Dog.bg Форуми : Санбернар

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (89 Страници) +
  • « Първа
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Санбернар

#621 Потребителят е офлайн   ArvenLorien Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 23 July 2007 - 05:28 PM

Донесоха ни санбернара от Унгария.Казаха,че сте си получим родословието един месец след кучето.Когато този месец мина ни обесниха че не сме разбрали и родословието ще е при нас до 6 месеца, което звучи като никога.Сега не знаем какво куче имаме, но така или иначе си го обичаме.Силно се надяваме да не ни "хапе".

#622 Потребителят е офлайн   Vasko07 Икона

• MadDog
  • PipPipPip
Публикувано: 23 July 2007 - 05:36 PM

Цитат

Донесоха ни санбернара от Унгария.Казаха,че сте си получим родословието един месец след кучето.Когато този месец мина ни обесниха че не сме разбрали и родословието ще е при нас до 6 месеца, което звучи като никога.Сега не знаем какво куче имаме, но така или иначе си го обичаме.Силно се надяваме да не ни "хапе".

Аз пък силно се надявам да пуснете снимки, защото иначе ще го "надъхам да ви ухапе" bgflag bgflag bgflag

#623 Потребителят е офлайн   Vasko07 Икона

• MadDog
  • PipPipPip
Публикувано: 25 July 2007 - 06:51 AM

Пуснахме я за 15-20 мин. днес сутрената.Горкото куче направо се побърква в къщи, но ще потрае още малко да си мине периоди от ваксини и такива... за опашката се оказа, че било от бълхи.В смисъл като го е чешело и то са хапало хапало и беше леко като раничка ама вече си зарастатват.Много е дива.Днес сутрената си обърна купичката.Скарахме и се и го събрахме, а тя след това толкова спокойно яде.През 90% си е на климатик.Общо взето и тя като мен яде спи и си прави кеф-а само, че без да имаме задължения към нея ;) хахах ... Ето и една снимка ще кача.Други по-късно... cheers 1super angelpik

Качена снимка bgflag bgflag bgflag

#624 Потребителят е офлайн   Vasko07 Икона

• MadDog
  • PipPipPip
Публикувано: 25 July 2007 - 10:28 AM

Ами мисля, че тук е мястото да се обсъжда породата, а не правопита.Дали съм отегчителен другите ще кажат.За МАЯ ако става дума винаги ми е било приятно да и чета писанията.Относно отегчителните неща ще ме извиняваш, но това което си писала ти мисля няма абсолютно никаква връзка с форума- кой как пише и т.н.Относно интериора на дома ми?!Какво искаш да кажеш???Това не са портретни снимки на кучето, а домашни.Сега за Стамов- ето слагам снимки.След малко ще прикача още.

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

#625 Потребителят е офлайн   Vasko07 Икона

• MadDog
  • PipPipPip
Публикувано: 25 July 2007 - 10:33 AM

Както каза съм доста "отегчителен" и мога да пиша цял ден, но не мисля да обсъждам написаното от теб тъй като за мен си е пълен СПАМ и няма нищо общо с темата.Друг път преди да се регистрираш някъде чети правилата.Незнам някъде да пише: искаме изрядно писане без правописни грешки... 1super Стамов ето останалите снимки.Просто позата и беше такава.Апък и с яг териера са такава комбина... bgflag bgflag bgflag

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

#626 Потребителят е офлайн   Vasko07 Икона

• MadDog
  • PipPipPip
Публикувано: 25 July 2007 - 10:52 AM

Нека някой сложи снимки на любимеца си... за предпочитание Санбернар пък може и коте c) хехехе ...сигорно вече напълних темата със снимки на Габи... Ее мен не ми пречи стига на вас да ви се гледа... bravoS

#627 Потребителят е офлайн   lunabg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 July 2007 - 11:30 AM

Хе хе последната снимка е супер b) w)
User's Signature

Качена снимка

#628 Потребителят е офлайн   Vasko07 Икона

• MadDog
  • PipPipPip
Публикувано: 25 July 2007 - 11:39 AM

Цитат

Хе хе последната снимка е супер b) w)

Мерси много!Ами от много игра...Абре незнам хем всеки ден си го виждам сладурчето и пак адски много ми се вижда пораснало.Вчера-Днес като се загледах пък ми се видя и адски източено...има няма 3 пъти по-тежко е от както го взехме... снощи го пуснах за малко в кухнята докато му почистя и след малко се връщам аз.Кучето с предните лапи стъпило на дивна и се мачи да захапи чинията .... ;))) Добре, че преди това аз бях на масата и нямаше нищо :D

#629 Потребителят е офлайн   MistressLinda Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 July 2007 - 01:10 PM

Виждам, чe и тук е минала "метлата" b)

Да са ви живи и здрави бернарите, и много да се обичате, както се
обичаме ние, нищо че сме други породи
Качена снимка

Другото са празни приказки ...
User's Signature

Аnimals fans and friends are what keep this board alive !!!

#630 Потребителят е офлайн   TediampAra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 July 2007 - 02:05 PM

Vasko07, последната снимка е много сладка. wink
Да не е тупнало от стълбите. Моята пакостница редовно в стремежа си да ни скача по главите пада от леглата. oleeee
User's Signature

Качена снимкаwww.sestrenka.ru[br][br]

#631 Потребителят е офлайн   Хинко Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 July 2007 - 03:18 PM

Цитат

Много хора тук си мислят че всичко им е ясно относно кучетата и могат да ругаят другите но уви не е така всеки си има право на личен избор! Ти не си тази която ще спаси санбернарското общество от неродословни кучета нито пък Хинко които при него правило номер 1 е "кучето няма ли родословие - ХАПЕ"стига вече с тези глупости...

Вярно, че дявола си чете евангелието, както си пожелае...
Никога не съм казвал нищо подобно за връзка между родословие и хапане като "Правило №1" - само дадох за пример най-важната отличителна черта за добродушния бернар, както е например лилавия език на чау-чау. Но тя се отнася за истинските бернари, които са единици у нас и то при правилно възпитание, което едва ли имат пет на хиляда кучета! Сори, курсове за кучета има, но за стопани - не съм чул! И тъй като всеки българин си е "учен" по рождение - от там идва всичко!
Но не мислите ли, че когато се говори за определена порода, то трябва тези кучета да бъдат непременно подкрепени с родословие (доколко е истинско е отделен въпрос), за да бъдат наричани "бернари". Вече давах по-горе примера с кученце, което Васко приемаше за "чисто" въпреки снимката до него на бащата с изцяло черна глава - ярък показател доколко му е ясна породата!!! Приемам за специалист (дори без да е карал курс за съдии) всеки, който е отгледал поне две такива кучета - това означава да е поне над 30 години. Деца като Васко и техните каки няма как да са в това число! Затова и форума отдавна се е превърнал в лафче за "бернароподобни"... b)
Просто прочетете стандарта на породата (има го качен в сайта ми) и си погледнете кучетата с ръка на сърце... s)

#632 Потребителят е офлайн   lunabg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 July 2007 - 04:49 PM

Хинко cheers
Да знаеш че като си взимам бернар ще те водя с мен за консултант l) Пък като харесаме кутрето ще черпя нямаш грижи 1super
User's Signature

Качена снимка

#633 Потребителят е офлайн   Vasko07 Икона

• MadDog
  • PipPipPip
Публикувано: 25 July 2007 - 05:24 PM

Хехе абе няма проблеми.Хинко затова те подкрепям.В смисъл, че масовия Българин винаги е бил- "разбирач, най-добрия, философ" и т.н... казвам "масовия" не всичко, защото наистина е така при голяма част.Относно родословието прав си, че е хубаво да го има, но все пак неможе всичко да е идеално.Стандарта и аз съм го чел, макар, че както каза ти аз немога да се причислявам за специалист.Просто съм запален фен на породата.Наистина възпитанието има голямо значение.Едно дете когато се ражда може родителите му да са биле "зубъри", а то да стане "убиец" a) Все пак кого визираш да прочете стандарта и да си погледне кучето... в смисъл на мен ми прозвуча някак си все едно на всички във форума кучетата им не съ точно бернари.Не визирам себе си, защото за всеки неговото куче е най-добро и то разбираемо... Tedi&Ara и вие ли имате Санбернар или някаква друга порода, че не разбрах.След малко ще кача още снимки на Габи.Хинко да те питам освен снимките на твоя куч дето са във сайта можеш ли да сложиш някои други тук във форума или където и да било, че "Мечо" много ми харесва...Преди малко къпахме Габи и все повече като я виждам мокра как се свива направо... все си мисля, че е пинчер с малко по-роваша козинка dribble

#634 Потребителят е офлайн   Vasko07 Икона

• MadDog
  • PipPipPip
Публикувано: 25 July 2007 - 05:37 PM

Ето ги и снимките.Това е преди малко, което се пада малко слсед банята...Съжелявам, но не включих ефекта за червените очи и на някои места са я бели кат въздуха хехехе я сини като небето ... ;) Я има и с нормални очи снимки ;) Обсатновката може да е малко разхвърлена ама... важно е кучето да се види bl) Някой снимки са в движение... ;)

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Малко се хлъзгаме ама какво да се прави... angelpik Данно не ви досаждам, а ви радвам със снимките хехехе 1super

#635 Потребителят е офлайн   shlimuff Икона

Публикувано: 25 July 2007 - 08:34 PM

Радваш и още как ако имаш и клипчета давай насам.

#636 Потребителят е офлайн   Vasko07 Икона

• MadDog
  • PipPipPip
Публикувано: 25 July 2007 - 08:48 PM

Извинявам се за опстановката.Хехехе, снимките са отпреди малко.Нощната игра... даже се мъчи да чати по "Скайп" bl) След малко очаквайте и едно клипче.Не, че е кой знае какво ама шлиумфа така и така попита ;) Дa не вземете да кажете на ГДБОП ей... ,че ще ме арестуват ;)))

Качена снимка

Качена снимка

#637 Потребителят е офлайн   Vasko07 Икона

• MadDog
  • PipPipPip
Публикувано: 25 July 2007 - 09:18 PM

Клипчето е: ЦЪК!!!
Дано ви хареса, не, че е нещо особенно .......... bgflag bgflag bgflag
Между другото е станала към 15-16 кг... ;)

#638 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 July 2007 - 02:55 PM

Я сега и аз малко да се намеся в вашето санбернарско общество b) Попаднах на един поне по мои наблюдения много добър развъдник за бернари w) Естествено не е в България ние тук само можем да мечтаем за такова нещо и такива кучета.Реших да пусна малко снимки тук и да видите според мен кое се нарича красив бернар.Спецялно искам да помоля Хинко да си каже мнението по въпроса и дали въобще е възможно такова нещо да просъществува и тук в България r)
Ето ги и снимките надявам се да се забавлявате като гледате тези мили мечки или по скоро мечища bl)

ето първо развъдника:
Качена снимка Качена снимка
това са големите бернари w) Качена снимкаКачена снимка Качена снимка
тази снимка ми е любима Качена снимка и бебетата Качена снимка Качена снимка Качена снимка Качена снимка
Дано ви харесват и не съм ви отегчила
User's Signature

Качена снимка

#639 Потребителят е офлайн   Vasko07 Икона

• MadDog
  • PipPipPip
Публикувано: 26 July 2007 - 03:25 PM

В случей, че искаш да си запазим добрите отношения би ли ми купила самолетен билет до дестинацията на развъдника. 1super Малко повече инфо... къде що как... отивам да живея там ей ;)

#640 Потребителят е офлайн   Хинко Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 July 2007 - 05:26 PM

Цитат

...Попаднах на един поне по мои наблюдения много добър развъдник за бернари  w) Естествено не е в България ние тук само можем да мечтаем за такова нещо и такива кучета.Реших да пусна малко снимки тук и да видите според мен кое се нарича красив бернар.Спецялно искам да помоля Хинко да си каже мнението по въпроса и дали въобще е възможно такова нещо да просъществува и тук в България?

Благодарности за разкошния постинг!!! Подобен е и развъдника в Унгария, от където съм взел двата си последни куча. Малко уточнение: бернара е единица мярка за мързеливо псе - иска да има територия, но не за тичане като кокер или вълче, а за да я съзерцава... Така че тревата затова е непокътната... b)
Нещо подобно ми бе мечта между 1980-1990г, но има малък проблем - развъждането и отглеждането на маляците, за да бъдат те "истински" и здрави, поглъщаше огромни средства, несравними (дори тогава) с продажната сума от 200-300лв, въпреки относително евтината храна. А цена от 500-1000 долара за куче за българина би била абсурдна - колкото една "Лада" по това време. Така че... всичко си остана само мечта, а сега не бих могъл да го направя - не ставам за мошеник да разплождам "нещо си" под името "бернар" и няма да издържа на "конкуренцията".
А за снимките на самите кучета просто нямам думи - разкошни животинки!!! И много добре се вижда разликата между късо- и дългокосместия бернар.
Васко, специално към теб!!! Вдигни всички кабели, висящи и пълзящи по пода, преди да е станало късно!!! Отнася се и за всички, които имат малки кученца!!!

• (89 Страници) +
  • « Първа
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни