Dog.bg Форуми : Натурално хранене- рецепти

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (38 Страници) +
  • « Първа
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Натурално хранене- рецепти Оцени темата: ***** 1 Гласове

#461 Потребителят е офлайн   VGAlexandrov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 15 March 2012 - 06:38 PM

Такааа...сменихме менюто да видиме какво стана
800гр пил пържола бут
1кг шийки (обича ги няма да ги махам :D)
500гр сърца
200гр ориз
150гр мюсли
Сметана, чат пат плод и зеленчук, суха храна.
Минаваме на 2 хранения дневно, но пак е за около 2,5-3 дни манджата.
Мнения? Ще го бъде ли кутрето :))))

#462 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:All You Need is Love

Публикувано: 16 March 2012 - 01:19 AM

Показване на мнениетоVGAlexandrov, в 15 March 2012 - 06:38 PM, написа:

800гр пил пържола бут
500гр сърца
200гр ориз
150гр мюсли

Здравейте,преди да поясня защо се забавих с отговорът нека Ви кажа да не преминавате на двукратно хранене.Хранете го 3 пъти,но така че приетото количество храна да не се отразява зле на състояниети му,т.е. кучето / има и излючения / яде толкова,колкото му се даде.Четейки данните Ви /простете/ пак не ми стана ясно колко точно от всеки продукт яде кучето- губят ми се сметана,плодове,заленчуци/а те са важни/ и сухата храна?Не ме разбирайте грешно,ако сте решил да храните както смятате за добре и господ не може да Ви разубеди.Това е лично решение,но пък аз не желая да мислите /а и не само/ че "наливам" масло в огънят.Ако искате свържете с мен за да разгледаме този въпрос,но каквото и да решите не забравяйте че кучето Ви е младо и количеството храна трябва да е съобразена с физическото натоварване.Забавих отговорът защото исках да проверя данни относно енергийният състав на видовете месо.
User's Signature

Всеки има кучето,което заслужава...
https://www.facebook..._homepage_panel
https://www.facebook...34862426717095/

#463 Потребителят е офлайн   VGAlexandrov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 March 2012 - 07:11 AM

Показване на мнениетоstarrkopf, в 16 March 2012 - 01:19 AM, написа:

Показване на мнениетоVGAlexandrov, в 15 March 2012 - 06:38 PM, написа:

800гр пил пържола бут
500гр сърца
200гр ориз
150гр мюсли

Здравейте,преди да поясня защо се забавих с отговорът нека Ви кажа да не преминавате на двукратно хранене.Хранете го 3 пъти,но така че приетото количество храна да не се отразява зле на състояниети му,т.е. кучето / има и излючения / яде толкова,колкото му се даде.Четейки данните Ви /простете/ пак не ми стана ясно колко точно от всеки продукт яде кучето- губят ми се сметана,плодове,заленчуци/а те са важни/ и сухата храна?Не ме разбирайте грешно,ако сте решил да храните както смятате за добре и господ не може да Ви разубеди.Това е лично решение,но пък аз не желая да мислите /а и не само/ че "наливам" масло в огънят.Ако искате свържете с мен за да разгледаме този въпрос,но каквото и да решите не забравяйте че кучето Ви е младо и количеството храна трябва да е съобразена с физическото натоварване.Забавих отговорът защото исках да проверя данни относно енергийният състав на видовете месо.

Сметана плодове и зеленмуци на око, сметаната е около 200гр за 2 дни, яйца давам 4-5-6 на седмица цели с жълтъка, сварени, суха храна arden garge май се казва давам по 100-150гр
На лични не мога да пиша защото влизам във форума само от телефона а незнайно защо през телефона не ми излиза опцията за ЛС...
А защо да не минаваме на 2 хранения? Доколкото знам след 6тия месец трябва вече? А и така като яде към 10 сутринта и 6 вечерта не е ли по добре? Четох че за куче 20кг трябват 1000 калорий дневно, ние май приемаме повече но не знам как сме с бел/въг/маз? От телефона не мога и калкулаторите да ползвам за това
постоянно се допитвам до вас :((

