Dog.bg Форуми : в."24 часа" - "Най-злобното куче - дакелът", 13.07.08 г.

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

в."24 часа" - "Най-злобното куче - дакелът", 13.07.08 г. Оцени темата: -----

#1 Потребителят е офлайн   ceasar Икона

• Лунатик
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 14 July 2008 - 06:08 PM

С изненада и интерес прочетох новите интелектуални изстъпления в раздела "Свят" на в."24 часа" от неделя 13.07.2008 г. От самата статия става ясно, кой точно е източника на тази "ценна" информация посочено е , че това е според британската преса - сп."Приложна наука за поведението на животните"...ето и целият поучителен текст на статията:

в."24 часа" - "Най-злобното куче - дакелът", 13.07.08 г.
"Проучване на специалисти кинолози показва, че дакелът е най-опасното куче, съобщава британската преса.
Смятания за най-опасен и забранен в редица страни питбул е едва шести по агресивност, ротвайлерът изобщо не е в първата десетка.
Според изследването публикувано в сп."Приложна наука за поведението на животните" всеки пети дакел е захапал или пробвал да ухапе човек. Толкова са и дакелите, нападали други кучета, а един на всеки 12 се е опитал да откъсне мръвка от собственика си.
На второ място по злоба се нарежда още по-дребната, но нервна декоративна порода чихуахуа. Трети по агресивност са териерите на Джак Ръсел, също кучета с икономични габарити.
Едва на четвърто място се появява по-едро куче, японската порода акита. След нея е австралийското пастирско куче.
Седми в класацията е дребният английски зайчар, а осми съотечественика му спрингер спаниел.
Изненадващо на девето място е красивата порода коли, немската овчарка е десета по агресивност, доста под средното ниво за злоба на проучената извадка от 33 породи.
На последно място се нарежда хрътката, чиято стръв явно се ограничава до преследването на определени диви животни.
Учените са анкетирали 6000 собственици на кучета за навиците на техните питомци."

Дадена е и класацията в цялост:
1.Дакел - създаден в Германия за лов лисици.
2.Чихуахуа - декоративно дамско куче.
3.Териерът на Джак Ръсел - също лисичар.
4.Акита - много хапе, но малцина се оплакват.
5.Австралийско пастирско куче - пази говеда.
6.Питбул - порода създадена за кучешки битки.
7.Английски зайчар.
8.Английски спрингер спаниел.
9.Коли - кучето Ласи.
10.Немска овчарка.

Коментарите на статията са редакционни, пояснявам, го за тези, които могат да си помислят, че моята глава може да роди такива бисери. Има още много да се уча, докато достигна висотата на тази журналистическа мисъл. Мисля да не правя разбор или коментар на статията, той е излишен. При толкова много факти трябва да се замълчи благоговейно. Добре, че са тези проучвания да знам да се пазя от дакели. Господи, колко агресивни били..... ;D ;D ;D ;D
Така ли е в действителност?
User's Signature

Качена снимка

#2 Потребителят е офлайн   insomnia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 July 2008 - 07:41 PM

Въй, добре, че не познавам 5ти и 12ти дакели. :huh:Ма тия хора що веднъж не седнат да пишат за нещо, от което разбират, ква е тая любов към непознатото?
User's Signature

It is true that Pitbulls grab and hold on. But what they most often grab and refuse to let go of is your heart, not your arm.

#3 Потребителят е офлайн   cOoL_aNi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 July 2008 - 08:46 PM

тия с извинение МАЛУМНИ ЛИ СА? :huh: :o
тия маи не са добре с главния  ;D
дакела злобен пха направо....за ротера и пита ок сагласна съм но за останалите.....а леле тия не са добре  ;D ;D ;D що не вземат да пишат за случая за драното куче или той не е интересен и че никои нищо не прави дори организациите  :huh:
User's Signature

"И как вие кучетата постигате своето господство над човека? С насилие? С оръжие? С пропаганда? Нищо подобно. Вие поробвате хората с любов, средство съвсем непознато на човека."
                                      Из "Писмо до моето куче"
                                            от Стефан

#4 Потребителят е офлайн   ZzIT@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 July 2008 - 08:55 PM

Цитат

9.Коли - кучето Ласи.

Е това просто е върха  :huh:  ;D Аман от разбирачи.

#5 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 14 July 2008 - 09:10 PM

Внимание, зло куче !!!  :blink:

Хахаха ! С тоя дакел заедно ходехме на плаж. Не знам за класацията, но това куче е голяма работа. Както казваха в филма "Топло" - "Голям човек е дакела !

Класацията, естествено не е нито точна,по скоро ... поредното четиво за уикенда, да има нещо интересно за животните.

#6 Потребителят е офлайн   marin4eto11 Икона

• Crazy Bitch*
  • PipPipPip

Публикувано: 14 July 2008 - 09:23 PM

Дакела пък е много добричко същество :blink:,аз разбирам добермана примерно е зъл (в някои случаи),но дакелаа просто тези хора ме разбиха  :huh: :o

#7 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 July 2008 - 09:34 PM

Няма лоши кучета,има лоши стопани  :huh:
User's Signature

"Някои хора са като 1 стотинка - двулицеви и не струват нищо!! "

Качена снимка MASTERPIECE OF BALKAN-NEWFOUNDLAND KENNELКачена снимка

#8 Потребителят е офлайн   Горан Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 July 2008 - 11:45 PM

Изключително интелигентни и добри - ДАКЕЛИТЕ :wub: :P :yahoo: :->).Страхотни!На изложбите в София през м.май,  BISBaby спечели дакел :wub: :wub: :->) :->)!
User's Signature

Четирима са те ,все така ненаситни:Лешоядово гърло,уста на чакал ,маймунски ръце и очи на човек!

#9 Потребителят е офлайн   kivv Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 July 2008 - 09:30 AM

Какво се чудите бре я вижте какви са дълги Дакелите туй е с умисъл да знаете кат си отвори устата да може ви глътне цялата ръка  ;D ;D ;D
Определено много специализирано проучване  :->)

п.п хубавия ден започва с смяхх ;D :yahoo: :yahoo:

#10 Потребителят е офлайн   AnubisA Икона

• Black Shushona`s
  • PipPipPip
Публикувано: 15 July 2008 - 09:55 AM

Цитат

Дакела пък е много добричко същество :blink:,аз разбирам добермана примерно е зъл (в някои случаи),но дакелаа просто тези хора ме разбиха  :huh: :o

Ето тука много, ама много сериозно ше ти опонирам :)) Аз имам доберман- лигла безподобна е! познавам майка и, и още два добермана, също невероятно дружелюбни и весели същества.
А в нашия блок има два луди гадни малки дакела, дето ходят винаги без каишка.. лаят зверски по хората, които минават до тях, налитаха на немската ми овчарка, сега налитат с пълна сила и на Фаби.. а тя, понеже е злобен доберман, се крие зад мене и се чуди в ред ли са! :angry:
User's Signature

... and through it all,
she offers me protection,
a lot of love and affection- whether I`m right or wrong..

#11 Потребителят е офлайн   marin4eto11 Икона

• Crazy Bitch*
  • PipPipPip

Публикувано: 15 July 2008 - 10:05 AM

Казах доберман,защото някои от тях са зли,да и аз съм имала доберманка и тя беше добричка ;),но...просто тази порода ми изникна в главата съжалявам ако съм те обидила  :(

#12 Потребителят е офлайн   AnubisA Икона

• Black Shushona`s
  • PipPipPip
Публикувано: 15 July 2008 - 10:12 AM

Не, не си ме обидила, но от подобни изказвания тръгват слуховете.. Наслушах се, че трява да се пазя да не ме разкъса, че не трява да я пускам, щото е много  злобна ?!, да се подготвяме психически че към третата година трява да я застреляме и тн..
User's Signature

... and through it all,
she offers me protection,
a lot of love and affection- whether I`m right or wrong..

#13 Потребителят е офлайн   goldroks Икона

• ● -๑- ●
  • PipPipPip

Публикувано: 15 July 2008 - 11:23 AM

;D По принцип за второто съм съгласна ;DДа не се обидят любителите на мини-породи, но са си много... хапливи!
User's Signature

#14 Потребителят е офлайн   rally_pat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 July 2008 - 04:57 PM

Цитат

Напълно съгласна.

И ще добавя, че познавам наистина злобен дакел, който за съжаление е такъв поради тотална немарливост и непукизъм на собствениците си. Отделно кучето е невероятно стресирано, и на мен ми е жал за него :'(

Въпросния кучан е собственост на роднини, гледат го 2-ма възрастни и 2-ма младежи с променлив успех. Няма режим, не му се обръща внимание, няма наченки на общо възпитание  :huh: :huh: :huh:. Същият този разбойник ухапа момичето по бузата (не знам с какво го е предизвикала, не съм била свидетел) и то така, че трябваше да я шият.

Моето мнение - дакелът да им се отнеме насилствено и да се даде на добри, грижовни и уравновесени стопани с чувство за дълг.
User's Signature

Качена снимка

#15 Потребителят е офлайн   elrisha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 July 2008 - 05:23 PM

аз не съм професор и не мога да давам категорични мнения за тази или онази порода,но впечатлението ми като човек и притежател на куче са,че дребните породи в пъти са по-злобнички от едричките.

;)

#16 Потребителят е офлайн   insomnia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 July 2008 - 07:30 PM

Цитат

аз не съм професор и не мога да давам категорични мнения за тази или онази порода,но впечатлението ми като човек и притежател на куче са,че дребните породи в пъти са по-злобнички от едричките.

;)

Това, както каза rally_pat често се дължи на пропуски във възпитанието. Щото масово си мислят, че като кучето им е 5 кила, няма нужда от обучение. И аз познавам булонка, която ухапа стопанина си по лицето. Към седмица преди това същия с подигравателен тон ми обясняваше, че твърде много се занимавам с кучето ми. Извода е ясен. Което ни връща на горното:

Цитат

User's Signature

It is true that Pitbulls grab and hold on. But what they most often grab and refuse to let go of is your heart, not your arm.

#17 Потребителят е офлайн   elrisha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 July 2008 - 08:41 PM

и аз имах същото обяснение,но не посмях да го напиша...да не започнат кромоли ;)

#18 Потребителят е офлайн   ceasar Икона

• Лунатик
  • PipPipPip

Публикувано: 16 July 2008 - 10:17 AM

Според мен цялата тази работа намирисва ужасно много на липсата на материал за запълване на страниците на вестника. Лошото е, че това е пълна дезинформация, но както знаем една лъжа повторена 100 пъти става истина.
Напълно съм съгласен, че лоши кучета по определение няма. Всичко в характера на едно куче е свързано с възпитанието му и от желанието на стопанина му. Обратното означава да приемем, че правилото за изначално лоши неща важи и за определени хора, нещо което е не само недоказано, но и недопустимо.
Аз съм имал доста контакти с кучета и от мойта практика знам, че наистина малките породи кучета са доста по настъпателни и агресивни, но определено това е по-скоро от страх от срещата с онова огромно нещо отсреща. Колкото и парадоксално да звучи хапан съм единствено и само от пинчер. ;D
Има всякакви кучета и агресивни и не толкова, както и стопани които толерират или пренебрегват опасността от това. Аз лично за себе си не толерирам такова отношение и вземам мерки да го пресичам веднага. Не искам куче от поведението, на което ще съм постоянно нащтрек....то за това и не съм си взел дакел де... ;D ;D ;D ;D
User's Signature

Качена снимка

#19 Потребителят е офлайн   dakelche5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 July 2008 - 01:49 PM

;DИмам дакелка,е малко е злобничка с други кучета, но чак пък толкова. През живота си не е захапала някой( само мен от радост леко по ръката). Вярно, че стряска хората със силния си лай,но чак злоба..Е, радвам се, че нашата порада е в някаква класация все пак. ;D ;D
User's Signature

Вани и Лори

#20 Потребителят е офлайн   Горан Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 July 2008 - 11:47 PM

Цитат

Моето мнение - дакелът да им се отнеме насилствено и да се даде на добри, грижовни и уравновесени стопани с чувство за дълг.

Ние сме собственици на маламут(огромен според дакела) и малка английска хрътка "Уипет" за която се знае ,че убива котки ,например.......Нито маламута,нито хрътката са наранили някой,защото никога не са обучавани на команда "дръж" или "котка"(тази команда е много популярна за съжаление :(  и кучета обучени от стопаните си да преследват котки  :-озверяват като видят котка)...И както се се казва в цитата по-горе добрите ,уравновесени и с чувство за дълг стопани на кучета(изключвам работните кучета-пазачи)независимо дали кучетата са мини или макси порода, не ги обучават в агресия :blink:...Мои приятели имаха дакел ,който пееше,броеше и изобщо беше невероятен :yahoo:,но не и агресивен :blink:...приятелите ми са много добри хора,така че изводът е ясен... :blink:.
User's Signature

Четирима са те ,все така ненаситни:Лешоядово гърло,уста на чакал ,маймунски ръце и очи на човек!

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни