Dog.bg Форуми : Котката пишка на необичайни места - как да се справим?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Котката пишка на необичайни места - как да се справим?

#41 Потребителят е офлайн   Peramola Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 04 May 2011 - 07:14 PM

Е как,всяко едно животинче е хубаво да роди поне веднъж в живота си.
А и по твоята логика не трябва да раждаме и деца,има хиляди по сиропиталищата :mc_004:

#42 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 04 May 2011 - 08:17 PM

Показване на мнениетоPeramola, в 04 May 2011 - 07:14 PM, написа:

Това ви го каза кой?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#43 Потребителят е офлайн   Peramola Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 May 2011 - 08:43 PM

Ветеринар.Котето на моя приятелка беше получило кисти(топчета) на цицките и когато я заведоха на лекар,казаха,че причината за това,е че котето не било раждало никога през живота си.Също така,когато водих моето коте на ветеринар ми предложиха кастрация,понеже тя също не е раждала и имало вероятност от какви там заболявания.Не съм запозната много с това,но явно е желателно животинчето да роди

#44 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 04 May 2011 - 11:48 PM

Моля ви, прочетете тази тема. Има доста постове от лекари.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#45 Потребителят е офлайн   diadra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 May 2011 - 11:12 AM

И моята е персийска, но кастрацията помага не само да не мяучи, но доказано удължава живота на котката.

Та да ти кажа, живее си прекрасно и кастрирана , както може да видиш.
Ти едва ли ще я пускаш да има котенца на всяко рагонване...така че решението е кастрация. Само да предупредя че хапчетата срещу разгонване са доказано карцерогенни.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#46 Потребителят е офлайн   diadra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 May 2011 - 11:17 AM

Показване на мнениетоPeramola, в 04 May 2011 - 07:14 PM, написа:

А и по твоята логика не трябва да раждаме и деца,има хиляди по сиропиталищата :mc_004:

Без грам лично отношение, разликата между животните и хората в случая е значителна !
Моля те прочети темата дадена от bushkata .

Това за раждане/нераждане е изключително стара теория, която отдавна е опровергана.
Късмет!

#47 Потребителят е офлайн   Peramola Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 May 2011 - 12:01 PM

Здравейте,както виждам от темата на bushkata няма значение дали ще роди или не.Наистина,това ме успокоява много,защото както казах по-горе,моята писана също не е раждала.Доста се бях наплашила от това,което споделих по-горе ( котето,което беше получило тези,така да ги нарека,кисти-почина,именно заради тях.) Ветеринарят беше казал,че причината се дължи на това,че не е раждала.Но сега като разбрах,че " еднократното раждане през живота или никаквото раждане е почти едно и също." се успокоих.Наистина благодаря за този пост.
Относно diadra съм напълно съгласна за кастрацията !

#48 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 05 May 2011 - 12:27 PM

Показване на мнениетоPeramola, в 05 May 2011 - 10:01 AM, написа:

.
Относно diadra съм напълно съгласна за кастрацията !

:ba_025:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#49 Потребителят е офлайн   butci Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 15 June 2011 - 08:04 PM

Мои приятели си взеха коте преди 2 седмици,мъжко,на 2 месеца е.В началото си пишкало само в тоалетната,после в тоалетната и на канала в банята,а от скоро и на леглото им.През деня като ги няма затварят вратата на спалнята и вечер като се приберат малкия има достъп навсякъде и не пропуска да пишка (няколко капки) на легото им и то на 2-те страни (в смисъл на момичето и на момчето),демек няма лично отношение към някого.Аз такива проблеми (с толкова малко коте) съм нямала и нищо не можах да измисля,освен,че им прави на пук.Тоалетната се чисти редовно,така че това може да се изключи.Ако някой има идея какъв е проблема и най-вече за някакво решение - ще съм изключително благодарна!
User's Signature

" Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните." Махатма Ганди

#50 Потребителят е офлайн   janeett Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2011 - 05:04 PM

Зравейте от мен! Нова съм във форума :) Казвам се Жанет.
Искам да ви споделя нещо, което от известно време ме мъчи.Имам два котарака,единият е тигров, на годинка и малко ( Тумба) кастриран, другият е бял персиец на 11 месеца (Бейлис) не е кастриран.Та от доста време насам Бейлис го прихващат лудите и свикна да ми пикае пред вратата на тоалетната.Мих с какви ли не препарати,белина,ракия....каквото се сетих това сложих само и само да отмириша това място и да не ходи там- без резултат.Забелязах,че не го прави много често, но е достатъчно за да ми намери излишна работа.По принцип, когато ни няма с приятеля ми ги оставяме в коридора, за да не дразнят кучето и да не правят бели.Известно време оставях тоалетната им при тях, но започна да мирише страшно много (чистих пясъка всеки ден), но продължаваше да се усеща.И накрая реших да я оставя на терасата.Те вече са големи и могат да стискат,а и винаги когато излизам ги изпишквам за да съм спокойна.Но Бейлис продължава да ми прави номера.В момента в коридора няма тоалетна, но продължава да се носи лоша миризма заради неговите подвици.Някой може ли да ми даде съвет?

#51 Потребителят е офлайн   janeett Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2011 - 05:08 PM

Това са Тумба Лумба и Бейлис като бебенца :) Сега Тумба е лидера и бие Бейлис и го наказва.Не, че не се обичат-напротив.Тумба го мие и се грижи за него, но възможно ли е проблема с пикаенето да идва от брат му? Прикачена снимка

#52 Потребителят е офлайн   an1_ Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 23 January 2012 - 10:44 PM

Здравейте.Преди около 2 години ми подариха котка на 9 месеца и по-късно разбрах защо тя вече беше сменила 2 семейства .Първите 2-3 седмици всичко беше наред,докато не започна да пишка където й падне(буквално).За щастие се ограничава до ъглите на стаите,под легла,ДО тоалетната си...не го прави по легла и дивани.Не го прави и постоянно.Случвало се е цял месец да не прави бели.Най-често ходи по малка нужда.От няколко месеца вече е с 2 тоалетни и го прави сравнително рядко,но все пак го прави!Не знам какво й става...Това,което знам със сигурност е,че не го прави,защото е разгонена,нито защото е болна от нещо(правени са й пълни изследвания),нито защото не й е чиста тоалетната (въпреки че когато беше с 1 тоалетна и няма никой вкъщи и отиде по голяма нужда-ходеше по малка на друго място),нито го прави напук(поне не мисля,че с нещо съм я предизвикала).Пробвала съм да пръскам местата ,на които ходи с неприятни за нея миризми,но по принцип пишка в ъглите на стаите,а сме с теракот и миризмата няма как да се задържи.Наказвала съм я,навирала съм и муцуната в пишкатото,затваряла съм я,дори съм я била...Никаква промяна,затишие за седмица,2 и старата песен на нов глас...Имах големи проблеми с баща ми,който беше решил да я маха,засега нещата се успокоиха,но искам тя напълно да се отучи от този навик.Някой може ли да ми даде съвет.Благодаря!

#53 Потребителят е офлайн   gigie15f Икона

Публикувано: 24 January 2012 - 07:23 PM

Показване на мнениетоkrisss, в 22 September 2008 - 11:09 AM, написа:

здравейте, имам проблем с пишкането. Котката е на година и половина и досега никога не е ходила на друго място, освен в нейния си пясък. Но от месец насам й стана нещо... Имаме един диван, който покриваме с покривалка чаршаф. Събира си го на топка и пишка там сутрин. На трите части от дивана *тройка е дивана. НЕпрестанно пера, защото много ми мирише, карам й се, навирам й муцунката там, и после я водя при пясъка.....но уви. На всичкото отгоре съм бременна и не ми се отразява никак добре този тормоз, а и мъжа ми непрестанно ме тормози да махнем котката, заради бебето.
Изпрахме покривалката и на другите две единични диванчета, и тя днес там се изпишкала  :mazohist: направо се побърках, така съм й крещяла, че незнам. Много се ядосах, незнам какво да правя. Можете ли да ми кажете защо започна да прави така?

Здравей
Аз също имам котка и тя от близо 2 месеца вече ми прави проблем, като пишка на дивана и чат пат на някое от черджетата в коридора. Имам дете на година и половина и едно на 1 месец. Много е кофти с бебета и непослушна котка. Опитах какво ли не, затваряне на котката в коридора за през нощта - не помогна, изпишка се сутринта на дивана: кори от портокал - 10 мин след като ги поставих на дивана, тя демонстративно се изпишка: спрей за отблъскване изобщо не помогна. Опитах с масло от Икаров, с което си мажа корема след раждането, много силен мирис има и я отблъсква за около 2-3 дена, но аз го намазах и после напръсках с парфюм. Сега опитвам да третирам напишканото място с вода и оцет, и после слагам прах за пране. Поръсих и малко оцет по самия диван днес, и ще видим колко време ще изкара без да се изпишка отново там. Страх ме е да не стане така, че да спре на дивана, но да започне да пишка в леглото ми.Но ще рискувам, опитай и ти. Белината ги привлича. Иначе бебе и котка - няма проблем, стига да не го закача.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#54 Потребителят е офлайн   Васил Динков Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 January 2012 - 07:31 PM

Две години се тормозих с моя котарак и безразборното пикане.След кастрацията на 2.5годишна възраст нямаме проблеми сега е на 7
Напикавал се е само 2 пъти на нова година от страх
User's Signature

Да възпиташ котка,като куче...Т'ва му е майката....

#55 Потребителят е офлайн   gigie15f Икона

Публикувано: 03 February 2012 - 10:27 AM

Показване на мнениетоВасил Динков, в 24 January 2012 - 07:31 PM, написа:

Две години се тормозих с моя котарак и безразборното пикане.След кастрацията на 2.5годишна възраст нямаме проблеми сега е на 7
Напикавал се е само 2 пъти на нова година от страх

Аз също кастрирах моята писана, но това не й попречи да ми опикае апартамента. И след като опитах всичко, което се дава като съвет по форумите, накрая просто й взех още една тоалетна и да видиш как от раз спря да пикае извън ВЦтата й.Така, че моят съвет е преди да се опита каквото и да било, най-добре да се сложат няколко тоалетни на разположение на домашния любимец.

#56 Потребителят е офлайн   gigie15f Икона

Публикувано: 03 February 2012 - 10:31 AM

Показване на мнениетоPeramola, в 04 May 2011 - 08:43 PM, написа:

Ветеринар.Котето на моя приятелка беше получило кисти(топчета) на цицките и когато я заведоха на лекар,казаха,че причината за това,е че котето не било раждало никога през живота си.Също така,когато водих моето коте на ветеринар ми предложиха кастрация,понеже тя също не е раждала и имало вероятност от какви там заболявания.Не съм запозната много с това,но явно е желателно животинчето да роди

Аз също знам, че животното трябва да роди поне един път и тогава ако щете го кастрирайте. Това си му е в природата и ние нямаме право да го лишаваме. Моята я пуснах един път и след това я кастрирахме. Имах и куче, което също оставих да роди един път, това е естествена нужда и е добре за организма му

#57 Потребителят е офлайн   netware5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2012 - 11:11 AM

Показване на мнениетоgigie15f, в 03 February 2012 - 10:31 AM, написа:

Показване на мнениетоPeramola, в 04 May 2011 - 08:43 PM, написа:

Аз също знам, че животното трябва да роди поне един път и тогава ако щете го кастрирайте. Това си му е в природата и ние нямаме право да го лишаваме. Моята я пуснах един път и след това я кастрирахме. Имах и куче, което също оставих да роди един път, това е естествена нужда и е добре за организма му
:eg_033: :eg_033: :eg_033:
User's Signature

Качена снимка

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни