Dog.bg Форуми : Зоомагазини, зооборси

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Зоомагазини, зооборси

#1 Потребителят е офлайн   alekian_yona Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 01 July 2005 - 07:02 PM

Хора, предлагам ви да поразгледате тук!
Какво става, какво се случва там, защото има и котенца в същото положение ?!?! a) a)
Смятате ли, че войната срещу зоомагазините и зооборсите е само измислица, само каприз или манипулация ....
User's Signature

Той е специален, защото е един от първите станал 'благородник' и гордо носи името си Бритиш - това гръмко име, избрано от първите му господари - англичаните, защото е създаден, за да бъде независим, солиден, неукротим, излъчва стабилност и сила и толкова много нежност.

#2 Потребителят е офлайн   fantik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 July 2005 - 08:31 PM

Йона, нарочно ли пускаш тази тема?
Мисля, че много добре знаеш мнението ми по този въпрос. Съчувствам на хората, които са загубили кучето си, но те могат да си търсят правата, след като са купили коте или куче от магазин. А да зачекна ли темата с вадене на родословия от развъдчиците и за помярите - кучета и котки, които се предлагат и в развъдниците, като там дори професионално се лъжат желаещите и им се спестява факта, че животните им са само домашни любимци и нищо повече??? Това не е ли мошеничество? А фактът, че повечето от хората, които се възмущават в кучкарските форуми после ходят да си предлагат животните си там???? Много се дразня от подобни неща, защото цялата кампания се прави с цел само развъдчиците да продават, защо темата винаги е именувана не КУПУВАЙТЕ ,а не например ТЪРСЕТЕ КАЧЕСТВОТО. Е, това в България няма да стане, защото всеки търси евтинкото, може и да е около, но да прилича и да не е скъпо, а после МАЛКИ,ПУХКАВИ И ИГРИВИ, НЕ СА ПРЕТЕНЦИОЗНИ, ХРАТЯТ СЕ С ВСИЧКО. А помиярите на Подуяне, Димитровград и къде ли още не?!Е, sorry, но това не е развъждане и селекция, а чиста търговия. Интересно ми е , че в аквариума му е тясно на едно кученце, а в 2-стаен апартамент могат да живеят 13 кучета или пък 24? Как ти звучи това??? Това е хуманно навярно, даже е препоръчително!!!!
User's Signature

Развъдник за персийски котки Star Night (CFA & FIFe registered)[br]www.starnightpersians.com

#3 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 July 2005 - 08:54 PM

Фантик,много,много си прав!!!И за мен са алоги4ни именно противоре4ииата в една ли4ност,коиато даржи да баде именно такава,т.е. как може да се вазму6тава6 от затвореното пространство на аквариума и в са6тото време да отглежда6 в 2-стаен апартамент 15 ку4ета(примерат визира и конкретни хора!),средни по големина!Та дори и малки да са-пак е ненормално?!...
И сега наистина 6те ме намрази6...но ми се 6те да каже6 тук(аз знам отговора!)-
ти каде отглежда6 твоето многоброино коте6ко семеиство???
п.с. не ме мрази много-просто сам до болка откровена!
User's Signature

"Pravia,kakvoto triabva-da stava,kakvoto 6te!"(L.N.TOLSTOI)

#4 Потребителят е офлайн   fantik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 July 2005 - 09:07 PM

Въобще не се срамувам да го кажа и ще отговоря. Моите котки живеят на площ от 20 квадрата . 10 са в непрекъснато движение, 3- мъжки котки живеят в клетки. Аз съм отговорен развъдчик и винаги знам коя моя котка от кой котарак ражда, за разлика от някои хора тук. В клекти живеят и майките с малки, за да не ги разнасят останалите. В стаята ми живеят 4 котки. Да продължавам ли да пиша?! Знам, че бройката не е малка, но аз се опитвам да правя селекция или развъждане и затова предпочитам да се грижа за повече животни, но да са такива, каквито ми трябват, за да постигна целта си, а тя не е пари, а качество. Не изпитвам никакви угризения да напиша това, защото според мен е нехигиенично да живееш на 90 квадрата с толкова животни и ако провериш в Америка всички си гледат котките по този начин.
User's Signature

Развъдник за персийски котки Star Night (CFA & FIFe registered)[br]www.starnightpersians.com

#5 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 01 July 2005 - 09:10 PM

чак всички не са r) но няма значение това. за да си съставя мнение пъказ може ли да те питам женските които не възнамеряваш да раждат близките месеци къде гледаш?

#6 Потребителят е офлайн   fantik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 July 2005 - 09:16 PM

Всички котки правят каквото си поискат, както казах мъжките са затворени, за да не покриват женски без да знам. При мен една котка на ражда от двама мъжки и с това се гордея.
User's Signature

#7 Потребителят е офлайн   alekian_yona Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 July 2005 - 09:20 PM

Искам да внеса няколко уточнения: Темата я пуснах буквално 3 минути преди да седна да вечерям, изтощена до крайност от днешния ден, озверяла от глад... попаднах съвсем случайно на темата в Кинология, прочетох много малко от нея и ... се разревах, ам и понякога съм и ревла, това е положението... И просто без много да обмислям, пуснах и този вариант тук.
Фантик - сигурна бях, че по някакъв начин ще се почувстваш засегнат и моля да ме извиниш, че така емоционално реагирах. Много пъти сме обсъждали тази тема и ти знаеш подробно моето отношение към зоомагазини и зооборси. Аз никога не съм ги поставяла под 1 общ знаменател, т.е. те не са били всички за мен "един дол дренки". И това е естествено, както има хора и хора и хорица, така е положението и със зоомагазини и зооборси. Това ми е било мнението още преди лично да се познаваме и от тогава то не се е променило. Така, че тази тема не е пусната с цел да те засегне лично, теб или Va*****, знаеш, че аз ви уважавам, аз се целя директно в другите, които са много много много повече и всички бели по белия и черен свят идват именно от там... Това е засега от мен.
User's Signature

Той е специален, защото е един от първите станал 'благородник' и гордо носи името си Бритиш - това гръмко име, избрано от първите му господари - англичаните, защото е създаден, за да бъде независим, солиден, неукротим, излъчва стабилност и сила и толкова много нежност.

#8 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 01 July 2005 - 09:21 PM

ами ако е така както го казваш те разбирам. нормално е мъжките да са отделени от женските, както и е разбирамемо зотделянето на бременните женски с малките от останалите котки. стига да е само това, и останалите котки си щъкат нормално и се движат достатъчно, аз лично нямам забележки r) разбира се къде къде по добре щеше да бъде да имаш двуетажна къща 150 квадрата и на единия етаж да са женските, на другия етаж мъжките, ама... мечти l)

#9 Потребителят е офлайн   fantik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 July 2005 - 09:32 PM

Аз работя по въпроса, но къщата става бавно, а тези котки почти ме разоряват, но аз няма да се откажа да работя с тази порода въпреки трудностите. Качеството изисква много жертви, но те трябва да се направят, за да се постигнат целите.
User's Signature

#10 Потребителят е офлайн   alekian_yona Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 July 2005 - 09:45 PM

Цитат

Всички котки правят каквото си поискат, както казах мъжките са затворени, за да не покриват женски без да знам. При мен една котка на ражда от двама мъжки и с това се гордея.

аз потвърждавам с 2 ръце, че това което казва фантик е точно така !

А пък и цитираното е точно така!!! ЗА НАШЕ ОГРОМНО СЪЖАЛЕНИЕ ! bl) bl) bl) bl) И не знам още какво чакаме и се помайваме, ами не вземем веднъж завинаги позиция по този въпрос!!!! Ама не само позиция, но и ДЕЙСТВИЕ!!
Защото е НЕДОПУСТИМО човек на тази позиция да претендира, че е развъдчик, да се опитва да контролира другите, да сипе по техен адрес безпочвени обиди и измислици! Човек, който претендира за възпитание и .... за колко още неща!!!
User's Signature

#11 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 July 2005 - 09:51 PM

Фантик---парво не те обвиниавам,независимо как ти зву4и,но...аз сам категори4но против идеиата животните да се отглеждат в клетки и то такива като ку4е и котка-силно сотсииални! s) Това е моиа позитсииа и имам право на неиа!Както и мнението ми,4е тселта не оправдава всиакакви средства!...Пак казвам-това е моиа позитсииа!
И не "ако провериа",за6тото сам проверила в много,мнoго разваднитси-ниаколко от тиах сам посетила ли4но...То4ната броика е около 25(може +/- 1-2,в интерес на то4ността!)!Наи-отговорно мога да заиавиа-само в 4-ри от тиах отглеждаха котките си в клетки...това е!
За мен е нормално парво 4овек да си направи сметката-има ли вазможност да осигури нормални условииа за толкова много животни и 4ак тогава-да ги има!А не да ре6ава проблема "в движение",едва когато броиката е станала тварде голиама!
User's Signature

#12 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 July 2005 - 10:01 PM

Аз са6то искам да Ви подкрепиа-кажи само какво мога да направиа и как-имате го!!!Нека тези ,нарекли себе си "развад4итси",които допускат безконтролно заплождане и разваждане бадат низвергнати,глобени-обиавени...За да ги знаиат вси4ки!
Както и онези,които тормозиат животното да ражда по 3 пати в годината и продават(подариават) малките,ненавар6илu дори 40 дни!!!
User's Signature

#13 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 July 2005 - 10:44 PM

Yona,ти би ли отглеждала сар Ар4и в клетка?Манус,а ти-Сара?!
User's Signature

#14 Потребителят е офлайн   fantik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 July 2005 - 11:11 PM

Цвети, искаш ли да ти отговоря просто и ясно защо са в клетки и то да получиш отговор от мен, който не си чувала досега? Ами там са, защото в тази държава НЯМА нормални хора, които да инвестират в генетичен материал, с които да можеш да работиш нормално и да не ти се налага да гледаш по 20 животни, за да можеш да работиш. Затова. Ти имаш ли идея колко хора тук ще дадат 2500 долара за нормална котка? Няма такива. Всеки иска хубаво, но не му стиска да даде пари или пък ги няма. Това е голата истина грозна и потискаща. Така, че въпросът, който задаваш на Йона и Манус не е актуален като паралел, защото те гледат по 1 котка и не им се налага да ядат и дишат косми.
С това смятам да приключа обясненията по темата, защото не смятам за нужно да занимавам аудиторията с моите котки.
User's Signature

#15 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 July 2005 - 11:45 PM

Спирам с този вапрос!Но -аз не бих отглеждала моите така...толкова!
И понеже отвори дума за това-кажи ми колко е мин.брои котки,според теб,които е достата4ен,за да може да се работи нормално?!
За "нормалните"и "ненормалните" хора-пи6и ме, кам които ре6и6!За мен не е обида ,ако ниакои ниакога ми каже,4е сам "ненормална"да дам и малко по-голиама от тази сума(2500+транспорт) за котка!
А това за космите-ами има и касокосмести породи--но ти оби4а6 персиики,както и аз---всеки си носи краста на своиа избор!Кои е казал,4е ниама негативи?!
User's Signature

#16 Потребителят е офлайн   fantik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 July 2005 - 07:06 AM

Този брой за България е 0!

В нормалните страни 7-10 котки и 2-3 мъжки.

Не съм те слагал в числото на ненормалните, ако прочетеш внимателно ще откриеш, че говорех за хората тук, а ти все още си в чужбина. Уважавам решението ти да си купиш качествена котка, но с една бройка от група нещата не стават.
User's Signature

#17 Потребителят е офлайн   alekian_yona Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 July 2005 - 09:00 AM

Ще помоля да не се размиват/разводняват темите - тук говорим за друго. Вярно е, че индиректно става въпрос за отглеждане на котки в аквариуми или клетки, но не това е основното.
Фантик обясни къде гледа своите котки и при това положение донякъде мисля, че е нормално това, че някои от екземплярите се озовават в клетка. Та ако Р*** беше "на свобода", нямаше да остане котка незаплодена от него bl), а това изобщо не е целта на Фантик, защото той не произвежда котки на кг! Дали ако разполагаше с условия - къща с много стаи - щеше да затваря някои от тях ?! Вероятно - не ! Макар, че по прости изчисления, мисля че на него ще му трябва сграда от рода на Министерски съвет, например. Освен това няма ден, в който не е полагал необходимите грижи за тях, а това повярвайте, иска мноооого време.
Друго лаическо обяснение - има котки и котки, всяка порода носи определен характер. Сложи бритиш в клетка... и той няма да издържи дълго там (това е ефемизъм!). По мои наблюдения персиец, особено ако е свикнал от самото начало, ще издържа определено повече време в клетка. Но това се прави само при определени условия.
Въпросът за клетката никога не е стоял на дневен ред при сър Арчи и това е по обясними причини. Аз гледам само 2 котарака, и то не постоянно едновременно, но когато настъпи този период през лятото, аз полудявам, толкова е сложно и тежко. Сега обаче предстои да се организира една голяма клетка, в която литъл Бенджи ще стои от време на време на балкона. Преди години изгубих 2 котки, които паднаха от височина 9 етаж и няма да го преживея отново. Който иска да ходи на балкона - ще се подвизава там само в клетката!
User's Signature

#18 Потребителят е офлайн   netcat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 July 2005 - 10:38 AM

Чета и немога да повярвам bl) Как е възможно някой да си затвори животинчето в клетка bl) Било персийка или каквато и да било порода - че то все е живо същество. Един ден ще си затворите ли детенцето в клетка, само и само за да не ви прави бели или нещо a) Извинявам се, ако засегна някой, но много грозно ми звучи. Предпочитам да затворя 5 котки в една стая, отколкото това. И какъв е проблема с разгонването - те не се разгонват всеки ден, все пак? А също така и въобще не е полезно това "въздържание" за дълъг период, нито за мъжките, нито за женските. Първите получават проблем с простатата, а вторите получават хормонални проблеми, както и заболявания на матката. Да, това е много по-добре от даването на хапченца (та дори и въпросните холандски инжекции, за които само се твърди, че били безопасни). Но най-добре си е за котката поне веднъж (или в най-лошия случай веднъж на 2 години) да се запложда, иначе за тези, които не искат котки на килограм - си има кастрация! Не виждам само какво е развитието на фелинологията в такъв случай - не да се раждат хубави малки, а да ходят възрастните по изложби - затова ли не се пускат да раждат? Аз друго обяснение не виждам, не виждам и къде е добрият ефект от това...
Иначе... на мен лично ми е все тая развъдник ли държи коте в аквариум или зоомагазин - и двете са повече от отвратителни и се моля най-накрая да се приеме и в нашата смотана страна един нормален закон за хуманно отношение към животните, че това не се трае - само историите ме хвърлят в ужас, какво остава да го видя това.
Бтв, в Холандия, нито по магазини, нито по развъдници може да се види това - коте или зайче в клетка - абсурд! Какво да говорим пък за куче. А те също не живеят в много големи жилища...

#19 Потребителят е офлайн   alekian_yona Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 July 2005 - 11:46 AM

netcat
Трябва да се съгласиш обаче, че има разлика от клетка до клетка, нали ? В случая не става дума за клетка 80 х 80 см (съвсем произволно цитирано), а за нещо много по-голямо като размер, където животното може спокойно и необезпокоявано да се движи, протяга, изправя... Принципно, аз също не съм привърженик на клетките, но понякога бг условията налагат да се прибягва и до този вариант. Това бе само и изключително мое мнение, с което не задължавам и не ангажирам никого.
User's Signature

#20 Потребителят е офлайн   skogkatt_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 July 2005 - 02:44 PM

по зададената тема:
наистина ми е много жалко, че с малки изключения, магазините и борсите подхождат безотговорно към теми като развъждане (заменено с плодене), родословия (заменени с измислени такива или дори никакви!) за разплодна способност да не говорим ... и т.н. Жалко - защото те биха могли да бъдат наистина добро място за достигане на истинските развъдчици до реални клиенти - и мисля, че това иска фантик, което е похвално! c)
Фантик - имаш моята морална подкрепа за стремежа ти да работиш по възможно най-добрия начин за избраната от теб порода!!! Това се забелязва и един ден ще обереш много добри плодове от труда си, независимо, че сега не ти е лесно!:)

за "клетките" - наблюденията ми (лични и по интернет) показват, че в нормалните страни (където хората не живеят в панелки, а в къщи с двор) хората изграждат "пристройки" от мрежи - нещо подобно на волиери и то на открито. Тук говоря за наблюденията ми при гледането на норвежки горски котки, но знам, че принципът е същият и при други породи. И...котките имат по принцип свободен достъп то тези (нека говорим не за клетки, а за) волиери. Те живеят в семейна среда в къщата, а когато пожелаят, излизат през вратички, каквито всички сме виждали поне по филмите.:) Волиерите за тях са мястото за разходка и...за достъп до природата, откритите пространства. Размерите на волиерите стигат от няколко квадратни метра (в зависимост от броя котки) до заграждане на големи пространства от градината. Освен това, големите развъдници имат по повече от няколко волиери и ги разделят примерно на волиера за женски, за мъжки, за кастрати... В тах понякога изолират женските, които не искат да се разплождат за периода на разгонването им и така ги контролират.
Това е за сега от мен,

П.П. фантик, май не съм те питал досега - ти имаш ли кастрати? (понеже знам, че кастрацията ти е любима тема r) )
User's Signature

Hristo[br]skogkatt_bg@yahoo.com

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни