Dog.bg Форуми : Натурално хранене- рецепти

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (38 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Натурално хранене- рецепти Оцени темата: ***** 1 Гласове

#181 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 October 2008 - 07:52 PM

Инсулт, определено има логика. Кожите са богати на мазнини, а воденичките на протеин, както виждам. Ма сметката няма да е лесна и за мен..  :-

Мен ме гложди нещо. Според Юкануба 60кг. куче се храни с 390гр на ден- пресметнато в калории= 1528,41. Което пък според табличките на Редика е крайно недостатъчно. Направих дневния калориен прием спрямо таблиците, а не спрямо Юкануба. 350гр гранула+200гр кожи=2086ккал, което е добре. Аз давам и извара, щото целта е да напълнее.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#182 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 27 October 2008 - 08:11 PM

Добреее...
Използвам този калкулатор, за да изчисля, че всяко от кучетата ми се нуждае по 1500ккал на ден.

100гр пилешка кожа съдържа около 500ккал.

100гр пилешки воденички съдържат около 80ккал и около 30гр протеин.

100гр ориз /или макарони, защото са почти еднакви по калорийност/ съдържат около 130ккал.

Голямата спънка ми идва при обявената от mil дажба от 2гр протеин на килограм живо тегло... Защото ми излиза, че предозирам протеините дори при 200гр  воденички. Ама, че работа.

Да речем, че ще сметна нещата без протеините /там ще чакам помощ от вас/. Излиза, че на ден за всяко трябва да сготвя приблизително следното:
200гр кожи - 1000ккал
300гр воденички - 240ккал
200гр ориз - 260ккал

Абсолютно невъзможно е да ги накарам да изядат такова количество храна...  :(
Хм.

ПП1 - преди някой да отвори дума за ориза - без него не може - трябва да попие мазнината, иначе няма как да я изядат.

ПП2 - shadow - не успях да се ориентирам по табличките на redika... затова използвах онлайн калкулатор.
User's Signature

Качена снимка

#183 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 October 2008 - 09:01 PM

1500 калории ми се виждат множко за пуделите, той реджо тежи 45 кг и яде 1800.
До 3 г протеин не ми се вижда страшен.
Оризът е добре - под 20% от калориите е, малко въглехидрат си трябва. Ох, ей сега ще я направя сметката. Колко тежат тези пудели?
В табличката на redika за 27 кила куче трябват около 1200 ккал, за 30 кила - 1280 ккал. Там някъде трябва да са.

ПП а и гледам за воденичките си взела данни за варени. По-добре да се смятат всички продукти сурови, отгде да знае човек като купи кило воденички колко ще тежат сварени.

#184 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 October 2008 - 09:29 PM

Благодаря за усилието да вникнеш.
23 и 25кг са големите - активни са, горят много.
Малката е 16кг - нея я сметнах като 50-80% от възрастното тегло + растежа.
Но може и да е сбъркан тоя калкулатор, още по-добре. Само дето не са ми дебели на фона на цялото тъпчене, което им спретвам...
User's Signature

Качена снимка

#185 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 October 2008 - 10:39 PM

Ми, ето сметката.
Сега, като смяташ калориен разход имай предвид, че нашите кучета дори по цял ден да са навън и да се шматкат, не могат да минат за високо активни, такива са ловуващи, състезаващи се и пр. В смисъл че и най-добре разходеният и натърчан любимец може да го докара до умерена активност.
Така че за твоите - макс. 1200 ккал.
За кожите чак сега видях, че все ми давате данни за печени. Тук изрових и заложих сурови. С това трябва да се внимава, защото понякога разликата е драстична. При печенето водата исфирясва и крайният продукт тежи по-малко, пък има повече калории. Макар че и част от мазнините изфирясват, ама ся не мога да задълбавам толкова.
При тази рецепта като едно кречетало ще си напомня, че най-добре част от кожите да се заменят с олио, зехтинец и рибено масло. Тогава ще поспаднат и протеините леко и ще стане по-добре.
ПП променях таблицата, че нещо имах грешки.

#186 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 October 2008 - 11:14 PM

Сърдечно благодаря  :blink: Ще пробвам да минем на това, пък дано се навият да изяждат по 300гр сутрин и вечер.
Ще се опитам да заменя с рибено масълце и зехтин, но те не обичат, та всичко е насила и няма да е много...
User's Signature

Качена снимка

#187 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 October 2008 - 11:29 PM

И последно само - колкото и там да слагам десетични точки, не са толкова чак прецизни нещата, естествено ако слабеят трябва да се увеличава и т.н., някои усвояват по-зле, други дебелеят, различни са, това служи само за изходна база пък после се коригира.

#188 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 October 2008 - 11:38 PM

Е, разбира се - то и аз няма да седя да им меря с кантарче преди да им дам. Трябва просто да знам кое какво е, за да знам по колко месо се пада горе-долу на ден на глава. Но, както казват - окото храни.

Офтопик: не мога да ви опиша колко съм впечатлена, сега ги гледам как тичат по терасата: имам майка с диви котета, заселили се в мазето. Бяха ужасяваща, окаяна гледка и им разрешихме да останат. Обезпаразитихме ги и започнахме да ги храним солидно, винаги си имат пълна паничка с ПроПлан долу. За по-малко от месец от малки, дръгливи нещастници са станали разкошни, дебели котета, с лъскав косъм, чисти очички и изобщо пращят от сила. Така че на фона на голямото ми оплюване на гранулите - забележителни резултати...
User's Signature

Качена снимка

#189 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2008 - 07:34 PM

Цитат

Така че на фона на голямото ми оплюване на гранулите - забележителни резултати...[/i]
Е поне са по-добре от боклуците, които биха си намирали сами  ;D

Да попитам хора с опит: Как се отразява редуване на гранула с натурална храна, най-вече как са акитата? И още интересува ме натурална рецепта, ама без бульони - тоест да е твърда храна или поне с консистенция на нещо за дъвчене, а не за лочене.
User's Signature

Качена снимка

#190 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 28 October 2008 - 07:46 PM

На моите си кучета давам гранули и ако сготвя нещо хубаво - давам им готвено. Нищо не се променя, стига разбира се да не е мещо мега мазно или да не са 100% дробчета.
При малки кучета обаче, мисля че трябва по-внимателно.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#191 Потребителят е офлайн   insomnia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2008 - 08:06 PM

Много за кратко съм го хранила изцяло с готвено, с консистенция за дъвчене. В резултат акитата намаляха, нямаше на всяко извеждане. Именно затова се върнах към микс с гранули (това без никакъв подтекст за гранулите, ама факт - стават за л****образуване) щото все ме беше страх, че като новак ще ми отнеме време да хвана дали се е запекъл милия от ориза, макар и в малко количество, дали да го чакам да ходи по нужда или ще пропусне, дали е просто заради усвояването пропуска и т.н.
По повод офтопика - веднъж много се впечатлих от едно пастирско куче - лъскава козина, гъста - питам дядото с какво го храни и познайте - хляб, помийка и мас. А един познат има рибарник и си храни котката с гранулите за пъстървата - е няма такава лъскава и грамадна котка...Та добре на външен вид невинаги говори за добра храна ;)
User's Signature

It is true that Pitbulls grab and hold on. But what they most often grab and refuse to let go of is your heart, not your arm.

#192 Потребителят е офлайн   Victoria Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 October 2008 - 12:15 PM

Цитат

Как се отразява редуване на гранула с натурална храна, най-вече как са акитата?

Храня така хъски на 8м. (18-19кг, сигурно към 20 ще стане)
Готвено 3-4дена(докато си изяде тенджерата със сварено пиле) и после гранули.
Отначало като почнах да готвя станаха малко по-редки акитата, но вече се е оправиха. Вече почнах да и давам и пил.кожи (преди ги махах) и също с времето свикна и с тях.
В тон с пуделското меню по-горе в момента може да изяде 150гр. кожи +200гр воденички + оризец на ден и акитата са си съвсем добре. (даже почти им изчезна ужасната миризма, която придобиха от Роял канин)
Вместо кожи+воденички яде и само пилешко месо ..
Вместо ориз - хляб(понякога бял, понякога черен/ръжен) или овес.ядки.
Последно се замислях да и сваря макарони/грис ... и това ще направя ;D
И зеленчуци добавям - сега предимно морковки.

#193 Потребителят е офлайн   ivadesko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 October 2008 - 03:35 PM

Я и аз да питам нещо - моя е на 11 месеца , яде сутрин и вечер , предимно готвено- шийки,фенери,оризец. Но от 2 седмици ми се вижда охърбалял. Незнам дали е защото си смени козината/тя му предаваше обем/ или нещо не му стига вече храната. Кажете ми какво да му давам ,за да го "подсиля",да качи малко килца. :blink:
User's Signature

Качена снимка

#194 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 October 2008 - 03:44 PM

Я и ти да прочетеш нещо.
Цял раздел има за храненето - осведомявай се.
User's Signature

Качена снимка

#195 Потребителят е офлайн   princessdidi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 November 2008 - 03:06 PM

нещо се раздвоих :rolleyes: чушки може ли да се дават? гледам някои дават,а другаде чета че не трябва :rolleyes:

#196 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 November 2008 - 01:58 AM

Грамажа зависи ли от възрастта или само от килограмите? 'Щото ми се образува една невъзможност в идните ден -два да отида до магазина с гранулите и най - вероятно булдочо ще яде само месце (и евентуално малко ориз да затегне работата). Пилешкото ми е в наличност в неограничено количество и за 5 килограмово куче ми казаха, че са достатъчни 120 грама за деня. И ако зависи само от килограмите мога да си направя сметката колко да му дам, 2 - 3 килограма е, ама като е тримесечен и много лаком може и цялото пиле да си погълне без проблем. Може ли някой да ме оритентира в грамажа?
User's Signature

Качена снимка

#197 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 November 2008 - 01:28 PM

Не можах по-рано.
5 кг куче има нужда от ~350 ккал, а подрастващо - поне 600 ккал дневно.
120 г пиле са ~ 130 ккал. Който ти го е казал, не е прав. Разбира се, зависи и какво пиле, едно е бяло месо, друго - кожа. Калории има на 1-ва стр. в пост на redika.

За подрастващо могат да се смятат 120 ккал/кг, сега между 2 и 3 кг тегло на куче има съществена разлика.
За израснало активно - 65 ккал/кг
За израснало не толкова активно - 50 ккал/кг.

#198 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2008 - 07:29 PM

Ами ние вече си купихме гранули и пак минахме на старият режим. Докато нямах гранули давах на око. Много ми хареса, че акото беше по - малко и съответно чистих по - малко. Обаче имаше странен цвят и консистенция... И въпреки че се бях примирила с постоянното обгазяване забелязах, че значително беше намаляло, заедно с оригването.
User's Signature

Качена снимка

#199 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 November 2008 - 10:02 AM

Доста очевидни изводи можеш да си направиш.

#200 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 December 2008 - 08:07 AM

Някой да знае какво е количеството на белтъчините и мазнините в агнешките черва? Снощи купих 1 кг и смятам да ги метна в тенжерата с ориз.
User's Signature

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг

Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg

• (38 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни