А и по твоята логика не трябва да раждаме и деца,има хиляди по сиропиталищата
Котката пишка на необичайни места - как да се справим?
Публикувано: 04 May 2011 - 08:17 PM
Peramola, в 04 May 2011 - 07:14 PM, написа:
Това ви го каза кой?

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 04 May 2011 - 08:43 PM
Публикувано: 04 May 2011 - 11:48 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 05 May 2011 - 11:12 AM
Та да ти кажа, живее си прекрасно и кастрирана , както може да видиш.
Ти едва ли ще я пускаш да има котенца на всяко рагонване...така че решението е кастрация. Само да предупредя че хапчетата срещу разгонване са доказано карцерогенни.
Публикувано: 05 May 2011 - 11:17 AM
Peramola, в 04 May 2011 - 07:14 PM, написа:
А и по твоята логика не трябва да раждаме и деца,има хиляди по сиропиталищата
Без грам лично отношение, разликата между животните и хората в случая е значителна !
Моля те прочети темата дадена от bushkata .
Това за раждане/нераждане е изключително стара теория, която отдавна е опровергана.
Късмет!
Публикувано: 05 May 2011 - 12:01 PM
Относно diadra съм напълно съгласна за кастрацията !
Публикувано: 05 May 2011 - 12:27 PM
Публикувано: 15 June 2011 - 08:04 PM

" Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните." Махатма Ганди
Публикувано: 31 August 2011 - 05:04 PM
Искам да ви споделя нещо, което от известно време ме мъчи.Имам два котарака,единият е тигров, на годинка и малко ( Тумба) кастриран, другият е бял персиец на 11 месеца (Бейлис) не е кастриран.Та от доста време насам Бейлис го прихващат лудите и свикна да ми пикае пред вратата на тоалетната.Мих с какви ли не препарати,белина,ракия....каквото се сетих това сложих само и само да отмириша това място и да не ходи там- без резултат.Забелязах,че не го прави много често, но е достатъчно за да ми намери излишна работа.По принцип, когато ни няма с приятеля ми ги оставяме в коридора, за да не дразнят кучето и да не правят бели.Известно време оставях тоалетната им при тях, но започна да мирише страшно много (чистих пясъка всеки ден), но продължаваше да се усеща.И накрая реших да я оставя на терасата.Те вече са големи и могат да стискат,а и винаги когато излизам ги изпишквам за да съм спокойна.Но Бейлис продължава да ми прави номера.В момента в коридора няма тоалетна, но продължава да се носи лоша миризма заради неговите подвици.Някой може ли да ми даде съвет?
Публикувано: 23 January 2012 - 10:44 PM
Публикувано: 24 January 2012 - 07:23 PM
krisss, в 22 September 2008 - 11:09 AM, написа:
Изпрахме покривалката и на другите две единични диванчета, и тя днес там се изпишкала :mazohist: направо се побърках, така съм й крещяла, че незнам. Много се ядосах, незнам какво да правя. Можете ли да ми кажете защо започна да прави така?
Здравей
Аз също имам котка и тя от близо 2 месеца вече ми прави проблем, като пишка на дивана и чат пат на някое от черджетата в коридора. Имам дете на година и половина и едно на 1 месец. Много е кофти с бебета и непослушна котка. Опитах какво ли не, затваряне на котката в коридора за през нощта - не помогна, изпишка се сутринта на дивана: кори от портокал - 10 мин след като ги поставих на дивана, тя демонстративно се изпишка: спрей за отблъскване изобщо не помогна. Опитах с масло от Икаров, с което си мажа корема след раждането, много силен мирис има и я отблъсква за около 2-3 дена, но аз го намазах и после напръсках с парфюм. Сега опитвам да третирам напишканото място с вода и оцет, и после слагам прах за пране. Поръсих и малко оцет по самия диван днес, и ще видим колко време ще изкара без да се изпишка отново там. Страх ме е да не стане така, че да спре на дивана, но да започне да пишка в леглото ми.Но ще рискувам, опитай и ти. Белината ги привлича. Иначе бебе и котка - няма проблем, стига да не го закача.
Публикувано: 03 February 2012 - 10:27 AM
Васил Динков, в 24 January 2012 - 07:31 PM, написа:
Напикавал се е само 2 пъти на нова година от страх
Аз също кастрирах моята писана, но това не й попречи да ми опикае апартамента. И след като опитах всичко, което се дава като съвет по форумите, накрая просто й взех още една тоалетна и да видиш как от раз спря да пикае извън ВЦтата й.Така, че моят съвет е преди да се опита каквото и да било, най-добре да се сложат няколко тоалетни на разположение на домашния любимец.
Публикувано: 03 February 2012 - 10:31 AM
Peramola, в 04 May 2011 - 08:43 PM, написа:
Аз също знам, че животното трябва да роди поне един път и тогава ако щете го кастрирайте. Това си му е в природата и ние нямаме право да го лишаваме. Моята я пуснах един път и след това я кастрирахме. Имах и куче, което също оставих да роди един път, това е естествена нужда и е добре за организма му
Публикувано: 03 February 2012 - 11:11 AM
gigie15f, в 03 February 2012 - 10:31 AM, написа:
Peramola, в 04 May 2011 - 08:43 PM, написа:
Аз също знам, че животното трябва да роди поне един път и тогава ако щете го кастрирайте. Това си му е в природата и ние нямаме право да го лишаваме. Моята я пуснах един път и след това я кастрирахме. Имах и куче, което също оставих да роди един път, това е естествена нужда и е добре за организма му

Вход

Горе
Цитиране +