Митове за хъскито
Публикувано: 23 January 2013 - 02:29 PM
Flawless, в 23 January 2013 - 02:20 PM, написа:
Децата са много сладки как си ги измислят :)

Публикувано: 23 January 2013 - 08:18 PM
А наскоро се получи и друг забавен момент.
Разхождахме с Нара от форума, съответно с Ари и Джек и ни спира човек, гледа Джек, гледа Ари (за справка, разлика в размерите между Джек и Ари също има и то не малка) и ме пита "той малък ли е". Аз казвам "Да, на 5." Човека ме пита "Месеци?". Аз "Не, 5 години."
Edit: Между другото такива обърквания няма, когато сме с Джек и дъщеря му, която също е кафява. Тогава много лесно се ориентират кое е мъжко, кое женско, кое по-голямо и по-малко. А те двамата доста си приличат и като височина нямат много голяма разлика.
Публикувано: 24 January 2013 - 10:58 AM
xael, в 23 January 2013 - 08:18 PM, написа:
А наскоро се получи и друг забавен момент.
Разхождахме с Нара от форума, съответно с Ари и Джек и ни спира човек, гледа Джек, гледа Ари (за справка, разлика в размерите между Джек и Ари също има и то не малка) и ме пита "той малък ли е". Аз казвам "Да, на 5." Човека ме пита "Месеци?". Аз "Не, 5 години."
Edit: Между другото такива обърквания няма, когато сме с Джек и дъщеря му, която също е кафява. Тогава много лесно се ориентират кое е мъжко, кое женско, кое по-голямо и по-малко. А те двамата доста си приличат и като височина нямат много голяма разлика.

Публикувано: 07 February 2013 - 01:45 AM

Искам да ви питам мит ли е, че хъскитата не лаят?!?!?
Публикувано: 07 February 2013 - 11:39 AM
Публикувано: 18 February 2013 - 12:51 AM

Публикувано: 19 February 2013 - 07:07 PM
Didi168, в 18 February 2013 - 12:51 AM, написа:

Аууу разбирачите те!!! Какво ли не съм чувала:
- ако устните не са му черни не е породисто! (това за черно-белите, ами кафявите какви устни требва да имат не се знае...

- ако има петна по корема - не е породисто!!!
- ако на мекото на лапите има петна пак не е породисто!
- най-великата простотия - "ако носа му изсветлее не е породисто"...
А още на първите разходки на Джак един човек ни се хилише, и вика: "Това е хъски, нали. Те стават много големи, около 60кг." !!!

Винаги ще останеш в сърцето ми, Ричи (1992-2009)
Публикувано: 19 February 2013 - 09:19 PM

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645
"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева
Публикувано: 15 August 2014 - 04:54 PM
Публикувано: 16 August 2014 - 11:50 AM

Публикувано: 21 August 2014 - 02:55 AM
За различните очи, килограмите, носа, че е вълк и т.н.

Като цяло в повечето случай ме забавляват, но когато човека отсреща е "разбирач" е дразнещо.
Моето хъски не е от развъдник и нямам претенции колко точно е породисто, но озни ден ми обясняваха, че щом не са и различни очите, значи е менте.

Друго, което ме е забавлявало много е следната история.Сядаме на заведение и заговаряме за кучета.Моя колежка, която има бяло хъски (сестра на моето) показва снимка, след което, една дама започна да й обяснява, че това не е хъски и са я излъгали много сериозно, само и взели парите и т.н.
След, което аз показвам снимка на моето куче и въпросната разбирачка възкликва "Ето това е хъски!", след като и казах, че кучетата са сестри и са от едно котило, вярвайте физиономията й беше безценна! :ab_041
От тогава моето е "истинско хъски", а на колежката е "фалшиво"!

Публикувано: 21 August 2014 - 12:32 PM
Но принципно и реално, е напълно възможно в едно кучило да има хъскита и "не хъскита"

Ако още някой татко е помагал, тогава в кучилото има кученца, които не са една порода всичките.

JulyVell Siberians
Публикувано: 21 August 2014 - 02:32 PM
Публикувано: 24 August 2014 - 08:43 AM

Публикувано: 24 August 2014 - 08:56 AM
-Хъскито е само черно-бяло
-Хъскито се ужасява от самотата
-Хъскито е с дълга козина
-Хъскито не издържа на топлина
-Хъскито винаги е със сини очи
Най-абсудния мит е този,че кучето е с дълга козина.Хъскито винаги е с къса,а това с дългата е кръстоска,но наистина има такова хъски,но то е отделна порода и се казва Макензи хъски.
Хъскито издържа на топлина,стига да има на разположение много вода и да седи на прохладно място.
Хъскито не се ужасява от самотата,стига да е добре обучено да седи само.Впрочем всички кучета се ужасяват от самотата.
Хъскито не винаги е със сини очи-може да са кафяви,или различни,напр. едното кафяво , другото синьо.
Хъскито може да бъде освен черно бяло,кафяво-бяло,често бяло,тъмнокафяво-бяло
Публикувано: 24 August 2014 - 03:01 PM
Има си стандарт на породата. Хубаво е ние, собствениците на хъски (или хъскиподобни) да знаем какъв е стандарта и с какво точно нашето не отговаря на него.
Завитата опашка на гърба не е признак за нечистопородност, а се смята за минус при представителя на породата.
Моят Джак има перфектна опашка за хъски (виснала надоло, права, а когато се напери не докосва гърба), черно-бял е, със сини очи... но до там. Почти всичко останало не му е на хъски!

Хес пък има идеални пропорции като за хъски, единствено майка му му е настъпала опашката при раждането и сега вмето да я маха като махало я върти като хеликоптер. Въпреки визията си обаче (която се доближава на 99% към стандарта) баба му е лайка.
Глупостите от сорта на "ако не еди-какво си - не е хъски" ги попарвам много бързо като им обясня какъв е стандарта на породата, а ако продължават да си мелят тяхното, ги моля очтиво да се образоват и тогава да говорят.
Една такава леля ми обясняваше как имали хъски, което бил световен шампион и тежал 45кг!!!

Винаги ще останеш в сърцето ми, Ричи (1992-2009)
Публикувано: 25 August 2014 - 10:01 PM

JulyVell Siberians