Натурално хранене- рецепти
Публикувано: 01 November 2011 - 08:05 PM
И колко като грамаж трябва да му давам.Той моя свали малко килца лятото и сега трябва да си възвърнем,породата е маламут,на година и половина.
Моля ви,помагайте.
Публикувано: 02 November 2011 - 04:51 PM
_Натали_, в 01 November 2011 - 07:55 PM, написа:
Като имаш време , по нататък , би ли споделила нещо по твой вкус,прочетох ,че протеиновият режим не може да се прилага за дълъг период , а ние се нуждаем за нещо за по-дълго време .
Рибеното и/или лененото масло по колко и на какво време се дава ? Таблетка ,течно? Знам,че има и таблетки Омега3 ,тях да добавям ли или няколко дни в седмицата да е на рибно меню?
Ами да, смятат се калориите, пълно е с таблици с данни в нета.
Моите предпочитания много хора ще ги оспорят, но аз съм привърженик на високомазнинно хранене, което значи максимум 20% от калориите да идват от въглехидрати, 30 - от протеини, останалото - от мазнини.
Това в твоя случай значи - не всеки ден да е пилешко, а да има и дни с други видове месо.
Предназначението на протеините не е да дават енергия, а материал за градеж. Енергията идва от мазнини или от въглехидрати, за това, че въглехидратите са по-лошия източник също съм писала много пъти и ставам досадна вече.
Считам високопротеиновите режими за вредни поради вредните метаболити на неусвоения протеин. Едно нормално куче с градски тип двигателна активност има нужда от 2г / кг протеин на ден, останалото или се изхвърля, или се превръща в захар.
Омега 3 е все едно в какъв вид ще бъдат - капсули, капки, все тая. Аз гледам дозата за човек и деля на килограмите. С омега 3 на практика не може да се предозира. Омега 3 се съдържат в по-усвояем вид в рибеното масло (но честно казано не знам какво става с тях при топлинна обработка) и в по-неусвояем в някои растителни масла, най-вече ленено. Има отделна тема за омега 3 в раздела.
Определено трябва да уточня, че аз не храня натурално. Не ми е възможно. Към гранулите добавям зехтин или олио и кисело мляко и това е, когато имам финансова възможност давам рибено масло, защото разполагам с общо 110 кг кучета

Всичко, за което говоря, обаче, съм изпробвала върху себе си. Кучетата имат нужда дори от още по-малко въглехидрати от човека, дори и при 10% ще се чувстват добре.
DiDemon, зарежи шийките. Така като ги гледаш - какво хранително има в тях? Ми, нищо. Ако искаш да храниш натурално, трябва да храниш с месо.
Публикувано: 02 November 2011 - 08:03 PM
mil_, в 02 November 2011 - 04:51 PM, написа:
Това в твоя случай значи - не всеки ден да е пилешко, а да има и дни с други видове месо.
Предназначението на протеините не е да дават енергия, а материал за градеж. Енергията идва от мазнини или от въглехидрати, за това, че въглехидратите са по-лошия източник също съм писала много пъти и ставам досадна вече.
Мил, аз съм много за това. Дори е добре при гранулите висок клас (малко бягам от темата) да се пресметне дали е такава енергията от мазнини и ако не е да се добави полиненаситена мазнина, месо или друг протеин и евентуално да се намали гранулата. Ако месото е сурово и мазнината е ОК - резултатът е прекрасен.
Публикувано: 02 November 2011 - 11:36 PM
mil_, в 02 November 2011 - 04:51 PM, написа:
Считам високопротеиновите режими за вредни поради вредните метаболити на неусвоения протеин. Едно нормално куче с градски тип двигателна активност има нужда от 2г / кг протеин на ден, останалото или се изхвърля, или се превръща в захар.
Може ли малко разяснение как протеините се превръщат в захар, моля?
Публикувано: 03 November 2011 - 07:30 AM
На практика чрез този процес може да се набавя глюкоза на мозъка дори когато в храната отсъстват изобщо въглехидрати. Неприятното е, че при него има много междинни метаболити - отпадъци.
vlado zoo, точно така, затова обикновено препоръчвам да се добавя зехтин, олио, рибено масло. Месо също е добра идея, а в зависимост от това дали гранулата е високопротеинова, може да се избере по-мазно или по-сухо месо. Респективно, тези калории от добавеното трябва да се отнемат от дневната дажба гранули, т.е тяхното количество да се намали колкото трябва. Така коригираме баланса в гранулите, който по чисто технологични причини е високовъглехидратен.
Публикувано: 10 November 2011 - 09:10 PM
Защо по принцип не се наемеш за рецепти ? Ако ти досаждам и ти губя времето , извини ме , наистина , но не зная какво да правя . Би ли ми препоръчала поне някой към когото да се обърна , някой изготва ли "режими" . Ако има кучешки "диетолог" веднага бих записала час ,както е като при хората . Или поне някаква литература някой да ми каже , която мога да положа за основа , а не "поредната гледна точка" ... Много съм отчаяна ,защото гранулите вече тотално не са за нас , след като обривите ,които и се появяват се установи ,че не са кожни , а алергични реакции и значително намаляха като спряхме гранулите ....

ЛЮБОВ е да раздаваш душата си без жал и мигом да забравяш кому, какво си дал!
Публикувано: 10 November 2011 - 09:20 PM
Аз имам спрингер например, който целия се обрива от висок протеин. Което не значи, че не яде гранули. Има и хипоалергенни храни.
Трябва да разбереш каква е алергията и към какво. И колко е страшна. Щото имам и куче, което е алергично към пеницилинови антибиотици, ама там го разбрахме след алергичен шок с белодробен отток. Недай си Боже да е толкова страшно!
Говоря на изуст какво бих предприела. Може би е добре да се консултираш с ветеринар относно алергията, не диетата.
Публикувано: 10 November 2011 - 09:25 PM

Публикувано: 10 November 2011 - 09:25 PM

Публикувано: 11 November 2011 - 05:35 AM
Някъде из темата беше писал един човек, който се представи като диетолог и звучеше доста убедително, беше дал една рецепта.
Относно алеригия, ако е хранителна:
Много чест причинител е пилешката мазнина. Бройлерите се тъпчат с антибиотици и всякакви лекарства, а токсините се отлагат в мастната тъкан. Почти всички гранули дори да не съдържат пилешко месо, съдържат пилешка мазнина.
Друг чест случай е глутенова непоносимост. Често алергените са някакъв вид чужди протеини. Затова подходът е следният:
Слага се кучо на хипоалергенна диета. Без глутен, само с един вид източник на протеин и то някакъв, на който кучо не е бил подложен много-много. В гранулите обикновено агнешко с ориз. Така се храни месец - два, докато отшумят признаците. След това много постепенно се включват други храни една по една, като се наблюдава коя нова храна може да даде проблем. Това е начинът да се идентифицира причината за някаква хранителна алергия или непоносимост.
В такъв случай пилешкото не е добър избор за теб, също недей да сменяш месата. Избери нещо като агнешко или телешко с ориз, като начало не добавяй яйца, и карай така известно време. При първа възможност ще ти сметна количества за тези меса, но съм наистина много натоварена, състезавам се с времето напоследък.
Публикувано: 11 November 2011 - 09:09 PM
Този човек къде мога да го намеря ? (ник ,тема,нещо за контакт..)

Публикувано: 11 November 2011 - 09:09 PM
Този човек къде мога да го намеря ? (ник ,тема,нещо за контакт..)

Публикувано: 07 December 2011 - 06:07 PM
Питам се дали може да се дава сурова жълта тиква настъргана? И дали трябва да давам още калций...
Публикувано: 07 December 2011 - 06:10 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 07 December 2011 - 06:19 PM
Сиренето става ли да е изкиснато или трябва специално да търся несолено. Извара ми е малко трудно да намирам тук, защото не знам още как се казва, но ще потърся.
Публикувано: 07 December 2011 - 06:34 PM
А за сиренето си мисля, че колкото и да го изкиснеш, пак ще остане много сол, като за кучешките мерки.
п.п. Четох, че език - телешки, агнешки, е много пълноценно месо. Котките не го харесват, но кучетата - да.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 07 December 2011 - 06:58 PM