Dog.bg Форуми : Един питбул плаче за дом

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (22 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Един питбул плаче за дом

#101 Потребителят е офлайн   Malaika wa mbinguni Икона

• старо куче шампион
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 08 August 2008 - 12:32 AM

Агалина разбирам напълно гнева ти но този път той е неоснователен,първо разрешение поисках от лекарите в клиниката а там целият персонал ме познава,второ кучето освен с мен бе придружавано и от човек от клиниката и моля ви наистина малко прекалявате-насочете яда си към хората сторили това на Питър а не към хората опитващи се да помогнат,пак повтарям в тази клиника работят най отговорните лекари на които съм попадала от години,щях да забравя при самата разходка бяхме наблюдавани от двама лекари които също бяха приятно изненадани че деди започва да живва.Това че не пиша тук не означава че не чета какво се случва в БЕЗ ДОМ,пиша по точно пишех до скоро в нашата тема -Български киноложки клуб Мопс и в другата тема НОК, спрях да пиша защото наистина когато човек се опита да помогне на края го анатемосват,затова избягвам вече да пиша водя кореспонденция само на лични.Не изкарвайте персонала на клиниката безотговорен напротив хората се опитаха да помогнат,а сега с вашите писаници се надявам да не се расърдят от клиниката на мен защото консултантите които се грижат повечето време за кучетата оставени на хотел знаят много добре какво е за едно животно жеста някой да му се порадва и да му обърне внимание,да не споменавам че почти целия персонал на клиниката чете и пише в този сайт-апропо с две от най добрите консултантки от клиниката ходим и се засичаме постояно по киноложките изложби всички имаме кучета и всички са лигитимно родословни -така че моля те не злепоставяй хората по този начин.Ако се интересуваш що за човек съм просто прочети всичките ми постове,ако искаш мога да ти дам телефоните и на няколко български кинолози съдии които могат да ти дадат препоръки за мен!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#102 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 08 August 2008 - 12:56 AM

Сега пък с теб не съм съгласна. Никой няма право да дава куче на несобственика, без изрична уговорка.

(Знам за друга клиника, в която са изгубили 3-4-5 котки на клиенти, 1 куче (със сигурност - може и още да има. Освен изгубване могат да се случат и други неща.)
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#103 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 08 August 2008 - 01:42 AM

Не виждам какво лошо е станало. Персоналът я познава, били са с нея през цялото време, Питър се е почувствал щастлив. Ако наистина е имало хора с нея през цялото време, почти е равнозначно на това те да са го разхождали. Което е по-различно от даване на куче на непознат и да го оставят без надзор.
User's Signature

#104 Потребителят е офлайн   Eni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 August 2008 - 06:47 AM

А аз пък съм останала с впечатлението, че дори се търсят хора да ходят при деденцето и да го разхождат. Не съм цъфнала там, само защото не живея в София. И щях да го отнеса.........
Мисля, че и на лекарите и персонала трябва да се има доверие, едва ли ще дадат кучето на непознат. hubavajena6, явно им е добре позната, за да го направят.
Аз пък толкова много се зарадвах, че се е намерил човек да разходи Питър и да му обърне внимание.......Знам, че и Агалина ходи, и, вероятно и други с нея, но хайде погледнете го откъм хубавата му страна - Питър е разходен, порадвали са му се, хапнал е пастетче, което му е харесало, чувствал се е добре. Аз пък в душата си съм и благодарна на hubavajena6 за постъпката. :wub:
User's Signature

прочети правилата за подписите

#105 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Interests:http://www.youtube.com/watch?v=MQ_5Pev_44Y&feature=related
Публикувано: 08 August 2008 - 07:10 AM

Eni  и аз бях останала със същото впечатление като теб и мислех утре да отида....даже исках днес да попитам иска ли някой да дойде с мен, защото там не ме познават и не съм сигурна как ще реагират ако тръгна да нося храна и платя някой ден от престоя на Питър, ако не е редно според останалите... :(
User's Signature

Качена снимка

#106 Потребителят е офлайн   Malaika wa mbinguni Икона

• старо куче шампион
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 August 2008 - 10:56 AM

Здравейте на всички Агалина мога ли да поискам разрешение от теб днес пак да отида да видя и нахраня Питър ако има сметка за плащане както вече казах мога да помогна е не с много но колкото имам в себе си в момента ще оставя там за това снощи попитах зае сметките.
Буши достатъчно голям и отговорен човек съм за да не допусна да се случи нещо на животно което са ми поверили,ако не бях сигорна в силите си нямаше изобщо да допусна да се прокрадне дълбоко в мен мисълта за разходка с деди.
Зверик не зная кога и дали ще ти позволят да видиш деди но аз ще имам възможност следобед да отида защото освен че ходя на работа,грижа се за 2кучета-домашни,4 бездомника-уточнявам кучета,3 деца,съпруг и свекърва която чакаме да се спомине защото е в много тежко здравословно състояние та след всички тези лични излияния-за което се извинявам аз все още имам желание да помогна.
Вчера когато писах в темата помислих че е добре да се информират всички които морално,финансово и чисто човешки са загрижени за Питър ще са доволни и малко по щастливи от факта че той се чуства по добре!
Агалина ако искаш някой освен теб и другите двама или трима човека с които ходиш да посещаваш Питър да му помогнат кажи, ако аз получа твоето официално позволение да го виждам и разхождам когато мога и докато е в тази клиника ще те помоля да завъртиш шайбата на телефона и да се обадиш в болницата защото вече съм сигорна че тази сутрин като са влезли в сайта никак не им е станало приятно някой да ги нарича безотговорни,та ще те помоля да им съобщиш -на персонала на клиниката дали мога от време на време да го разхождам и да му купувам вкусни пастетчета щото само на това ядене не са мръщи до колкото ме осведомиха.
Ако съм ви засегнала по някакъв начин моля приемете моите извинения,вече съм свикнала да се извинявам за всяка сторена добра постъпка-направо е иронично.
Чакам отговор?
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#107 Потребителят е офлайн   street.force Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 August 2008 - 02:44 PM

незнам за вас аз споделям мнението на agalina  тва се едно аз да си оставя кучето и някои непознат да го пипа храни рахожда ще им взривя клиниката после

аз дето се позанвам с agalina и вички останали и съм осиновил 2 кучета от тях не бих си позволил да отида да рахождам тяхно куче без да им се обадя.

#108 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Interests:http://www.youtube.com/watch?v=MQ_5Pev_44Y&feature=related
Публикувано: 08 August 2008 - 02:54 PM

Но нали все пак Питър си търси дом? Не е ли нормално да ходят хора и да го виждат. Предполагам, че в клиниката са се съгласили, защото го знаят, а и hubavajena6 каза, че я познават, т.е. знаят, че няма да му направи нищо лошо.
User's Signature

Качена снимка

#109 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 August 2008 - 03:03 PM

Е, хайде де, нали човек от клиниката е бил с тях. Това не е даване на кучето на друг човек. Или да се отчепва районът с полиция всеки път, когато кучето се разхожда?! Ако искаш друг да не ти ПИПА кучето - дръж си го при теб. Но това не е същото като безнадзорното даване.
User's Signature

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг

Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg

#110 Потребителят е офлайн   Гатофила Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 08 August 2008 - 03:05 PM

Горкото деденце. Ще го разчекнат, като онова дете в притчата за Соломон и двете майки. Много ми е мъчно за него, дадох много скромна сума за него, и никога не бих си помислила да го лиша от доброжелателни грижи, любов и разходка, та макар и незаконни.  :(

#111 Потребителят е офлайн   street.force Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 August 2008 - 03:26 PM

Цитат

Е, хайде де, нали човек от клиниката е бил с тях. Това не е даване на кучето на друг човек. Или да се отчепва районът с полиция всеки път, когато кучето се разхожда?! Ако искаш друг да не ти ПИПА кучето - дръж си го при теб. Но това не е същото като безнадзорното даване.

Я са ми отговори на теб ще ти е приятно ли да си оставиш кучето някаде по независещи от теб причини на някои да го гледа и в последствитви е в форума някои човек да каже аз го рахождах и тн без ти да занеш за тва? ми ще ти е неприятно можеби ако не си наи безотговрният човек собственик на куче

а тва че те я познават не значи че аз я познавам и съм гъглаен да ми прави квот ид а е било на животинката

hubavajena6 ти не се чувстваи грам виновна искала си да помогнеш а от опит знам че като исакш да помогнеш и после излезнеш виновен е наи гадно  но в краина сметка хората от клиниката са виновни че изобщо са дали кучето на някои без разрешение на agalina albena  и другите нез начение че и те са били с теб .......

#112 Потребителят е офлайн   Гатофила Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 08 August 2008 - 03:29 PM

Ако става дума за собственост и твое и мое куче, не знаех, че деденце си има дом и собственик.
А за конфликта - то е като при закона, законно е, но не е морално, и обратно.
Та тази ужасна простъпка сигурно не е законна, но е морална.

#113 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 08 August 2008 - 03:35 PM

Цитат

hubavajena6 ти не се чувстваи грам виновна искала си да помогнеш а от опит знам че като исакш да помогнеш и после излезнеш виновен е наи гадно  но в краина сметка хората от клиниката са виновни че изобщо са дали кучето на някои без разрешение на agalina albena  и другите нез начение че и те са били с теб .......

Именно.

Цитат

Ако става дума за собственост и твое и мое куче, не знаех, че деденце си има дом и собственик.

Може да не е дом и да няма собственик, в буквалния смисъл на тази дума, но е очевидно, че има хора, които са се погрижили за него и именно те са отговорни за него. Не е на улицата, разчитащ на мислостинята от парче баничка на случайни хора.

п.п. По повод поста под моя на Шадоу - при всички положения, ако не беше се тръгнало така на нож - кучето можеше да спечели. Да спечели повече разходки, повече внимание.
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#114 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 08 August 2008 - 03:37 PM

След това едва ли някой ще иде пак да разхожда, гали и поглежда кучето. Думи нямам. Поне едно благодаря не казахте на жената, че е отделила време и най-вече любов и желание, за да се разходи с животното.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#115 Потребителят е офлайн   albena Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 08 August 2008 - 03:43 PM

здравейте. всичко тук е произтекло от едно добро намерение и едно недоразумение.
доброто намерение аз лично го адмирирам, ако може хубаважена6 да си погледне личните :-).
недоразумението е следното: НИКОЙ от клиниката - моля да извинят съфорумците за емоционалните реплики, пак казвам недоразумение, та НИКОЙ от клиниката не е давал на никого куче да разхожда, били са заедно с една от гледачките, която аз лично познавам и не би дала косъм от главата на дедето да падне, през цялото време. просто на хубаважена6 не и е хрумнало, че може да се получи такава представа от това, което ни е разказала, иначе сигурна съм щеше да да започне с тази информация, повтарям най-вероятно и се е сторила неважна информация.
НИКОЙ в Син Кръст не би дал куче на непознат или слабо познат човек да разхожда или каквото и да е там.

#116 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 August 2008 - 04:01 PM

именно това разбрах и аз от самото начало, затова се учудих на реакциите и абсолютния негативизъм. Че вие като срещнете друг човек с куче в гората и кучетата се харесат се обръщате и тръгвате по другия път ли ?
User's Signature

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг

Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg

#117 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 08 August 2008 - 04:52 PM

Цитат

здравейте. всичко тук е произтекло от едно добро намерение и едно недоразумение.
доброто намерение аз лично го адмирирам, ако може хубаважена6 да си погледне личните :-).
недоразумението е следното: НИКОЙ от клиниката - моля да извинят съфорумците за емоционалните реплики, пак казвам недоразумение, та НИКОЙ от клиниката не е давал на никого куче да разхожда, били са заедно с една от гледачките, която аз лично познавам и не би дала косъм от главата на дедето да падне, през цялото време. просто на хубаважена6 не и е хрумнало, че може да се получи такава представа от това, което ни е разказала, иначе сигурна съм щеше да да започне с тази информация, повтарям най-вероятно и се е сторила неважна информация.
НИКОЙ в Син Кръст не би дал куче на непознат или слабо познат човек да разхожда или каквото и да е там.
Всичко е добре, когато свършва добре.

(И тази говорилня се изчерпа  ;D)
User's Signature

#118 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона

Публикувано: 08 August 2008 - 04:54 PM

Аз не успях да разбера какво лошо има непознат човек да ми пипа, гали или разхожда кучето (особено в мое отсъствие), ако е с добри намерения и кучо няма нищо против? Ако кучо не го хареса, човекът ще го разбере, може и да го почувства. Ами че то е живинка, има нужда от внимание. След като мен ме няма да му ги дам, защо някой добронамерен да не го направи? Или то е вещ, без свои чувства и желания, а аз трябва да определям вместо него? Още повече, че в конкретния случай Питър има нужда от ласки, няма си стопанин, който да му обръща внимание, персоналът не е дал кучето безднадзорно и т.н.

В цялата ситуация не виждам никакъв проблем.
User's Signature

#119 Потребителят е офлайн   albena Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 08 August 2008 - 05:23 PM

за да няма недоразумение  ;D
в конкретния случай екипа на клиниката е познавал жената и затова е извел кучо, но това не означава, че в бъдеще ако някой непознат отиде и поиска същото, с колкото и благородни намерения да е и ако няма човек от нас присъстващ, кучо може би ще може да бъде само видян, това е според това каквото прецени персонала, грижещ се за него.
в неделя ще ходим аз и бианко около 11.30 ако има желаещи, моля заповядайте, вярвайте на всички, а най-вече надяваме се на Питър ще ни е много приятно.

#120 Потребителят е офлайн   vaiolina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 August 2008 - 06:10 PM

Който разбрал, разбрал. Аз не взимам ничия страна. Нова съм във форумите, но обичам животните цял живот. Щом посещенията без предупреждение са проблем, ще се пита предварително или ще ходят един-двама, заедно с този, който отговаря за кучето. Стига караници, че взе да става грозна ситуация...

• (22 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни