D,просто са с различно телосложение.Симбичка е дребничка.Айра е изцяло на татко си.иначе си се разбират двете идеално.дивеят си по двора и чакат да натрупа онова бялото пухкаво нещо,което ставало и за ядене. :rolleyes:
Симба като по-улегнала е по поспанлива,а Айра кипи от енергия,все се закача и често има едно забелване на зъбки от страна на мамчето. ;D.
очичките на Айра ги капа с капки до изчезване на зачервяването,2-3дни.иначе си и текат,бърша ги по 2-3 пъти на ден.малко чау могат да се похвалят със сухи очи.на Симба са и такива,нейните ги бърша само за хигиена с р-р за очи.
още не сме се изкъпали,а искам за коледа да имам две пухкави и чисти мечета,ухаещи на ш-н с масло от норка :blink:

#258 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 December 2008 - 09:12 PM

gerry_22,при нас е същото, Лъки пълен с енергия, Сара послушна и без бели.  ;D За шампоана знам, прекрасен е, и ние искаме да ги къпем, дано смогнем и с двамата.. :rolleyes: На теб успех с палавата Айра с нея ще имаш зор  ;)

#259 Потребителят е офлайн   gerry_22 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 December 2008 - 10:03 PM

:yahoo:Айриийн е вече изкъпана.стоя много мирна в банята.даде ми възможност да я изтъркам два пъти със ш-н.изненадах се ,че не падна кой знае каква мърсотия от козината и.сега щурееме.аз търпеливо чакам да се поуспокои и да я среша хубаво.утре е трудната част.как да я опазя вътре до обед поне. :(как ще стане..,....незнам.
утре е ред на Биби,и двете на куп ще ми е трудно.

#260 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 December 2008 - 11:53 PM

Браво Гери, а аз си мислех, че ще почнеш със Симба защото Айра няма да слуша. Браво на вас, много сте бързи. Честита баня, да се пазите от студа "поне това го имате"  ;D  ;)

• (20 Страници) +
  • « Първа
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни