в."24 часа" - "Най-злобното куче - дакелът", 13.07.08 г.
Публикувано: 14 July 2008 - 06:08 PM
в."24 часа" - "Най-злобното куче - дакелът", 13.07.08 г.
"Проучване на специалисти кинолози показва, че дакелът е най-опасното куче, съобщава британската преса.
Смятания за най-опасен и забранен в редица страни питбул е едва шести по агресивност, ротвайлерът изобщо не е в първата десетка.
Според изследването публикувано в сп."Приложна наука за поведението на животните" всеки пети дакел е захапал или пробвал да ухапе човек. Толкова са и дакелите, нападали други кучета, а един на всеки 12 се е опитал да откъсне мръвка от собственика си.
На второ място по злоба се нарежда още по-дребната, но нервна декоративна порода чихуахуа. Трети по агресивност са териерите на Джак Ръсел, също кучета с икономични габарити.
Едва на четвърто място се появява по-едро куче, японската порода акита. След нея е австралийското пастирско куче.
Седми в класацията е дребният английски зайчар, а осми съотечественика му спрингер спаниел.
Изненадващо на девето място е красивата порода коли, немската овчарка е десета по агресивност, доста под средното ниво за злоба на проучената извадка от 33 породи.
На последно място се нарежда хрътката, чиято стръв явно се ограничава до преследването на определени диви животни.
Учените са анкетирали 6000 собственици на кучета за навиците на техните питомци."
Дадена е и класацията в цялост:
1.Дакел - създаден в Германия за лов лисици.
2.Чихуахуа - декоративно дамско куче.
3.Териерът на Джак Ръсел - също лисичар.
4.Акита - много хапе, но малцина се оплакват.
5.Австралийско пастирско куче - пази говеда.
6.Питбул - порода създадена за кучешки битки.
7.Английски зайчар.
8.Английски спрингер спаниел.
9.Коли - кучето Ласи.
10.Немска овчарка.
Коментарите на статията са редакционни, пояснявам, го за тези, които могат да си помислят, че моята глава може да роди такива бисери. Има още много да се уча, докато достигна висотата на тази журналистическа мисъл. Мисля да не правя разбор или коментар на статията, той е излишен. При толкова много факти трябва да се замълчи благоговейно. Добре, че са тези проучвания да знам да се пазя от дакели. Господи, колко агресивни били..... ;D ;D ;D ;D
Така ли е в действителност?
Публикувано: 14 July 2008 - 07:41 PM

It is true that Pitbulls grab and hold on. But what they most often grab and refuse to let go of is your heart, not your arm.
Публикувано: 14 July 2008 - 08:46 PM
тия маи не са добре с главния ;D
дакела злобен пха направо....за ротера и пита ок сагласна съм но за останалите.....а леле тия не са добре ;D ;D ;D що не вземат да пишат за случая за драното куче или той не е интересен и че никои нищо не прави дори организациите :huh:

"И как вие кучетата постигате своето господство над човека? С насилие? С оръжие? С пропаганда? Нищо подобно. Вие поробвате хората с любов, средство съвсем непознато на човека."
Из "Писмо до моето куче"
от Стефан
Публикувано: 14 July 2008 - 08:55 PM
Цитат
Е това просто е върха :huh: ;D Аман от разбирачи.
Публикувано: 14 July 2008 - 09:10 PM
Хахаха ! С тоя дакел заедно ходехме на плаж. Не знам за класацията, но това куче е голяма работа. Както казваха в филма "Топло" - "Голям човек е дакела !
Класацията, естествено не е нито точна,по скоро ... поредното четиво за уикенда, да има нещо интересно за животните.
Публикувано: 14 July 2008 - 09:34 PM

"Някои хора са като 1 стотинка - двулицеви и не струват нищо!! "

Публикувано: 14 July 2008 - 11:45 PM

Четирима са те ,все така ненаситни:Лешоядово гърло,уста на чакал ,маймунски ръце и очи на човек!
Публикувано: 15 July 2008 - 09:30 AM
Определено много специализирано проучване :->)
п.п хубавия ден започва с смяхх ;D :yahoo: :yahoo:
Публикувано: 15 July 2008 - 09:55 AM
Цитат
Ето тука много, ама много сериозно ше ти опонирам :)) Аз имам доберман- лигла безподобна е! познавам майка и, и още два добермана, също невероятно дружелюбни и весели същества.
А в нашия блок има два луди гадни малки дакела, дето ходят винаги без каишка.. лаят зверски по хората, които минават до тях, налитаха на немската ми овчарка, сега налитат с пълна сила и на Фаби.. а тя, понеже е злобен доберман, се крие зад мене и се чуди в ред ли са! :angry:

she offers me protection,
a lot of love and affection- whether I`m right or wrong..
Публикувано: 15 July 2008 - 10:12 AM

she offers me protection,
a lot of love and affection- whether I`m right or wrong..
Публикувано: 15 July 2008 - 04:57 PM
Цитат
Напълно съгласна.
И ще добавя, че познавам наистина злобен дакел, който за съжаление е такъв поради тотална немарливост и непукизъм на собствениците си. Отделно кучето е невероятно стресирано, и на мен ми е жал за него :'(
Въпросния кучан е собственост на роднини, гледат го 2-ма възрастни и 2-ма младежи с променлив успех. Няма режим, не му се обръща внимание, няма наченки на общо възпитание :huh: :huh: :huh:. Същият този разбойник ухапа момичето по бузата (не знам с какво го е предизвикала, не съм била свидетел) и то така, че трябваше да я шият.
Моето мнение - дакелът да им се отнеме насилствено и да се даде на добри, грижовни и уравновесени стопани с чувство за дълг.
Публикувано: 15 July 2008 - 05:23 PM
;)
Публикувано: 15 July 2008 - 07:30 PM
Цитат
;)
Това, както каза rally_pat често се дължи на пропуски във възпитанието. Щото масово си мислят, че като кучето им е 5 кила, няма нужда от обучение. И аз познавам булонка, която ухапа стопанина си по лицето. Към седмица преди това същия с подигравателен тон ми обясняваше, че твърде много се занимавам с кучето ми. Извода е ясен. Което ни връща на горното:
Цитат

It is true that Pitbulls grab and hold on. But what they most often grab and refuse to let go of is your heart, not your arm.
Публикувано: 15 July 2008 - 08:41 PM
Публикувано: 16 July 2008 - 10:17 AM
Напълно съм съгласен, че лоши кучета по определение няма. Всичко в характера на едно куче е свързано с възпитанието му и от желанието на стопанина му. Обратното означава да приемем, че правилото за изначално лоши неща важи и за определени хора, нещо което е не само недоказано, но и недопустимо.
Аз съм имал доста контакти с кучета и от мойта практика знам, че наистина малките породи кучета са доста по настъпателни и агресивни, но определено това е по-скоро от страх от срещата с онова огромно нещо отсреща. Колкото и парадоксално да звучи хапан съм единствено и само от пинчер. ;D
Има всякакви кучета и агресивни и не толкова, както и стопани които толерират или пренебрегват опасността от това. Аз лично за себе си не толерирам такова отношение и вземам мерки да го пресичам веднага. Не искам куче от поведението, на което ще съм постоянно нащтрек....то за това и не съм си взел дакел де... ;D ;D ;D ;D
Публикувано: 16 July 2008 - 01:49 PM

Вани и Лори
Публикувано: 16 July 2008 - 11:47 PM
Цитат
Ние сме собственици на маламут(огромен според дакела) и малка английска хрътка "Уипет" за която се знае ,че убива котки ,например.......Нито маламута,нито хрътката са наранили някой,защото никога не са обучавани на команда "дръж" или "котка"(тази команда е много популярна за съжаление :( и кучета обучени от стопаните си да преследват котки :-озверяват като видят котка)...И както се се казва в цитата по-горе добрите ,уравновесени и с чувство за дълг стопани на кучета(изключвам работните кучета-пазачи)независимо дали кучетата са мини или макси порода, не ги обучават в агресия :blink:...Мои приятели имаха дакел ,който пееше,броеше и изобщо беше невероятен :yahoo:,но не и агресивен :blink:...приятелите ми са много добри хора,така че изводът е ясен... :blink:.

Четирима са те ,все така ненаситни:Лешоядово гърло,уста на чакал ,маймунски ръце и очи на човек!