Dog.bg Форуми : Кастрация на котка - популяризиране

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (8 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кастрация на котка - популяризиране

#101 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 17 September 2009 - 10:12 AM

Кърмата и няма да спре, но могат ли бебетата да останат нахранени и на сигурно място докато майка им отсъства за операцията? Струва ми се, че това е по-същественият въпрос. Дай малко повече информация и мисля, че ще мога да ти дам съвет. Ако искаш пиши ми на ЛС.

#102 Потребителят е офлайн   Digital Rebel Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 23 September 2009 - 08:07 PM

Наскоро кастрирахме нашия мъжки котарак, всичко мина успешно и така както очаквахме. Настана спокойствие и сме доволни, надявам се, че и Макс Пейн няма да се оплаква за в бъдеще. Котаракът ни беше кастриран в Обединена ветеринарна клиника, доктор Кацарски, в долния линк сме разказали преживяванията си:

Котаракът Без Топки - Една балада за кастрацията

#103 Потребителят е офлайн   trinitty5 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 26 September 2009 - 12:14 PM

Цитат(dolittle @ Jul 19 2008, 11:51 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Мисълта ми беше КАК да я популяризирме? Аз да тръгна на приятелите ми да говоря, то добре, но не е достатъчно.

Ами да ти кажа май не е и само до популяризирне.А си е и до манталитет.Много хора колкото и да ги агитираш не могат да разберат защо тряабва да си кастрират котката.Чисто и просто сме си българи.А пък по селата как е......

#104 Потребителят е офлайн   сия Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 October 2009 - 05:02 PM

Здравейте, до сега не съм гледала котки (само кучета), от скоро имам малката (роди се на 31март), 200% съм ЗА кастрацията, пред другите опции (инжекции и хапчета). Мушката е малка още според мен, но може да греша? Не съм сигурна и за това дали трябва да роди веднъж или не. Едни ветеринари казват, че било по-добре да роди, други-нямало значение, какво мислите вие? Естествено, че ме е страх, така че ако пуснете един списък с ИЗПРОБВАНИ и ДОБРИ клиники с НОРМАЛНИ ветове, а не някакви които мислят, че при коня и котката всичко е едно и също...ще съм изключително благодарна (става въпрос за София). Мушичката е дворно коте, така че 100 % трябва да я кастрирам. А иначе НИКАКВИ ИНЖЕКЦИИ, АМА НИКАКВИ!!!!! На кучето му биехме инжекции, съответно направи пиометрия-излекувахме я, дойде време за ново разгонване аз КРЕЩЯХ, че не трябва да и бием пак инжекция и че трябва да я кастрираме, но никой не ме послуша(родителите на мъжа ми са гинеколози и все много знаят). Кучето умря в АДСКИ МЪКИ в ръцете ни преди две седмици. НИКАКВИ ИНЖЕКЦИИ НИКАКВИ ИНЖЕКЦИИ НИКАКВИ ИНЖЕКЦИИ и ако пак някой не е разбрал и има съмнения НИКАКВИ ИНЖЕКЦИИ!

#105 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 11 October 2009 - 09:18 PM

Много много сме писали по въпроса за кастрацията и затова сега ще се огранича до най-важното. Сега е идеалният момент за кастрация! Котето е на навършени 6 месеца и всеки момент ще се разгони така че изобщо не отлагайте повече предвид на факта, че е дворно. Кастрацията преди първото разгонване сваля риска от рак на гърдата до 3% на по-късна възраст. Виждала съм разранен и кървящ аденокарцином на раждала и кърмила котка, която беше само на 5 годинки и почина в ужасни мъки ... Въпреки операцията и опитите ни да я спасим. Статистиката освен това показва, че кастрираните своевременно животни живеят до 3 години повече. На ЛС ще ви дам координатите на многократно изпитани ветеринарни лекари, които са направили стотици кастрации.

#106 Потребителят е офлайн   Pastor Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 03 November 2009 - 03:49 PM

Всичко казано до тук е прекрасно! Съгласен съм с това, че кастрацията е решение на проблема....НО
Ако имам в двора си 5-6 котета средно по 50-60 лв на коте за кастрация.......си се получава една много солена цифра.
А въпросът не търпи отлагане и за съжаление скъпата операция ( ами излиза, че парите за кастрацията са ми парите за дървата за отопление за зимата)!!! Кое да предпочета?
User's Signature

Студенти, икономисвайте отпадъците! Те са за вас.

#107 Потребителят е офлайн   Pastor Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 03 November 2009 - 03:56 PM

Цитат(Pastor @ Nov 3 2009, 04:49 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Всичко казано до тук е прекрасно! Съгласен съм с това, че кастрацията е решение на проблема....НО
Ако имам в двора си 5-6 котета средно по 50-60 лв на коте за кастрация.......си се получава една много солена цифра.
А въпросът не търпи отлагане и за съжаление скъпата операция ( ами излиза, че парите за кастрацията са ми парите за дървата за отопление за зимата)!!! Кое да предпочета?

Забравих и трябва да добавя - нито едно не е родено при мен ВСИЧКИ СА "ПРИШЪЛЦИ" и останаха да живеят в моя двор- давам им храна, обезпаразитявам ги с Frontline Спрей и FRONTLINE spot, осигурил съм им всичко което е необходимо , плюс обич и игра.
User's Signature

#108 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 03 November 2009 - 04:24 PM

Потърсете местата за безплатните кастрации на бездомни кучета/котки ИЛИ клиниките, които работят с намаление за бездомни или много животни. Така няма да се наложи да избирате, а ще свършите всичко което искате, без да се получава патовата ситуация, че напролет да имате всички женски родили по 5-6 бебета, които после да няма пък изобщо как да кастрирате.
Човек ако е решил нещо, намира начин, и аз ви желая УСПЕХ.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#109 Потребителят е офлайн   Pastor Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 03 November 2009 - 05:41 PM

Цитат(samotnata @ Nov 3 2009, 05:24 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Потърсете местата за безплатните кастрации на бездомни кучета/котки ИЛИ клиниките, които работят с намаление за бездомни или много животни. Така няма да се наложи да избирате, а ще свършите всичко което искате, без да се получава патовата ситуация, че напролет да имате всички женски родили по 5-6 бебета, които после да няма пък изобщо как да кастрирате.
Човек ако е решил нещо, намира начин, и аз ви желая УСПЕХ.

Знам и ще го направя - просто споделих проблема си. Иначе знам адресите на кабинетите ще ги возя 100 тина километра отиване и връщане и ще стане работата, но е доста зор! ud_009.gif Иначе ето ги Котета!

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

#110 Потребителят е офлайн   Pastor Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 03 November 2009 - 05:42 PM

Жалко, че качеството е ужасно! Съжалявам ud_009.gif
User's Signature

#111 Потребителят е офлайн   daniel_panayotov Икона

Публикувано: 09 December 2009 - 01:34 PM

снощи по4ина моето коте казваше САРКА наи уникалната сиамка с каса опаш4ица беше уникално красиво и добро котенце близо 19 години е гледах ,ако кажа 4е по4ти годините в моето израстване тя беше до мен няма да излажа по4ина ...от задушаване имаше тумор4ета едно голямо и 2 по малки но нямаше никакви рани само се виждаха и бяха тварди на пипане ..за няколко месеца (2-3) ги разви ..за 3-4 дена се промени драсти4но последните дни отслабна спря да се храни когато пишкаше е болеше и падаше ..наложи се храната водата да и се давва в леглото и така до снощи когато полу4и криза и ми издахна в рацете ...попаднах на този форум и видях 4е тука ако го напиша ще ме разберете боли ме толкова много оби4ах е с цялото си сърце и душа ...това бешее наи благородното саздание което бях виждал тя беше не животин4ето ми а тя ми беше като сестри4ка 19 години тя бе 4аст от мен ...искам да ви кажа 4е навремето когато и бяха давани тези хап4ета контрасех никои не беше ни казал за тези страни4ни ефекти ...за което ги мразя тези ветеринари защото не казваха на стопаните кое е наи добро за техния домашен лубимец ...оби4ам те моми4ето ми и никога няма да те забравя ти си в сарцето ми по4иваи в мир мили4ката ми :((((((

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#112 Потребителят е офлайн   (archy) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2010 - 12:18 PM

Здравейте!
Преди 6 дни(вторник) откриха пиометра на писаната ми. В четвъртък я оперираха по спешност и вече се вътановява. направиха вътрешен шев, за да не я стресираме още веднъж с махане на конци. Вета ни предписа две хапчета, от които трябва да даваме по четвърт сутрин и вечер. Досега я храних с РК за котки с намалена активност, но и взех две малки консерви Хиллс. Да взема ли суха храна на РК за кастрирани котки или да карам с обикновена?

#113 Потребителят е офлайн   fanka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 January 2011 - 01:53 PM

виждам, че темата не е била активна скоро, но ми е много нервно и ми се иска да пиша някъде ... Кастрирахме мацинка преди няма и два месеца .. всичко екстра, раната зарастна добре, тя щастлива, мъркаща и постоянно гладна :md_064: докато преди седмица не открихме малко топче в долната част на корема ... а после усетих, че всъщност са 3 топчета, в редичка ... Днес ходихме в клиниката, където я кастрираха и ни препоръчаха да направим биопсия. Лошото е, че не можаха да ни кажат нещо конкретно - самата докторка се изненада колко скоро след операцията е направила бучки, дори не беше сигурна дали са тумори. Сега умирам от страх какви ще са резултатите от биопсията .. а ако се наложи пак да се оперира не знам как ще го понесе - отново пълна упойка :dh_188: На някой случвало ли се е подобно нещо, възможно ли е все пак да не са тумори ?

#114 Потребителят е офлайн   Ирка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2011 - 05:35 PM

Как е котето? Излязоха ли резултатите? Много стискам палци.

#115 Потребителят е офлайн   fanka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 January 2011 - 09:03 PM

Показване на мнениетоИрка, в 14 January 2011 - 04:40 PM, написа:

Как е котето? Излязоха ли резултатите? Много стискам палци.

още не сме правили биопсия, най-вероятно ще е в понеделник. Вече не са 3 топчета, едно цяло е, леко подуто и плътно (но меко) ... Кой знае какво е, но имам надежда, че не може да е тумор и толкова бързо да се развива ... А тя си е все така добре - тича, похапва стабилно, глези се ...

#116 Потребителят е офлайн   plameni_p Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 March 2011 - 01:17 PM

Здравейте,
имаме котка на около 3 години, преди няколко дни прибрахме една бездомна маца, която обаче се оказа бременна. Не мога и да си помисля да гледаме и малки котенца, докторът препоръча кастрация, но мен самата мисъл ме отблъсква. В същото време друг вариант не виждам - няма как да я оставим пак на улицата, едва ли бихме могли да намерим приемен дом. Какво да правим, бихте ли ме посъветвали?
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#117 Потребителят е офлайн   Sev Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 10 December 2011 - 08:25 PM

Котаракът ми го кастрирахме като беше още бебе - колкото са по-малки, толкова по-лесно се възстановяват и не се травмират чак толкова... Така поне ми казаха тогава, аз си мисля, че да те натикат в клетка и да ти обръснат лапата, за да ти бият инжекция си е травмиращо, но какво ми разбира главата... :smile:
Преди да стана стопанка на Звяра винаги сме имали котки на село, нито една от тях кастрирана. Знам, че всяка пролет се раждаха котенца и се изхвърляха... Това и ме накара да се замисля и да кастрирам моя, въпреки че - поради липса на информация естествено - се чувствах, все едно го водя да го убиват...
Сега сме много доволни - и аз, и той. Живеем си спокойно, нямаме проблеми с бягания, любовни терзания, комшии и хазяи. Та наистина, темата е повече от нужно да се популяризира. Друг е въпросът, че ще бъде трудно, много трудно...

#118 Потребителят е офлайн   krisikiss Икона

Публикувано: 16 January 2012 - 12:37 PM

Здравейте! Имам котарак на 4 години, не е кастриран, никога не съм му давала хапчета или подобни вредящи му медикаменти. Никоя друга година не съм имала проблеми с разгонване или нещо подобно, нямалко е прояви като маркиране на разни места, раздразнителност и т.н. Само малко намаляваше храненията, но се държеше прилично. Полежението сега е доста по-различно и нямам представа защо се получава това. Общо взето картинката е следната: напада мен и семейството ми, като мен ме захапа с невероятна злоба и се стигна до лекар, затворих го в едната стая, защото е наежен и мяука все едно ще ни скочи. Искам да попитам, дали това е от разгонването и може ли да го кастрираме незабавно, има ли значение в кой период се прави? Положението е критично, а аз искам просто всички да живеем нормално под един покрив, защото държа на това същество прекалено много!

#119 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 16 January 2012 - 03:16 PM

Напълно възможно е да се държи агресивно именно от разгонването и да, може да го кастрирате веднага и ви съветвам да не отлагате. Имайте предвид, че е възможно да отнеме време след кастрацията преди да се кротне. Хормоните продължават да са в кръвообращението от 1 до 3 месеца след кастрацията.

#120 Потребителят е офлайн   krisikiss Икона

Публикувано: 16 January 2012 - 04:27 PM

Важното е да се оправят нещата, благодаря много. Ще го заведем още тези дни, надявам се всичко да се нареди..

• (8 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

3 потребители четат тази тема
0 потребители, 3 гости, 0 анонимни