Dog.bg Форуми : Дайте съвет

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Дайте съвет

#21 Потребителят е офлайн   Malaika wa mbinguni Икона

• старо куче шампион
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 20 May 2009 - 10:42 AM

Показване на мнениетоgalka_malka67, в May 19 2009, 09:42 PM, написа:

Показване на мнениетоsineokataaa, в May 19 2009, 04:03 PM, написа:

Сузка на две снимки как се опанала само...
Голяма игра е паднала.

Да, голяма игра падна и голямо преглеждане за кърлежи ! Намерих й 3 гадини ,по-вече нямаше уж :cc_012: ,но после в къщи ми изтърси още 1 добре ,че го видях! А само преди седмица я пръсках с Фронтлайн - спрея ! :gh_078: :gn_167:

Настъпи времето на хубавите слънчеви разходки,искам да ви питам вие как се справяте с малките нежелани натрапници от рода на кърлежи,бълхи комари и сърцеви червеи?
Аз лично на Гигеланчо му слагам пипета адвантикс всеки месец в периода от април до октомври,плюс каишка на врата-против същите паразитчета и пипета срещу сърцевите чарвеи,а втрешното обезпаразитяване го правя на два месеца веднъж с дронтал плюс.
Дано повече хора пишат в темата и се съберат повече мненния -може да са полезни на някого!
Щях да забравя-градината и целия двор на три седмици се пръскат с фендона -пак против сщите гадинки-и верно че убива таз отрова всякакви твари дори и майските брмбари ама с листните въшчици по розите ми не се справи :ab_041:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#22 Потребителят е офлайн   milena_ddd Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 May 2009 - 02:04 PM

Показване на мнениетоmilena_ddd, в May 20 2009, 11:53 AM, написа:

И ние сме с адвантикс от няколко месеца и не сме имали проблеми. Когато отиваме на по-съмнителни места слагаме и каишка против паразити за всеки случай :md_064:

Вътрешното обезпаразитяване и аз го правя на два месеца с дронтал плюс.
User's Signature

Качена снимка

#23 Потребителят е офлайн   kootko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Развъдник ДемиДиор - померан и малък шпиц

Публикувано: 20 May 2009 - 02:46 PM

Аз да попитам този препарат ''фендон'', ако съм разбрала правилно ......... да не е опасен.? Ако малкия калпазан го пооближе похапне и тн. То вярно, че е диване и за боклучета сме първи в храстите....... ама да съм подготвена. Че в двор дивее по цял ден........ де да го знам кои са му другарите по храсталак....... :r_181: :r_181: :r_181:
User's Signature

Качена снимка

#24 Потребителят е офлайн   galka_malka67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 May 2009 - 06:40 PM

Показване на мнениетоhubavajena6, в May 20 2009, 11:42 AM, написа:

Показване на мнениетоgalka_malka67, в May 19 2009, 09:42 PM, написа:

Показване на мнениетоsineokataaa, в May 19 2009, 04:03 PM, написа:

Сузка на две снимки как се опанала само...
Голяма игра е паднала.

Да, голяма игра падна и голямо преглеждане за кърлежи ! Намерих й 3 гадини ,по-вече нямаше уж :cc_012: ,но после в къщи ми изтърси още 1 добре ,че го видях! А само преди седмица я пръсках с Фронтлайн - спрея ! :gh_078: :gn_167:

Настъпи времето на хубавите слънчеви разходки,искам да ви питам вие как се справяте с малките нежелани натрапници от рода на кърлежи,бълхи комари и сърцеви червеи?
Аз лично на Гигеланчо му слагам пипета адвантикс всеки месец в периода от април до октомври,плюс каишка на врата-против същите паразитчета и пипета срещу сърцевите чарвеи,а втрешното обезпаразитяване го правя на два месеца веднъж с дронтал плюс.
Дано повече хора пишат в темата и се съберат повече мненния -може да са полезни на някого!
Щях да забравя-градината и целия двор на три седмици се пръскат с фендона -пак против сщите гадинки-и верно че убива таз отрова всякакви твари дори и майските брмбари ама с листните въшчици по розите ми не се справи :ab_041:

Ами да ти кажа Ани току що се върнахме от нашия вет ! Купихме си Адвантикс пипета от 10-25 кг. 2,5мг. На Гиги такава ли му слагаш ? За вътрешно обезпаразитяване на 2-3 мес. давам по 1 таб. за 10 кг. Cestal-plus , която може да се дава и след като кучето е яло. Ани ,а Дронтал-плюс може ли след храна или на гладно ?
Освен това как се казва пипетата с/у сърцевидните червеи за колко кг. е и заедно с Адвантикса ли ги слагаш ? Нищичко не знам за това! :cc_012:
User's Signature

Качена снимка
Сузинка е моето слънчице , Сузинка е луната , тя е в мрачните дни светлинката и на моето сърчице топлинката !

#25 Потребителят е офлайн   Axel mops Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 May 2009 - 09:03 AM

Чувал съм от ветове, че когато се слага препарат като фронтлайн или адвантикс няма нужда да се слага и каишка, защото има не малко случаи на тежки алергични реакции по кученцата...

п.с. за с.червеи също нищо не зная
User's Signature

Качена снимка

#26 Потребителят е офлайн   Malaika wa mbinguni Икона

• старо куче шампион
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 May 2009 - 10:22 AM

Здравейте,
Коотко Фендона е препарат който унищожава основно кърлежи и бълхи а покрай тях и някои други малки натрапни хвърчащи и летящи гадинки-както вече споделих за мое съжаление въшките по розите ми се оказаха много инати и издражливи зелени гадинки,но пк за сметка на това мравки,стоножки разни пепруди бръмбари и темподобни се бяха гътнали на следващия ден.
По предпирсание на самия препарат пише че след третиране на площите с препарата трябва да се изчакат 24ч. и тогава да се пускат животните понеже има вероятност от натравяне ако се погълне-аз като напръскам двора и градината малкия не го пускам на двора докато не минат 24ч. а Кая я затварям в задния двор щото пък тя има навик като я дразни стомаха да яде трева.След тези 24ч.няма проблем-но тъй като не съм информирана ако ден или два след третирането кучето погълне трева или нещо което е било напръскано какво може да стане-по добре се обръни към лекаря на твоето куче да ти разясни-те докторите си знаят най-добре,това го казавм защото аз фендона си го купувам от вет.клиниката-и до сега проблем не съм имала с поглъщане на препарата.Той се впръсква след обработване на тревните площи-сиреч след като си окосиш градинката.

Гале Дронтала му взимам хапченце до 10кг. няма значение дали преди или след ядене го даваш-но ако кучето е с по "кекаво"стомахче е хубаво да му го дадеш два три часа преди хранене-примерно стриваш хапчето на прах и го омесваш с малко кучешка консервичка и му поднасяш този върховен вкусен и най-вече здравословен специалитет-ако кучето не е инатливо и разглезено като моето слънчице цепиш хапченцето на четири режижш малки парченца кренвиршче пъхаш малките четвартинки хапченца в тях и "бон а пети"-втория вариянт при нас не е приложим-Гиги изяжда кренвирша и изплюва полу разтопеното хапче-шмекер е голям :ab_041:
Не е хубаво да се претоварва организма на кучето с много препарати на веднъж-добре е да има поне 5 дни разтояние от примерно прием на таблетка за втрешно обезпаразитяване,слагане на пипета за външно обезпаразитяване и съответно който се презастрахова като мен и с каишка пак още пет дена-имй напредвид че каишката след като се сложи на кучето действа до два месеца но естествено тя действа само когато е на кучето :smile:

Дирофилариоза-описание на болеста!
Дирофилариозата е заболяване широко разпространено в световен мащаб. Заразяват се видовете куче, котка, пор, лисица, вълк, тюлен, кон. Човекът може много рядко да бъде случаен гостоприемник в който Dirofilaria immitis не може да завърши цикъла си на развитие до възрастен паразит. Разпространението зависи от популацията на резервоарен гостоприемник (обикновено куче), в който завършва жизнения цикъл на паразита и се получава микрофиларемия, и от популацията на комарите, в които се развиват ранните ларвни стадии.
Заболяването се причинява от Dirofilaria immitis. Възрастните червеи с дължина от 17-27 см нормално паразитират в пулмонарните артерии и дясното предсърдие. Микрофилариите (дълги около 315 сm) се намират в кръвния ток и живеят 1-3 години. Микрофилариите се поглъщат от комари по време на храненето им. В комарите те узряват до ларви трета степен (L 3) за 8-28 дни в зависимост от външните температури. След това комарите могат да заразят чрез ухапване друго животно. Един комар може да пренесе 10-12 инвазиоспособни ларви. Теоретично бълхите също могат да бъдат преносители. В заразеното куче за около 6 месеца L 3 зреят до L 4 и L 5 и се превръщат във възрастни паразити. L 5 ларвите са дълги 1-2 см и могат да предизвикат клинично проявено заболяване при придвижването си в най-дисталните краища на пулмонарните артерии, където те зреят. Кучета с голям брой мигриращи L 5 могат да започнат да кашлят 2-3 месеца преди да има микрофиларемия или антигени в кръвта. Диагнозата в такива случаи е трудна. 6-7 месеца след инвазирането кучето развива микрофиларемия, ако има възрастни червеи и от двата пола. При около 10 % от случаите микрофиларемията предизвиква мощна имунна реакция, която унищожава микрофилариите. Възрастните червеи в сърцето живеят 3-5 години. Докато са живи те рядко превизвикват ендартерит и емболизация. Те обаче предизвикват нарушаване на хемодинамиката, повишаване на кръвното налягане, хипертрофия на дясната камера и дясностранна сърдечна недостатъчност.
Много кучета с дирофилариоза са асимптоматични. Видимо болните животни се уморяват лесно, отслабват, развиват задух, особено след физическо натоварване, кашлят, често с кръв в изхрачения секрет. Кашлицата е основен клиничен признак. Основен фактор в заболяването са възрастните паразити, които се намират в пулмонарните артерии и дясната част на сърцето. В някои случаи, обаче, отделни паразити могат да предизвикат емболия на артерии в мозъка, окото и други органи, което води до съответните органни заболявания.
При механично запушване на трикуспидалната клапа или поради развитието на cor pulmonale се развиват признаци на дясностранна сърдечна недостатъчност. При аускултация се чуват ненормални белодробни шумове (най-често влажни хрипове), по-силен и често разцепен втори сърдечен тон, сърдечен шум, свързан с трикуспидалната клапа, сърдечни аритмии. Може да се наблюдава асцит, хепатомегалия, иктерус, чернодробна и бъбречна дисфункция. При запушване на vena cava от паразити, което се получава при повече от 60 възрастни червея, много често се развива разширяване на югуларните вени и пулсации на югуларните вени (ретрограден венозен пулс), дисиминирана вътресъдова коагулация и смърт до 24-72 часа, вследствие на кардиогенен шок. Това състояние се нарича синдром на vena cava (caval syndrom). Синдромът на vena cava трябва да се отдиференцира от тежката форма на заболяването без обструкция,за да се прецени дали е необходимо или не хирургическо лечение. Запушването на vena cava се доказва най-точно с ехография.

Тестове за доказване на заболяването-
Тестове за микрофиларии в кръвта. Лесни за приложение, евтини.
без концентрация – директно в капка хепаринизирана кръв. Необходими са микроскоп с увеличение 40х, предметни и покривни стъкла. Микрофилариите са подвижни и се различават лесно на фона на еритроцитите. Ефективността е около 60 %.
с концентрация – метод на Knott. Необходими са 1 мл кръв, 9 мл 2 % формалин, центрофуга с 1500-2000 оборота, епруветки. За по-лесно откриване на микрофилариите може да се използва и метиленово синьо 0,1 %. В епруветка са смесват 1 мл кръв и 9 мл 2 % формалин. Центрофугират се 10 минути на около 1500 оборота. Супернатантата се отлива с рязко движение. Утайката се разбърква внимателно. Една капка от нея се смесва с една капка метиленово синьо 0,1 %, макар че на добър микроскоп микрофилариите се виждат и без оцветяване.
Серологични тестове. Лесни за приложение, скъпи, над 95 % ефективност. Те улавят скрити инфекции, при които липсват микрофиларии в кръвта. Около 10-30 % от кучетата с дирофилария нямат микрофиларии в кръвта. Това може да се дължи на различни фактори – имунна реакция на организма унищожаваща микрофилариите, присъствие на паразити само от единия пол, скорошно третиране с ларвицидни средства (Ivermectin и др.). Катедра ”Паразитология” към Ветеринарен факултет - Стара Загора, разполага с антигенен тест PetCheckHTWM AntigenTestKit. За контакти тел. 042/607-406, 042/550-87,

Профилактика и предпазване-
За профилактика се използват препарати, съдържащи макроциклични лактони - Ivermectin (Heartgard), milbemycin oxime (Interceptor, Sentinel), moxidectin (ProHeart,ProHeart6), selamectin (Revolution, Stronghold), и пиперазиновото производно diethylcarbamazine citrate (DEC).
DEC (Filaribitis) се използва веднъж дневно по време на целия сезон на комарите и в сравнение с макроцикличните лактони не е удобен за употреба.
Selamectin е нов препарат, който се прилага капково върху кожата, което е по-удобно в някои случаи. Смята се за ефективен както срещу вдътрешни паразити (тении и глисти), така и слещу външни (бълхи и кърлежи).

Апропо препарата Ивермектин;Цевамек се използва и за лечението на демодекоза!
Аз ползвам препарат за дирофилариозата който е като пипета прилага се външно срещу вътрешни паразити-не споменавам умишлено името на препарата поради лични причини и молба на човека който ме снабдява с препарата от другия край на света-"буквално" ако някой желае инфо-да ми пише на лични.

Само да вметна ако не сте чели статистики за разпространението на това наистина гадно и пагобно за кучетата заболяване да ви информирам че огнища на заразата са открити в Пловдив особено покрай реките и водоемите,има вече случаи и в София-по черноморието също са регистрирани случаи на зараза.
Няма място за паника просто "овреме"трябва да се вземат мерки за предпазване от болеста-кучетата се третират с избран препарат само през летните месеци когато има "нашествие"на комари-те са главните приносители.
Дано да не ви се случва да виждате тези гадни гнусни червеи-наистина са ужасни-видях ги в запечатано бурканче в клиниката-бяха ги изкарали от един нещастник-кучо-меко казано са ужсни и зловещи все едно гледаш филм на Стивън Кинг :ohmy: :cf_076: :azz_020:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#27 Потребителят е офлайн   milena_ddd Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 May 2009 - 05:21 PM

Показване на мнениетоgalka_malka67, в May 20 2009, 04:53 PM, написа:

Показване на мнениетоmilena_ddd, в May 20 2009, 02:53 PM, написа:

И ние сме с адвантикс от няколко месеца и не сме имали проблеми. Когато отиваме на по-съмнителни места слагаме и каишка против паразити за всеки случай :md_064:

Миленка каква противо паразитна каишка ползвате вие ?

Използваме каишка против паразити на bayer. Есента и зимата сме само с противопаразитна каишка, не му слагам адвантикса, но пролетта и лятото ползваме и двете за по-сигурно, защото имаме малко дете вкъщи и се притеснявам да не стане някоя беля :md_064:
User's Signature

Качена снимка

#28 Потребителят е офлайн   sineokataaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 21 May 2009 - 05:48 PM

Ние имаме каишката и правим вътрешно обезпаразитяване на 2 месеца, но също и всеки месец пръскаме градината, тъй като сме в къща с голям двор. От както сме с каишката никаква гадинка не съм открила в Джери. Определено действат.
User's Signature

Качена снимка

#29 Потребителят е офлайн   kootko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Развъдник ДемиДиор - померан и малък шпиц

Публикувано: 21 May 2009 - 07:43 PM

Благодаря на hubavajena6 и на всички за полезните съвети....... :rc_036:
User's Signature

Качена снимка

#30 Потребителят е офлайн   galka_malka67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 May 2009 - 10:15 PM

Малииии Ани много страшно ми изглеждат тези сърцевидни гадини! :ue_072: :ec_117: Много ти благодаря за инфото-безценно е! :vc_038:
А хапчето и ние така си го крием - в кашкавалче,саламче,пастет и др. :ac_007: :ac_007: :ac_007:
User's Signature

Качена снимка
Сузинка е моето слънчице , Сузинка е луната , тя е в мрачните дни светлинката и на моето сърчице топлинката !

#31 Потребителят е офлайн   galka_malka67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 May 2009 - 10:44 PM

Показване на мнениетоAxel mops, в May 21 2009, 10:03 AM, написа:

Чувал съм от ветове, че когато се слага препарат като фронтлайн или адвантикс няма нужда да се слага и каишка, защото има не малко случаи на тежки алергични реакции по кученцата...

п.с. за с.червеи също нищо не зная

На Аксо намираш ли му кърлежи ? Аз на Сузката 2-ри ден и търся , но Адвантикса наистина си струва нито и намирам ,нито в къщи ми е внесла нещо. За сега съм много доволна да видим само за колко време ще е ефекта от него.
Вече бях почнала да си мисля и за каишка ,но щом казваш,че се получават алергии... ,ще се по-замисля !
Твоите съвети са ми много ценни,както и на Ани :vc_038: :wd_043:
User's Signature

Качена снимка

#32 Потребителят е офлайн   Axel mops Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 May 2009 - 08:42 AM

Откакто сме с адвантикс в интерес на истината, не е имало случай на кърлеж намерен забит или лазещ. Засега. Обикновено има бум на гадините когато е много топло и е валяло.
User's Signature

Качена снимка

#33 Потребителят е офлайн   galka_malka67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 May 2009 - 09:08 AM

Показване на мнениетоAxel mops, в May 22 2009, 09:42 AM, написа:

Откакто сме с адвантикс в интерес на истината, не е имало случай на кърлеж намерен забит или лазещ. Засега. Обикновено има бум на гадините когато е много топло и е валяло.

Току що се прибираме от разходка и познай.....кърлеж на задното краче ниско долу явно съвсем прясно ,скоро качен!
Дори се беше разбързал незнайно на къде ,но само той други нямаше.
На Аксел , Адвантикса му за колко килограма е ? Нашия е до 25 кг. ,но не разбрах само колко струва защото изстисквахме ан.жлеза ,взех и капки за очи и кво ли още не ?
Е хайде чао време е за работа :re_037:
User's Signature

Качена снимка

#34 Потребителят е офлайн   Гергана М. Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 May 2009 - 09:15 AM

Ние сме на Килтикс,противопаразитна каишка-нямаме проблем с алергии.Единствения недостатък е,че много мирише в началото.Чувала съм за стронхолт пипети,били много хубави и дори предпазват от ухапване на комари.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#35 Потребителят е офлайн   Malaika wa mbinguni Икона

• старо куче шампион
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 12 April 2010 - 06:36 PM

Да напомня че сезона на гадинките е в разгара си!
Вземайте мерки "овреме"срещу различните външни и вътрешни неканени и нежелани домашни любимци с които вашия домашен любимец може да се обзаведе!
Също и тези които са в къщи и вили да вземат мерки по обезпаразитяване на дворовете и градините си срещу различните инсектициди!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#36 Потребителят е офлайн   Archiball Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:жУвотни

Публикувано: 12 April 2010 - 09:07 PM

Аз взех мерки вече, ама на пак имахме кърлеж. Та във връза с това, ако някой е взимал Адвантикс скоро, я кажете на каква цена, че току що дадох 20 лв, а предния месец го купих за около 15. Така ли скочиха цените за месец?! Или ме излъгаха нещо... dry.gif
User's Signature

Качена снимка

"you cannot change the world by saving one animal, but for that one animal...you can change the world."

"Имаме земя, имаме вода... и си правим кал."

#37 Потребителят е офлайн   milena_ddd Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2010 - 09:10 PM

Цитат(Archiball @ Apr 12 2010, 06:12 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Аз взех мерки вече, ама на пак имахме кърлеж. Та във връза с това, ако някой е взимал Адвантикс скоро, я кажете на каква цена, че току що дадох 20 лв, а предния месец го купих за около 15. Така ли скочиха цените за месец?! Или ме излъгаха нещо... dry.gif

Ние го взехме преди 10 дена някъде също за около 15 лв... dry.gif
User's Signature

Качена снимка

#38 Потребителят е офлайн   Elizabet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 June 2010 - 01:19 PM

Здравейте всички мопси стопани!
Аз на Ная всеки месец й давам Cestal-plus по половин таблетка,защото сме 6кг, и сега пробвахме за външно обезпаразитяване мисля,че беше на Адвантикс нещо ново,освен за бълхи,кърлежчеjа и за някакви пясъчни гадинки!За сега се радвам, нищо не се е катерило по нас. Интересува ме,чета тук че им слагате и каишки, аз като и правя за външно, проблем ли е да й сложа и такава каишка, или ще стане прекалено за нея!? :wb_052:

#39 Потребителят е офлайн   sineokataaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 June 2010 - 08:48 PM

Незнам как става, но всеки ден махам по 1 кърлеж от Джери. Той е с каишка,която я сменяме на 3 месеца въпреки,че срока на годността и е 6 месеца, с Frontline за кучета от едрите породи (45-60 кг), дворът се пръска на 3 седмици и не влиза в големите треваци. Вече мисля да минаваме на Адвантикс, но проблема е, че в Бургас където и да питам все казват, че няма. Някой ако знае и ни сподели сайта, по който можем да си поръчаме ще съм му много благодарна..
User's Signature

Качена снимка

#40 Потребителят е офлайн   Persona Grata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 June 2010 - 09:12 PM

Показване на мнениетоsineokataaa, в 01 June 2010 - 08:53 PM, написа:

Незнам как става, но всеки ден махам по 1 кърлеж от Джери.
Някой ако знае и ни сподели сайта, по който можем да си поръчаме ще съм му много благодарна..

:ud_009: горкото куче.. пробвайте с Адвантик, май е по ефективен, ни ползваме него.
Онлайн зоомагазин
User's Signature

Усмивката на Булдог е способна да разтопи камък
Style Bullet Prince

Качена снимка

• (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема