Dog.bg Форуми : Натурално хранене- рецепти

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (38 Страници) +
  • « Първа
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Натурално хранене- рецепти Оцени темата: ***** 1 Гласове

#401 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 07 December 2011 - 06:59 PM

Аз не давам нищо сурово.Въпреки,че някой хора хранят със сурово(има тема тук за и против суровото хранене) смятам,че риска от паразити е голям.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#402 Потребителят е офлайн   Hello Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 December 2011 - 07:09 PM

Да, не искам да навлизам в този спор. Четох доста по въпроса преди да реша за суровото месо и за моето куче съм преценила така. За сега се чувства добре (много по-добре отколкото с гранулите), ако в бъдеще видя нещо, което не ми харесва ще се върна по стъпките си.
User's Signature

Качена снимка

#403 Потребителят е офлайн   Rinusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 December 2011 - 07:17 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 07 December 2011 - 07:59 PM, написа:

Аз не давам нищо сурово.Въпреки,че някой хора хранят със сурово(има тема тук за и против суровото хранене) смятам,че риска от паразити е голям.

За храненето на хищници в зоопарк бях гледала по Animal planet,че замразяват месото за 24ч при минус 25 - 30 и казаха,че това гарантира убиването на всички паразити,ларви и яйца.Даже и кръвта замразяваха и в жегите даваха на лъвовете кървави "близлки" :zz_020:
User's Signature

Може да си разочарован ако не успееш,но си обречен ако не опиташ

#404 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 07 December 2011 - 10:23 PM

Рядко съм давала парче пилешко сурово - котките си играят с него хвърляйки го из цялата къща и "убивайки" го стотици пъти. Накрая е цялото полепнало с какво ли не и бива презрително зарязано. Опитвала съм и с телешко, преди това замразено - резултата е същия. За това давам само варено вече.
Търсила съм инфо за твърдението, че замразяването убива...нещо си. Поне на български не намерих потвърждение.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#405 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 07 December 2011 - 11:03 PM

Показване на мнениетоbushkata, в 07 December 2011 - 10:23 PM, написа:

Търсила съм инфо за твърдението, че замразяването убива...нещо си. Поне на български не намерих потвърждение.

http://www.fsis.usda...ing/index.asp#3
"Does Freezing Destroy Bacteria & Parasites?
Freezing to 0 °F inactivates any microbes — bacteria, yeasts and molds — present in food. Once thawed, however, these microbes can again become active, multiplying under the right conditions to levels that can lead to foodborne illness. Since they will then grow at about the same rate as microorganisms on fresh food, you must handle thawed items as you would any perishable food.

Trichina and other parasites can be destroyed by sub-zero freezing temperatures. However, very strict government-supervised conditions must be met. Home freezing cannot be relied upon to destroy trichina. Thorough cooking, however, will destroy all parasites"
Или с две думи- в домашни условия не може да разчитаме на замразяването за убиване на паразити и бактерии, тъй като те се унищожават при температури под -17 по целзий.
Термичната обработка убива всичко.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#406 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 07 December 2011 - 11:21 PM

Благодаря, shadow.
Тук идва другия въпрос - ако купим дълбоко замразено месо, по горната логика, би трябвало да можем да го даваме сурово?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#407 Потребителят е офлайн   Hello Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2011 - 12:03 AM

Е все пак киселинността на стомаха на кучето е много по-висока от тази на човека и убива бактериите, освен това и храната престоява много по-малко време в стомаха отколкото при човека (4-5 часа, а гранулираната храна 12 часа). Предполагам, че освен това и месото претърпява някакъв санитарен контрол.
Между другото знам, че не е тук мястото да споделя, но откакто храня така има видими положителни разлики. Например акото е стегнато и много по-малко, започнаха да изчезват разни кожни проблеми, виждам че е много по-енергична, освен факта, че хапва с удоволствие. Аз винаги съм давала качествена гранула (Роял Канин) и акото е било винаги по-рядко, често имаше слуз, а в последно време се случваше да повърне гранулите 5-6 часа след хапване все още цели. Всъщност това повръщане ме накара да се замисля и да сменя начина на хранене. Това са ми наблюденията за 2 седмици, поприцнип пише, че трябва поне месец да мине, за да се видят резултати и да се получи дезинтоксикация на организма, но още от първия ден нямаше проблеми с диария или повръщане, както очаквах.

Между другото сега чета, а не знаех, че броколите, спанака и магданоза са богати на калций. Магданоз още не съм давала, не знаех, че може, но ще почна да давам.
User's Signature

Качена снимка

#408 Потребителят е офлайн   Rinusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2011 - 08:39 AM

Камерата на хладилника и фризера в къщи поддържат около - 23-25 ,така,че би трябвало да е о.к.Аз сурово не давам,но не заради паразитите.Казано честно не знам как стои въпроса със салмонелата,например.И въобще за какви паразити говорим,нали все пак си обезпаразитяваме любимците редовно?
User's Signature

#409 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 08 December 2011 - 08:43 AM

Да,така е.Но все пак суровоядството изобщо не ми вдъхва доверие.Може и да не ми е оправдана параноята,че ще се заразят със нещо,но не давам.Доколкото съм чувала за котки от сурово месо може да се хване токсоплазмоза.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#410 Потребителят е офлайн   Rinusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2011 - 08:45 AM

За токсоплазмозата си права,а моят котарак така или иначе лови мишки и птици - не съм го видяла да ги яде,но ...
User's Signature

#411 Потребителят е офлайн   Hello Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2011 - 03:59 PM

Салмонелата не може да се развие толкова бързо. В случай, че месото е заразено със салмонела тя преминава през чревния тракт без да зарази животното. Не знам дали се изразих много добре. Затова е по-опасно да се дава сурово месо и гранули заедно, тъй като гранулите остават много повече време в стомаха и съответно задържат и месото там.
User's Signature

Качена снимка

#412 Потребителят е офлайн   janeett Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 December 2011 - 11:46 AM

Здравейте!Моето хъски е на 2години и половина, тежи 15килограма.Доста финна мадама излезе.Въпросът е с какво да я храня.Четох доста от форума, но съвсем се обърках :dry: Преди я хранех с пилешки фенери + хляб + булъон, после преминахме на малко гранули...но не ги харесва много и сякаш отслабна от тях ( говоря за висок клас гранули ) Сега сме на пилешки шийки, но прочетох, че изобщо не са полезни за кучето.Мисля да пробвам от така наречените бомбички-кюфтенца.Иска ми се да качи някой друг килограм.Ветеринарят каза, че не трябва да ме притесняват малките и килограми.Като цяло тя си е дребничко хъски - всички я мислят за бебе.Не порастна и много,може би защото е взела повече от гена на баща си, който е също нисък но много космат вълчо.Та ми се иска да сменя храната с друга.Но незнам какво да и дам....
Ако някой може да сподели нещо изпитано, да и го наготвя.И все пак да не излиза много скъпо...за да мога да се вместя в седмичният бюджет.
Забравих да попитам за кюфтенцата...сурови ли се дават?Освен това някъде четох, че не е хубаво да се дава на кучето да яде сурови яйца, макар някои да смятат, че е полезно...все пак кой е прав и кой крив?Като погледна продуктите, които се използват за направата на тези бомбички...аз никога не съм давала на моето вълче желатин, зехтин, мед или пък пшеничен зародиш..,,даже се чудя дали ще го изяде :ab_041: Малко ми е неудобно, но ще съм много благодарна ако някой знае долу-горе колко излизат продуктите ( като цена )

#413 Потребителят е офлайн   Saika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 February 2012 - 01:29 PM

Колко рецепти трябва да сменяме на седмица? Може ли да се готви определена рецепта за една седмица, като всяка седмица се сменят видовете месо/риба и млечни продукти? :wb_052:

1 Яйце 60гр.
Пилешко бутче варено (с кожа) 700гр.
Чушки пресни 50гр.
Мляко кисело краве 2% масленост 400гр.
Моркови варени 150гр.
Зехтин 20гр.
Кашкавал 100 гр.
Ориз бял, варен 300гр.

Една от рецептите ми е това искам да разнообразявам със зеленчуците, зърнените или трици , а и плодове, ако е полезно да се сложат, не знам точно кои са полезните! Сметана не съм давала, само кисело мляко и сирене Чедър, Глостър -понеже нямаме кашкавал! С какво мога да заменя бялото сирене- моцарела, козе сирене, Фета? Кое е по-полезно между първите (като кашкавал) и вторите като нашите бели сирена?
Мога ли да намеря примерно 1 рецепта с пилешко , 1 със свинско, 1 телешко, 1 карантии, 1 агнешко, 1 риба , които да са наистина добре като баланс и да си готвя смао тях?? Идеи и рецепти за високомазнинни гозби, щото на мен все ми е много протеина ... :(((
User's Signature

Качена снимка
Поединок Добра и Зла происходит каждую секунду в сердце каждого человека, ибо сердце и есть поле битвы, где сражаются ангелы и демоны. :zz_214:

#414 Потребителят е офлайн   Saika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 March 2012 - 01:24 PM

Като гледам няма отговор на моя пост, ами ще питам пак тогава! Някакви идеи за високомазнинни гозби, защото на мен все ми е много завишен протеина? С какви храни си вдигате мазнините? Храня със агнешко и свинско , но не всеки ден и когато давам телешко и пилешко протеина ми 'хвърчи', ама не мога да добавям неограничено зехтин и млечни, само и само да и вдигна мазнините... или...
Ябълки пресни гр. 200
Пиле варено (с кожа) гр. 1200
Мляко прясно краве 3,6% 200
Сирене котидж гр. 300
Салата Айсберг гр. 100
Свински черен дроб гр. 150
Моркови варени гр. 100
Овесени ядки цели IZZI гр. 100
Зехтин гр. 80
Ориз бял, варен гр. 450
5651kcal 42% протеин 37%мазнини 21%въгл. за 17-18 килограмово почти 8 месечно husky как да си увелича проклетите мазнини? и изобщо да не прекалявам с калориите и храненето, макар да сме доста фини.
User's Signature

Качена снимка
Поединок Добра и Зла происходит каждую секунду в сердце каждого человека, ибо сердце и есть поле битвы, где сражаются ангелы и демоны. :zz_214:

#415 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 03 March 2012 - 03:31 PM

Махни прясното мляко, няма особена полза от него за кучето. Внимавай с черния дроб (независимо свински, телешки, пилешки), давай примерно 2 пъти в седмица, защото черния дроб е депо на много мастноразтворими витамини (А, Д, Е), които ако се дава всеки ден дроб се натрупват в организма и водят до токсичен ефект. За повече информация търси - "хипервитаминози - симптоми". Ако искаш кучето да понапълнее увеличи процента на въглехидратите, в случая давай повечко ориз.

#416 Потребителят е офлайн   Saika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 March 2012 - 10:04 PM

Моя грешка, :wb_052: Весела, аз не и давам прясно мляко изобщо, объркала съм при въвеждането на продуктите в калкулатора за калории и съм избрала прясното :) Иначе и давам кисело мляко, извара, определен вид кашкавал, моцарела, бри, защото нямат такова количество сол. За черния дроб прочетох, че е по-добре всеки ден по парчнце около 30 грама , не повече, като за седмицата се събират 200 грама дроб, което е в рамките на нормалното. За отлагането четох и аз и точно заради това се препоръчва всеки ден или през ден по малко парченце, а не 1,2 пъти седмично, защото именно при по-големият прием се получава това отлагане. А и аз ги редувам една седмица по 30 гр. дроб на ден, на другата телешко сърце, на третата бъбреци, но само в малки количества. Абе май да не пълнее сега, тя и без друго расте на височина сега и нека не се товари.Месото ми е около 50% от менюто, 25-30% ориз и фибри, 10-15 зеленчици и плодове, заради витамините и другите 15% млечни. 2 дни имаме рибни. Не знам как съм с калориите и дневната дажба, ама давам по около 1000-1200kcal. на ден от което 300 месо. Който има идеи, рецепти, мнение, ще чета с удоволствие! :mg_062: :mg_062:
User's Signature

Качена снимка

#417 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 03 March 2012 - 10:35 PM

Мога да ви покажа една "рецепта" за вкусни наградки! Гарантирам на 100%, че няма куче, което да ги откаже! Качена снимка

Рецептата е със свински шол, телешки черен дроб и пилешко филе. Първо се сваряват, за да може да са нарежат лесно на тънки шайби. След това се пекат на ниска температура (150градуса), като се дехидратират от едната страна се обръщат и се пекат, докато станат добре препечени (максимално дехидратирани). След това се изчаква да се охладят и се нарязват на лентички, или кубчета. Уникално вкусни наградки, могат да се съхраняват в хладилник няколко дни без проблем. Кучетата ви ще останат много доволни! Качена снимка И вие може да ги опитате. Предимства: нямат сол, нямат консерванти и стабилизатори, нито подправки, 100% натурално, вкусно и полезно.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#418 Потребителят е офлайн   Saika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 March 2012 - 12:02 AM

Абе аз съм си мислила да и направя 'домашни' наградки, ама все ме е било страх пък да не я прехранвам с месо, понеже и без друго всеки ден плюска по 300-350 грама, обаче ще и пекна малко утре и без друго ми е ден за пазаруване и готвене :ab_041: :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#419 Потребителят е офлайн   profi_ns Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 07 March 2012 - 01:59 PM

Здравейте,

Относно енергийните бомбички - трябва ли да минат термична обработка , защото на мойта сладурана до сега не съм и давал нищщо сурово , а на пшеничния зародиш пише ,че при термична обработка губи свойствата си ... Благодаря !

#420 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:All You Need is Love

Публикувано: 08 March 2012 - 12:21 AM

Не ми се смейте,но не мислех че има хора които са готови да "жертват" време за да приготвят сами храната за кучетата си.Казвам това не защото не съм в час,а защото мнозина предпочитат да хранят с отдавна познатите сухи храни.Чета много добри неща като се започне от видове продукти,та се стигне до рецепти,но...За да знае човек какво предлага на кучето си той трябва да определя и точното количество от всеки продукт,нали?
Ето пример: 400гр. месо пилешко,150гр. хляб,100гр. риба, 1бр. яйце/ 50гр./,200мл. мляко.
Знам ли обаче ако кучето ми е младо колко е обменната енергия и дали така предложената рецепта не е "постна"?
Ще си позволя да споделя нещо като се надявам да не срещна отпор.
*Необходими хранителни вещества*
Белтъчини: м. 9,0гр. кг/ж.т. г. 4,5гр. кг/ж.т.
В 1 гр. Белтъчини се съдържат 3,9 кКал./ 16,7 к Дж
Мазнини: м. 2,64гр. кг/ж.т. г. 1,32 кг/ж.т..
В 1гр. Мазнини се съдържат 9,0 кКал./37,7 кДж
Въглехидрати: м.15.8гр. кг/ж.т. г. 10,0гр. кг/ж.т.
В 1гр. Въглехидрати се съдържат 3,7 кКал/ 15,7 кДж
На всички е ясно,че дневното количество храна зависи от много фактори,затова няма да ги изброявам.Ще дам стойностите на някои продукти за да имате представа дали не давате повече,или по-малко от предпочитаните от Вас съставки.
Пилешко месо: Бел. 15,6гр./ Маз. 2,8гр./ кКал. 90/ кДж 377
Телешко месо: Бел. 15,3 гр./ Маз. 10,6 гр./ кКал. 161/ кДж 674
Хляб: Бел. 7,1гр./ Маз. 1,1 гр./ Въгл. 73,0гр./ кКал.356/ кДж 1490
Риба /шаран/: Бел. 8,8гр./ Маз. 2,2гр./ кКал.57/ кДж 238
Риба морска: Бел. 9,6гр./Маз. 0,3гр./ кКал.42/ кДж 176
Яйце/кокоше 50гр./ : Бел. 5,7гр./ Маз.4,95гр./Въгл.3,1гр./кКал82/ кДж 343
Мляко прясно: Бел. 3,4гр/ Маз. 3,0гр./ Въгл. 4,5гр/ кКал 60/ кДж 251
Ориз: Бел. 8,1гр./ Маз. 1,3гр/ Въгл. 75,7гр./кКал. 351/кДж 1469
Макарони: Бел.12,6гр/Маз. 3,2гр./ Въгл.71,0гр./кКал.372/кДж 1556
Олио: Маз. 99,9гр./кКал.929/кДж 3887
Домати: Бел. 0,9гр/Маз. 0,2гр/Въгл.3,5гр./кКал.20/кДж 84
Чушки пресни: Бел.0,8гр/Маз.0,2гр/Въгл.3,7гр./кКал.21/кДж 88
Кромид лук: Бел.1,4гр./Маз. 0,3гр./Въгл.8,8гр./кКал 45/ кДж 188
Зеле: Бел. 1,2гр/Маз. 0,2гр./Въгл.3,8гр/кКал.22/кДж 92
Тиква: Бел.0,5гр./ Маз.0,2гр./ Въгл. 5,5гр/кКал.26/кДж109
Ябълки: Бел 0,3гр./Маз.0,2гр./Въгл. 12,9гр/кКал.56/кДж 234
Данните са за 100гр от продукт. 1 кКал.= 4,185 кдж
Мисля,че така представени нещата вече имат някакъв завършек.Всеки от Вас ще може да състави рецепти като знае какво е необходимо.
User's Signature

Всеки има кучето,което заслужава...
https://www.facebook..._homepage_panel
https://www.facebook...34862426717095/

• (38 Страници) +
  • « Първа
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Последна »