Съдейства ли форума на дог.бг при продажбата на кучета?
Публикувано: 05 June 2009 - 05:27 PM
Ами елементарно е да си копираш стандарта в темата, да прикачиш хубава снимка или повече и да пуснеш линк към този пост, като толкова искаш линк към стандарт. За две минути работа е. Ако искаш и твоя страничка си направи. Каква власт, какви пет лева, няма власт тука, има собственик, правила и трудещи се за спазването на правилата.
Публикувано: 05 June 2009 - 09:52 PM
mil_, в Jun 5 2009, 06:27 PM, написа:
Ами елементарно е да си копираш стандарта в темата, да прикачиш хубава снимка или повече и да пуснеш линк към този пост, като толкова искаш линк към стандарт. За две минути работа е. Ако искаш и твоя страничка си направи. Каква власт, какви пет лева, няма власт тука, има собственик, правила и трудещи се за спазването на правилата.
Ох, знаеш ли защо се запъвам?
Ще ти отговоря, съвсем добронамерено, дано да ме разбереш правилно, стискам палци, моля те вникни в думите ми и ме разбери!
Има различни типове хора, ще засегна два от тях които са разковничето на въпроса.
Първият са реалисти с ясна представа за света, които имат относително нормално поведение, хора които се борят с проблемите и безграничната човешка наглост, нехайство, безотговорност и прочие, работят и допринасят за развитието на индустрия, икономика, опазването на околната среда и тнт.По разумен начин, не хвърлят торбички и боклуци по земята, правят забележка като видят "еко гамен" , хвърлят си боклука разделно, като се сетят се събират с комшии и посяват дръвче!
Вторият тип са утописти, живеят измислен свят и глобалното затопляне ги деприсира до полуда вярват в марсианци, конспирации, склонни са да спрът развитието на цяла индустрия, която е основното перо в държавния бюджет, понеже там има рядък бръмбър!Хора не адекватни!Има една хубава Българска поговорка- "през куп за грош"
Нагледен пример:
Преди около година хора с подобно поведение като на по-горе изказалите се спряха "санитарна сеч в центъра" на Варна, понеже някой им казал, че секът дърветата за да строят!Няколко месеца по-късно едното дърво падна и за малко да убие няколко деца от близкото училище.Същите ревнаха "ААААА, общината е виновна, мнистъра", е де?
Според мен на тези хора им е скучно, понеже нямат работа и се чудят какъв проблем да намерят и да го разчепкат, но понеже ги мързи да се съберат и да вземат да изчистят една градинка или да намерят дом на едно бездомниче тровят хората тук!
Нямам нищо напротив да го сменя, но нямам намерение понеже на някого му е хрумнало, че това е проблем от такова естество, че едва ли не пропагандирам избиването на животинските видове, да му се връзвам и да изпадам в паника, като си намеря подобен линк ще го сменя.
Помислете реално, аз пиша в три теми, в които има по не повече от 10 човека, е 30 човека са видели линка от общо 24 000 човека които посещават форума!С всички тези хора сме говорили не веднъж, "НЕ НА ФЕРМИТЕ ЗА ЖИВОТНИ"...Не е ли загуба на време, дори лудост да ми отделяте толкова внимание!????
Мога да си сложа в хит бг една снимка с текст, но не е същото, колкото и да не ви се иска в този сайт е с най-пълната ЕНЦИКЛОПЕДИЯ за породите и единствена!!!Преведени стандарти сортирани по породни групи и т.н.т.
Освен това, ако сега го сменя означава да се поддам на щуротийте им и те да продължат в същия дух с останалите!Е ако сложа линк към руско издание на същата енциклопедия ще ме обвинят, че продавам книги!!!Това за което ме зачипкахте не сериозно, просто е смехория толкова хора да се връзват на ума на някой който е взел за мисия на живота си да търси под воля теле!!!
като искате да помагате на истина елате в темата "българси спасителен отряд" - направете една фондация за защита на животните, това че сте спрели една обява е смях в залата!
Ей хора в сайта през ден се пускат снимки и обяви, директни и ясни, а вие заради линка към енциклопедията сте готови и природозащитници да извикате, каква е разликата между:
1.ТЪРГОВИЯТА с породисти и ТЪРГОВИЯТА с не породисти?
2.ТЪРГОВЕЦА магазин и ТЪРГОВЕЦА развъдник? - кучетата се гледат в условията в каквито ги сложи собственика на женската, понякога дори и един час не стоят в магазина а директно се предават!В магазините не съм видял мършаво и бълшасало куче, НО като отида в парка при ВАС природозащитници се хвалите КОЛКО ЕВТИНИ гранули сте немерили!
Моля Ви за сериозно и адекватно отношение!

Не е страшно, че понякога грешим!
Страшно е когато повтаряме грешките си!
Публикувано: 05 June 2009 - 10:40 PM
http://www.dnevnik.b...ntura_na_varna/

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 05 June 2009 - 11:08 PM
bushkata, в Jun 5 2009, 11:40 PM, написа:

ЛОШИТЕ ЗАГЛАВИЯ ПРОДАВАТ ВЕСТНИЦИТЕ!
1.Колко пъти сте видели нещо хубаво на първа страница?
2.Какъв е сюжета в бразилките сериали? - скандал, интрига!?
Потърси още малко и ще намериш и заглавие как сухо дърво пада върху павильон на севастопол(има два случая)!!!
пояснение:
Ценни дървестни видиве: Морската градина във Варна е направена от Австрийци и представлява един от най-големите изкуственни природни паркове в който има хиляди дървестни видове, подредени по групи, всяка пътечка е плод на архитектурна мисъл!Морската градина започва от севъстопол!
Колкото и да ни е мъчно, има и такива дървета които умират и трябва да се засадят нови на тяхно место!!!В момента тези дървета, които започнаха да ги режат са си одрязани, премахнаха и няколко бараки - това също беше скандал имаше протести на бизнесмени...Е направиха палък парк с алеи, осветление и пейки!ЛОШИ ХОРА, ЛОШИ - МАСОНИТЕ СА ГИ ПРАТИЛИ, ДЯВОЛА ГИ Е ОБЛАДАЛ!!!
За жалост репортерката написала статията предполагам предпочита да си продаде вестника и едвали ще разследва случая!
Скучно ли ти е или си мислиш, че помагаш на някого по този начин, вероятно в момента спасяваш хиляди кучета от лошите им стопани?
Хайде, ако обичате не се занимавайте с мен!Нека да не си разваляме настроението!Има толкова обяви, търсете ги и ги махайте!

Публикувано: 05 June 2009 - 11:15 PM
А ти иди и седни на пейките в новия парк, под лятното слънце, без сенчица.
Интерсно дали съда също търси евтина сензация, като журналистката.
Тая тема най-сетне ми стана инересна.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
Публикувано: 05 June 2009 - 11:37 PM
Бари Уайт, в Jun 3 2009, 10:29 PM, написа:
ОТ: Бари Уайт
Админ, моля кажи има ли нещо комерсиално в профила ми, правил ли съм реклама и има ли нещо написано от мен извън чистото любителско поведение!!!
Здравейте !
Не искам да квалифицирам поведението на който е да е като любителско или професионално или каквото и да е ...
Вижте, разберете ме правилно - в правилата е записано, че не може да имате в подписа си линк към зооборса или зоомагазин, или сайт или каквото и да е, където се рекламират продажби на животни. Не съм обърнал внимание в случая, подписите и линковете се добавят след това, а ми е трудно да претледам целия форум.
Разберете ни - това не е обществен форум. Наше си, малко едно такова общество на кучкари. Но всички ние приемаме, че продажбата на кучето като стока не е добре за кучето като цяло, като отношение към него . То не е стока и не трябва да бъде превръщано в такова.
Линка ще бъде премахнат, не само вашия, а и всеки, който успея да намеря. Не може, ако аз се интересувам от породата, да попадам на линк на зооборса. Ако искате да помогнете, скоро ще добавя каталог за линкове, който ще бъде само за развъдници - поемете там породата и добавете колкото искате линкове към развъдници на породата - така всеки, който обича това куче, ще може да види как изглежда, че има алтернатива на зооборсите и домашното развъждане и че тя е в опазването на дадена порода.
Публикувано: 05 June 2009 - 11:50 PM
Не купувайте куче от зооборса !
Не купувайте куче от зооборса !
Линка съм този сайт, както и името му са добавени в метафилтър. При линк или изписване на името, ще се изписва - Не купувайте куче от зооборса !
Публикувано: 06 June 2009 - 12:14 AM
bushkata, в Jun 6 2009, 12:15 AM, написа:
А ти иди и седни на пейките в новия парк, под лятното слънце, без сенчица.
Интерсно дали съда също търси евтина сензация, като журналистката.
Тая тема най-сетне ми стана инересна.

Ами как няма да ти е интересна, като целияти ти живот явно се върти около проблема на половин България, а именно
"от къде да си взема по-евтини домати и ихххххх, аз сложих ли ракията да се изстуди"

А и има сенчица, махнаха по-малко от половината дървета!

и да знаеш много е гадно на слънце да стоиш, особено лятото по морето е ад, мъка, тормоз...

А на съда му е интересно вярвай ми, всеки ден се входират хиляди дела, има такива......!

Ако искаш можем да съдим заедно с тебе летището в софия, че вдига шум и плаши "летящите слонове" и като ни питат
"вие къде сте виждали летящи слонове" ще им кажем "Е КАК ДА ГИ ВИДИМ, ПЛАШАТ СЕ И СЕ КРИЯТ"

Ако съдеха хората за "простотия" половин България щеше да излежава до животна присъда!

А сега ще се обадя на някоя организация на "националисти" да Ви почнат те вас :ОЛИГАРСИИИИИ, НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ, ВЛАСТА Е В ОЛИГАРСИТЕЕЕЕЕ, ТЕ ИМАТ РАЗВЪДНИЦИИИИ...А ЗА НАС УУУ....Всеки луд с номера си!
Спирам да пиша тука!Край, тръгвам си, не ме кефите!От различни породи сме!

Публикувано: 06 June 2009 - 12:26 AM
1.Искам да знаете, че въпреки спора наистина уважавам мнението Ви.Винаги съм бил доволен от модераторите!
2.Но ако наистина сте против търговията с животни, недейте да толерирате и развъдниците, те също търгуват...
3.Пиша тук, понеже и аз обичам животните и се чувствам част от това общество, но съм обективен!
4.В подписа си нямам никакъв линк!Линка е в профила ми и не се вижда, ако не влезеш!

Публикувано: 06 June 2009 - 01:37 AM
Бари Уайт, в Jun 6 2009, 01:26 AM, написа:
3.Пиша тук, понеже и аз обичам животните и се чувствам част от това общество, но съм обективен!
ГРЕШКА! Откакто пишеш тук се изявяваш като "настолно четиво". Приветстваш идеята за куче взето от къде ли не, но пък за развъдниците си позволяваш да обиждаш, че са търговци. Даваш ли си сметка каква глупост си написал???
Незнам какъв опит и познания имаш, но ще те помоля да не се изказваш неподготвен и така гръмко да даваш характеристики. Писа в "твоята порода", че си водил твое куче на изложби. Ако ти стиска, представи се, както и кучето представено за твое по изложби и вашето представяне и в коя година е станало. Това лесно може да се провери. Писа и, че си обиден от съдии, организации и още... Иначе си оставаш поредния поддръжник на кучета от ферми и съседски мераци.
А за праввилата - не съм ги писала аз, но се съобразявам с тях. Така би трябвало да правиш и ти. Ако не - това значи, че не си попаднал в "твоя форум".

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 06 June 2009 - 10:51 AM
dmm, в Jun 6 2009, 02:37 AM, написа:
Бари Уайт, в Jun 6 2009, 01:26 AM, написа:
ГРЕШКА! Откакто пишеш тук се изявяваш като "настолно четиво". Приветстваш идеята за куче взето от къде ли не, но пък за развъдниците си позволяваш да обиждаш, че са търговци. Даваш ли си сметка каква глупост си написал???
Незнам какъв опит и познания имаш, но ще те помоля да не се изказваш неподготвен и така гръмко да даваш характеристики. Писа в "твоята порода", че си водил твое куче на изложби. Ако ти стиска, представи се, както и кучето представено за твое по изложби и вашето представяне и в коя година е станало. Това лесно може да се провери. Писа и, че си обиден от съдии, организации и още... Иначе си оставаш поредния поддръжник на кучета от ферми и съседски мераци.
А за праввилата - не съм ги писала аз, но се съобразявам с тях. Така би трябвало да правиш и ти. Ако не - това значи, че не си попаднал в "твоя форум".
Атина Уилямс Алис - порода далматин, от клуба/дъщеря на Алба Алис Митор-Вел - Италия!Това е кучето, провери в "том втори на племенната книга на България" - там пише!А това кой е по-не подготвен е много сложен въпрос, на който няма да намерим отговора, във форума има само експерт-кинолози и освен до скандал до друго не може да се стигне, за това ще се въздържа да коментирам, не споря че разбирам не ме и интересува кой разбира, но щом няма да има обяви с което съм съгласен нека наистина да няма.
На един CACIB в Пловдив 96-та година се запознах с един много готин тип, сърбин забравих името му, май че беше Нейтън ама, но помня името на едно от 20-те му кучета Умбро!Е човека дойде със специализиран камион с 10 кучета и поне 3-4 човека обслужващ персонал, униформи и всичко за което се сещаш.Е това е развъдник, извинявам се но такива в БГ има ли, знам само един който наподобява и познавам собственика е човека почти не продава малките има си пари и си ги гледа за удоволствие!
Има и нещо коещо, което едвали ще ръзберете, инересуват ме кучетата, не вие, така че нямам с кого да деля каквото и да е!И ако няма да си пиша за интересни случки с животинките, ама въобще не ме занимавайте!Хайде да не си разваляме настроението и да прекратим разговора!

Публикувано: 06 June 2009 - 12:31 PM
Бари Уайт, в Jun 6 2009, 01:14 AM, написа:
"от къде да си взема по-евтини домати и ихххххх, аз сложих ли ракията да се изстуди"

Благодаря за анализа. Имах нужда някой да ми каже 'що не ми върви живота. Радвам се, че не познаваш така добре.

Публикувано: 07 June 2009 - 05:06 PM
Бари Уайт, в Jun 5 2009, 04:30 PM, написа:
Изненада:
http://www.kennel.ru/en/ddb_pub1.html
Отдолу има part 1, part 2, part 3 и part 4 с картинки. Доста по-подробен е от сайта на онези търговци.
Публикувано: 08 June 2009 - 05:15 PM
Valia And Kara, в Jun 7 2009, 06:06 PM, написа:
Бари Уайт, в Jun 5 2009, 04:30 PM, написа:
Изненада:
http://www.kennel.ru/en/ddb_pub1.html
Отдолу има part 1, part 2, part 3 и part 4 с картинки. Доста по-подробен е от сайта на онези търговци.
Мерси!

Публикувано: 14 June 2009 - 04:02 PM
Този потребител, след като дълго време не беше писал, сега се появи във форума и на всеки пост, без значение от темата се пуска линк към снимките на бебетата. Няма да коментирам оприличаването на майката към дадена прода, щото...
Заради неспазване на правилата трябва да бъдат редактирани постовете - не всяка тема е фототема. А за останалото - уви, такива ще има винаги.
п.п. Докато напиша това, вече единия линк е изчезнал - благодаря бързата намеса. Има още 2

Публикувано: 14 June 2009 - 08:29 PM
bushkata, в Jun 14 2009, 05:02 PM, написа:
Цък на "този".
Да речем, че е един - този в Проблем след бременност при куче.

Публикувано: 19 June 2009 - 03:31 PM