Фотогалерия
Публикувано: 14 December 2008 - 09:30 PM
Благодаря за поздравите fireogi , StormBringer и AnubisA
За черпенето -готово - при пълва среща face to face :wub:
Хубава седмица на всички!
И да не забравя - на 27 декември някои имаме рожден ден! - Поздрави на Юта , Джена и Дана - Да са живи, здрави и да радват нас - техните домашни любимци
Пък и да поздравим и да благодарим на "татко" Ongal за това, че ни има и чрез него мама GILDA di Campovalano и татко Master Max of Djarmati . И на "бабуващия при раждането" д-р Tyson. :blink:
;D за останалото: колкото - толкова - все нещо допринасяме за развитието на породата.
Снимката е от 10. юли 2007 г. на около 6 1/2 м.
За черпенето -готово - при пълва среща face to face :wub:
Хубава седмица на всички!
И да не забравя - на 27 декември някои имаме рожден ден! - Поздрави на Юта , Джена и Дана - Да са живи, здрави и да радват нас - техните домашни любимци
Пък и да поздравим и да благодарим на "татко" Ongal за това, че ни има и чрез него мама GILDA di Campovalano и татко Master Max of Djarmati . И на "бабуващия при раждането" д-р Tyson. :blink:
;D за останалото: колкото - толкова - все нещо допринасяме за развитието на породата.
Снимката е от 10. юли 2007 г. на около 6 1/2 м.
Публикувано: 02 January 2009 - 05:39 PM
първото ни фото за 2009 и първото ни фото в снегаааа :P
Публикувано: 02 January 2009 - 05:42 PM
:yahoo:
Публикувано: 07 January 2009 - 11:38 PM
Цитат
Малко пресни снимки и от Юта :yahoo:
Здрасти Akela
Браво на сестрите, много им се кефим!!! :yahoo:
Страхотни сте! Надявам се скоро да ги видя на живо, чак ни е домъчняло за Вас (поне на мен, а и на Дарк също , надявам се!), :wub: хайде като се стопи снега, да направим една среща в Русе, и да се видим всички от Iz ongal. :wub:
http://www.ongaldobermann.com/
А защо не и останалите членове от клуба.
Мисля, че ще падне голяма игра!!! :yahoo: :yahoo: :yahoo:
Забравих да кажа
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА НА ВСИЧКИ, които са "домашни любимци" на прекрасната порода "ДОБЕРМАН" !!! :Танц:
Публикувано: 08 January 2009 - 12:06 AM
Докато аз пишех, Дарк Ви пожелава "ПРИЯТНИ СЪНИЩА". НА ВСИЧКИ!
Сега трябва да видя ще ме пуснат ли и мен на леглото, или ще спя пред него...
Чао тогава!
Сега трябва да видя ще ме пуснат ли и мен на леглото, или ще спя пред него...
Чао тогава!
Публикувано: 08 January 2009 - 03:24 PM
Охооооо.... tonyg58 ти не си ли чувал, че "Шефа" спи на кревата, а "кучето" на земята. Като гледам не мога да разбера при вас, кой е кучето, кой е шефа :blink:
Да не си намериш някоя вечер завивките и възглавницата грижливо изместени от леглото в някой ъгъл на стаята ;D
Шегувам се, естествено... ;)
И моите хубавци си имат собствено легло в моята стая. Всяко си има собствена възглавница и постели. Спят на тях като хора (главата на възглавницата). Знаят обаче, че моето легло си е мое... е понякога сутрин забравят за това, но само тогава им е простено :blink:
Много хора ще кажат, че това е голям конфликт при установяването на йерархията и за себе си може да са прави... Аз обаче няма да се съглася с тях и ако техните методи са такива, то моите не са.... и проблеми все още нямам. Е все още не са станали на 3 или на 7 години, когато се очаква да им порастнат рогата.... Тогава ако не бъда изяден посред нощ, значи проблеми с йерархията, породени от това, че кучетата ми спят на съседното легло до мен - нямам ;) Надявам се и при теб да е така!
Поздрави!
Да не си намериш някоя вечер завивките и възглавницата грижливо изместени от леглото в някой ъгъл на стаята ;D
Шегувам се, естествено... ;)
И моите хубавци си имат собствено легло в моята стая. Всяко си има собствена възглавница и постели. Спят на тях като хора (главата на възглавницата). Знаят обаче, че моето легло си е мое... е понякога сутрин забравят за това, но само тогава им е простено :blink:
Много хора ще кажат, че това е голям конфликт при установяването на йерархията и за себе си може да са прави... Аз обаче няма да се съглася с тях и ако техните методи са такива, то моите не са.... и проблеми все още нямам. Е все още не са станали на 3 или на 7 години, когато се очаква да им порастнат рогата.... Тогава ако не бъда изяден посред нощ, значи проблеми с йерархията, породени от това, че кучетата ми спят на съседното легло до мен - нямам ;) Надявам се и при теб да е така!
Поздрави!
Публикувано: 08 January 2009 - 06:14 PM
Цитат
Охооооо.... tonyg58 ти не си ли чувал, че "Шефа" спи на кревата, а "кучето" на земята. Като гледам не мога да разбера при вас, кой е кучето, кой е шефа :blink:
Поздрави!
Поздрави!
Здрасти tok4ev , Благодаря за поздравите. :blink:
Приемам шегата разбира се, всичко е да се посмеем малко. ;D
Казусът "...Много хора ще кажат, че това е голям конфликт при установяването на йерархията и за себе си може да са прави..." наистина е въпрос на личен избор. По моето скромно мнение, по важното е дали шефа може да възпитава (за мен не толкова от граматическа, колкото от фактическа гледна точта, процесът е в несвършено време) кучето си така, че то да изпълнява безпрекословно неговите команди, дори и ако му "размахат" котка пред носа. А за това, знаеш, се работи всеки ден. Но тази дискусия, с цялата и важност, е май за друга тема, затова нека тук да се полюбуваме на нашите четирикраки приятели.
Ползвам случая да изкажа моите възхищения от F - кучилото iz Ongal . Някои съм ги виждал на живо, други само на снимки, превъзходни са и можем да се гордеем, че са родени в България. Пожелавам им много много успехи и призове. :yahoo: :->) :->) :->)
В София сега вали страхотен сняг, не можах да направя снимка от днес, ще пусна една от миналата седмица.
Приятнавечер на всички