Dog.bg Форуми : Санбернар

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (89 Страници) +
  • « Първа
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Санбернар

#641 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 26 July 2007 - 06:06 PM

Радвам се че снимките са ви харесали аз самата останах учудена какви кучета има там...просто прекрасни!!Направо ми се струва че ние тук не можем да си и помислим за родословен бернар когато гледаш тези кучовци.Пуснах снимките защото не са някакви картинки ами реални снимки от развъдник които повече от 30г се занимава с развъждането на тази порода и до сега.Дори в момента имат кученца за продажба r) Еххх защо нямах излишни 1000е (love) (казвам цената грубо може и да са по малко) веднага отивам и взимам едно бебе.Между другото и двете кученца на снимката където са заедно на рамото на човека в момента се продават.Влюбена съм и в двете w)
Всъщност кучето на снимката е едно b) b) b) oleeee oleeee май имам нужда от очила bl)
User's Signature

Качена снимка

#642 Потребителят е офлайн   Vasko07 Икона

• MadDog
  • PipPipPip
Публикувано: 26 July 2007 - 07:12 PM

Хинко за това си прав, но просто не съм го направил досега, защото Габи е в съседната на тази стая и има един отворен прозорец през него климатик та така... дълга и широка както се казва.Хинко още веднъж да ти кажа ти си беше прав за агенциите просто аз бях наивен.Като прост пример ще ти кажа ти сигорно си знаеш, но историята е интересна.Показват ни нещо си цветно и казват, че е родословие.Казват ни ама това е на онова кученце дето ви го показахме преди малко където сме го продали еди си къде.След 2 седмици същата агенция пуска за продажба същото кученце, а 1-2 седмици преди това пак абе по същото време момиче пуска обява за намерено Санбернарче...стопаните му него искали тъй тъй..я прати снимка.Праща ми снимка на същото куче от агенцията..Кво да ви говоря.Куниган дай повече инфо за сайта може ли... да видя.. ако може и други сайтове на други развъдчици ... ;) До скоро... bgflag bgflag bgflag

#643 Потребителят е офлайн   Хинко Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 July 2007 - 07:27 PM

Цитат

Направо ми се струва че ние тук не можем да си и помислим за родословен бернар когато гледаш тези кучовци... ...Еххх защо нямах излишни 1000е  (love) (казвам цената грубо може и да са по малко)...

Нека допълня малко! Това е реалната цена за едно истинско куче - около 1000 евро! Всичко под тази сума трябва да ви наведе на размисъл... l) Срещат се най-различни обяви в чужди сайтове за по 300-400-500 евро - не им вЕрвайте! В манастира открай време цифрата е закована - беше 1200$, сега е толкова евро! И въпреки всичка трябва да сте или в развъдника, за да видите родителите, или с някой, който наистина разбира от породата, но пак да може да се видят и родителите.
Да внеса малко яснота защо се получи така с родословията! Още от 1980г от Съюза поголовно се внасяха сторожевици с родословия, в които пишеше "санбернар". Аз също гледах такова кученце (до такава стапен рахитясало на 2 месеца, че не можеше да ходи, а пълзеше на задните си лапи - пазя му документите и снимките - вдигнах го за 1 месец със "слонски дози" венозен калций), което след това отиде в Родопите за пазач на стадо и перфектно изпълняваше тази си функция - това бернара не би могъл, не е "пазач"! А след 1990г общините започнаха да издават родословия на базата на тези "ментета"... Какво й разбира главата на една чиновничка - дават й два листа с имена откъм бащина и майчина линия, тя просто ги събира на едно и готово!!!
Та ако ще се прави нещо, то трябва една група от 3-4 души кинолози (не е задължително да са съдии на бернар, но да познават отлично стандарта на породата) да огледат едно по едно кучетата и да отсекат кое е и кое - не е! Сори, много хора ще бъдат засегнати, но друг начин няма! Поне по изложби няма да се излагаме - куче без родословие не се допуска, но пък и "ментетата" ще се пресеят... b)

#644 Потребителят е офлайн   Vasko07 Икона

• MadDog
  • PipPipPip
Публикувано: 26 July 2007 - 08:18 PM

Хинко много си прав за това което каза кинолозите и другите там.За цената прав си, но пак зависи.Може и да е 1 лев и 100 лева ама ако развъдчика ти е приятел, но зависи пак ако мисли като "масовия" Българин.... роднина брат сестра.... секи гледа да те излъже, а какво остава за непознати... Хинко ти знаеш ли дали в бг до края на годината ще има състезание на което ще има бернари в смисъл... дали ще има някое народно/международно на което ще има специалка за тази порода или дедазнам нещо такова... аз пък сега като каза манастира... немога да отида .. но дано поне го санувам... представям си какво е да живееш с към 30 кучета такива... последно четох, че майтолкова биле, но не съм сигорен... ;)

#645 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 July 2007 - 08:34 PM

Значи доста се разрових в нета и намерих доста полезна информация как може да внесем в България един родословен бернар.Надявам се този линк да внесе яснота на хората които искат такова куче държат на родословието и качеството на кучето с две думи искат да притежават ИСТИНСКИ БЕРНАР но не могат да пътуват в чужбина.В сайта има точната процедура как стават нещата а също са оповестени цените на всяка една подобна услуга.Това си е развъдник за бернари които предлага като услуга и транспорт на бебето или поне са дадени указания как може това да стане.Аз лично мисля че това е по добър варянт отколкото да се поръчват кучета от чужбина чрез някой наши фирми и борси защото цените приблизително да същите и по добре 200-300лв отгоре отколкото после да ouu Ето линк към сайта които обаче е на английски ако някой има проблем мого да направя груб превод на най-важното и да го постна тук.Ето го и него
http://www.janewayranch.com/
User's Signature

Качена снимка

#646 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 July 2007 - 08:40 PM

Аааа Васко извини ме за закъснението с линка на по горния развъдник който лично но мен много ми харесва.Повечето кучета са страхотни там въпреки че има и такива които не са с пълна кафява мантия на гърба ами имат и бели петна но много ми харесват.Ако владееш английски прочети за създаването на развъдника r)
http://www.pineridgests.com/
User's Signature

Качена снимка

#647 Потребителят е офлайн   Vasko07 Икона

• MadDog
  • PipPipPip
Публикувано: 26 July 2007 - 08:57 PM

Качена снимка

Дайте мнението за този... взех го от единия сайт...защо така ... има черно ли какво ми се струва... някви мнения да дадете като по-опитни ... ? :)

#648 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 July 2007 - 09:27 PM

Кучето е взето от сайта от които аз постнах снимките...не съм изобщо наясно с белезите на породата и незнам дали е така излезнало от снимката или наистина има черно.В един развъдник не може всички кучета да са едно към едно еднаки по окраска и т.н има такива които се водят пет класа и шоу класа ако не се лъжа не всички са идеални и са по стандарт...мое мнение.Както обаче се вижда това куче е шампион и явно е оценено добре,аз не мога да дам експертно мнение защото не разбирам признавам си.Но повечето кучета ми харесват в този развъдник и то много тези които ми харсаха най-много аз ги постнах тук r) И дори да е с черно много от българските кучета не му стъпват и на малкия пръст-пак мое мнение!Като цяло си личи че хората разбират от тези кучета повече от 30 години се занимават с породата личи си че са гледани добре!
User's Signature

Качена снимка

#649 Потребителят е офлайн   Vasko07 Икона

• MadDog
  • PipPipPip
Публикувано: 26 July 2007 - 10:24 PM

Абе казах ти ако искаш да сме приятели купи ми билет за там...това ясно ми доказва мнението за развъдника ... ;) Вече се замислям сериозно за учението... да изкарам някой лев като порасна и да си купя къща с много голям двор... като мечта това не е лошо... къща с много голям двор и цялото свободно време... ее дорбе де 99% посветено на кучетата 1% на жената и толко :) хехехе

Хинко ако спечеля от тотото купувам 2 декара нива прайме вила и почваме да отглеждаме бернари или пък ще купя манастира.Това разбира се в кръга на шегата.Нали трябва все да мечтаеме за нещо ... ;)

#650 Потребителят е офлайн   dontihon Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 26 July 2007 - 11:07 PM

Васко,съветвам те да оставяш мъника да нощува в стая предварително почистена от всякакви ел.уреди и техните кабели.Още първата нощ моята беше изяла кабела на зарядното с нисък волтаж (късмет,че не беше кабела на уредбата 220волта worthy bl) и сутринта я намерихме със забит куплунг между зъбките worthy .Трудно е да махнеш всичко от всички стаи,но поне там където нощува и където стои без наблюдение трябва да е обезопасено.
В големите жеги как се справи с малката,моята не излизаше от банята докато не се стъмни

#651 Потребителят е офлайн   Vasko07 Икона

• MadDog
  • PipPipPip
Публикувано: 26 July 2007 - 11:19 PM

Цитат

Васко,съветвам те да оставяш мъника да нощува в стая предварително почистена от всякакви ел.уреди и техните кабели.Още първата нощ моята беше изяла кабела на зарядното с нисък волтаж (късмет,че не беше кабела на уредбата 220волта worthy bl) и сутринта я намерихме със забит куплунг между зъбките worthy .Трудно е да махнеш всичко от всички стаи,но поне там където нощува и където стои без наблюдение трябва да е обезопасено.
В големите жеги как се справи с малката,моята не излизаше от банята докато не се стъмни

