Dog.bg Форуми : Санбернар

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (89 Страници) +
  • « Първа
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Санбернар

#1401 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 26 August 2008 - 02:31 PM

Цитат

Цитат

Ех, много мразя една от любимите ми теми да потъва надолу  :-

Просто "играчките" вече пораснаха и дечицата, на които ги купиха уж за домашни любимци и пълнеха форума, полека лека ги изоставиха на грижите на другите "домашни животни"...  :'(
То си беше ясно още отначало... И се отнася за всякакви породи... ;D
А Вашите снимки са разкошни, въпреки че "муцунките" са въздебелички и ще им е трудно да ходят дори и без сняг...  :P
Хинко,а вие къде се изгубихте  :yahoo: днес точно като разглеждах темичката се сетих за вас  ;)
Как сте вие със Сибин  :P Как понасяте тези горещини,в София е ад през последната седмица.
А относно "играчките" не знам,но ми е мъчно,че точно тази порода (една от любимите ми) някак си е в застой,няма кой знае какво развитие по въпроса.Няма популярност,като например както е при нюфовете.
Как ми се иска някой ентусиаст да внесе няколко хубави мечки и в нашата родина еххх,мечти  :- :(
User's Signature

Качена снимка

#1402 Потребителят е офлайн   Хинко Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 August 2008 - 06:45 PM

...Как понасяте тези горещини, в София е ад през последната седмица...[/quote]
Благодаря за интереса!  :blink: Сибин е в прекрасна форма, откакто зарязах докторите и го лекувам сам! Последните му изследвания показаха, че оправихме сърцето му (За професионалистите - "дилатативна кардиомипатия" или при хората се нарича "слонско сърце". За бернарите това е класическо заболяване с неизвестен причинител и се открива само на рентген и то ако знаеш какво търсиш.). Как го направихме с един лечител - не ми стана точно ясно, но сърцето е вече с почти нормална големина - невъзможно според всички медицински практики.  :yahoo:
През жегата е в сила принципа "къпане или мокрене на ТЯЛОТО" - не на главата, защото при бузите се създават перфектни условия за развитие на бълхите (топло и мокро) и стават "плочи". След обилното намокряне следва извеждане на силно слънце, за да съхне по-бързо (а и кучетата инстинктивно го прават точно така - от тях съм се учил) и така се регулира по-ефикасно температурата. Процедурата е еднократна - само на обяд!
И на мен ми се иска да видя внесени ИСТИНСКИ бернари, но колцина "бизнесменини" биха дали по 1,000 евро за куче?!  А и освен това КОЙ ще ги гледа - нашенеца не е научен да си възпитава кучето, докато е още малко, а после е много късно...  :'(

#1403 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 August 2008 - 07:15 PM

Още някои любими мои снимки на бернари .. дано не ставам досадна,но просто съм влюбена в тях. :wub:

Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#1404 Потребителят е офлайн   Vasko07 Икона

• MadDog
  • PipPipPip
Публикувано: 28 August 2008 - 02:47 PM

Разбира се, че се грижа за Габи.Само, че последните 10тина дена е по-малко, защото бях на море и преди това на гости в Кърджали на едни роднини.Дори се наложи, когато Майка и Татко дойдоха Габи да е 2 дена вързана, защото нямаше как да я пуснем + това в друга част на двора имаше една малка Каракачанка(на Вуйчо).Е ще бъде и лъжа ако кажа, че майка не се грижи много за кучетата.Хинко спомена за хора, които преди са пълнили форума с коментари, а сега им е минал мерака или нещо от сорта и може би до някъде имаше мен напредвид.Ами вярно е, че последно време поспрях да пиша във форума.Донякъде беше, защото ходих 1 месец да бачкам, а другата причина, че по едно време просто ми беше омръзнало на всеки 10 коментара 7 или 8 да са мои.Затова.. :) Дори сега много се израдвах като видях колко нови коментара има.Хинко, радвам се, че нещата със Сибин вървят добре.Адлер, какво стана с малките на Артур и Кармен?Помня, че последно имахте едно от тях останало при вас, а другите бяхте продали.Имаш ли някакви нови снимки.Аз имам на Габи няколко снимки от миналата седмица и ще ги кача скоро. :) Лек ден! :)

#1405 Потребителят е офлайн   Vasko07 Икона

• MadDog
  • PipPipPip
Публикувано: 30 August 2008 - 12:36 AM

Качена снимка
Качена снимка
Не са ли сладури. :) Направил съм и на Габи снимки, но ще ги прехвърля от гсм-а утре и ще ги кача. :)

#1406 Потребителят е офлайн   debsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2008 - 08:43 AM

Хехе, какви сладки бебета. Васко, шашна ме, помислих си, че това си ти, че си станал в пъти по-малък, а после ми мина през ума - това да не е сина му  ;D Базик, много яки мъници, както и много яки кучета на снимките от БИЖУ ;)
User's Signature

Качена снимка

#1407 Потребителят е офлайн   Vasko07 Икона

• MadDog
  • PipPipPip
Публикувано: 31 August 2008 - 07:05 PM

Ето малко нови снимки макар и с не много добро качество.М/у другото Габи сега се разгони и ловното куче май и то е разгонено.Най-много от отва ще намаже колито, защото ще е вкъщи. :)

Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка

#1408 Потребителят е офлайн   palaskova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 September 2008 - 08:00 PM

:oVasko голяма сладурана е Габи. Няма ли да я заведеш до морето или някой язовир  -може да стане и воден спасител :wub: ;D Дай още снимки де, стига си се стискал :namigam: :yahoo: :wub:
User's Signature

Качена снимка

#1409 Потребителят е офлайн   Vasko07 Икона

• MadDog
  • PipPipPip
Публикувано: 05 September 2008 - 12:46 AM

Цитат

:oVasko голяма сладурана е Габи. Няма ли да я заведеш до морето или някой язовир  -може да стане и воден спасител :wub: ;D Дай още снимки де, стига си се стискал :namigam: :yahoo: :wub:

Мерси, мерси.Ами все го мисля някъде за воденето на вода ама май само с мисленето си оставам.Сега не я развеждам, защото от няколко дена е разгонена.Дори след 15-20 дена ще я оставим сама на двора.Ще прибираме ловното куче внас, защото е бременно и да не стане някоя беля ако се скарат.Макар, че в доста от случаите за да не скача по нас я пръскаме с вода. :) Даже ме е яд, че няма да мога да я доведа на изложбите в Стара Загора.Иначе щяхте и там да я видите.Толкова за сега, а само да не забравя ще гледам да я поснимам малко днес-утре!  :yahoo:

#1410 Потребителят е офлайн   debsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 September 2008 - 08:24 AM

Мен ме е яд, че не дойде с нея на море  :angry:
User's Signature

Качена снимка

#1411 Потребителят е офлайн   Vasko07 Икона

• MadDog
  • PipPipPip
Публикувано: 12 September 2008 - 02:36 AM

Цитат

Мен ме е яд, че не дойде с нея на море  :angry:

Ми ела ти пък в Стара Загора.Аз и там няма да я водя, защото е разгонена още, но това не пречи на връщане от Стара Загора да минем през нас да те понамачка, казвам тя да те понамачка, защото има навика като ме види с някой приятел да му се хвърля отгоре и да си играе.Само дето понякога играта е по-груба.  ;D :yahoo: ;) :)

#1412 Потребителят е офлайн   Vasko07 Икона

• MadDog
  • PipPipPip
Публикувано: 14 September 2008 - 07:37 PM

Реших да изрежда част от снимката.Дано ви допадне! :)

Качена снимка

#1413 Потребителят е офлайн   palaskova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 September 2008 - 09:35 PM

:o :wub:Страхотен бонбон :wub: :wub: :wub: Представям си ако я събереме с нащте  мечки каква олелия ще настане ;D ;D ;D
User's Signature

Качена снимка

#1414 Потребителят е офлайн   Vasko07 Икона

• MadDog
  • PipPipPip
Публикувано: 15 September 2008 - 11:42 AM

Голям кеф ще е.Трябва да видим на някоя изложба до края на годината дали няма да можем да се засечем. :)  :yahoo:

#1415 Потребителят е офлайн   palaskova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 September 2008 - 02:21 PM

:drugarche:Наистина вече ни е дошло времето да се засечеме и да ги запознаеме, голями сладури ще бъдат :wub: :yahoo: Да вържеш на Габи червен конец срещу уроки че е голяма красавица :wub:
User's Signature

Качена снимка

#1416 Потребителят е офлайн   Vasko07 Икона

• MadDog
  • PipPipPip
Публикувано: 16 September 2008 - 10:54 PM

Цитат

:drugarche:Наистина вече ни е дошло времето да се засечеме и да ги запознаеме, голями сладури ще бъдат :wub: :yahoo: Да вържеш на Габи червен конец срещу уроки че е голяма красавица :wub:

Въпроса е дали ще го търпи този конец. :)  :yahoo: Още няколко дена и почвам да я извеждам, че сега и беше 2-рото разгонване.  :blink:

#1417 Потребителят е офлайн   Хинко Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 September 2008 - 04:51 PM

Цитат

Още някои любими мои снимки на бернари .. дано не ставам досадна,но просто съм влюбена в тях. :wub:

С удоволствие си "дръпнах" няколко, особено тези, в които играят и се търкалят като котета.
Изумително е да гледаш бернар при игра - не е любител на тичането, а на търкалянето, винаги е в ролята на "плюшена кукла" за другите кучета. Движи се "с грацията на булдозер" и в същото време си личи сдържаната огромна сила.
Апропо, може би малцина знаят, че световния рекорд на теглена на шейна с товар от 2,480кг принадлежи именно на санбернар, в Канада...  ;D

#1418 Потребителят е офлайн   palaskova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 September 2008 - 08:48 PM

Въпроса е дали ще го търпи този конец.  :blink:
[/quote]

;DАми вържи й го на каишката с която излиза - пак е нещо ;) Чакаме снимки от разходката - да не си забравиш фотоапарата :yahoo: :Танц: :palec:
User's Signature

Качена снимка

#1419 Потребителят е офлайн   Vasko07 Икона

• MadDog
  • PipPipPip
Публикувано: 19 September 2008 - 02:53 PM

[quote author=palaskova link=topic=1736.msg483704#msg483704 date=1221763718]
Въпроса е дали ще го търпи този конец.  :blink:
[/quote]

;DАми вържи й го на каишката с която излиза - пак е нещо ;) Чакаме снимки от разходката - да не си забравиш фотоапарата :yahoo: :Танц: :palec:
[/quote]

Майка е направила няколко снимки и ще гледам да ги кача днес.Вече захладня и Ягтериера ляга отгоре и като на килимче.Спинка си най-спокойно, а на Габи не и пука. :)

[quote author=Хинко link=topic=1736.msg483537#msg483537 date=1221749489]
[quote author=**БИЖУ** link=topic=1736.msg468957#msg468957 date=1219857300]
[/quote]
С удоволствие си "дръпнах" няколко, особено тези, в които играят и се търкалят като котета.
Изумително е да гледаш бернар при игра - не е любител на тичането, а на търкалянето, винаги е в ролята на "плюшена кукла" за другите кучета. Движи се "с грацията на булдозер" и в същото време си личи сдържаната огромна сила.
Апропо, може би малцина знаят, че световния рекорд на теглена на шейна с товар от 2,480кг принадлежи именно на санбернар, в Канада...  ;D
[/quote]

Хинко, Аз всъщност знаех, че рекорда е някъде около 2 тона, но не знаех колко точно.Някъде из нет-а бях чел.Може и да е било в тази тема, ако си го споменавал преди ти или някой друг или по сайтове на развъдници.Не помня вече. :) Усещам я всеки ден като дойде ред за разходка.Види ли ме Габи с каишката в ръка направо пощурява.Това ми се отразява малко зле понякога, но какво да се прави. :yahoo: Аз съм си виновен, че я възпитах по-лигаво сега на мойте уши ще скача.  ;)

#1420 Потребителят е офлайн   Vasko07 Икона

• MadDog
  • PipPipPip
Публикувано: 19 September 2008 - 03:14 PM

Току що получих И-мейл от: spamukchiev@yahoo.com

Дано собствениците си намерят кучето. :)

Цитат: "На 17.09.08г. около 15 часа видяхме куче, вероятно порода Санбернар. Кучето е женско, изглежда младо, макар и доста голямо. Има вид на добре гледано животно. Дружелюбно е и доколкото разбрах от съседите от два дни обикаля по дворовете на вилите в района "Килиите" на Витоша. До там се стига по улица "Синята скала", номерата над 106, близо до гората. /тръгва се от Княжево/. Имаме куче и си представям колко се тревожат собствениците му. Не можах да намеря телефон на клуб"Санбернар", или някаква организация и затова си позволявам да пиша до Вас. Кучето е с червеникаво-кафяв гръб, характерна окраска, масивно доста голямо, добре хранено, с добър характер, игриво, даже глезено, вероятно младо. Надявам се собствениците му да си го намерят, то беше все още в района днес/18.09/ в 14 часа. Таня Памукчиева"

• (89 Страници) +
  • « Първа
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни