Dog.bg Форуми : Митове за хъскито

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (17 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Митове за хъскито

#201 Потребителят е офлайн   jorji Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 04 December 2009 - 11:42 AM

чакалите по лесно може да свикнат с хора... те са кат горски кученца. Не са толкова предпазливи и са доста по лекомислени, като мен ab_041.gif ab_041.gif Пък и са многоооо! Популацията им е силна и расте (: Случвало ни се е докато сме вечерта покраи огъня да си чакат отстрани да се мотат и само като легнем да налазват лагера dry.gif

но като цяло не е хуманно да се държат диви животни в плен и е противозаконно! ea_103.gif

#202 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 04 December 2009 - 12:30 PM

Цитат(jorji @ Dec 4 2009, 11:42 AM) <{POST_SNAPBACK}>
чакалите по лесно може да свикнат с хора... те са кат горски кученца. Не са толкова предпазливи и са доста по лекомислени, като мен ab_041.gif ab_041.gif Пък и са многоооо! Популацията им е силна и расте (: Случвало ни се е докато сме вечерта покраи огъня да си чакат отстрани да се мотат и само като легнем да налазват лагера dry.gif

но като цяло не е хуманно да се държат диви животни в плен и е противозаконно! ea_103.gif

и аз така мисля ама...няма какво да направя
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#203 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 December 2009 - 06:49 PM

Отвратително е. Горкото животно. Явно седи там за нечий сеир и благоволение ... не ми достигат изразните средства за такива "хора".
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#204 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 04 December 2009 - 09:19 PM

Цитат(Huskypower @ Dec 4 2009, 04:49 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Отвратително е. Горкото животно. Явно седи там за нечий сеир и благоволение ... не ми достигат изразните средства за такива "хора".

Присъединявам се, отвратително!
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#205 Потребителят е офлайн   Athanna Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Интереси: древни езици и култури, литература, свирене на пиано, пеене, музика, писане (поезия и кратки форми), short movies making, фотография, фотообработка, рисуване, танцуване, white sensations, джаз, цветя и животни
Икона за мнението  Публикувано: 06 December 2009 - 01:58 PM

Хехе, на мен ми се случи подобно нещо миналата седмица, когато прибрах едно коте от улицата .. Един млад човек (млад, образован, не говореше диалект) взе да ми разправя "ъъъ какво е това, остави това котенце, те котките са диви животни, котката е ловец, а и е толкова ужасно да бъдеш роб на нечии човешки чувства" ... Викам си - май е по-добре да си роб на нечии човешки чувства, отколкото на нечии нечовешки глисти... Така че, не е човешко да държиш някоя животинка като роб на своите чувства - пускайте ги всички на улиците ea_103.gif !!!
User's Signature

The best compliment they made me ever, is that we look very much alike with my dog.
~Athanna

#206 Потребителят е офлайн   excalibur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 December 2009 - 10:14 PM

Преди три дена имах случка която ще помня цял живот и ще я разказвам на всеки af_089.gif може да не ми повярва всеки,но това си беше пълна истина.Вървях в парка с моето куче и виждам мой приятел на една пейка с негов познат.Този негов познат изважда телефона и ми казва: - Ела да ти покажа на снимка истинско Хъски и ми показва снимка на Аляски маламут и ме пита.Твоето каква порода е? Видях,че е голям "разбирач" и от тук започнах КУПОНА ab_041.gif Казвам му.Това е специално селектирана порода в Китай през 2008г.за това са кафяво с бяло,за да се различават от другите.Селектирани са да издържат на по-високи температури а не като другите за минусови. ab_041.gif ab_041.gif А той цъка само и казва брейй тези Китайци какво ли не измислиха вече.Моят приятел вече започваше да се превива от смях на пейката а аз продължавам:-- Има в цял свят само 100 такива кучета и едното е в мен.Всеки месец го водя по изследвания и какво ли не,питаш ли ме какво ми е,но поне ми усигуряват храна и всичко необходимо за него. af_089.gif ab_041.gif А онзи само гледа и пули очи.А ние с моят приятел се чудехме вече какво да правим за да не се хилим много. ab_041.gif Онзи седи и гледа кучето и казва: - а бе то нещо и по-ниско ми се вижда. а аз му казвам: ами какво искаш нали е Китайско то и то като тях. Имаше още куп глупусти,но трябва да пиша цяла вечер ab_041.gif Та да знаете вече ,че нашият Брандо е made in China и то специална селекция. Хахахаххахаха хайде останете си със здраве и не се чудете вече на казанато от какви ли не разбирачи. ab_041.gif re_037.gif
User's Signature

Качена снимка

#207 Потребителят е офлайн   gabsito_94 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 December 2009 - 10:55 PM

олеее направо се попилях от смях ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif
аз пък днес половин час съм спорила с един, който се смята за голям разбирач. според него много жестоко са ме излъгали и вместо хъски са ми продали вълчак ab_041.gif било прекалено високо за хъски (42 см е висок) също после спомена и нещо че не е било и чистокръвен вълчак а някаква смеска с немска овчарка ud_009.gif ud_009.gif абе направо нямам думи.
User's Signature

To be nobody, but yourself,in a world which is doing it's best night and day,to make you everybody else,means to fight the hardest battle,which any human being can fight,and never stop fighting!

#208 Потребителят е офлайн   naskohit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 11 December 2009 - 06:56 PM

ох аман от разбирачи...няма да се впрягаш и да се ядосваш,просто се засмей и отмини,такива винаги ги има
User's Signature

Качена снимка

#209 Потребителят е офлайн   Persona Grata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 December 2009 - 07:07 PM

ab_041.gif така готино се посмях от вашите истории ab_041.gif не знам но тези истории с хъскита са винаги много смешни, ту с вълци ги бъркат, ту с канадски лисици ab_041.gif

А тази история на Екскалибур напрво ме разбиии ab_041.gif af_089.gif
да Ви е живо и здраво Китайчето wb_052.gif и другите "вълчета" wub.gif
User's Signature

Усмивката на Булдог е способна да разтопи камък
Style Bullet Prince

Качена снимка

#210 Потребителят е офлайн   Нара Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 December 2009 - 02:15 PM

Да разведрим малко обстановката - покрай последните снимки, които качих, се сетих за един въпрос, който ми се задава притеснително често - Кое око на кучето си харесвам повече. Вероятно третото.

ud_009.gif ud_009.gif

#211 Потребителят е офлайн   zahoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 December 2009 - 08:51 PM

Аз имам един въпрос, на който сигурно е отговаряно но не намерих точно къде.
Та питането ми е - мит ли или не, че хъскитата най-много бягат, може би поради гена си-вълците ?
И наистина всяка втора обява за изгубено куче касае хъски. Моля ви хвърлете повече яснота по въпроса !

#212 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 19 December 2009 - 09:10 PM

Хахах. Просто не са си ги научили хората да идват и като ги пуснат, за кучовците е "манна небесна". Изискват се малко повече упоритост и труд да се научи едно хъски, а на хората не им се занимава много много. И нали сега са "модерна" порода, ги крадат често често...
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

#213 Потребителят е офлайн   hwarang Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 December 2009 - 02:59 PM

Хората си взимат кучета и не ги обучават... и това не са само хъскита.
Едно куче не го ли обучиш , да му покажеш , че ти си шефа ... ше те прави див и щастлив.
User's Signature

Качена снимка

#214 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 December 2009 - 03:48 PM

Въпреки това от порода до порода има голяма разлика.
Хъскито е куче, което принадлежи на света. То е готово да ти бъде приятел до край, но не и да ти бъде роб. Хъскито не се страхува да се загуби, то е любпитно и винаги отворено към приключения същество, авантюрист, изследовател, всичко ново го привлича. Много хора не знаят какво представлява това куче преди да го вземат. Много хора са с мисленето, че кучето трябва да е пазач, да лае, да напада по команда. За това едни са разочаровани, а други очаровани от независимия му дух, безстрашие, от качествата на пирятел, който е като всички нас, не обича да изпълнява заповеди. Трябва да намериш подход към него. То не е тъпо куче, то е куче, което преценява и реагира подобаващо ако намериш пътя на разбирателството с него.
За това се губят, защото хората не се справят с тяхното обучение и темперамент. Хъскито знае пътя към дома, целта му не е да избяга. Проблемът е в това, че в градски условия има достатъчно неща, които биха му попречили да бъде отново у дома. (коли, хора и др.) За това в повечето случаи вината е в хората.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#215 Потребителят е офлайн   tsvetanov Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 22 December 2009 - 11:39 AM

Страшно весела тема. Не съм чувал повече от митовете и искрено им се радвам. Нека само да допълня... Кучето ми, докато виждаше нито лаеше, нито нападаше. Дори и когато то е с мен и вижда, че се карам с некой непознат за него, тя просто отива и му се гали за да спре да вика. Сега след като е сляпа прави абсолютно същото, с разликата, че започна да лае, когато на врата се звънне...

#216 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 December 2009 - 02:04 PM

Цитат(Huskypower @ Dec 21 2009, 02:48 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Хъскито е куче, което принадлежи на света. То е готово да ти бъде приятел до край, но не и да ти бъде роб. Хъскито не се страхува да се загуби, то е любпитно и винаги отворено към приключения същество, авантюрист, изследовател, всичко ново го привлича. Много хора не знаят какво представлява това куче преди да го вземат. Много хора са с мисленето, че кучето трябва да е пазач, да лае, да напада по команда. За това едни са разочаровани, а други очаровани от независимия му дух, безстрашие, от качествата на пирятел, който е като всички нас, не обича да изпълнява заповеди. Трябва да намериш подход към него. То не е тъпо куче, то е куче, което преценява и реагира подобаващо ако намериш пътя на разбирателството с него.
За това се губят, защото хората не се справят с тяхното обучение и темперамент. Хъскито знае пътя към дома, целта му не е да избяга. Проблемът е в това, че в градски условия има достатъчно неща, които биха му попречили да бъде отново у дома. (коли, хора и др.) За това в повечето случаи вината е в хората.

НЕ СЪМ ЧЕЛА ПО-ДОБРО ОПИСАНИЕ ЗА ПОРОДАТА СИБИРСКО ХЪСКИ !

User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#217 Потребителят е офлайн   Athanna Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Интереси: древни езици и култури, литература, свирене на пиано, пеене, музика, писане (поезия и кратки форми), short movies making, фотография, фотообработка, рисуване, танцуване, white sensations, джаз, цветя и животни
Икона за мнението  Публикувано: 22 December 2009 - 05:53 PM

QUOTE (Huskypower @ Dec 21 2009, 03:48 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Май не ще да е само професипналната фотография и хъскипедийните знания, имаш и доста други завидни умения (за прекалено храбрия характер и детективски умения просто не говорим) ... Например писането с патос и реториката добре ти вървят! Кога ще напишеш книга ab_041.gif

Послепис - съжалявам за офтопика, моля да ме извините - не се сдържах просто .
User's Signature

The best compliment they made me ever, is that we look very much alike with my dog.
~Athanna

#218 Потребителят е офлайн   excalibur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 December 2009 - 01:00 AM

Поредният разбирач от кучета днес ми каза,че моето куче е със зимна козина за това е кафяво.Аз му отговорих: Точно така,по принцип лятото е с черна окраска и точно по това може да познаеш породистото Хъски ab_041.gif ab_041.gif След това да ми се подмаже md_064.gif ми каза,че моето куче си личало,че е породисто af_089.gif Така,че да знаете лятото не са ли черни вашите любимци,а зимата кафяви само може да си мечтаете за истинско Хъски af_089.gif ab_041.gif
User's Signature

Качена снимка

#219 Потребителят е офлайн   Athanna Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 29 December 2009 - 11:50 AM

QUOTE (excalibur @ Dec 28 2009, 01:00 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Поредният разбирач от кучета днес ми каза,че моето куче е със зимна козина за това е кафяво.Аз му отговорих: Точно така,по принцип лятото е с черна окраска и точно по това може да познаеш породистото Хъски ab_041.gif ab_041.gif След това да ми се подмаже md_064.gif ми каза,че моето куче си личало,че е породисто af_089.gif Така,че да знаете лятото не са ли черни вашите любимци,а зимата кафяви само може да си мечтаете за истинско Хъски af_089.gif ab_041.gif

excalibur
, лятото стават черни, заради жегата, може би козината прегаря, а зимата си възстановява цвета? Това ще да е то wb_052.gif
User's Signature

~Athanna

#220 Потребителят е офлайн   plamenko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 December 2009 - 02:15 PM

А според мен почерняват , защото не ползвате мазила от фактор 15 нагоре. ae_085.gif ab_041.gif
User's Signature

Качена снимка

• (17 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема