Dog.bg Форуми : Санбернар

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (89 Страници) +
  • « Първа
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Санбернар

#481 Потребителят е офлайн   Vasko07 Икона

• MadDog
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 27 June 2007 - 11:20 AM

Хех нека по-добре спрем дотук с тази тема.Не е малка сама да си реши 1super Айде тука некой собственик на Бернарче да постне нови снимки да сподели някаква история... ;) c) d)

#482 Потребителят е офлайн   soikata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2007 - 01:08 PM

Цитат

Бернари, я кажете как се оправяте в тази жега бе !? bl)

Ако знаете как разкошно му действа пръскачката в градината l) Иначе по цял ден стои под един сребрист смърч и даже не яде. Отгоре на всичкото сега сменява зимната с лятна козина worthy . Като се прибера от работа пускам леко маркуча отгоре му и едновременно го реша с гребена b) Събота и неделя когато не съм на работа сме на язовира но там проблема е че отиде ли кучето до водата и рибарите трябва да си събират такъмите иначе става само плувки и влакна oleeee

#483 Потребителят е офлайн   Vasko07 Икона

• MadDog
  • PipPipPip
Публикувано: 27 June 2007 - 01:47 PM

ЕДИТ: Вчера или онзи ден я теглих непомня кой точно ден беше та мисълта ми е.Към 8кг. е вече.На 49 дена е днес! :)))
Ее нали шоу има това е най-важното.Някой да знае къде мога да си намеря документалният филм за породата от Дискавъри.Казаха ми, че са давали такъв филм.;))) Ето малко снимки на мойта сладурана...
Тези са от вчера:
Качена снимка
Качена снимка

Тези са някъде от оня ден:
Качена снимка
Качена снимка

#484 Потребителят е офлайн   debsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2007 - 02:10 PM

Ауу, хубавица, да ти е жива и здрава ей , да не я урочасвам !
User's Signature

Качена снимка

#485 Потребителят е офлайн   lunabg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2007 - 02:23 PM

Сойката, браво на вас! bravoS Предполагам колко се радва на пръскачката, понеже знам мойта лигла как се бори с маркуча в двора. Голяма игра пада dribble Вече дори щом я пусна на двора и тя веднага търчи на маркуча и се чуди защо не тече вода, за да си играе oleeee b)
User's Signature

Качена снимка

#486 Потребителят е офлайн   lunabg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2007 - 02:28 PM

Васко, страшно е чаровна твойта красавица 1super w) Пу, пу! Само не го разбрах това с кучетата ти на двора. Би трябвало да си сигурен, че всичките ти животни са ваксинирани и обезпаразитени преди да си взимаш бебе a) Но понеже знам колко голямо желание имаше няма да ти се карам много. Обаче веднага да оправиш положението! Ще чакам да пишеш какво е станало.

Поздрави и да намачкаш малката от мен! nok

П.С. Абе ти на колко дни я взе твойта щом сега е на 49 bl)
User's Signature

Качена снимка

#487 Потребителят е офлайн   Vasko07 Икона

• MadDog
  • PipPipPip
Публикувано: 27 June 2007 - 02:40 PM

На 30 я взех.Значи да кажа за ваксинацията.Имам съмнения само около колито.Едни познати го намериха неможеха да се грижат за него понеже имат и хъски и аз се съгласих да го взема.Момичето което го е намерило е разбрало от някакъв човек, че в 1 район на града се е скитало няколко месеца може би 3-4-5.В такъв смисъл незнам кога му е правена последната ваксина разбираш ли.Санбернарката е в къщи на климатик.Лунабг ти какво куче имаш.Санбернар ли?Дори и дане е такава порода я дай малко снимки! :))))

#488 Потребителят е офлайн   lunabg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2007 - 03:17 PM

Значи, ако незнаеш, кога е ваксинирано кучето, се прави реваксинация!!! А 30 дена е изключително рано s) защо си я взел толкова рано, защо не се разбра със собственика на майката, че малката трябва да е при тях поне 45 - 50 дена. В добрите развъдници не дават куче преди да стане 3 месеца и преди да има и трите ваксини. Малкото трябва да суче от майка си поне до 35 - 40 ден и после да почне да се захранва. Направо незнам, как не съм се усетила да те питам до сега тези неща. Странно че и никой друг във форума не е реагирал. a)
Нищо де, живи здрави! Важното е, че имаш наистина чудесна принцеса, със страхотна глава 1super
А за колито, не подценявай проблема, наистина нещата не са шега като имаш малко, неокрепнало куче, и голямо куче без ваксини!!!! Похвално е това, че си го прибрал, но се погрижи за него както трябва, както и за останалите си животински приятели :) Ако не можеш сам, все някой ще ти помогне! Ти от кой град беше?
А мойта Ника е на аватара Предполагам ще познаеш породата nok b) Снимки няма да слагам тук, понеже не му е мястото, но ако имаш желание да я видиш ще ти пратя няколко на майла b)
User's Signature

Качена снимка

#489 Потребителят е офлайн   Vasko07 Икона

• MadDog
  • PipPipPip
Публикувано: 27 June 2007 - 04:26 PM

Прати ми на мейла.Ами чакай сега че не разбирам много.Да му се направи реваксинация добре ами ако последната ваксина му е била сложена преди 3-4 месеца няма ли да му навреди нещо.?Ами взехме я на 30 дена за по сигорно в смисъл, че майката е леко глуха и беше смачкала няколко и човека се страхуваше дане стане някоя бела пък и аз бях голям мераклия.В началото от млеката имахме малък проблем леко разстройство, но за 2-3 дена всичко се нареди.Сега проблема е че гризе всичко що мърда :))) хехе

#490 Потребителят е офлайн   lunabg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2007 - 04:56 PM

Значи отиваш при ветеринаря ти, предполагам, че имаш такъв, и му обясняваш ситуацията. Той знае какво и как да ваксинира, за да няма проблем. Купуваш и хапчета за вътрешни паразити за всичики животни по двора и всичко ще е оки :)

Ох, сигурно като реша да си взимам бернар, ще стоя по цял ден при собствениците на майката, докато не ме изгонят, ама с куче b)
User's Signature

Качена снимка

#491 Потребителят е офлайн   Vasko07 Икона

• MadDog
  • PipPipPip
Публикувано: 27 June 2007 - 05:26 PM

За вътрешни има такива работи спок.Само на 2-те нови котенца дето ги взех неска нямат ама те са малки аре едното може и да има 2 месеца ама другото е на 30-35 дена най-много .. кво да даправя.. ако ги бех оставил на улицата загиваха:((( В къв смисъл да стоиш цял ден при собствениците това него разбрах.Наистина ли мислиш да си взимаш бернар.Също така прати ли ми снимки на твоята кучка на мейла ;))))

#492 Потребителят е офлайн   МАЯ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2007 - 01:24 AM

ЗДРАВЕЙТЕ,НА ЛУНА И ОСТАНАЛИТЕ...АМИ ЧЕСНО КАЗАНО АЗ СЕ ОПИТАХ ДА МУ ГО ОБЯСНЯ НА ВАСКО,АМА ТОЙ НЕЩО НЕ МЕ Е СЛУШАЛ....БЕРНАРА НЕ Е ИГРАЧКА И ОТГЛЕЖДАНЕТО МУ НЕ Е ИГРА....АЗ ЕРИК ГО ВЗЕХ НА 43 ДНИ НО ИМАШЕ 1 -ВА ВАКСИНА , РОДОСЛОВИЕ,ТАТУИРАН НОМЕР ОТ РОДОСЛОВНАТА КНИГА ВЪРХУ УХОТО, ПРЕПОРЪЧАХА МИ ДА ОТСТРАНИМ 5-ЯТ ПРЪСТ /Т.НАР. ВЪЛЧИ НОКЪТ / НА ЗАДНИТЕ ЛАПИ ЗА ДА НЯМАМЕ ПО-КЪСНО ПРОБЛЕМИ...ПОСЛУШАХ ГИ И НЕ СЪЖЕЛЯВАМ...ТОВА НЕ Е ПРИЩЯВКА КАКТО КУПИРАНЕТО НА ОПАШКАТА ИЛИ УШИТЕ ЗА ДРУГИ ПОРОДИ...ИМА ЧИСТО ПРАКТИЧНО ЗНАЧЕНИЕ ЗАЩОТО КУЧЕТО Е ИЗВАДЕНО ОТ ЕСТЕСТВЕНАТА МУ СРЕДА...ТЕЗИ ПРЪСТИ ПОРАСТВАТ И СЕ РАЗРАНЯВАТ И ВОДЯТ КУП ИНФЕКЦИИ И УСЛОЖНЕНИЯ СЛЕД СЕБЕ СИ...ДРУГОТО МНОГО ВАЖНО НЕЩО Е ....ЗНАМ ЧЕ ВИ ЗВУЧИ ПОЧТИ ЖЕСТОКО....КУЧЕ БЕРНАР ДА НЕ СЕ УЧИ ДА ЛЯГА ПО ЛЕГЛАТА НА ЧЛЕНОВЕТЕ НА СЕМЕЙСТВОТО И ПО МЕКАТА МЕБЕЛ...ТО СТАВА ВОДАЧ НА ГЛУТНИЦАТА И КАТО СТАНЕ 100 КГ ЩЕ СИ ЧУПИТЕ ГЛАВИТЕ,ЧЕ И ЖИВОТНОТО ЩЕ СЕ ТОРМОЗИ ЗАЩОТО ВСЕ ПАК Е КУЧЕ И НЕ ПРАВИ ПРИЧИНО-СЛЕДСТВЕНА ВРЪЗКА ОТ ДЕЙСТВИЯТА СИ....НАЙ-СТРАШНАТА БОЛЕСТ ЗА КУЧЕТО Е ДА БЪДЕ ОЧОВЕЧЕНО....ОСТАВЕТЕ ГО ДА СИ СЕ ДЪРЖИ ПО КУЧЕШКИ....ЗНАМ ЧЕ НЕ Е ЛЕСНО,АЗ САМАТА ДЪЛГО СЕ БОРИХ СЪС СЕБЕ СИ ,НО ЧАК КОГАТО ЕРИК СЕ РАЗБОЛЯ СПРЯХ ДА ГО ТРЕТИРАМ КАТО ДОБРЕ ДРЕСИРАН ПРИЯТЕЛ....МИСЪЛТА МИ Е ,НЕ ЧЕ СЪМ СПЕЦ ПО ВЪПРОСА,А ЧЕ ИМАМ ПЕЧАЛНИЯ ОПИТ....И ИЛИ ЩЕ ТРЯБВА ДА МИ СЕ ДОВЕРИТЕ ИЛИ ДА ГО ИЗПИТАТЕ НА СОБСТВЕН ГРЪБ ,А НЕ СИ ЗАСЛУЖАВА....
ДРУГО ВАЖНО НЕЩО ЗА БЕРНАРИТЕ В ГОРЕЩИНИТЕ Е ДА ВНИМАВАТЕ С МОКРЕНЕТО НА КОЗИНАТА...ПОНЯКОГА НА МЕСТА СЕ СПЛАСТЯВА И СПАРВА И ДЪЛГО ВРЕМЕ МОЖЕТЕ ДА НЕ ГО ЗАБЕЛЕЖИТЕ ДОРИ ...ТОВА ВОДИ ДО МНОГО НЕПРИЯТНИ ЯЗВИ ПО КОЖАТА....МЯСТОТО СЕ ПОЧИСТВА И СЕ ТРЕТИРА С ЙОД ИЛИ ПРЕПАРАТ НА ИМЕ ''КОРТИЗЕМ''...ДРУГ ПРОБЛЕМ Е ВИСОКОКАЛОРИЧНАТА ХРАНА ЗА БЕРНАРИТЕ....НЕ ТРЯБВА % НА ПРОТЕИНИ ДА НАДВИШАВА 25/27%...ИНАЧЕ ЗАПОЧВАТ И КОЖНИ И СТОМАШНИ ПРОБЛЕМИ....ТОВА СЕ НАБЛЮДАВА ПРИ 50/60 % ОТ КУЧЕТАТА ОТ ПОРОДАТА ГЛЕДАНИ В НЕЕСТЕСТВЕНА СРЕДА....
ТОВА Е ЗА СЕГА ВСИЧКО,НАДЯВАМ СЕ ДА СЪМ БИЛА ПОЛЕЗНА НЯКОМУ....ПИШЕТЕ МИ...

#493 Потребителят е офлайн   Vasko07 Икона

• MadDog
  • PipPipPip
Публикувано: 28 June 2007 - 05:48 AM

То и много неща станах дето пишем и ви моля да ме извините ако нещо объркам ся в смисъл, че просто казвах на МАЯ, че поне според мен ще се чувства по-добре ако си купи отново куче най-вече Санбернар.То си е какво в живота.Това е все едно човек.Поне аз моите любимци като такива ги чувствам.Само дето немогат да говорят.Ам на Габито се налага да и крещя понякога дори колкото и дане ми е приятно одеве и ударих едно леко шамарче, защото наща се оакала аз и чистя нали тя ме хапи по крака а то боли много и немога да и учистя.Вчера пък така щях да падна.Ама е голяма фога.Майка нали и чисти с една пръчка и на нея нали парцал.Като мърда пръчката и кучето бяга след нея и все едно чисти и то.Абе голям майтап си е общо взето макар понякога да ти изцежда нервичките.Тази сутрин 5:15 някъде ме е сабудила със скимтене.Беше се изпишкала само веднъж и уж небеше толкова гладна а върви я разбери.Дадох и да хапне малко пооспокои се ама пак продължи да ми скимти.То както е моята стая и тя е в антрето на плочките.Та отварям прозореца м/у тези 2-те стаи да и влиза хладинка от климатика.Затова я чувам като скимти!Та да продължавам.Пуснах я в хола замалко където спя нали сега дето ви казвам.Бяга игра сигорно 30-40 мин.Затворих я в нейният "Апартамент" ;) c) d) То в момента не е горещо.Спрях климатика затворих прозореца и отворих нейният прозорец за към навънка.Голям е дзвер казвам ви ей.Първите дни като я взехме беше забавно да си играе и хапе ама сега направо болезнено си става.Представям си като порасне и ако тръгне да ни защитава от крадец имам силното съмнение, че оня ще остане без крайници апък ако е мъж и без *** хехехе.Много добро куче.М/у другото на двора нали имам голямо коли малък яг териер и едно коте на към 3 месеца.Вчера докарах на двора още 2 котенца.Едното на към 2 месеца, а другото около 30 дена.От улицата ги прибрах горкичките.Та това най-малкото мляко не пие ама пък набива гранулирана храна за малки кученца кво да ви говоря.Сипваме на яг териерчето и на котето на едно да ядат.Отделно сипваме на колито щот нали е голямо, а и гранулите му са колкото муцунките на малките.Тези образи си разменят паничките.Най-интересно беше вчера когато колито ближеше по тялото или дупето незнам къде точно най-малкото коте което докарах в нас, а то горкото беше колкото носът на колито!!! :))) Това беше от мен дано не съм ви досадил.Габито сега я виждам през вратата как се сгушила и спинка.Все пак немога я разбера.Има си чергичка така да се каже.Дори няколко.Сменяме ги отвреме на време като трябва да се изпере предната.Има къде да легне на по-удобно ама най-често ляга на плочките.Незнам защо така като и сложим винаги бързо тръгва да яде разсипва гранули и водата си колко пъти и е била мокра стаята, а и тя самата мокричка леко.Последно си лежеше облегната на купичката с вода и си ме гледаше с типичният Санбернарски поглед.Боже купил съм и две играчки дето свирят ено таквоз като ги натиснеш.Една топка и един кокъл.Обаче любимото и докато яде, а и след това е да влачи купичката със/за храна из цялата си стая!Човекът от който я взехме прав излезе.Вика най-лудото кученце.Най много си играй хапи братчетата си нали ги знаете като малки как са.Първите дни едвам са разхождаше.Абе много яка работа айде стига съм се увличал, че заспах в 02:00 станах към 05:15 ;)))) Да полегна поне ако неспа.Чао засега от мене!!! bgflag

#494 Потребителят е офлайн   Vasko07 Икона

• MadDog
  • PipPipPip
Публикувано: 28 June 2007 - 12:56 PM

Няма си говора сам бре хора fow пишете и вие нещо ;))) Как са ваще кученца? bgflag

#495 Потребителят е офлайн   МАЯ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2007 - 01:55 PM

ТИ ХУБАВО МИНА НА КИРИЛИЦА,АМА ВЗЕМИ ДА Я ПОЛЗВАШ И ПО ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ...АЗ АКО ИСКАМ ДА СИ ОБЩУВАМ ПО НАЧИНА ПО КОЙТО ГО ПРАВИШ ТИ , ЕДВА ЛИ ЩЕ МИ Е НУЖЕН ЧАК ИНТЕРНЕТ...НЕ ЗНАМ НА КОЛКО ГОДИНИ СИ АМА ЛИТЕРАТУРА И БЪЛГАРСКИ НЕ СИ ЛИ УЧИЛ В КЛАС... r)

#496 Потребителят е офлайн   Vasko07 Икона

• MadDog
  • PipPipPip
Публикувано: 28 June 2007 - 03:29 PM

Цитат

ТИ ХУБАВО МИНА НА КИРИЛИЦА,АМА ВЗЕМИ ДА Я ПОЛЗВАШ И ПО ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ...АЗ АКО ИСКАМ ДА СИ ОБЩУВАМ ПО НАЧИНА ПО КОЙТО ГО ПРАВИШ ТИ , ЕДВА ЛИ ЩЕ МИ Е НУЖЕН ЧАК ИНТЕРНЕТ...НЕ ЗНАМ НА КОЛКО ГОДИНИ СИ АМА ЛИТЕРАТУРА И БЪЛГАРСКИ НЕ СИ ЛИ УЧИЛ В КЛАС... r)

В случей, че ще се поправяме ти защо пишеш само с главни букви.В някои сайтове това се счита за спам.За писането знам.Учил съм и знам как се пише просто докато пиша не поглеждам клавиатурата и пиша много бързо затова имам правописни грешки! ;) c) d)
ЕДИТ: Нищо лично!Да не се засегнеш.Просто съвет :) хех bgflag cheers nok

#497 Потребителят е офлайн   ArvenLorien Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2007 - 04:07 PM

Хей,хора това да не е изпит по бг. език?! fow Мая и аз праскам нашето санбернарче с вода и сега се притесних за него.А как да го разхладим по друг начин? drink

#498 Потребителят е офлайн   Vasko07 Икона

• MadDog
  • PipPipPip
Публикувано: 28 June 2007 - 04:10 PM

Цитат

Хей,хора това да не е изпит по бг. език?! fow Мая и аз праскам нашето санбернарче с вода и сега се притесних за него.А как да го разхладим по друг начин? drink

С климатик.Не ми се прави на интересен ами кажи колко голям стана твоят и колко тежи а у ... и прикачи някоя негова снимка иначе жестоко ще се караме! :) ;) c) d) bgflag bgflag bgflag bgflag

#499 Потребителят е офлайн   МАЯ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2007 - 06:09 PM

ЗА ВСИЧКИ, КОИТО МОЕТО ПИСАНЕ С ГЛАВНИ БУКВИ СЕ ОКАЗВА ''ПРОБЛЕМ'' ...ИМАМ ЗРИТЕЛЕН ПРОБЛЕМ И НА 40-50 СМ ОТ МОНИТОРА НЕ ВИЖДАМ КОГАТО ПИША С МАЛКИ БУКВИ...ТРЯБВА ДА СТОЯ НА ПОВЕЧЕ ОТ МЕТЪР ОТ МОНИТОРА ЗА ДА ВИЖДАМ НАПИСАНОТО С МАЛКИ БУКВИ...НО ТОГАВА ПИСАНЕТО СТАВА НЕВЪЗМОЖНО...ТОВА Е ПРОСТИЧКОТО ОБЯСНЕНИЕ НА ПИСАНЕТО САМО С ГЛАВНИ БУКВИ....ЩО СЕ ОТНАСЯ ДО ПРЪСКАНЕТО С ВОДА НЕ Е ПРОБЛЕМ СТИГА ДА НЕ СЕ ПРЕКАЛЯВА И ДА СЕ ВНИМАВА...МОЖЕТЕ ДА МУ ДАВАТЕ И КУБЧЕТА ЛЕД,ЕРИК НАПРИМЕР МНОГО ОБИЧА /ШЕ/ ВАНИЛОВ СЛАДОЛЕД...ИЛИ КИСЕЛО МЛЯКО ...
НЕ ИСКАМ ДА ЗАЯЖДАМ НИКОГО ,НО ТОВА Е НЕУВАЖЕНИЕ И ПОДЦЕНЯВАНЕ КУЛТУРАТА НА СЪБЕСЕДНИКЪТ...НО КАКТО И ДА Е ...ЩОМ ТАКА ВИ ХАРЕСВА... r)

#500 Потребителят е офлайн   shemet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2007 - 06:52 PM

Ваниловият сладолед не е ли вреден за кучета?
User's Signature

В приятелството няма породи!

• (89 Страници) +
  • « Първа
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема