Dog.bg Форуми : Добавки: омеги, витамини, минерали, милиграми

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Добавки: омеги, витамини, минерали, милиграми Оцени темата: -----

#41 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 01 August 2008 - 05:45 PM

Цитат

Най-добрата цена, на която съм попадала досега.
Рибено масло GNC 90 капсули по 1000 мг, всяка капсула съдържа 300 мг омега-3.

:- Значи на ден по 3,4 капсули.. Не е ли по-лесно просто да се приема по една лъжичка ленено масло, което дава 2,5гр. Омега 3? Каква е разликата? 
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#42 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 02 August 2008 - 10:28 AM

Както обяснявах по-преди:
Рибеното масло съдържа два вида омега 3 - EPA и DHA, имат си дълги имена, но не ми се помнят. Тези двете са готови за ползване от организма.
Лененото масло и другите растителни източници съдържат ALA. Тя първо трябва да се конвертира в EPA или DHA беше, не помня. Това става с помощта на определен ензим. Каква част се конвертира, всички хора/животни ли произвеждат този ензим, при какви състояния може да не го произвеждат, какви отпадни продукти остават от конверсията - неизвестно. Не че отричам лененото масло, но нещата там не са съвсем ясни.
Рибеното масло се взема х 3 капсули ако е от 1000 мг (Fortex или GNC) дневно и х 6 ако е Ескимо 3 или Олисалвин.

#43 Потребителят е офлайн   insomnia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 August 2008 - 10:06 AM

Съвсем се обърках нещо. Почти два месеца давам Ескимо - 3 на куче 22 кг - по 3 капсули, сега като чета оставам с впечатление, че може да е малко. Иначе чакам да ми дойде обедната да се разходя да купя GNC и като свършим Ескимото да сменя. Та по колко да му давам, има ли значение че на всяко хране добавям и лъжица зехтин? Изобщо - сложно ми стана :izcherven:
User's Signature

It is true that Pitbulls grab and hold on. But what they most often grab and refuse to let go of is your heart, not your arm.

#44 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 August 2008 - 12:20 PM

Какво толкова сложно има, Ескимото съдържа двойно по-малко омега 3 от GNC. Скъпо е, защото е пречистено. Ти в момента даваш 500 мг омега 3.
Не се наемам да ви правя дозировка за кучетата, питайте докторите си. Но неофициално - да, добре ми се вижда. Като смениш с GNC давай по 2 капсули.
Зехтинът е Омега 9 - мононенаситена. Няма връзка.

ПП Може би трябва да обясня следното: Никоя мазнина не се състои само от един вид мастни киселини. Незаменимите са - Омега 3 и 6 - полиненаситени и Омега 9 - мононенаситена.
Съответно самите Омега 3 са различни видове.
Рибеното масло съдържа около 30% омега 3. Значи в един грам рибено масло има 300 мг омега 3.
Омега 6 се съдържа предимно в слънчогледовото масло, но отново не е 100%.
Омега 9 - в зехтина.

Мазнините са:
- ненаситени. Такива са предимно растителните. Те пък биват:
      *полиненаситени - с моного свободни връзки. Течни са дори на студено. Не са устойчиви на висока тепература.
      *мононенаситени - с една свободна връзка. Течни са, но на студено помътняват. Сравнително по-устойчиви от полиненаситените, затова се предпочитат за готвене.
- наситени.  Такива са предимно животинските. Твърди се, че са вредни, но напоследък това се поставя под съмнение. На стайна температура са твърди - масло, мас. При висока температура не променят структурата си, затова ако изобщо ще се пържи, най-добре да се пържи с тях.
- трансмазнини - тези са истински отровните. При висока температура ненаситените се насищат (свързват се свободните връзки). Също при процеса хидрогениране, който се използва за повишаване трайността на растителните мазнини. Такава мазнина е маргаринът. Всички бисквити, вафли, чипсове изобщо категорията боклучиви храни съдържат трансмазнини - хидрогенирани растителни, за да не гранясват. Ето защо тези храни са вредни.

#45 Потребителят е офлайн   Konan03 Икона

• OWNER-IW KENNEL "PHILIPOPOLIS"
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:dog"s

Публикувано: 13 August 2008 - 10:04 PM

АЗ давам на дога и вълкодава мега дерм на вирбак по 1 деление , витакрафт 31  витамини  х1,и гаг форте за ставите  х3 профилактично  към анархичното ми  хранене -готвене на различни видове меса с ориз и едри кокали баба Палома -вечер  в по малко количество  и 2 пъти на ден купата с връх на младежа.Ако имам лукса да си купя някога хляб и с по 2 филийки,раздробеносляти с булъона.Чувалите с гранули  за Палома и за Конан на половина отворени на тяхно разположение денонощно---преди ядене по мъничко докато изстине яденето  -сами понякога  си  хрупат.
User's Signature

www.irishwolfdog.com FILIPOPOLIS KENNEL , IRISH WOLFHOUND

#46 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 August 2008 - 11:55 AM

Откакто порових в тези неща не спирам да се чудя и мая на цената на Мегадерм 18.50 лв. за 250 мл.
Хайде да видим какво има в тези златни 250 мл:
- 40% е LA - линолова киселина - най-обикновено слънчогледово олио, струва стотинки.
- около 20 г омега-3 мастни киселини, които ще ми струват от порядъка на 7 лв. ако давам рибено масло
- витамини A, B, E и цинк - има ги в много варианти. Едва ли ще допълнят цената до 18.50.

#47 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 August 2008 - 02:01 PM

На едро е 14лв, така, че брой и 4,50 за магазина...
User's Signature

Качена снимка

#48 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 August 2008 - 03:24 PM

Със сигурност има за магазина, но това си го има и в цената на рибеното масло, която да речем съм заложила горе.

#49 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 August 2008 - 07:18 PM

Разбрах ти мисълта, просто изразявах раздразнението си от прекупвачите :)
Наистина е голяма прецаквация - не само с тази, а и с повечето добавки. Хората не знаят какво има в тях и ги пързалят лесно...
User's Signature

Качена снимка

#50 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2008 - 01:54 PM

Реших да опитаме с GNC. Докторките казаха Мегадерм да му давам(има кожен проблем- суха козина, а в основата й жълтеникав пърхут), но като гледам разбора по-горе на съдържанието му, по-скоро бих се спряла на рибено масло+бирена мая за вит.Б.  :-
User's Signature

Качена снимка

#51 Потребителят е офлайн   ganani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 October 2008 - 09:45 PM

http://dog.bg/forum/index.php/topic,16565.0.html                                                                       
Ще останете доволни. :palec:
User's Signature

Да ме опази Господ от приятелите ми, а от враговете си сам ще се пазя.

#52 Потребителят е офлайн   ganani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 October 2008 - 09:55 PM

Извинете ме малко се обърках исках да ви покажа рибеното масло от което съм дово лен Fish Body oils 1000
User's Signature

Да ме опази Господ от приятелите ми, а от враговете си сам ще се пазя.

#53 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 14 October 2008 - 10:17 PM

Хора, дайте малко акъл. Възможно ли е кучето да се разстройва от 3г. рибено масло дневно? Не точно "разстройва", по-скоро "размеква"?
User's Signature

Качена снимка

#54 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 October 2008 - 08:54 AM

Не. Направила си по-голяма промяна в храненето вероятно.
По принцип при високомазнинно хранене консистенцията на отпадъка е по-мека, особено ако промяната стане рязко. Но както четох някъде - това е въпрос на "естетически предпочитания"  ;D

#55 Потребителят е офлайн   taira_lora Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 October 2008 - 04:51 PM

Моля, дайте ми съвет. Храня кучето си с Nutra gold puppy latge breed принципно и се отразява добре (лъскава козина, нормали отпадъци) обаче от известно време започна да яде пръст ,стени и всичко от сорта което и попадне. Вета ни препоръча да и давам Са37 обаче ефект няма. Прочетох темата обаче несмея да давам нищо на своя глава.Моля кажете ми какви добавки мога да давам на 6,5 месечно куче.
Предварително ви благодаря и се извинявам ако въпроса ми не е за тук.

#56 Потребителят е офлайн   goldroks Икона

• ● -๑- ●
  • PipPipPip

Публикувано: 27 October 2008 - 04:56 PM

Цитат

Моля, дайте ми съвет. Храня кучето си с Nutra gold puppy latge breed принципно и се отразява добре (лъскава козина, нормали отпадъци) обаче от известно време започна да яде пръст ,стени и всичко от сорта което и попадне. Вета ни препоръча да и давам Са37 обаче ефект няма. Прочетох темата обаче несмея да давам нищо на своя глава.Моля кажете ми какви добавки мога да давам на 6,5 месечно куче.
Предварително ви благодаря и се извинявам ако въпроса ми не е за тук.

Чувала съм, че ядат стените заради калция който се съдържа в латекса май /или нещо на стената/. По това време на моето куче му давахме калций но не помня точно на кой поизводител.  :rolleyes:
User's Signature

#57 Потребителят е офлайн   John Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 28 October 2008 - 02:32 PM

Най-вероятно има липса на калций,но се консултирай с твоя вет.лекар.Храната,колкото и да е качествена е с осреднени стойности на добавки.Винаги може да се получи нужда от нещо допълнително,тъй като всяко същество има различен метаболизъм.
User's Signature

Няма лошо куче,има лош стопанин.

#58 Потребителят е офлайн   taira_lora Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2008 - 02:46 PM

Вета ми препоръча да и давам Са37 обаче не виждам подобрение :rolleyes: Затова пиша тук ,заштото вече се обърках тотално и незнам какво да правя .Неискам в никакъв случай да пропусна нещо.
Да попитам в какви дози може да се дава рибено масло на кучета на 5 и на 6 месеца ,които тежат по 20 и 30 килограма?

#59 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 October 2008 - 02:51 PM

taira_lora, най-добре е да направите кръвен анализ калций-фосфор, ще ви даде всички отговори.
Ако този вет не иска или омаловажава проблема, отидете при друг, по време на израстването балансът калций фосфор е важно нещо.
Рибеното масло е хубава добавка, но няма нищо общо с описания от теб проблем. Не е нещо, от недостиг на което ще има кой знае какви проблеми, в повечето готови храни си има Омега 3. Добавяне е нужно ако се храни натурално или за по-голям разкош.

#60 Потребителят е офлайн   taira_lora Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2008 - 02:58 PM

Вета ни няма да работи до понеделник,но ще го намеря и ще го попитам по телефона. И в понеделник ще отидем.
За рибеното масло питам не заради проблема и ,а защото прочетох темата и ми се стори много добра идея да започна да давам и на двете ми кучета.Обаче незнам в какви дози.

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни