Dog.bg Форуми : Мопсоизложби

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (42 Страници) +
  • « Първа
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Мопсоизложби

#581 Потребителят е офлайн   Eva-Buddah Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 21 September 2009 - 08:22 AM

Честито! Голфи изглежда много добре.. Голям красавец е станал! wub.gif
User's Signature

"You haven't lived until you've been owned by a Pug!"
Качена снимка

#582 Потребителят е офлайн   Гергана М. Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 September 2009 - 02:21 PM

Благодаря ви!
И днес в Пловдив се преставихме добре,Голфи-CAC и BOB,Аиша-отличен и JCAC.
Малко снимки.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#583 Потребителят е офлайн   Malaika wa mbinguni Икона

• старо куче шампион
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 September 2009 - 02:42 PM

ЧЕСТИТОООООООООООО ug_119.gif ug_119.gif ug_119.gif
И двамата( "домашни калпазани"- ea_103.gif eg_033.gif )вагабонти са се представили отлично,да ги нацелуваш от наща банда-и да полеете победите и за нас! gb_023.gif
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#584 Потребителят е офлайн   Гергана М. Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 September 2009 - 04:56 PM

Цитат(hubavajena6 @ Sep 21 2009, 01:42 PM) <{POST_SNAPBACK}>
ЧЕСТИТОООООООООООО ug_119.gif ug_119.gif ug_119.gif
И двамата( "домашни калпазани"- ea_103.gif eg_033.gif )вагабонти са се представили отлично,да ги нацелуваш от наща банда-и да полеете победите и за нас! gb_023.gif

Мерси Ани!
На вашата банда днес ви пишем отсъствие ab_041.gif,за поливането нямаш никакви проблеми,купона ще продължи задължително. md_064.gif
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#585 Потребителят е офлайн   dilqn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 September 2009 - 05:20 PM

честито гериии за отличното представяне на аишка и голфи,май май пловдивчани сме по активни в есенния период,каде спите другите няма ли млади ентусиасти :)

#586 Потребителят е офлайн   md_baskervil Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 September 2009 - 08:28 PM

Цитат(Гергана М. @ Sep 21 2009, 12:21 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Благодаря ви!
И днес в Пловдив се преставихме добре,Голфи-CAC и BOB,Аиша-отличен и JCAC.
Малко снимки.
Поздрави за успешното представяне на Голфи и Аиша. flagbg.gif А защо не бяхте вие пловдивчани в пълен състав?Защо Ернесто и Ингемарк не участваха?
User's Signature

Големи черни очи,пълни с любов и ласки.Забавно като дете от чудна дивна приказка. 

Качена снимка
www.mops-baskervil.com

#587 Потребителят е офлайн   dilqn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 September 2009 - 09:18 PM

ми нарочно да не си правим конкуренция това е пловдивска политика ЕАЬЕАЬеаь
(не е верно майтап да става)
небяхме защото се чака доста време не ни се седеше пак 5 часа за 2-ри ден подред плус това ние взехме каквото искахме нека да не бъдем алчни. :)

#588 Потребителят е офлайн   md_baskervil Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 September 2009 - 09:50 AM

Цитат(dilqn @ Sep 21 2009, 07:18 PM) <{POST_SNAPBACK}>
ми нарочно да не си правим конкуренция това е пловдивска политика ЕАЬЕАЬеаь
(не е верно майтап да става)
небяхме защото се чака доста време не ни се седеше пак 5 часа за 2-ри ден подред плус това ние взехме каквото искахме нека да не бъдем алчни. :)
Даммм,всеки сам решава къде да участва,но да си титуловаш кучето не е алчност,а постижение. ba_025.gif

User's Signature

Големи черни очи,пълни с любов и ласки.Забавно като дете от чудна дивна приказка. 

Качена снимка
www.mops-baskervil.com

#589 Потребителят е офлайн   milena_ddd Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 September 2009 - 11:17 AM

Ето снимките на Голфи и Аишка от мен mg_062.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#590 Потребителят е офлайн   Malaika wa mbinguni Икона

• старо куче шампион
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 September 2009 - 01:37 PM

ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif
Титлите-ЕКСЕЛЕНТ,ЦАЦ,ЦАЦИБ,БОБ-са истински и реално придобити и имат наистина тежест и стойност когато в ринга не присъства само едно единствено куче а най-малко,-най-малко три в един и същи клас-върху които съдията да има база за сравнение като тип,костна система,екстериор и породни качества,иначе всичко останало е "суета на суетите" -дано някой не прочете и възприеме грешно написаното от мен но едно е да изкараш на изложба куче само за да вземеш оценка-друго е да изкарваш куче на изложби многократно надявайки се съдията които те съди да има наистина реален поглед върху породата която съди а не само да е гледал други как съдят докато още е бил стажант и опита му да започва и свършва само с наученото за съдийския изпит!
И много моля наистина моите думи да не се възприемат като мъмрене-но аз се чувствам малко обидена от по горните постове!
Ще помоля най-учтиво съфорумците да мислят с главата си преди да пишат своите постове-що се отнася до темата изложби-защото някои от собствениците водещи своите родословни мопсита по изложби не ги водят основно за да си вземат оценки и титли а за да може и тази порода както много други да придобие популярност по един или друг начин-било то в ринга като конкуренция на чуждестранни и бг.мопсита,било то по ревюта,списания и медии!-после се чудим що по форумите пишат само собственици на неродословни мопсита ab_041.gif ea_103.gif и се чудим що другите не си изкарват родословните мопсита по изложби-от нежелание и незнание-това са двата основни факта-ама като примерно пораснат мъжките и се почва ама дайте женска или що няма женски-има и женски има и мъжки ама ентусиасти като мен и още двама,трима.........и до там се приключва с мопсовете посещаващи бг изложбите то в един момент и затова няма и реална съпоставка на един екземпляр спрямо друг!
Оуу щях да забравя ab_041.gif -за малко ab_041.gif-ако трябва аз да отговоря на този въпрос- ние отсъствахме малко от нашите родни рингове защото попътувахме и посетихме други европейски изложби- ab_041.gif-и ние си взехме "всичко което ни присъдиха" smile.gifама само аз си знам как преживях тези изложби-за сметка на всички приказки и легенди които се носят за нашите произведени в бг кучета български мопсита се намериха да натрият носовете на една камара уж "елитни"екземпляри произведени в световно известни развъдници-сега се чудите що не съм се похвалила ли-ами просто защото 15секунди слава на Грег одавна изтекоха ab_041.gif сега са наред по младите и нови поколения ba_025.gif md_064.gif
Изложби винаги ще има,и участници винаги ще има-но едните ще си излизат само за оценки а другите "балами" ентусиасти като мен например ще ходят не само за оценки и титли а и за да допринесат за общата картинка на бг кинологията спрямо европейската и докато едните се борят само за прословутите оценки то другите се борят всячески страната ни да бъде приета като пълноправен член към ФЦИ-щото в противен случай всички тия родословия можем да вземем и да си ги.........................................-ама това е част от тема която е за хора разбиращи и хора борещи се за тая кауза-а иначе всички си ги събираме оценките то лошо няма ама ако на таз годишния конгрес който ще се проведе в началото на месец октомври не приемат страната ни като редови член на ФЦИ-след време на оценъчните ни листове е твърде възможно да пише вместо- производител,майка и баща на кучето - само името му и произход-примерно-Унгария dry.gif zz_020.gif -така че пак апелирам когато се пише в тази тема нека се гледа малко по сериозно на всичко това и то с нужното уважение и сериозност!
Благодаря за отделеното внимание и разбиране!Ако има негодуващи или несъгласни с моето лично мнение защото то е такова - ми пишат на лични!
Благодаря още веднъж! rc_036.gif
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#591 Потребителят е офлайн   Malaika wa mbinguni Икона

• старо куче шампион
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 September 2009 - 01:53 PM

Хубав фоторепортаж ba_025.gif последната снимка е най-хубава-апропо само да вметна за тези които изкарват мопсита по-изложби-стойката на Голфи на последната снимка е правилната стойка на мопс в ринг при оценяване(независимо къде и кога е направена снимката) md_064.gif
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#592 Потребителят е офлайн   md_baskervil Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 September 2009 - 02:57 PM

-------- щях да забравя -за малко -ако трябва аз да отговоря на този въпрос- ние отсъствахме малко от нашите родни рингове защото попътувахме и посетихме други европейски изложби- -и ние си взехме "всичко което ни присъдиха" ама само аз си знам как преживях тези изложби-за сметка на всички приказки и легенди които се носят за нашите произведени в бг кучета български мопсита се намериха да натрият носовете на една камара уж "елитни"екземпляри произведени в световно известни развъдници-сега се чудите що не съм се похвалила ли-ами просто защото 15секунди слава на Грег одавна изтекоха ===========================================================================
================================================================================

Ани, защо да не се похвалиш.Да отидеш в такава държава сред елита и да победиш нима е малко?Затова се иска наистина голяма смелост.Искренно те поздравявам за това.Имаме хубави мопсове ,имаме и млади надежди и дано стопаните им се решат да ходят и в чужбина. flagbg.gif
User's Signature

Качена снимка
www.mops-baskervil.com

#593 Потребителят е офлайн   dilqn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 September 2009 - 03:51 PM

хах незнам кой визираш с тези писания и незнам защо толкова пъти натърти че ти си балама да водиш кучето си на изложби които има и няколко други помсове и други ги водят не не толкова популярни изложби или едва ли не следят на кои ще има и на кои не и ходят само на тези които няма.
аз мога да кажа за себеси че ги водим на изложби на които просто ни е удобно да идем или ни харесва мястото даже и не гледаме кой ще ни е съдя или нещо такова,защото някои знаят кои садии ги харесват и си ходят там,ние не сме такива.
водим ги по изложби от лубов кам породата защото имаме възможност да го правим и защото все пак това си е и едно забавление и радост.
аз писах за тези титли защото са ни първи и най сладки а не да се хвалим или да претендираме за нещо,ти ако искаш се бори не за най титолован мопс на българия ми направа за европа това не ме касае,аз ще продалжавам да водя кучетата кадето си искам.а има и нещо друго аз повечето пъти сам писал предварително каде ще сме а сички други се ушомоляват и секи си прави пас,това как ще ми го обесниш ли?
плус това е убидно колко малко хора си водят мопсовете на изложби аз сам един от хората които поне се старая когато можем да ги водим.
такаче повече ако обичаш не ми пиши кой ходил само за титли и кои да се саревнувава с други екземпляри било то български или не.
и това което си писала че не искаш никой да убидиш а просто го споменаваш не на нас тия,ти баш си го казваш ама нека да бъде в добрия тон на форума както се изисква.
ако някои се почувста засегнат извинявам се просто не издържах.

#594 Потребителят е офлайн   Eva-Buddah Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 September 2009 - 04:49 PM

Според мен всичко си зависи от гледната точка. Буда беше един от най-водените по изложби мопсове в България, а вече от почти 1 година не е стъпвал в ринг. Мога да Ви кажа защо аз спрях да го изкарвам в БГ. Ами, защото тук ни съдят почти все едни и същи съдии (които са чудесни и на ниво, разбира се), и защото няколко мопса бяхме вечното присъствие, а резултатите-винаги еднакви. Омръзна ми. А и реших, че е време да отстъпим полето за изява на по-младите амбиции в породата. Ако става въпрос за клубна изложба-там сме, но не за друго, а в името на клуба. Не смятам, че трябва да се разделяме на "постигнали и водени" мопсове, и на "непостигнали и неводени", защото в крайна сметка всеки стопанин сам решава как, дали и кога ще изведе съкровището си на изложба. Надявам се да не съм обидила някого с поста си. Също така смятам, че това е една много интересна тема за дискусия. Нека я направим полезна и приятна за всички нас като запазим добрия тон и добронамереността си. ae_085.gif
User's Signature

"You haven't lived until you've been owned by a Pug!"
Качена снимка

#595 Потребителят е офлайн   dilqn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 September 2009 - 06:29 PM

така е и аз неискам да засегна никой и искам да спазвам добрия тон но немога да си затварям секи път очите извинявам се ако сам убидил някой но аз виждам така нещата.
пожелавам на всички успех в следващите изложбии нека бъдем колкото може повече и е време да се помислим за някоя специалка af_089.gif пък дано тогава се саберем всички и да обменим опит и да се радваме на многото мопсове които ще дойдат.

#596 Потребителят е офлайн   Malaika wa mbinguni Икона

• старо куче шампион
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 September 2009 - 07:10 PM

Цитат(dilqn @ Sep 22 2009, 03:51 PM) <{POST_SNAPBACK}>
хах незнам кой визираш с тези писания и незнам защо толкова пъти натърти че ти си балама да водиш кучето си на изложби които има и няколко други помсове и други ги водят не не толкова популярни изложби или едва ли не следят на кои ще има и на кои не и ходят само на тези които няма.
аз мога да кажа за себеси че ги водим на изложби на които просто ни е удобно да идем или ни харесва мястото даже и не гледаме кой ще ни е съдя или нещо такова,защото някои знаят кои садии ги харесват и си ходят там,ние не сме такива.
водим ги по изложби от лубов кам породата защото имаме възможност да го правим и защото все пак това си е и едно забавление и радост.
аз писах за тези титли защото са ни първи и най сладки а не да се хвалим или да претендираме за нещо,ти ако искаш се бори не за най титолован мопс на българия ми направа за европа това не ме касае,аз ще продалжавам да водя кучетата кадето си искам.а има и нещо друго аз повечето пъти сам писал предварително каде ще сме а сички други се ушомоляват и секи си прави пас,това как ще ми го обесниш ли?
плус това е убидно колко малко хора си водят мопсовете на изложби аз сам един от хората които поне се старая когато можем да ги водим.
такаче повече ако обичаш не ми пиши кой ходил само за титли и кои да се саревнувава с други екземпляри било то български или не.
и това което си писала че не искаш никой да убидиш а просто го споменаваш не на нас тия,ти баш си го казваш ама нека да бъде в добрия тон на форума както се изисква.
ако някои се почувста засегнат извинявам се просто не издържах.

ab_041.gif
Не съм визирала никой конкректно,писах това като цяло а и никога никаде не съм твърдяла че моето кученце е най титуловано ab_041.gif -естествено всеки има право на собствен избор да води кучето си където пожелае,иначе ако искаш реална оценка за мопсчето си-то в бг. съдиите които могат да ти я дадат се броят на пръстите на едната ми ръка! А отностно титлите го написах защото и аз съм имала случаи в които съм сама на ринга и много е кофти че кучето получава оценка въз основа на това че просто няма друго с което да бъде сравнено!Аз също водя кученцето си от любов и най вече защото ми харесва да съм в компанията на съмишленици "кучкари"
явно ще трябва да се обосновавам дума по дума-нищо де.До месец август Грег не беше пропускал изложба-никога не съм избирала изложби нито по съдии нито по удобното място ab_041.gif -3-Гиго ако го водех само заради титлите одавна той си е получил всичко аз го водя защото това ми е хоби-както сама писах-това за 15секунди слава и суета на суетите се отнасяше точно за нас нашите одавна са изтекли-сега е ред на по-младите и по красиви поколения от нас-аз и затова написах че това е мое мнение!
Дидо аз съм човек открит-одавна трябва да си го разбрал-винаги преди да тръгнем някъде на изложби съм писала,а ако съм имала възможност съм публикувала и имена и снимки на всички участници от мопситата!В голяма грешка си ако мисилш и твърдиш лично за мен че аз си избирам изложби или пък водя Грег да го съдят съдии които видиш ли ще му дадат хубава оценка ab_041.gif
И аз като теб го водя от любов,защото имам възможност и защото трябва по някакъв начин да видят чуждите изложители че и ние има с какво да се похвалим-аз не твърдя че видиш ли мойто куче е супермен в случая супер куче-такова куче не съществува,естествено че за всеки неговото кученце си е най хубаво и така трябва!
Имах огромното желание да присъстваме и на трите отминали изложби уви на Старозагорските не бях в Бг-нищо че едната съдийка която съди се занимава с Джак ръсели а другата със северни породи а за мое най-голямо съжаление вчерашния ден за много хора бе почивен а за мен работен-иначе имах огромното желание да чуя мнението на съдия Тодорова отностно Грег-последно го е съдила миналата година когато той беше още в млади-от тогава до сега има промяна и ми се щеше да чуя мнението й за него но уви нямаше как да присъствам!
И да ти кажа честно аз съм от хората които най-много се радват на всяка една мопсова победа и съм се ядосвала когато наше българско хубаво мопсче бъде отсъдено с по-ниска оценка в полза на по-некомпактно ако щеш и не хубаво мопсче но чуждо-от това ме боли най-много!
Предстоят нови изложби има време ще ги изкараме дяволчетата хем и по- големите хем и по- малките-ето сега предстоят изложби в София и в Пловдив живот и здраве ние сме там-ето пиша го още от сега-за да не кажеш че лично аз се скатавам къде ще ходя-макар че никога не съм го правила!
Иначе айде аз сега да питам кой ще ходи на Пловдивските и на Софийските изложби ние да-до колкото ми е известно и други ще идват-хайде мопсоляги ще стане веселба-ще си организираме мопсокупон!!! af_089.gif

П.п-Не си спомням да съм писала кой е ходил само за титли или кой е ходил просто да си изкара мопсито на изложба.

Всяка една оценка а още повече победа на мопси е в плюс за развитието на самото кученце и признание за работата на развъдчика!
И наистина бих се радвала не само няколко едни и същи кученца да излизат на ринга а да излизат колкото се може повече-но не можеш никой да принудиш на сила да го направи иска се желание и любов! va_010.gif
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#597 Потребителят е офлайн   Гергана М. Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 September 2009 - 07:58 PM

Според мене всеки си има различно виждане спрямо изложби и съдии.
Но и когато в ринга присъства само един представител на порода,не е гаранция,че съдията ще ти одсъди ЦАЦ,БОБ, и т.н.
така че всичко зависи от съдията.За мене е едно шоу и ходя заради това.
Пишеме,прочитаме и всеки си вади различни изводи.
Хайде да организираме наистина специалка,да се позабавляваме и да отпразнуваме победителите.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#598 Потребителят е офлайн   dilqn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 September 2009 - 08:22 PM

този коментар ми харесва много повече от предишния ти такаче тук може да се съглася с теб радвам се мислиш така,и аз сам на това мнение.
отностно предстоящите изложби ще се постарраем да дойдем на пловдивските и софийските макар че зала локомотив хич не ни харесва ама кво да се прави

#599 Потребителят е офлайн   md_baskervil Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 September 2009 - 09:43 PM

Днеска почти не съм влизала във форума.Виждам,че доста сте поспорили.Сигурна съм,че всички сте били добронамерени.Аз познавам всички ви и знам колко обичате своите кучета,обичате породата мопс и мисля,че това ни обиденява.Чудесно е,че има хора които водят кучетата си по изложби не само у нас,а и в чужбина.Само там може да се види и оцени развитието на една порода.Така ние развъдчиците можем да разберем до какво ниво сме достигнали в развитието на породата,защото кинелогията е и изкуство.Да можеш да създадеш красиви и здрави животни не е толкова проста работа.Това е дългогодишен труд,наблюдения , изложби и т.н.. Всички тук сме с различни характери,но ни обидинява именно обичта ни към породата.Нека тези спорове ни сближат още повече и изложбите да бъдат място за приятелски срещи,дискусии и забавление в името на негово величество "Мопс." ba_025.gif
User's Signature

Качена снимка
www.mops-baskervil.com

#600 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 September 2009 - 10:01 AM

Рядко пиша във вашия форум , но бих искала да кажа , че диалога е интересен и зависи в каква посока ще поеме , но би могъл да е много ползотворен ae_085.gif
Много се радвам на развитието на вашата порода в Бг и се надявам , макар бавно и трудно и французите да ги последват.
Относно изложбите , всеки е прав -избора е индивидуален , а това да се ходи на изложби само за титли е донякьде глупаво Доколкото познавам хората ,които се включиха по-горе -никой от тях не е такъв!!!Както и да е , не за това искаш да пиша!
Изказа се едно предложение и мисля , че имате и хъса и страхотните кучета и потенциал в клуба, да си организирате специалка!!!Толкова сте много , ако се организирате може да се съберете много мопсохора ab_041.gif Много по-малобройни породи направиха страхотни специалки.
А , ние феновете, ще ръкопляскаме ae_085.gif
User's Signature

Качена снимка

• (42 Страници) +
  • « Първа
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема