Malaika wa mbinguni, в 24 June 2010 - 02:23 PM, написа:
ruffy, в 24 June 2010 - 01:34 PM, написа:
Ех Ани, да знаех по- рано за тези пипети! Сега Руфчо нямаше да кашля като асматик! Слава богу има страхотно подобрение само за ден и половина :)Нали ми е герой

Какво се е случило с Руф,защо не сподели

девойко много ще те мъмря като се видим,поне звъни на мама Светла или леля Марги и попитай какво да правиш!
Как се появи кашлицата,да се е врял в някакви високи треви,да е спал на течение или на студен под,да е стоял мокър на това студено време?Да е имал контакт със почистващи дезинфекциращи препарати,да е глътнал някоя по-голяма част от някое кожено кокълче без да го видиш,като кашля изхрачва ли слюнка опитвайки се да повърне или почва да кашля като едновремено се опитва да си вземе въздух-предполагам че си го водила вече при вета и има установена причина за кашлицата,не зная какво е положението и каква е ситуацията но ако продължава да кашля и няма предписано медикаментозно лечение попитай лекаря за какво става въпрос и къде е причината-ако не предпише антибиотици-(които са вече крайна мярка за кашлицата)поне да ти изпише дехидрин-доза според килограмите за да може Руф да диша по леко.
А и още един въпрос-преди да почне кашлицата залежавал ли се е дълго време на едно място в смисъл дълго време да е спал или пък да е бил затворен някъде?Сори че избълвам толкоз много въпроси ама опит "какво да го правиш"
Надявам се Руф да се оправи бързо и да забрави за досадната кашлица!И за да те успокоя "кучешката кашлица" се прихваща по често зимата отколкото лятото

така че споко!А за имунизацията за кашлицата-има време,можеш да я направиш винаги-но трябва Руф да е здравичък!Пращаме му много "хъгс енд кис"!
Ехо Ани :) Мислиш ли, че ще оставя така нещата.Събуди ни в 6 сутринта и кашля все едно се е задавил и аз веднага бъркам в устата търся от какво може да се е задавил, ама нищо... и не спира да кашля викам си лелел болен е и изчаках да стане 9 часа да не будя вет и веднага при него! Няма време за губене аз да чакам, да не знам какво му е, щях да се побъркам. Точно пред клиниката повърна силно казано, защото по- скоро отхрачи ма само лигичка без цвят. И веднага инжекции, но не антибиотик ами аналгин, босколизин и още нещо противовъзпалително дето все му забравям името с "Д". И аз като разбрах за аналгин и босколизин и си викам лелеллел кой знае колко му е лошо и го боли. Много ми стана мъчно после пак се обаждах на вет. Той ме успокои беше го преслушал, каза че когато се вълнува ще кашля. Когато се прибере някой в къщи кашля,когато ще излизаме и когато ще яде. Та първия ден беше унил, но на др сутрин пак си беше мойто Руфче- Пуфче игрив пак покашля малко но малко и днес ще го водя на лекар за 3 ден. Мисля,че ще се справи и без антибиотик моя герой.
А мама Светла също беше информирана незабавно! Не писах тук защото бях много притеснена първия ден.Ужасно беше да го гледам.
Доктора каза да му давам само мека храна, за да не му дразня гърлото. И сега наш глезанчо яде консерви, дробчета...
Сутринта му давам гранула на каша и се мръщи калпазанчо.Но после като поогладня сам чакаше да му отворя банята да си изяде гранулките.Между другото варих дробчета без нищо и на чопъра ги направих на пастетче да му го давам вместо консервичка.Какво друго мога да слагам в домашния пастет, който ще ползвам като добавка към гранулите