Ами моята е в стая само на теракот ... няма никви кабели.В хола има климатик... Дели ни 1 врата и 1 прозорец... прозоереца е отворен и така си стои на климатик... колито за жалост на двора ама няма как.. днес го стригахме и така... ;)

#652 Потребителят е офлайн   Vasko07 Икона

• MadDog
  • PipPipPip
Публикувано: 30 July 2007 - 02:48 PM

Качена снимка Така става от много игри.Вече не се държеше в къщи.Взе да полудява... ;) Айде някой да постне снимки.Няма само моята да гледам в форума искам да вида и други кучове стига да не е нахално ;))) хехехе

#653 Потребителят е офлайн   galla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 July 2007 - 05:50 PM

vasko макар 4е нямам такав ку4 много ти се радвам на снимките които пуска6 продалжаваи в са6тия дух super best
User's Signature

Качена снимка

#654 Потребителят е офлайн   Vasko07 Икона

• MadDog
  • PipPipPip
Публикувано: 30 July 2007 - 06:21 PM

Цитат

vasko макар 4е нямам такав ку4 много ти се радвам на снимките които пуска6 продалжаваи в са6тия дух super best

Хех ами мерси ще пущам... има още баят ама все пак нека всички коментари да не са осеяни от моето име ;))) хехе btw ти какъв куч имаш ... айде бре беранри качете снимки 1super 1super 1super

#655 Потребителят е офлайн   Хинко Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 July 2007 - 07:19 PM

Цитат

...Още първата нощ моята беше изяла кабела на зарядното с нисък волтаж (късмет,че не беше кабела на уредбата 220волта) и сутринта я намерихме със забит куплунг между зъбките. Трудно е да махнеш всичко от всички стаи, но поне там където нощува и където стои без наблюдение трябва да е обезопасено.

Дори 9V са опасни за кучето - те нямат потни жлези и токовия удар остава вътре в него. Експериментите не са желателни!
Едно уточнение! Не е добре кучето да лежи на бетон или теракота, под които има ПРАЗНО ПРОСТРАНСТВО - въздух. Примерно на етаж, на балкон, върху гараж и т.н. Тогава бетона "тегли" и риска от ревматизъм е много голям. Една каквато и да е постелка дава изолация. Обратното - когато бетона е излят върху земя, той е с температурата на почвата и не е рисков дори за продължително лежане.
А по отношение на линка на развъдника http://www.pineridgests.com/show.php - показаните на 3-ти и 4-ти кадър трудно бих приел за чисти бернари (освен за албиноси b) - стандарта изключва толкова много бяло по гърба!), но... всеки си има правото да мисли както желае...

#656 Потребителят е офлайн   Vasko07 Икона

• MadDog
  • PipPipPip
Публикувано: 30 July 2007 - 09:24 PM

Хинко исках да те попитам за по следващият на 5 кадър ... от снимката ли какво като черен стои на места окраската ... в смисъл интересно ми е възможно ли е това какво е кажи ти като по-опитен... моята Габи вече е на двора и много добре се разбира с яг териера като изкючим, че само главата на Габи е колко малкия куч.... то става както мисля ти беше казал Хинко, да си вземеш пинчер за охрана на куча ;) хехехе това и то 7-10 кила стана и много злобно.Заради него си прибрах котката от двора... както си играят и почне да я тътри ... то и коли а у абе лудница...Хинко ти имаш ли некой нова снимка на твоя мечо да сложеш ;)

ЕДИТ: Качена снимка

ЕДИТ2: Качена снимка

#657 Потребителят е офлайн   galla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 July 2007 - 08:10 AM

ама тя е голяма бонбона .е предполагам 4е е тя извиняваи ако сам се обаркала.но да ти е жива и здрава и много да те радва.и само да те питам като порасне пак ли 6те я вкарва6 вав вас или ве4е 6те е постоянно на двора
User's Signature

Качена снимка

#658 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 July 2007 - 11:08 AM

Ето една снимка и от мен w) w) w) Нали знаете двете ми любими породи,едното мечта другото реалност l)
User's Signature

Качена снимка

#659 Потребителят е офлайн   Vasko07 Икона

• MadDog
  • PipPipPip
Публикувано: 31 July 2007 - 12:09 PM

galla ем зимата естествено си е навънка, но лятото като са големите жеги може би ще я прибирам.kunigan дай малко повечко информация за тази снимка... кой къде.... колко е голям/а този бернар... интересно ми стана...куч-а е много хубав ..;)

#660 Потребителят е офлайн   Vasko07 Икона

• MadDog
  • PipPipPip
Публикувано: 31 July 2007 - 12:13 PM

Малко ретро: Качена снимка
Вижте ни от 8 юни ... ;)

• (89 Страници) +
  • « Първа
  • 31
  • 32
  • 33