Дадох една лопатка и беше ометена за секунди обаче сега ме загложди дали тези кости не са прекалено остри и дали месото може да е опаразитено с нещо,защото не е от магазинната мрежа,а директно от кланица
Натурално хранене- рецепти
Публикувано: 06 February 2014 - 11:47 PM
Дадох една лопатка и беше ометена за секунди обаче сега ме загложди дали тези кости не са прекалено остри и дали месото може да е опаразитено с нещо,защото не е от магазинната мрежа,а директно от кланица
Публикувано: 07 February 2014 - 12:47 AM
Публикувано: 07 February 2014 - 01:44 AM
А как е по-добре сутрин месото,а вечер гранулата?
И не трябва да смесвам нали гранула със месо?
Публикувано: 07 February 2014 - 01:40 PM
Публикувано: 11 March 2014 - 01:57 PM
Правя му храна така:1 заек(биологично чист от село
сварена киноа с моркови в хладилника
пластмасовите купички ги замених със стъклени(да неби да е от пластмасата)
Взимам купичката и с мярка вътре слагам 2 мярки заешко,2 мярки киноа с моркови,1/2 мярка смляна чия на пах,и понеже не пие течности 3 мярки прясно изцеден сок от цвекло,моркови или спанак,1 път дневно ленено масло от капсула за хора или кокосово масло,накрая ръсвам малко спирулина на прах(сутрин и обед).Така го храня 4 пъти а между тези хранения давам ябълка.Понеже е мъничко и тежи 700 гр. се чудя дали е добре да добавя малко яйце.А за набавяне на калций си мисля да му направя смлени черупки от яйца.Инъче проблем с апетита няма и всичко му е вкусно.Дори сега му мажа ушетата със сок от пшенична трева и все иска да ми ближе ръцете.
Публикувано: 11 March 2014 - 11:35 PM
Относно усвояването на калций-организмът на кучето усвоява незначително малко количество калций от черупките на яйцата.
Щом вет Ви е препоръчал калция давайте го по схема плюс вит.Д за да се усвоява по-добре.
Можете да добавяте малко яйце,кис.мляко или извара
Публикувано: 13 March 2014 - 10:24 PM
Публикувано: 17 March 2014 - 09:12 PM
Днес обаче ме вкараха в някакви филми.Имам позната ВЕТ.Днес отидох да купя храна за кучето което гледам пред блока и се заприказвахме.Каза да купя на малкото роял канин,защото гранулите имали всичко необходимо.Казах и че не искам да го храня с боклуци(четох че в гранулите има как се казва незнам мисля че беше трупно брашно).Обаче тя вика недей си прави експерименти ами до 1 година го храни с гранули.А не е ли най-важно какво ядеш в началото на живота си?Не че като порастне ще му дам да яде боклуци.
И сега съм леко притеснена дали храня кученцето пълноценно.Имам още един пакет от 500гр. роял канин за чихуахуа,ама не ми се иска да му я давам.Освен спирулина,кокосово,ленено масло,зеленчуци,фрешове от зеленчуци,домашно месо,чия,киноа,кафяв ориз,ябълки,банани какво друго да давам.И възможно ли е да прецакам здравето на кученцето ако го храня така.
Публикувано: 17 March 2014 - 10:00 PM
kokolqja, в 17 March 2014 - 07:12 PM, написа:
Гореизброените продукти се използват най-вече за хранене на хората. Прочети за страничните ефекти на спирулината (при хората стартирането с голямо количество води до яко разтройство). Кокосовото масло е полезно за кучетата, лененото съдържа повече омега-6 от растителен произход (ALA), които не се усвояват толкова добре при кучетата. Зеленчуци и фрешове от зеленчуци, чия, киноа, кафяв ориз - няма смисъл да храниш чихуа с това, ще му напълни стомаха, ще предизвика усилена перисталтика, а хранителни ползи кой знае какви няма. (По принцип има, но количеството което ще изяде едно чихуа е незначително, за да има някаква хранителна стойност.) Ябълка и банан може. Домашно месо - ето това е разковничето, което може да даваш смело. Ако смяташ да храниш натурално и то точно кученце със супер бърз метаболизъм, прочети малко повече предварително, преди да изхвърлиш гранулите от менюто му.
Публикувано: 18 March 2014 - 09:58 AM
Vesela_5, в 17 March 2014 - 10:00 PM, написа:
Твоите теории са като американската външна политика. Вчера са били лъжи, днес вече са теории, а утре се очаква да са истина.
Публикувано: 18 March 2014 - 02:37 PM
mikivt, в 18 March 2014 - 10:58 AM, написа:
Vesela_5, в 17 March 2014 - 10:00 PM, написа:
Твоите теории са като американската външна политика. Вчера са били лъжи, днес вече са теории, а утре се очаква да са истина.
Не разбирам поста ви? С коя част от мнението на Весела не сте съгласни по-точно?

Публикувано: 18 March 2014 - 08:19 PM
А за месото не мисля че в него има кой знае какво полезно освен протеин,давам го защото кучето е хищник.Аз лично месо не ям,Б12 си набавям от спирулина,също и протеин но това е друга тема.
Спирулина давам на прах с разбита клетъчна стена която и аз пия,досега не е имало джърка.За соковете:давам ги защото повече витамини се усвояват от сок отколкото от цял зеленчук и именно заради малкия размер на кучето не мога да си позволя да му надувам корема с излишни фибри.
А за странични ефекти от спирулина при хора досега не бях чувала.Разтройство може да получиш в началото когато започнеш да я взимаш ако си силно интоксикирана(като допълнителни екстри интоксикираните хора могат да получат световъртеж и повръщане).
Публикувано: 19 March 2014 - 04:01 PM
http://www.dogfoodpr...=betterproducts
За производството на ниските класове гранули мога да ви пусна и видео, ако ви се повръща.
Също така тази книжка е много хубава - http://www.amazon.co...s/dp/0309086280
Натуралното хранене е най-доброто хранене, стига да може да съставите хранителен план на кучето спрямо изискванията на организма му. А не да му сварите "киноа", която във веган сайтовете е най-хвалена, че съдържа супер много протеин. Протеин, ама растителен. Храносмилателната система на човека и кучето е коренно различна.
Публикувано: 21 March 2014 - 08:01 PM
месоядни VS вегани
Публикувано: 21 March 2014 - 08:38 PM
Всички станаха ощипани моми
В крайна сметка всеки дава каквото сметне за добре на собственото си животно,но когато пита и му се дава съвет и мнението не се припокрива и всички подскачат....
Във форума хората,кито разбират от правилно и качествено хранене се броят на пръсти и Весела е една от тях.

Вход

Горе
Цитиране +