Фотогалерия
Публикувано: 12 May 2012 - 07:20 PM
ironic_, в 26 April 2012 - 10:35 AM, написа:
Off-topic: И аз се разхождам в същия парк, и аз доберман разхождам, при нужда си я придърпвам на къс повод, но чак от строг нашийник нужда не виждам.
Особено голдън или нещо такова като видя със строг нашийник и първата ми мисъл е: неграмотен, мързелив стопанин.
Особено голдън или нещо такова като видя със строг нашийник и първата ми мисъл е: неграмотен, мързелив стопанин.
Строгия нашийник е средство за корекция и понякога е незаменим. Има кучета от едри породи които имат много импулсивен характер,силно доминантни са ,държат те да "водят парада" при разходка и когато са над 40 кг. стопаните просто нямат друг вариант да се разхождат спокойно с кучето си без да им скъса ръцете от теглене.С душача кучето може лесно да свикне и да не върши работа,не може и постоянно да се мотивира кучето да върви наред ,някои просто губят интерес.По време на тренировка кучето може да се представя добре,но на разходка да иска то да води.Голямо е ,силно е и когато е с обикновен нашийник ,какво правиш,превръщаш се в атракция.Строгия нашийник се ползва и от професионалисти и е за предпочитане пред употребата на телетакт или някои "силови" методи за корекция.

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."
Публикувано: 12 May 2012 - 10:58 PM
Ставаше въпрос за строгия нашийник,но обърнат навън,т.е да предпази кучето от евентуална атака на друго свободно пуснато.Според мен по-добрия вариант е душач,имам наблюдение,че със строгия явно кожата загрубява и след 2-рата седмица кучетата спират да го усещат на ход,усещат го при по-силна корекция.Наблюденията си върху кучета с по-дълъг косъм-БОК,НОК или хъски.
Публикувано: 15 May 2012 - 01:47 AM
Първата за годината разходка до реката и няма да ви казвам,че докато стигнем реката на всякаде ни правеха път все едно минава Боико
Свиленградската глутница - Фиона,Хазер,Арабела и Тара
Публикувано: 15 May 2012 - 09:01 PM
Цитат

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!
Публикувано: 16 May 2012 - 07:54 PM
Като аптекарски шишета са нали,а вързаната е Тара
Публикувано: 19 June 2012 - 08:19 AM
И аз ще ви зарадвам с малко снимки на нашите нови надежди
В ролята на кенгуруто Defender of Bulgaria Arabella и няколко снимки в стойка на Tahi-Reme Tarabee
В ролята на кенгуруто Defender of Bulgaria Arabella и няколко снимки в стойка на Tahi-Reme Tarabee
Публикувано: 19 June 2012 - 10:34 PM
Ох, не знам за пишман-развъждачите, ма тази Тарабий направооооо.... очите ми останаха!
Страхотна е!
Публикувано: 02 July 2012 - 11:07 PM
Публикувано: 19 July 2012 - 02:40 PM
Здравейте! Нека представим още едно добче, със специални и много големи благодарности на tok4ev
Coco de Chanel Kalegera - Шани
Скоро ще накарам приятеля ми да си направи регистрация и да публикува повечко снимки.
Тези са ни от първия ден заедно.

Малко сладко Любовче е тя!
Coco de Chanel Kalegera - Шани
Скоро ще накарам приятеля ми да си направи регистрация и да публикува повечко снимки.

Малко сладко Любовче е тя!

Вход

Горе
Цитиране +