Dog.bg Форуми : Митове за хъскито

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (17 Страници) +
  • « Първа
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Митове за хъскито

#301 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 23 January 2013 - 02:20 PM

Сутринта като разхождах кучетата, две деца първоначално се стреснаха, ама после като приближихме казаха, че Неро е майката, а Стреличка бащата :D :D :D Неро винаги е майката!
User's Signature

Качена снимка

#302 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 23 January 2013 - 02:29 PM

Показване на мнениетоFlawless, в 23 January 2013 - 02:20 PM, написа:

Сутринта като разхождах кучетата, две деца първоначално се стреснаха, ама после като приближихме казаха, че Неро е майката, а Стреличка бащата :D :D :D Неро винаги е майката!

Децата са много сладки как си ги измислят :) :ab_041:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#303 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2013 - 05:26 PM

Показване на мнениетоnushcho, в 23 January 2013 - 02:29 PM, написа:

Показване на мнениетоFlawless, в 23 January 2013 - 02:20 PM, написа:

Децата са много сладки как си ги измислят :) :ab_041:

Да, определено! На тях не им се сърдя, ама като някоя дебела леля каже за Неро : "Тази дебеланка съм я виждала и преди" и ми се вдига кръвното! :db_046:
User's Signature

Качена снимка

#304 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2013 - 08:18 PM

При нас е обратното. Винаги когато сме се разхождали с Джек и Прешъс или Джек и Арвен - черното куче ВИНАГИ е било мъжкото. Въпреки очевидната, очеизбождаща разлика във височината и габаритите на Джек спрямо Арвен и Прешъс. Той винаги е набеждаван за женската, а те - мъжки!

А наскоро се получи и друг забавен момент.
Разхождахме с Нара от форума, съответно с Ари и Джек и ни спира човек, гледа Джек, гледа Ари (за справка, разлика в размерите между Джек и Ари също има и то не малка) и ме пита "той малък ли е". Аз казвам "Да, на 5." Човека ме пита "Месеци?". Аз "Не, 5 години."

Edit: Между другото такива обърквания няма, когато сме с Джек и дъщеря му, която също е кафява. Тогава много лесно се ориентират кое е мъжко, кое женско, кое по-голямо и по-малко. А те двамата доста си приличат и като височина нямат много голяма разлика.
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#305 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2013 - 10:58 AM

Показване на мнениетоxael, в 23 January 2013 - 08:18 PM, написа:

При нас е обратното. Винаги когато сме се разхождали с Джек и Прешъс или Джек и Арвен - черното куче ВИНАГИ е било мъжкото. Въпреки очевидната, очеизбождаща разлика във височината и габаритите на Джек спрямо Арвен и Прешъс. Той винаги е набеждаван за женската, а те - мъжки!

А наскоро се получи и друг забавен момент.
Разхождахме с Нара от форума, съответно с Ари и Джек и ни спира човек, гледа Джек, гледа Ари (за справка, разлика в размерите между Джек и Ари също има и то не малка) и ме пита "той малък ли е". Аз казвам "Да, на 5." Човека ме пита "Месеци?". Аз "Не, 5 години."

Edit: Между другото такива обърквания няма, когато сме с Джек и дъщеря му, която също е кафява. Тогава много лесно се ориентират кое е мъжко, кое женско, кое по-голямо и по-малко. А те двамата доста си приличат и като височина нямат много голяма разлика.

:af_089:
User's Signature

Качена снимка

#306 Потребителят е офлайн   Didi168 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 February 2013 - 01:45 AM

Аз кво да кажа като носих Съни на ръце до вет-а за ваксина и две момиченца на по 15 години супер изумено ме питаха "Това какво е, куче ли е?" Качена снимка

Искам да ви питам мит ли е, че хъскитата не лаят?!?!?
User's Signature

... Don't remember where I was
I realized life was a game
The more seriously I took things
The harder the rules became...

Качена снимка

Качена снимка

#307 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 07 February 2013 - 11:39 AM

Лаят, но рядко. Зина по-често скимти ако иска нещо. Случва се и да вият. Зина лае само в изключителни случаи, когато наистина се случва нещо забележително и важно около нея. Другите ми две кучета си джавкат ей така без причина, Зина никога за щяло и нещяло. Но пак е индивидуално.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#308 Потребителят е офлайн   Didi168 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2013 - 12:51 AM

Случайно попаднах на една обява за бебета хъскита, в която пише: "Ушите са вече изправени (знак, че кучето е качествено)."

Качена снимкаКачена снимкаКачена снимка
User's Signature

... Don't remember where I was
I realized life was a game
The more seriously I took things
The harder the rules became...

Качена снимка

Качена снимка

#309 Потребителят е офлайн   MiSs KiSs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 February 2013 - 07:07 PM

Показване на мнениетоDidi168, в 18 February 2013 - 12:51 AM, написа:

Случайно попаднах на една обява за бебета хъскита, в която пише: "Ушите са вече изправени (знак, че кучето е качествено)."

Качена снимкаКачена снимкаКачена снимка

Аууу разбирачите те!!! Какво ли не съм чувала:
- ако устните не са му черни не е породисто! (това за черно-белите, ами кафявите какви устни требва да имат не се знае... Качена снимка)
- ако има петна по корема - не е породисто!!!
- ако на мекото на лапите има петна пак не е породисто!
- най-великата простотия - "ако носа му изсветлее не е породисто"...

А още на първите разходки на Джак един човек ни се хилише, и вика: "Това е хъски, нали. Те стават много големи, около 60кг." !!!
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Винаги ще останеш в сърцето ми, Ричи (1992-2009)

#310 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 February 2013 - 09:19 PM

Мит ли е да видиш закопчано хъски с белезници заедно със стопанката си на "трамвая" в районното :td_188: Арестувани за хулигански прояви и нарушаване на обществен ред :wg_053: Въобще не е мит...... :ac_007: :ac_007: :ac_007: Паднах от смях като видях снимката....така ми се иска да ви я пусна, но....няма как :ac_007: :ac_007: :ac_007:
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#311 Потребителят е офлайн   Caprisha Икона

Публикувано: 15 August 2014 - 04:54 PM

Вчера си осиновихме нашата сладка Съни, по паспорт е на 1 год. и 7 мес., кастрирана е и ваксинирана. Не ме интересува силно дали е чистокръвна ( макар че бабите на село веднага познаха, че е Хъски ). Днес я водихме на ветеринар 15 кг. , казаха, че е добре само козината и пада лесно и самия косъм е твърд, което се дължи на липсата на пълноценна храна. Интересува ме дали не е много слаба и какво да направя за козината и, освен храната ?

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#312 Потребителят е офлайн   Татяна Иванова Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 August 2014 - 11:50 AM

Красавица ти е Съни! Да е жива и здрава! Някой хора дават бирена мая, помага за козинката, а също така ще стане по-лакома от нея и ще качи някое килце. Има и други витамини и добавки за козина за пролетно-летния сезон когато я сменят, но моето скромно мнение (което въобще не натрапвам) е, че качествената храна си съдържа всичко в нея и ако няма някакъв медицински проблем няма нужда от добавки. За твое успокоение може да прибавиш нещо към храната, но винаги се съветвай предварително с ветеринаря, защото във форума един ще ти каже: "дай и това", друг: "дай онова" и само ще се объркаш. Пусни още снимки на хубавицата във фотогалерията да и се порадваме. :ae_085:

#313 Потребителят е офлайн   channing Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 21 August 2014 - 02:55 AM

Питали са ме повечето простотии,за които пише в темата.
За различните очи, килограмите, носа, че е вълк и т.н. :ab_041:
Като цяло в повечето случай ме забавляват, но когато човека отсреща е "разбирач" е дразнещо.
Моето хъски не е от развъдник и нямам претенции колко точно е породисто, но озни ден ми обясняваха, че щом не са и различни очите, значи е менте.:ab_041: :ab_041:
Друго, което ме е забавлявало много е следната история.Сядаме на заведение и заговаряме за кучета.Моя колежка, която има бяло хъски (сестра на моето) показва снимка, след което, една дама започна да й обяснява, че това не е хъски и са я излъгали много сериозно, само и взели парите и т.н.
След, което аз показвам снимка на моето куче и въпросната разбирачка възкликва "Ето това е хъски!", след като и казах, че кучетата са сестри и са от едно котило, вярвайте физиономията й беше безценна! :ab_041
От тогава моето е "истинско хъски", а на колежката е "фалшиво"! :ab_041:

#314 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 August 2014 - 12:32 PM

Хахаха, забавно е било!
Но принципно и реално, е напълно възможно в едно кучило да има хъскита и "не хъскита" :db_046:
Ако още някой татко е помагал, тогава в кучилото има кученца, които не са една порода всичките. :ab_041:
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#315 Потребителят е офлайн   Татяна Иванова Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 August 2014 - 02:32 PM

По принцип ги приемах спокойно "разбирачите", но скоро взеха да ме хващат бесовете в такава компания. Особено в загражденията за кучета сбирките са да се обсъди чие куче с какво е смеска. И моя Аксел не е хъски, защото не му стои опашката навита на гърба. Даже собственика на кварталната "хъска" не го иска вече за зет, което е супер, защото ще спре да ми мели глупости. Друг пък се изказа, че сигурно съм му я дърпала като малък и съм я счупила.(на този много се смях) Трети каза, че някои по бавно я "вдигали". А и е смесен сигурно с лисица, защото е много дребен.Аз нямам адекватна реакция на такива коментари.

#316 Потребителят е офлайн   Мидрол Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 August 2014 - 08:43 AM

Да, и към мене основният въпрос е защо не са им завити опашките. А оня ден спорих с една дама, която буквално с пяна на уста ме убеждаваше, че кучетата ми тежат поне по 40 кила, а може би и по 50 :dry: Като ѝ казах, че съвсем наскоро сме мерили Джини и тя е точно 18 килограма, дамата просто не ми повярва и ми каза, че нищо не разбирам от кучета.
User's Signature

#317 Потребителят е офлайн   petty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 August 2014 - 08:56 AM

Ето няколко,които съм чувала:
-Хъскито е само черно-бяло
-Хъскито се ужасява от самотата
-Хъскито е с дълга козина
-Хъскито не издържа на топлина
-Хъскито винаги е със сини очи
Най-абсудния мит е този,че кучето е с дълга козина.Хъскито винаги е с къса,а това с дългата е кръстоска,но наистина има такова хъски,но то е отделна порода и се казва Макензи хъски.
Хъскито издържа на топлина,стига да има на разположение много вода и да седи на прохладно място.
Хъскито не се ужасява от самотата,стига да е добре обучено да седи само.Впрочем всички кучета се ужасяват от самотата.
Хъскито не винаги е със сини очи-може да са кафяви,или различни,напр. едното кафяво , другото синьо.
Хъскито може да бъде освен черно бяло,кафяво-бяло,често бяло,тъмнокафяво-бяло

#318 Потребителят е офлайн   petty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 August 2014 - 09:06 AM

Често се бърка хъскито с клий кай,но те са две отделни породи.Първата снимка е на Сибирско хъски,а втората е на Аляско клий кай

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#319 Потребителят е офлайн   MiSs KiSs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 August 2014 - 03:01 PM

Клий кай са много по-мънички, по-скоро приличат на пумеран. Ако се види на живо, човек ще реши, че е мини хъски, но няма да се сбърка с такова (ако някога същият човек е виждал и хъски на живо).
Има си стандарт на породата. Хубаво е ние, собствениците на хъски (или хъскиподобни) да знаем какъв е стандарта и с какво точно нашето не отговаря на него.
Завитата опашка на гърба не е признак за нечистопородност, а се смята за минус при представителя на породата.
Моят Джак има перфектна опашка за хъски (виснала надоло, права, а когато се напери не докосва гърба), черно-бял е, със сини очи... но до там. Почти всичко останало не му е на хъски! :af_089:
Хес пък има идеални пропорции като за хъски, единствено майка му му е настъпала опашката при раждането и сега вмето да я маха като махало я върти като хеликоптер. Въпреки визията си обаче (която се доближава на 99% към стандарта) баба му е лайка.
Глупостите от сорта на "ако не еди-какво си - не е хъски" ги попарвам много бързо като им обясня какъв е стандарта на породата, а ако продължават да си мелят тяхното, ги моля очтиво да се образоват и тогава да говорят.
Една такава леля ми обясняваше как имали хъски, което бил световен шампион и тежал 45кг!!! :ud_009: Еми няма съдия, който да отчете това за нормално!
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Винаги ще останеш в сърцето ми, Ричи (1992-2009)

#320 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 August 2014 - 10:01 PM

Аляския кли кай са в три размера. Въпреки това реално не може да се бърка с хъскито, ако човек познава породите. Да не говорим, че Аляски кли кай в България няма... как тогава ще го бъркат "осведомените" :md_064:
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

• (17 Страници) +
  • « Първа
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни