Dog.bg Форуми : Дайте съвет

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (5 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Дайте съвет

#61 Потребителят е офлайн   Elizabet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 24 June 2010 - 03:22 PM

Точен проблем нямаме с очичките!Просто сълзене,да ми препоръчате такав профилактичен препарат,не съм много запозната!След всяка разходка, се мием и подсушаваме.Като почнем от крачета,дупето, и муцунката!Забелязах,че сестрата,която ни сложи тази пипетка, я разнесе само около вратлето, а нашия доктор отсъстваше тогава, той си я разнася навсякъде.С ушичките нямаме проблем, почиствам ги редовно,даже купих нещо като лосион,капвам в ушенцата няколко капки,тя като разтърси ушетата,ги изчиствам хубаво,харесва ми защото всичко излиза от там :af_089: Довечера като се прибера ще й погледна вратленцето как е,надявам се да не е нещо сериозно,че как треперя за всяко нещо!!!Благодаря за отговорите,ще се поинтересувам повече за тази ваксина,относно кашлицата! :rc_036:

#62 Потребителят е офлайн   ruffy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 June 2010 - 06:38 PM

Показване на мнениетоMalaika wa mbinguni, в 24 June 2010 - 02:23 PM, написа:

Показване на мнениетоruffy, в 24 June 2010 - 01:34 PM, написа:

Ех Ани, да знаех по- рано за тези пипети! Сега Руфчо нямаше да кашля като асматик! Слава богу има страхотно подобрение само за ден и половина :)Нали ми е герой

:ud_009: Какво се е случило с Руф,защо не сподели :eg_033: девойко много ще те мъмря като се видим,поне звъни на мама Светла или леля Марги и попитай какво да правиш!
Как се появи кашлицата,да се е врял в някакви високи треви,да е спал на течение или на студен под,да е стоял мокър на това студено време?Да е имал контакт със почистващи дезинфекциращи препарати,да е глътнал някоя по-голяма част от някое кожено кокълче без да го видиш,като кашля изхрачва ли слюнка опитвайки се да повърне или почва да кашля като едновремено се опитва да си вземе въздух-предполагам че си го водила вече при вета и има установена причина за кашлицата,не зная какво е положението и каква е ситуацията но ако продължава да кашля и няма предписано медикаментозно лечение попитай лекаря за какво става въпрос и къде е причината-ако не предпише антибиотици-(които са вече крайна мярка за кашлицата)поне да ти изпише дехидрин-доза според килограмите за да може Руф да диша по леко.
А и още един въпрос-преди да почне кашлицата залежавал ли се е дълго време на едно място в смисъл дълго време да е спал или пък да е бил затворен някъде?Сори че избълвам толкоз много въпроси ама опит "какво да го правиш" :md_064:
Надявам се Руф да се оправи бързо и да забрави за досадната кашлица!И за да те успокоя "кучешката кашлица" се прихваща по често зимата отколкото лятото :smile: така че споко!А за имунизацията за кашлицата-има време,можеш да я направиш винаги-но трябва Руф да е здравичък!Пращаме му много "хъгс енд кис"!

Ехо Ани :) Мислиш ли, че ще оставя така нещата.Събуди ни в 6 сутринта и кашля все едно се е задавил и аз веднага бъркам в устата търся от какво може да се е задавил, ама нищо... и не спира да кашля викам си лелел болен е и изчаках да стане 9 часа да не будя вет и веднага при него! Няма време за губене аз да чакам, да не знам какво му е, щях да се побъркам. Точно пред клиниката повърна силно казано, защото по- скоро отхрачи ма само лигичка без цвят. И веднага инжекции, но не антибиотик ами аналгин, босколизин и още нещо противовъзпалително дето все му забравям името с "Д". И аз като разбрах за аналгин и босколизин и си викам лелеллел кой знае колко му е лошо и го боли. Много ми стана мъчно после пак се обаждах на вет. Той ме успокои беше го преслушал, каза че когато се вълнува ще кашля. Когато се прибере някой в къщи кашля,когато ще излизаме и когато ще яде. Та първия ден беше унил, но на др сутрин пак си беше мойто Руфче- Пуфче игрив пак покашля малко но малко и днес ще го водя на лекар за 3 ден. Мисля,че ще се справи и без антибиотик моя герой.

А мама Светла също беше информирана незабавно! Не писах тук защото бях много притеснена първия ден.Ужасно беше да го гледам.

Доктора каза да му давам само мека храна, за да не му дразня гърлото. И сега наш глезанчо яде консерви, дробчета...
Сутринта му давам гранула на каша и се мръщи калпазанчо.Но после като поогладня сам чакаше да му отворя банята да си изяде гранулките.Между другото варих дробчета без нищо и на чопъра ги направих на пастетче да му го давам вместо консервичка.Какво друго мога да слагам в домашния пастет, който ще ползвам като добавка към гранулите
User's Signature

Качена снимка

#63 Потребителят е офлайн   ruffy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 June 2010 - 06:40 PM

Забравих да кажа не е настинка, а вирус!Иначе като се къпем сешоара задължително.Много бавно му съхне козината по опашката и около вратлето особено :) Целувки за всички и благодаря за загрижеността
User's Signature

Качена снимка

#64 Потребителят е офлайн   Archiball Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:жУвотни

Публикувано: 24 June 2010 - 10:41 PM

Ще се оправи малкия Руф, няма страшно. През същото минахме и ние. Всички кучета на полянката бяха болни от този вирус. Само не разбрахме кой беше разпространителя. Беше доста странно като започнахме да се засичаме при вета. Да го нагушкаш хубаво. А относно пастетчето, мисля че можеш да сложиш и разни зеленчуци. Аз му правя пюре от такива, каквито има на разположение-зелена салата, зелен пипер, моркови, магданоз, дори и малко тиквичка. Умира си да ги яде тези треволяци :smile:
User's Signature

Качена снимка

"you cannot change the world by saving one animal, but for that one animal...you can change the world."

"Имаме земя, имаме вода... и си правим кал."

#65 Потребителят е офлайн   ruffy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 June 2010 - 11:02 PM

Показване на мнениетоArchiball, в 24 June 2010 - 10:46 PM, написа:

Ще се оправи малкия Руф, няма страшно. През същото минахме и ние. Всички кучета на полянката бяха болни от този вирус. Само не разбрахме кой беше разпространителя. Беше доста странно като започнахме да се засичаме при вета. Да го нагушкаш хубаво. А относно пастетчето, мисля че можеш да сложиш и разни зеленчуци. Аз му правя пюре от такива, каквито има на разположение-зелена салата, зелен пипер, моркови, магданоз, дори и малко тиквичка. Умира си да ги яде тези треволяци :smile:

А на наща площадка само ние сме болни! Не знам къде го хвана.Бяхме днес при вет пак го преслуша ок е слава богу! Точно преди да отидем на лекар имаше голямо желание за секс, милия ми крак скоро не го беше правил.Казах си нищо му няма щом е толкожа активен :ab_041:
А за зеленчуците вариш ли ги?
И да се оплача вече за 3 път се напишква. Вет каза, че било от едната инжекция да не се притеснявам.Вярно че му се беше насъбрало бая време да не пишка
User's Signature

Качена снимка

#66 Потребителят е офлайн   Archiball Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 July 2010 - 02:08 PM

Искам съвет, дойде датата за вътрешно обезп. но след десетина дни идва и за външно, а искам да му сложа адвокейт. Ако изчакам десетина дни и го накапя с това, има ли нужда да давам и хапче. Достатъчен ли е адвокейта, да му имам ли вяра? А след 3 дни ни е датата за реваксинация, кое е по-добре, да я направя след обезпаразитяването или не е проблем преди. Ох обърках се вече, защо трябва да е толкова сложно :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

"you cannot change the world by saving one animal, but for that one animal...you can change the world."

#67 Потребителят е офлайн   md_baskervil Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 July 2010 - 03:36 PM

Показване на мнениетоArchiball, в 01 July 2010 - 02:13 PM, написа:

Искам съвет, дойде датата за вътрешно обезп. но след десетина дни идва и за външно, а искам да му сложа адвокейт. Ако изчакам десетина дни и го накапя с това, има ли нужда да давам и хапче. Достатъчен ли е адвокейта, да му имам ли вяра? А след 3 дни ни е датата за реваксинация, кое е по-добре, да я направя след обезпаразитяването или не е проблем преди. Ох обърках се вече, защо трябва да е толкова сложно :dh_188:
По принцип е добре и външно и вътрешно безпаразитяване.Прави се обикновенно преди ваксината.След обезпаразитяването трябва да са минали поне 7 дена и тогава да го ваксинираш.В твоя случай можеш да си го обезпаразитиш ,да изчакаш 7 дена и тогава да го ваксинираш.И естествено се допитай до твоя ветеринарен лекар.
User's Signature

Големи черни очи,пълни с любов и ласки.Забавно като дете от чудна дивна приказка. 

Качена снимка
www.mops-baskervil.com

#68 Потребителят е офлайн   Archiball Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 July 2010 - 03:41 PM

тенкю :ae_085: още днес ще му звънна, да измислим "план за действие", предполагам че ще се наложи да забавим реваксинацията с няколко дни.
User's Signature

Качена снимка

#69 Потребителят е офлайн   nETq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 July 2010 - 02:00 PM

Ох и аз имам подобно питане. Значи аз след няколко дни заминавам на море, а наближава датата за реваксинация и смятах да я водя утре, защото после няма да мога, НО вчера след инвазията на кърлежите я напръсках няколко пъти със спря фронтлайн, за да умрат всички гадове (ако са останмали такива де). Та мога ли утре да я водя на реваксинация или не?

#70 Потребителят е офлайн   Elizabet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 July 2010 - 09:49 AM

Добро утро на всички! :be_107:
Искам да изкажете мнение на два въпроса!!!
От няколко дни на Ная в едното ушенце й събира повече секрет( като секрета е с кафяв цвят),от колкото другото, и забелязах ,че се чеше по ушенцето,това да не би да е някакво заболяване и сериозно ли е?Вторият ми въпрос е,че Ная започна много да се скубе,много козинка ни пада,равномерно е,но ми стана интересно,повече ли от два пъти си сменят козинката?Днес ще я водя на лекар и ще чуя и неговото мнение,но искам първо Вас да чуя,. :db_046: Надявам се на бързи отговори!Благодаря Ви предварително :rc_036:

#71 Потребителят е офлайн   ruffy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 July 2010 - 10:14 AM

Привет Ели!
Ако говориш за ушна кал,то да те успокоя Руф винаги е имал в едното уше много повече от другото.И винаги са му мръсни тия уши, а ги чистя с Епиотик-капки. Доктора няколко пъти го гледа каза, че няма никакъв проблем
User's Signature

Качена снимка

#72 Потребителят е офлайн   Archiball Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 July 2010 - 11:03 AM

Тази кал обикновено се дължи на едни много малки ушни кърлежи, които моигат да доведат до ушна краста. И на Арчи са му така, едното винаги е по-мръсно от другото и почти винаги е тъмен секрета. Използвам едни капки, на които забравих името, но са като мляко. След тях около месец всичко е наред, но след известно време пак се появява. Сега слагам Адвокей и се надявам тези проблеми да изчезнат (нали е за всякакви крастави кърлежи). А за козината...дааа, много се скубеее, направо е ужас. Давам бирена мая на Трикси, да видим кога и дали ще има ефект.
User's Signature

Качена снимка

#73 Потребителят е офлайн   Elizabet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 July 2010 - 11:48 AM

Арчи, звънях на доктора и той също ми спомена за тази крастта, която и ти спомена!Ушите и ги чистя през ден,два, с такъв препарат като лосионче е,но не се сещам за марката в момента, и ми помага по-често да й премахвам секрета,не мирише,но се притеснявам за нея,само си чеше ушенцето!А за козинката какво мнение ще изкажете?Благодаря Ви :rc_036:

#74 Потребителят е офлайн   spagetkata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 July 2010 - 11:58 AM

Имам нужда от голям съвет! :dh_188: Айо започна да пишка по леглата ни и най-вече ходи на спалнята. :sad: И това се повтаря почти всеки ден!Когато направи белята му се карам и го наказвам в др.стая за малко,но той продължава да ходи на спалнята.Извеждам го по три пъти на ден,но и това не помага!Отчаяна съм вече!Помощ!!! :uc_029: :uc_029: :uc_029:
User's Signature

Качена снимка

#75 Потребителят е офлайн   Malaika wa mbinguni Икона

• старо куче шампион
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 July 2010 - 01:57 PM

Спагетке когато Айо направи белята къде я прави,върху самото легло или някъде около леглото?Да е бил подложен на някакъв стрес-някой член от семейството да е заминал на някъде, или да е дошъл нов за него непознат човек,някой да му се е карал или ударил за нещо,ти да си се отделяла от него или да сте го преместили да спи на ново место?Имай напредвид че Айо вече е млад господин който възмъжава и си маркира териториите :smile: Когато го хванеш следващия път на местопрестъплението директно го хващаш с повода и навънка да чишка а като го направи го похвали и в никакъв случай не го затваряй в другата стая защото това няма да ти помогне напротив може да влоши нещата.Има спрейчета които се пръскат на места където кучето не трябва да ходи-качва,но имай напредвид че "смърдят" малко гадничко та нищо чудно и ти да не искаш да се качиш на леглото :ab_041: !
Извеждай го по честичко-4,5 пъти като първата и последната разходка да са по дълги а промеждутачните по кратки че и времето вече е топло,затова по пет минутки колкото да се изчишка.
П.п За да избегнеш евентуална караница и негодувание от страна на родителското тяло, местата където е маркирал по матрака след като се заперат и подсушат се обтриват с лимон-истински за да се премахне миризмата напълно и ефикасно! :md_064:

http://www.zoomagazi...at=167&cat1=635
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#76 Потребителят е офлайн   Malaika wa mbinguni Икона

• старо куче шампион
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 July 2010 - 02:14 PM

Показване на мнениетоElizabet, в 05 July 2010 - 11:53 AM, написа:

Арчи, звънях на доктора и той също ми спомена за тази крастта, която и ти спомена!Ушите и ги чистя през ден,два, с такъв препарат като лосионче е,но не се сещам за марката в момента, и ми помага по-често да й премахвам секрета,не мирише,но се притеснявам за нея,само си чеше ушенцето!А за козинката какво мнение ще изкажете?Благодаря Ви :rc_036:

За да се разбере дали наистина има проблем с ушето-било ушни кърлежчета,малко повече натрупан секрет или пък нещо което може да е влезнало в ушенцето-трябва да се разбере при преглед,но за ушни кърлезчета се прави тест и чак след това може да се каже дали са или не са кърлежи,мкар че през лятото е нормално да се напрупва по бързо секрет ,просто по честичко трябва да се почистват ушичките и гънките над нослето! :ba_025:
Аз използвам ето този препарат.
http://www.zoomagazi...id=3541&start=0
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#77 Потребителят е офлайн   spagetkata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 July 2010 - 02:31 PM

Показване на мнениетоMalaika wa mbinguni, в 06 July 2010 - 02:02 AM, написа:

Спагетке когато Айо направи белята къде я прави,върху самото легло или някъде около леглото?Да е бил подложен на някакъв стрес-някой член от семейството да е заминал на някъде, или да е дошъл нов за него непознат човек,някой да му се е карал или ударил за нещо,ти да си се отделяла от него или да сте го преместили да спи на ново место?Имай напредвид че Айо вече е млад господин който възмъжава и си маркира териториите :smile: Когато го хванеш следващия път на местопрестъплението директно го хващаш с повода и навънка да чишка а като го направи го похвали и в никакъв случай не го затваряй в другата стая защото това няма да ти помогне напротив може да влоши нещата.Има спрейчета които се пръскат на места където кучето не трябва да ходи-качва,но имай напредвид че "смърдят" малко гадничко та нищо чудно и ти да не искаш да се качиш на леглото :ab_041: !
Извеждай го по честичко-4,5 пъти като първата и последната разходка да са по дълги а промеждутачните по кратки че и времето вече е топло,затова по пет минутки колкото да се изчишка.
П.п За да избегнеш евентуална караница и негодувание от страна на родителското тяло, местата където е маркирал по матрака след като се заперат и подсушат се обтриват с лимон-истински за да се премахне миризмата напълно и ефикасно! :md_064:

Белята я прави върху самото легло като опикава всичко възглавниците, калъфките,олекотената завивка,чаршафа и матрака :dh_188: Може да се дължи и на това,че баща ми е през 2 седмици в къщи,защото работи в чужбина.А Айо е доста привързан към него.Но дори и като си е вкъщи,пак ходи върху леглото и всеки път го прави от страната на майка ми :ab_041: Майка ми и тя вече не издържа и му се поскарва,защото това продължава месеци наред.Той и ветеринаря ни каза,че може да маркира територии...Направо вече не знам! :tb_108: Ани,благодаря за съветите,дано да помогнат! :vc_038:
User's Signature

Качена снимка

#78 Потребителят е офлайн   Swetlio Икона

Публикувано: 07 July 2010 - 01:16 PM

:)

#79 Потребителят е офлайн   Tania Toteva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 July 2010 - 01:49 PM

Да се намеся и аз с моя скромен опит.

За ушната кал - и нашия вет каза, че са дребни кърлежи, които по принцип си живеели в ушите и при по-слаб имунитет причинявали проблеми. Малко ушна кал не била проблем. Хъмфри също има повече ушна кал в дясното ухо, но при нас доктора каза че се дължи на това, че има косми в дясното ухо и те причинявали раздразнение.:ba_025:

За пишкането по леглото - От осмия си месец Хъмфри също започна да го прави. Е, по краката на масата или столовете - не по леглата - но пак е същото. Разхождахме се, върши всичко и се прибираме. Точно за десет минути го оставям да си взема душ, и когато излизам забелязвам локвата до масата. :zz_020: Какви ли не препарати - за и против пишкане - сме ползвали. Никакъв резултат! Каране, чести разходки, никакъв резултат. Ветът каза, че ще мине с възрастта. Е, кастрирахме се и след 2 седмици престана. До ден днешен няма рецидив. Та явно е от възрастта и ще мине.
User's Signature

Качена снимка

#80 Потребителят е офлайн   Elizabet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 July 2010 - 02:32 PM

Здравейте всички,
днес излязоха резултатите ни от пробата,вет.лекар ни каза,че се е получило от възпалителен характер, и няма нищо сериозно,след работа трябва да мина да взема капки да й ги слагам в ушенцето! :af_089: Много се радвам,че не се оказа тази гадна ушна краста!!!! Междудругото малко извън темата ни, но исках да споделя с вас и да изкажете мнение!Вчера докато чакахме за проба при вета ни,имаше кученце на 6 год,пекинезче много красиво,стопаните му идваха за изследвания, защото на кученцето му са се парализирали краченцата, и имало вероятност да го оперират, доколкото чух от лекаря операцията била опасна,защото можело да не се събуди,не от самата упойка, ами от това,къде щяли да го оперират,нещо с прешлените,ох съвсем се оплетох,надявам се че ме разбрахте поне малко.Искам да попитам, чували ли сте от какво се получава тази парализа? Много ми стана мъчно за кученцето,толкова жизнено изглежда, а не може да ходи и да си тича на воля :(((((((( а стопанката се разплака!Не го пожелавам на никого!Съжелявам,че се отнесох малко встрани от темата......но исках да си го споделя с вас!

• (5 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни