Санбернар
Публикувано: 23 July 2007 - 05:28 PM
Публикувано: 23 July 2007 - 05:36 PM
Цитат
Аз пък силно се надявам да пуснете снимки, защото иначе ще го "надъхам да ви ухапе" bgflag bgflag bgflag
Публикувано: 25 July 2007 - 06:51 AM

Публикувано: 25 July 2007 - 10:28 AM

Публикувано: 25 July 2007 - 10:33 AM

Публикувано: 25 July 2007 - 10:52 AM
Публикувано: 25 July 2007 - 11:39 AM
Цитат
Мерси много!Ами от много игра...Абре незнам хем всеки ден си го виждам сладурчето и пак адски много ми се вижда пораснало.Вчера-Днес като се загледах пък ми се видя и адски източено...има няма 3 пъти по-тежко е от както го взехме... снощи го пуснах за малко в кухнята докато му почистя и след малко се връщам аз.Кучето с предните лапи стъпило на дивна и се мачи да захапи чинията .... ;))) Добре, че преди това аз бях на масата и нямаше нищо :D
Публикувано: 25 July 2007 - 03:18 PM
Цитат
Вярно, че дявола си чете евангелието, както си пожелае...
Никога не съм казвал нищо подобно за връзка между родословие и хапане като "Правило №1" - само дадох за пример най-важната отличителна черта за добродушния бернар, както е например лилавия език на чау-чау. Но тя се отнася за истинските бернари, които са единици у нас и то при правилно възпитание, което едва ли имат пет на хиляда кучета! Сори, курсове за кучета има, но за стопани - не съм чул! И тъй като всеки българин си е "учен" по рождение - от там идва всичко!
Но не мислите ли, че когато се говори за определена порода, то трябва тези кучета да бъдат непременно подкрепени с родословие (доколко е истинско е отделен въпрос), за да бъдат наричани "бернари". Вече давах по-горе примера с кученце, което Васко приемаше за "чисто" въпреки снимката до него на бащата с изцяло черна глава - ярък показател доколко му е ясна породата!!! Приемам за специалист (дори без да е карал курс за съдии) всеки, който е отгледал поне две такива кучета - това означава да е поне над 30 години. Деца като Васко и техните каки няма как да са в това число! Затова и форума отдавна се е превърнал в лафче за "бернароподобни"... b)
Просто прочетете стандарта на породата (има го качен в сайта ми) и си погледнете кучетата с ръка на сърце... s)
Публикувано: 25 July 2007 - 05:24 PM
Публикувано: 25 July 2007 - 05:37 PM

Малко се хлъзгаме ама какво да се прави... angelpik Данно не ви досаждам, а ви радвам със снимките хехехе 1super
Публикувано: 25 July 2007 - 08:48 PM

Публикувано: 26 July 2007 - 02:55 PM
Ето ги и снимките надявам се да се забавлявате като гледате тези мили мечки или по скоро мечища bl)
ето първо развъдника:
това са големите бернари w)
тази снимка ми е любима
Дано ви харесват и не съм ви отегчила

Публикувано: 26 July 2007 - 03:25 PM
Публикувано: 26 July 2007 - 05:26 PM
Цитат
Благодарности за разкошния постинг!!! Подобен е и развъдника в Унгария, от където съм взел двата си последни куча. Малко уточнение: бернара е единица мярка за мързеливо псе - иска да има територия, но не за тичане като кокер или вълче, а за да я съзерцава... Така че тревата затова е непокътната... b)
Нещо подобно ми бе мечта между 1980-1990г, но има малък проблем - развъждането и отглеждането на маляците, за да бъдат те "истински" и здрави, поглъщаше огромни средства, несравними (дори тогава) с продажната сума от 200-300лв, въпреки относително евтината храна. А цена от 500-1000 долара за куче за българина би била абсурдна - колкото една "Лада" по това време. Така че... всичко си остана само мечта, а сега не бих могъл да го направя - не ставам за мошеник да разплождам "нещо си" под името "бернар" и няма да издържа на "конкуренцията".
А за снимките на самите кучета просто нямам думи - разкошни животинки!!! И много добре се вижда разликата между късо- и дългокосместия бернар.
Васко, специално към теб!!! Вдигни всички кабели, висящи и пълзящи по пода, преди да е станало късно!!! Отнася се и за всички, които имат малки кученца!!!