Зоомагазини, зооборси
Публикувано: 01 July 2005 - 07:02 PM
Какво става, какво се случва там, защото има и котенца в същото положение ?!?! a) a)
Смятате ли, че войната срещу зоомагазините и зооборсите е само измислица, само каприз или манипулация ....

Той е специален, защото е един от първите станал 'благородник' и гордо носи името си Бритиш - това гръмко име, избрано от първите му господари - англичаните, защото е създаден, за да бъде независим, солиден, неукротим, излъчва стабилност и сила и толкова много нежност.
Публикувано: 01 July 2005 - 08:31 PM
Мисля, че много добре знаеш мнението ми по този въпрос. Съчувствам на хората, които са загубили кучето си, но те могат да си търсят правата, след като са купили коте или куче от магазин. А да зачекна ли темата с вадене на родословия от развъдчиците и за помярите - кучета и котки, които се предлагат и в развъдниците, като там дори професионално се лъжат желаещите и им се спестява факта, че животните им са само домашни любимци и нищо повече??? Това не е ли мошеничество? А фактът, че повечето от хората, които се възмущават в кучкарските форуми после ходят да си предлагат животните си там???? Много се дразня от подобни неща, защото цялата кампания се прави с цел само развъдчиците да продават, защо темата винаги е именувана не КУПУВАЙТЕ ,а не например ТЪРСЕТЕ КАЧЕСТВОТО. Е, това в България няма да стане, защото всеки търси евтинкото, може и да е около, но да прилича и да не е скъпо, а после МАЛКИ,ПУХКАВИ И ИГРИВИ, НЕ СА ПРЕТЕНЦИОЗНИ, ХРАТЯТ СЕ С ВСИЧКО. А помиярите на Подуяне, Димитровград и къде ли още не?!Е, sorry, но това не е развъждане и селекция, а чиста търговия. Интересно ми е , че в аквариума му е тясно на едно кученце, а в 2-стаен апартамент могат да живеят 13 кучета или пък 24? Как ти звучи това??? Това е хуманно навярно, даже е препоръчително!!!!
Публикувано: 01 July 2005 - 08:54 PM
И сега наистина 6те ме намрази6...но ми се 6те да каже6 тук(аз знам отговора!)-
ти каде отглежда6 твоето многоброино коте6ко семеиство???
п.с. не ме мрази много-просто сам до болка откровена!

"Pravia,kakvoto triabva-da stava,kakvoto 6te!"(L.N.TOLSTOI)
Публикувано: 01 July 2005 - 09:07 PM
Публикувано: 01 July 2005 - 09:16 PM
Публикувано: 01 July 2005 - 09:20 PM
Фантик - сигурна бях, че по някакъв начин ще се почувстваш засегнат и моля да ме извиниш, че така емоционално реагирах. Много пъти сме обсъждали тази тема и ти знаеш подробно моето отношение към зоомагазини и зооборси. Аз никога не съм ги поставяла под 1 общ знаменател, т.е. те не са били всички за мен "един дол дренки". И това е естествено, както има хора и хора и хорица, така е положението и със зоомагазини и зооборси. Това ми е било мнението още преди лично да се познаваме и от тогава то не се е променило. Така, че тази тема не е пусната с цел да те засегне лично, теб или Va*****, знаеш, че аз ви уважавам, аз се целя директно в другите, които са много много много повече и всички бели по белия и черен свят идват именно от там... Това е засега от мен.

Той е специален, защото е един от първите станал 'благородник' и гордо носи името си Бритиш - това гръмко име, избрано от първите му господари - англичаните, защото е създаден, за да бъде независим, солиден, неукротим, излъчва стабилност и сила и толкова много нежност.
Публикувано: 01 July 2005 - 09:21 PM
Публикувано: 01 July 2005 - 09:32 PM
Публикувано: 01 July 2005 - 09:45 PM
Цитат
аз потвърждавам с 2 ръце, че това което казва фантик е точно така !
А пък и цитираното е точно така!!! ЗА НАШЕ ОГРОМНО СЪЖАЛЕНИЕ ! bl) bl) bl) bl) И не знам още какво чакаме и се помайваме, ами не вземем веднъж завинаги позиция по този въпрос!!!! Ама не само позиция, но и ДЕЙСТВИЕ!!
Защото е НЕДОПУСТИМО човек на тази позиция да претендира, че е развъдчик, да се опитва да контролира другите, да сипе по техен адрес безпочвени обиди и измислици! Човек, който претендира за възпитание и .... за колко още неща!!!

Публикувано: 01 July 2005 - 09:51 PM
И не "ако провериа",за6тото сам проверила в много,мнoго разваднитси-ниаколко от тиах сам посетила ли4но...То4ната броика е около 25(може +/- 1-2,в интерес на то4ността!)!Наи-отговорно мога да заиавиа-само в 4-ри от тиах отглеждаха котките си в клетки...това е!
За мен е нормално парво 4овек да си направи сметката-има ли вазможност да осигури нормални условииа за толкова много животни и 4ак тогава-да ги има!А не да ре6ава проблема "в движение",едва когато броиката е станала тварде голиама!

Публикувано: 01 July 2005 - 10:01 PM
Както и онези,които тормозиат животното да ражда по 3 пати в годината и продават(подариават) малките,ненавар6илu дори 40 дни!!!

Публикувано: 01 July 2005 - 11:11 PM
С това смятам да приключа обясненията по темата, защото не смятам за нужно да занимавам аудиторията с моите котки.
Публикувано: 01 July 2005 - 11:45 PM
И понеже отвори дума за това-кажи ми колко е мин.брои котки,според теб,които е достата4ен,за да може да се работи нормално?!
За "нормалните"и "ненормалните" хора-пи6и ме, кам които ре6и6!За мен не е обида ,ако ниакои ниакога ми каже,4е сам "ненормална"да дам и малко по-голиама от тази сума(2500+транспорт) за котка!
А това за космите-ами има и касокосмести породи--но ти оби4а6 персиики,както и аз---всеки си носи краста на своиа избор!Кои е казал,4е ниама негативи?!

Публикувано: 02 July 2005 - 07:06 AM
В нормалните страни 7-10 котки и 2-3 мъжки.
Не съм те слагал в числото на ненормалните, ако прочетеш внимателно ще откриеш, че говорех за хората тук, а ти все още си в чужбина. Уважавам решението ти да си купиш качествена котка, но с една бройка от група нещата не стават.
Публикувано: 02 July 2005 - 09:00 AM
Фантик обясни къде гледа своите котки и при това положение донякъде мисля, че е нормално това, че някои от екземплярите се озовават в клетка. Та ако Р*** беше "на свобода", нямаше да остане котка незаплодена от него bl), а това изобщо не е целта на Фантик, защото той не произвежда котки на кг! Дали ако разполагаше с условия - къща с много стаи - щеше да затваря някои от тях ?! Вероятно - не ! Макар, че по прости изчисления, мисля че на него ще му трябва сграда от рода на Министерски съвет, например. Освен това няма ден, в който не е полагал необходимите грижи за тях, а това повярвайте, иска мноооого време.
Друго лаическо обяснение - има котки и котки, всяка порода носи определен характер. Сложи бритиш в клетка... и той няма да издържи дълго там (това е ефемизъм!). По мои наблюдения персиец, особено ако е свикнал от самото начало, ще издържа определено повече време в клетка. Но това се прави само при определени условия.
Въпросът за клетката никога не е стоял на дневен ред при сър Арчи и това е по обясними причини. Аз гледам само 2 котарака, и то не постоянно едновременно, но когато настъпи този период през лятото, аз полудявам, толкова е сложно и тежко. Сега обаче предстои да се организира една голяма клетка, в която литъл Бенджи ще стои от време на време на балкона. Преди години изгубих 2 котки, които паднаха от височина 9 етаж и няма да го преживея отново. Който иска да ходи на балкона - ще се подвизава там само в клетката!

Публикувано: 02 July 2005 - 10:38 AM
Иначе... на мен лично ми е все тая развъдник ли държи коте в аквариум или зоомагазин - и двете са повече от отвратителни и се моля най-накрая да се приеме и в нашата смотана страна един нормален закон за хуманно отношение към животните, че това не се трае - само историите ме хвърлят в ужас, какво остава да го видя това.
Бтв, в Холандия, нито по магазини, нито по развъдници може да се види това - коте или зайче в клетка - абсурд! Какво да говорим пък за куче. А те също не живеят в много големи жилища...
Публикувано: 02 July 2005 - 11:46 AM
Трябва да се съгласиш обаче, че има разлика от клетка до клетка, нали ? В случая не става дума за клетка 80 х 80 см (съвсем произволно цитирано), а за нещо много по-голямо като размер, където животното може спокойно и необезпокоявано да се движи, протяга, изправя... Принципно, аз също не съм привърженик на клетките, но понякога бг условията налагат да се прибягва и до този вариант. Това бе само и изключително мое мнение, с което не задължавам и не ангажирам никого.

Публикувано: 02 July 2005 - 02:44 PM
наистина ми е много жалко, че с малки изключения, магазините и борсите подхождат безотговорно към теми като развъждане (заменено с плодене), родословия (заменени с измислени такива или дори никакви!) за разплодна способност да не говорим ... и т.н. Жалко - защото те биха могли да бъдат наистина добро място за достигане на истинските развъдчици до реални клиенти - и мисля, че това иска фантик, което е похвално! c)
Фантик - имаш моята морална подкрепа за стремежа ти да работиш по възможно най-добрия начин за избраната от теб порода!!! Това се забелязва и един ден ще обереш много добри плодове от труда си, независимо, че сега не ти е лесно!:)
за "клетките" - наблюденията ми (лични и по интернет) показват, че в нормалните страни (където хората не живеят в панелки, а в къщи с двор) хората изграждат "пристройки" от мрежи - нещо подобно на волиери и то на открито. Тук говоря за наблюденията ми при гледането на норвежки горски котки, но знам, че принципът е същият и при други породи. И...котките имат по принцип свободен достъп то тези (нека говорим не за клетки, а за) волиери. Те живеят в семейна среда в къщата, а когато пожелаят, излизат през вратички, каквито всички сме виждали поне по филмите.:) Волиерите за тях са мястото за разходка и...за достъп до природата, откритите пространства. Размерите на волиерите стигат от няколко квадратни метра (в зависимост от броя котки) до заграждане на големи пространства от градината. Освен това, големите развъдници имат по повече от няколко волиери и ги разделят примерно на волиера за женски, за мъжки, за кастрати... В тах понякога изолират женските, които не искат да се разплождат за периода на разгонването им и така ги контролират.
Това е за сега от мен,
П.П. фантик, май не съм те питал досега - ти имаш ли кастрати? (понеже знам, че кастрацията ти е любима тема r) )

Hristo[br]skogkatt_bg@yahoo.com