Санбернар
Публикувано: 09 May 2007 - 11:46 AM
Да те е грижа за кучето като цяло включва и понятието да се уважават породите, плод на многогодишен труд и целенасоченият стремеж към здрави животни с добър старт в живота.
Хайде сега по темата за санбернарите, че много се отплеснахме.
Публикувано: 09 May 2007 - 02:36 PM
Публикувано: 09 May 2007 - 02:48 PM

ХУКНАЛ ДЖОНИ НАШ ДА ПИТА,КАК ДА СВИКНЕ СЪС ТРУДА,
НО СЕ СПЪНАЛ И ПОЛИТНАЛ,ЗЪРНАЛ МРАВКАТА В ПРАХА.
Публикувано: 09 May 2007 - 04:21 PM

"Някои хора са като 1 стотинка - двулицеви и не струват нищо!! "

Публикувано: 09 May 2007 - 08:32 PM
п.с. Тихомир това съм аз
Публикувано: 10 May 2007 - 09:24 AM
Цитат
Ясно, кратко и точно!
Възрастните хора си взимат дребни животинки без претенции към породата за другарче У ДОМА, докато голямите породи се взимат САМО от млади хора повече за демонстрация или защото им е харесало бебето-бернар като жива кукла и в този момент не мислят колко голямо ще порасне това куче, ще могат ли да го възпитат и ще могат ли да носят отговорност за него. s)
Кинология и просто разплождане са различни неща - едното цели затвърждаване на качествата на породата, докато другото е прозаичния живот. Съжалявам, но съм против заплождане на случайна кучка само защото не желая да прочета или чуя "Санбернар ухапа...!!!" без значение човек или куче, защото това е невъзможно!!! Истинският бернар не може да хапе - може да хване, но не може да стисне или да разкъсва - той нито е злобен, нито е ловец!
Публикувано: 10 May 2007 - 12:58 PM

Публикувано: 10 May 2007 - 08:30 PM
Публикувано: 12 May 2007 - 05:03 PM
Санбернар
Няма по-тежко куче от санбернара,който може да достигне 91 кг.Това е работна порода,отначало използвана за теглене на каручки,но най-известна със спасяването на хора, изгубени сред алпийските снегове.
Откъде произлиза:
Появил се е в Швийцария и произлиза от кучета,донесени от римляните преди 2000 години.
Отличителни белези:
Размер
Висок е повече от 61 см.
Окраска
Обикновено е в бяло и кафяво или в кафяво и кафеникавожълто.
Поведени
Кротко,интелигентно куче; лесно се поддава на оручение.
И още
Името му идва от подслон за пътници в Швейцарските Алпи.Монасите там са го използвали като куче спасител.
Находка
Санбернарът има отличмо обоняние и чуство за ориентация,които му помагат да намира затрупани под снега хора.
Силният му врат и мускулестите крака го правят много добър в тегленето на каручки.
Надявам да съм помогнала 1super

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!
Публикувано: 13 May 2007 - 08:39 PM
Публикувано: 13 May 2007 - 08:44 PM

Публикувано: 13 May 2007 - 09:05 PM
Цитат
Братленце, само като съвет! Гледай си засега уроците и не се напъвай. Ако е читаво кучето, няма как да е без родословие и да не му се знае потеклото. Иначе ще докопаш някакъв качамак от българко овчарско с шар-планинец плюс каракачанско и т.н... Пък може и нещо дакелско и пинчерово да има... b)
Уважавам желанието ти да търсиш маляк специално заради породата, а не заради тапията, но мерак е едно, а възможностите за отглеждането му са съвсем друго нещо. Все пак си ученик още, а тази животинка иска здрава мъжка ръка и ПОНЕ малко опит, за да стане каквото трябва. Вече го казвах - все едно искаш да караш курс за любител-шофьор с ТИР!
Има поне 10 белега на породата, които трябва да знаеш наизуст и ако само ЕДИН не отговаря - бягай бързо... l)
Публикувано: 13 May 2007 - 09:19 PM
Ако на някого му е позната да поства мнение.Дори и да не вие позната книгата пак си кажете мненито, ако искате де!Аде толкоз от мене.Сега чакам снимките и се надявам вторник като ида да ми харесат кученцата!Стискайте палци пък каквото стане!Дано имам късмет! c) d) ;) nok oo BEER bgflag
Публикувано: 13 May 2007 - 09:48 PM
Цитат
bl) bl) ....Васко....помисли
Публикувано: 13 May 2007 - 09:53 PM
Публикувано: 13 May 2007 - 10:14 PM
Цитат
Цитат
bl) bl) ....Васко....помисли
Абе мене неми пука, че иска много грижи.Искам само да е чистопороден! :) Дори и да няма родословие, което да го доказва!
Ако родословието имаш предвид или колко е чистопородно кучето това да може и така да е.Все пак и само за разходката да ида до Велко Търново неме бърка! :) Любезен човека ама колко кучето е чистокръвно се съмнявам! :)
Публикувано: 13 May 2007 - 10:21 PM

Публикувано: 14 May 2007 - 09:59 AM