#464 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2012 - 12:55 PM

В 12.23ч. бях Ви написал отговор и компютърът заби.Сега почвам отначало,дано да успея защото от толкова писане/както казва кръстникът ми/ накрая ще взема да науча всичко наизуст...Хранете 3 пъти,защото кучето още расте и гръбнакът и костите е добре да не се товарят.Количеството храна не бива да превишава 3кг/ден ,като 500-600 гр/ден от нея е месото,останалото разпределете между останалите продукти.Физическото натоварване да не е повече от 2ч. като в него влизат разходките,бягането,игрите и тренировките за послушание / 2-2,5 км/.Като казах 3кг/ден това не бива да е крайната мярка- може да определите напр. 0.700-0.750 гр/хранене.ЗА яйцата-може да ги давате през ден,другите дни набавяйте мин.вещ. и витамините чрез домати/доматен сок/.Данните за продуктите вижте на стр.22 / натурално хранене-рецепти/.
User's Signature

#465 Потребителят е офлайн   Saika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 March 2012 - 04:19 PM

Майко мила!!!!!!!!!!!!!!!! Каквото греша, нека някой ме поправи, МОЛЯ!

Аз никога, повтарям НИКОГА, не бих хранила кучето си така! Рецептата, която си дал е просто убийствена 6663 килокалории зая 2,5-3 дни това се пада по 2221 калории на ден(или повече,ако го дадеш за 2,5 дни) от готвеното + това имаме 150 грама гранула на ден/или за 3 дни не знам... Не знам коя точно ползваш на Arden Grange , но аз погледнах Puppy Junior с пилешко! Значи дава го food energy 423.0 kcal/100 g , което ще рече , че тu добавяш още към 500-600 калории не знам на ден ли, на 3 дни ли, но ако е на ден хранителната ти дажба става 2221+600=2821 , което е АДСКИ МНОГО! Ако даваш 150 за три дни, това означава 2421...Недопустимо за куче , което на 6 месеца и е 20 кг.! Първо, което мога да кажа адски висок протеин!!!!В готвеното имаш 52% протеин, а и храната която даваш-гранулата и тя е 32% протеин.
Вземи прочети малко за протеина! С него шега не бива! Високопротеиновото хранене не може да бъде хранене за цял живот! ! !
Колкото до калориите, да, моето куче е 19-20 кг и аз и давам по 1000-1200 килокалории на ден! И тя си яде толкова, колкото пожелае, а останалото в боклука или за др. ден, ако е годно! Зависи и в кой дни давам мазно месо, в кой риба, кога яйце и т.н Затова малко варират! Ето ти калкулатор да си сметнеш калориите за кучето http://zdravoslovno.com/calculators/ !
Какви са тези 3 килограма храна на ден?????????? Как така 500-600 грама месото само???? 600 грама пилешки бутчета и то това е пилешко са 1200 килокалории .........И как с 600 грама месо + всичко останало ще го докараме на 3кг? 2400 гр. зеленчук, ориз, сърца, яйца, мюсли, плодове, сметани....Ама то това куче да не е прасе????Ами останалите неща???? Ако сложим 600гр. месо , 100 сметаната, ориз 100 грама, сърцата, дето си ги дава човекът 160гр. на ден(500 гр. за 3 дни =500:3=160гр. приблизително) +50 зеленчуци + 150 гранула = 2100 готвено + 450-500 от 150 гранула ипак идваме до 2500-2600 килокалории на ден - АБСУРД! И вие господине говорите за изкривяване на костите хахаха ама ако това куче се храни, както казвате вие, така ще се изкриви, че ще прилича на осмокрак! Мовя ви вземете прочетете малко за храненето! Моля ви!

p.s Не виждам за какво са доматите и доматения сок- за диария ли?

Аз повече няма какво да кажа....
User's Signature

Качена снимка
Поединок Добра и Зла происходит каждую секунду в сердце каждого человека, ибо сердце и есть поле битвы, где сражаются ангелы и демоны. :zz_214:

#466 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 March 2012 - 08:56 PM

Господина е сигурен,че ако живеехте в годините до 1989 щяхте да спукате кучето си от супи,без да знаете какво и колко да давате.Аз уважаема по никакъв повод не съм желал да лъжа г-н Александров-моля,прочетете всичко внимателно и ще се убедите,че данните са верни?!?Именно затова този начин на хранене се нарича балансиран,а той уверявам Ви не е лъжица за всяка уста...Храненето на кучето зависи от редица фактори:пол,възраст,моментно състояние/кондиция/,годишен сезон,здр. състояние,натоварване.Не си мислете че цитирам нещо-за разлика от мнозина нямам навикът да подавам линкове и др.,освен това досега /можете да проверите/ никъде в този форум не съм казал нищо не на място.И понеже боравите със знания,хайде изчислете моля за куче на възраст 6мес. и тегло 20кг /?/ колко трябва да е обменната енергия?Не разбирате ли че човекът храни така,както иска.Всеки желае кучето му да е най-хубаво и аз разбирам това,но не трябва да забравяме че веднъж натрупано,телесното тегло трудно се топи.Малките и подрастващи кучета затова имат нужда от два пъти повече енергия,но не знам дали го знаете.Ето пример:куче бебе на 30дни има нужда от220 кКал/ кг/ж.т.;на 3мес. от 265 кКал/ кг/ж.т., а в нашият случай от 136 кКал/ кг/ж.т..А сега смятайте!Друго- писах че общото к-во храна е до 3000гр/ден.Всеки нормален човек първо ще погледне кучето си и тогава ще храни.Нататък-пълноценното хранене не се изчерпва с месо,яйца,суха храна и плодове-то оттам идва и името му.Господин Александров може да прави каквото пожелае-аз написах според изнесените от него сведения това,което би трябвало да приема кучето.Той като си го харесва така,така ще си го гледа.Също като Вас се изненадах,защото няма как кучето да е 20кг / не че няма,но е неправилно/ и му казах да внимава много както с натоварването,така и с храната.Сега за доматите;знаете ли колко % Fe съдържат и каква е ролята им?На свой ред бих Ви посъветвал да четете повечко,но няма да го направя.
User's Signature

#467 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 March 2012 - 09:32 PM

Моля да ми обясните как в 600гр. пилешки бутчета се взеха 1200 кКал? Ако човек смята по Вашата система няма начин да направи дневна дажба.То излиза /според Вас/ че в 600гр. телешко има 2000 кКал,така ли?Прегледайте си източниците,защото това са данни неточни!
1.Пилешко месо: 100гр- 90 кКал/377 кДж
2.Телешко месо: 100гр.-161кКал/674 кДж
3.Овче месо:100гр.-136 кКал/569 кДж
4.Яйца:100гр.-164 кКал/686 кДж
5.Ориз:100гр.- 351 кКал/1469 кДж
6.Риба /морска/ :100гр.-42 кКал/176 кДж
7.Домати:100гр.-20 кКал/84 кДж
8.Ябълки:100гр.- 56 кКал/234 кДж
9.Тиква:100гр.-26 кКал/109 кДж
User's Signature

#468 Потребителят е офлайн   Saika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 March 2012 - 04:05 AM

Freedieting.com use the calculator
User's Signature

Качена снимка
Поединок Добра и Зла происходит каждую секунду в сердце каждого человека, ибо сердце и есть поле битвы, где сражаются ангелы и демоны. :zz_214:

#469 Потребителят е офлайн   Lizie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 March 2012 - 09:04 PM

Необходимото количество натурална/готвена храна, за кучета на 6 месеца е 3-4% от теглото им.След 12 месечна възраст нужното количество е 2,5 – 3%. Следователно - 6 месечно,тежащо 20кг.куче, би трябвало да приема 800 гр.храна дневно. За активно движещо се, са необходими 1180- 1200 калории. starrkopf говори за 3 кг.храна на ден -15% от теглото на въпросното куче, в които включва и суха гранулирана! Какъв е смисълът на смесването? Saika е права- изключително много и като количество, и като калории, откъдето и да се погледне. Добре е, дневното меню да бъде разпределено между 50% месо-пилешко/риба/пуешко/телешко;10% вътрешности (черен дроб,може и по-малко); 20% зърнени;15 % зеленчуци(ненишестени) и плодове; 5% извара/кисело мляко, яйце.

#470 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2012 - 06:21 AM

Показване на мнениетоLizie, в 26 March 2012 - 09:04 PM, написа:

Необходимото количество натурална/готвена храна, за кучета на 6 месеца е 3-4% от теглото им.След 12 месечна възраст нужното количество е 2,5 – 3%. Следователно - 6 месечно,тежащо 20кг.куче, би трябвало да приема 800 гр.храна дневно. За активно движещо се, са необходими 1180- 1200 калории. starrkopf говори за 3 кг.храна на ден -15% от теглото на въпросното куче, в които включва и суха гранулирана! Какъв е смисълът на смесването? Saika е права- изключително много и като количество, и като калории, откъдето и да се погледне. Добре е, дневното меню да бъде разпределено между 50% месо-пилешко/риба/пуешко/телешко;10% вътрешности (черен дроб,може и по-малко); 20% зърнени;15 % зеленчуци(ненишестени) и плодове; 5% извара/кисело мляко, яйце.

Правите ли разлика между изразът 3кг /задължително/ и ....до 3кг? Пак ще повторя-храненето на кучето зависи от възрастта,здравословното състояние на организма,полът,породата,годишният сезон и физическото му натоварване.Освен това проследете всичко свързано с това куче,т.е. какво е писал стопанинът...Според Вас нормално ли е подрастващо куче да се натоварва 3-4ч/ден,каквато и да е породата?Кога спи,кога огранизма усвоява приетата храна,а не забравяйте че това се случва през зимата...
и говорим за бултериер.Не желая да съдя никого,всеки да се оправя-казвам го без лоши чувства.
User's Signature

#471 Потребителят е офлайн   Lizie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2012 - 09:23 PM

Starrkopf, разликата от необходимите 800 гр-(1200 кал). до споменатите от теб “до 3 кг“ е голяма, затова и го написах.Разбирам, че съветът ти се отнася до доста натоварено куче. С натоваряемостта се увеличават калориите и може да се лавира с количеството на храната. Но до 3 кг- този бултериер трябва да яде само тиква, образно казано.Затова при натуралното хранене са важни таблиците за хранителните стойности и калкулатори. Разбира се,че никой,никого не съди- опитваме се да си бъдем полезни.
Линк

#472 Потребителят е офлайн   Saika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 March 2012 - 10:38 PM

Най-правилното хранене за мен - 50-60% мазнини, 25-30% протеин и 10-20% въглехидрати! 50% месо, 10% органи ( всеки ден сърце и с внимание бъбреци, дроб..) 20% зърнени 15% млечни и 5% зеленчуци и плодове!

Дневната дажба, както е писала Lizie, cе изчислява на база 3-4 % от теглото, което за куче като бултериера и за моето , ще е 20кг. х3 = 600 или х4 = 800 гр на ден, разпрeделена на 2 порции. Да не говорим, че за 6 месечно куче-бултериер 20 килограма ca много.Като калории аз съм посочила някъде по-горе от 1000kcal до 1200kcal на ден са напълно достатъчни!
Ползвам чужди източници, защото ми се струват по-достоверни! Искам да направя и малко пояснения! Значи какво значи пилешко месо, телешко месо, конкретизирайте - пилешки гърди с кожата, телешки врат, агнешки гърди- има разлика! Уверявам ви, господине, че между пилешко месо, което може да е варени гърди без кожa и тлъстички бутчета с кожата, ще има съществена разлика в калориите!
Ето погледнете сайта, който аз използвам! http://www.freedieti...ies_in_food.htm

Там е посочено всичко, ако не разбирайте английки, ползвайте преводач. Никого не карам да следва моите начини на хранене, не мисля, че знм всичко и съм далеч от мисълта, че съм права за всичко, но определено чета много , дори непрестанно чета и бих могла да кажа 2,3 неща по въпроса. Не виждам и аз защо е това смесване с гранула след като, калориите и без друго са адски много само от готвеното?? Ето го й сайта Можете да погледнете пилешките меса, каквито и да са те + кожата колко калории са, че и не само калориите ;) http://www.freedieti..._in_chicken.htm
http://www.freedieti...ies_in_meat.htm
http://www.freedieti...es_in_dairy.htm

Аз избирам по-мазни меса като свинска плешка, врат или агнешки гърди, също така, ако ще е пиле, задържително с кожата. Слагам всеки ден лъжичка зехтин, а рибата да не забравя. Наппоследък давам консерви, понеже моята прясна , запарена, варена, не я иска капризната ми тя :) Изибирам консерви риба в собствен сос или масло и такива богати на омега 3. По съвет на mil_, чието мнение аз наистина много уважавам започнах да давам и рибено масло за кожата! След като рибата не ни е любима, маслото ще се наложи да ни стане , а и то занимава с другата храна :)))
На никого акъл не давам, ако съм обидила някого- съжалявам! Всеки сам знае кое е най-добро за кучето му!
User's Signature

Качена снимка

#473 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 29 March 2012 - 08:36 AM

starrkopf, съжалявам, но данните, които дадохте, не са верни. По-точно е да кажем, че са подвеждащи за 99% от стопаните.
9 г/ кг протеини и 15.8 въглехидрати - поглеждам тези неща и спирам да гледам изобщо вашите данни повече.
На първа страница от темата в четвъртия пост има добра таблица, която може да ориентира всеки. Не е важно колко грама храна се дава, важно е колко калории. За 20 кг куче са необходими ~ 1000 ккал средно, като при подрастващи може да се увеличи с 20%-30%. Не двойно и тройно! Посочените от вас стойности могат да са верни само за тежко работещи кучета, което значи цял ден търчане из горите, не и градски живот, бил той с час-два активен спорт. Или за бременни и кърмещи. Но активният спорт не е препоръчителен за тази възраст.

Ако направите сметката по собствените си данни, starrkopf, ще се получат ~2600 ккал дневно. Това е зловещо прехранване, гарнирано със свръхизлишък от протеини, което ще доведе до светкавичен растеж и ще увреди неукрепналата костната система на кучето непоправимо. Просто е абсурдно, моля, преразгледайте си данните.

#474 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 March 2012 - 12:18 PM

Здравейте момичета,
току-що "милият" ми компютър заби, а бях написал доста,затова ще карам пост след пост,иначе трети път няма да има. Mill, ще посоча още данни,за да видите колко противоречиви може да са те,а знаем / аз,Вие и момичетата/ че рецепта се прави след изследвания и опит.
Да се знае че данните са за 20кг/ж.т. и кучето е младо / подрастващо/
Бел. 4гр/кг= 1336кДж=319кКал
Маз.2.64гр/кг=1987кДж=475кКал
Въгл.15.3гр/кг=4804кДж=1148кКал
User's Signature

#475 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 March 2012 - 12:59 PM

Ето друг пример: Възраст: 1.5-3мес. - 970кДж/кг/ж.т.
3-5мес. - 710кДж/кг/ж.т.
5-8-мес. - 520кДж/кг/ж.т.
8-13мес. - 420кДж/кг/ж.т.

....и още: Телесно тегло: 1-5кг 460кДж/кг/ж/т
5-10кг 350кДж/кг/ж.т.
10-20кг 290кДж/кг/ж.т.
20-30кг 250кДж/кг/ж.т.
Giant 220кДж/кг/ж.т.
Разбирате ли,дори да отречем първата ми препоръка,стойностите не се доближават.Единствено при използване на формулата за ПЕ +коефицентите за възраст +годишен сезон+натоварване има нещо вярно. Mill, не знам дали някога сте я ползвали /формулата /,но тя наистина е /според мен / за кучета,които почти нищо не вършат.
Искам да остана правилно разбран - давайки съвет относно храненето с нат.продукт искам да се знае,че невинаги това което се струва "добро" за стопанинът е добро за кучето...Мнозина хранят с месо / и други неща/,но не знаят че то се усвоява на около 85%,или тестените /юфка,макарони/ съдържат от 320 до 370кКал ,но преди обработка. 100гр тестени след сваряване увеличават обема си 3 пъти,така че да се смята върху сух продукт.Плодовете и зеленчуците се пренебрегват,но витамините и мин.в-ва в тях са "добри"...Какво означава това-който се интересува да чете!
User's Signature

#476 Потребителят е офлайн   Saika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 March 2012 - 01:56 PM

''Да се знае че данните са за 20кг/ж.т. и кучето е младо / подрастващо/
Въгл.15.3гр/кг=4804кДж=1148кКал''

= 1942кКал калории нужни не за 20, а за 40кг. куче

Намалете протеина 4 гр/ кг е много,принципно е позволено, но е доста, значи за кучетата по принцип го дават 2гр. / кг, а за малките кученца 2 - 4, ама 4 да е максимума! Mоят съвет е, ако ще изчислявате тези неща да се прuдържате по-скоро към 2- 3гр. на кг. за кученца.Намалете c 2/3 тези въглехидратиНе мисля, че 60%-70?% от калориите на ден, трябва да идват от въглехидрати! Може ли да знам от къде вземате тази информация?

За мен по- подходяща комбинация е :

Бел. 3гр/кг - 1002кДж=240кКал
Маз.2.64гр/кг -1987кДж=475кКал
Въгл.4гр/кг - 1280кДж=306кКал
= 1021кКал калории нужни за 20кг. куче
User's Signature

Качена снимка

#477 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 March 2012 - 04:23 PM

Показване на мнениетоstarrkopf, в 29 March 2012 - 12:18 PM, написа:

Да се знае че данните са за 20кг/ж.т. и кучето е младо / подрастващо/
Въгл.15.3гр/кг=4804кДж=1148кКал

Вече го коментирах назад, но да опитам пак.
Защо са нужни на куч толкова много въглехидрати? Защо толкова малко мазнини? Разпределението ви е 16% протеини, 24% мазнини, 60% въглехидрати. Никак не е добре. Та вие такъв баланс можете да постигнете само с тестени и макаронени храни, добавите ли месо, той няма да е такъв. А това не са добри храни за кучо. Подобни неща съм виджала само в стари руски източници, но те почиват на оборени схващания за баланс. А в последните 2 десетилетия науката за храненето много се разви и промени както относно животните, така и за хората. То преди това дори не се е знаело какво е есенциални мастни киселини, примерно.

#478 Потребителят е офлайн   Saika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 March 2012 - 12:47 AM

Такааа! Взех на Сайка рибено масло богато на омега 3 ( 1000мг е капсулата/90 бройки са ) Давам по една на ден, защото рибното меню нещо ни куца , абе не яде по 2 пъти седмично риба, а може би 1 път на 10 дни или на две седмици! Не обича прясна запарена риба и това си е ...
Консерви и купувам, пак с масло и богати на омега 3, обаче не знам колко време да и давам това масло и мога ли да опитам с капсула всеки ден ( за постоянно имам предвид) плюс консервите с риба примерно 2 пъти на 10 дни??Консервите ги обича много, но не знам до колко са полезен заместител на прясната риба!

Може ли нещо да се предозира? Според моите източници е най-добре да се въртят рибено за известно време, после ленено, после сусамено и така, защото така било по-добре за кучето.
Как да процедирам и може ли да се дава рибено или каквото и да е друго масло за постоянно???
User's Signature

Качена снимка

#479 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 March 2012 - 09:48 AM

Темата за омегите

#480 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2012 - 12:10 PM

Показване на мнениетоSaika, в 30 March 2012 - 12:47 AM, написа:

Такааа! Взех на Сайка рибено масло богато на омега 3 ( 1000мг е капсулата/90 бройки са ) Давам по една на ден, защото рибното меню нещо ни куца , абе не яде по 2 пъти седмично риба, а може би 1 път на 10 дни или на две седмици! Не обича прясна запарена риба и това си е ...
Консерви и купувам, пак с масло и богати на омега 3, обаче не знам колко време да и давам това масло и мога ли да опитам с капсула всеки ден ( за постоянно имам предвид) плюс консервите с риба примерно 2 пъти на 10 дни??Консервите ги обича много, но не знам до колко са полезен заместител на прясната риба!

Може ли нещо да се предозира? Според моите източници е най-добре да се въртят рибено за известно време, после ленено, после сусамено и така, защото така било по-добре за кучето.
Как да процедирам и може ли да се дава рибено или каквото и да е друго масло за постоянно???

За разлика от останалите киселини,линолиевата и а-линолиевата организма не е в състояние да произведе,затова те се доставят чрез животински и растителни мазнини и масла.Омега 6 съдържа слънчогледовото масло,кокошата и свинска мас,Омега 3 има в рибеното масло и в лененото.Съотношението им трябва е балансирано 5:1 докъм 10:1. Приемането на мазнини е ежедневно-недостигът води до А-D-E авитаминози,дерматити,лоша космена покривка,отслабване на имунитета.Минималната нужда от Омега 6 и Омега 3 мастни киселини е 2гр.
User's Signature

• (38 Страници) +
  • « Първа
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Последна »