Подарявам полу-лабрадорчета на 1 месец
Публикувано: 27 August 2008 - 09:12 PM
dreems голям симпатяга вашия Макси(и всички негови събратя& сестрици също)!
:kuchence:
Ако трябва да го оприличавам на каква порода напомня бих казала, че има нещо от ш.о.к. - швейцарско овчарско куче или бяла немска овчарка.
Ако му давате калций би могло да вдигне по - бързо ушлетата, тъй като гледам от снимките наистина има шанс за това.
"ние тук имаме проблем.
Макс ухапа ,докато си играеше , Чарли и сега
Чарли го напада постоянно.
В момента в който го види в стаята се насочва към него и се опитва да го ухапе. Засега ги държа отделно ,но това не е решение.."
Макс - е пале.Мъжко пале на около 3 месеца като гледам от снимките.
Чарли на колко е?Има ли порода?
Според мен дали малкия Максито ще се приобщи към вашата човешко - кучешка "глутница" зависи изцяло от вас.
Не позволявайте на никой от тях да преминава "границата" на нормалните кучешки игри(борене, гризкане, гонене, подлайване..)
Дайте време и на двете кучета да свикнат едно с друго и ако ми позволите още едно намигване:когато обръщате внимание на едното винаги правете същото и за другото.
Нека се чувстват еднакво значими.
Дано си го задържите, такъв сладур - рядко се среща.
Сърдечен поздрав за всички и дано не съм притеснила никого, че писах в темата тук.
Отдолу ще сложа няколко снимки на шок за да видите какво имам предвид.
п.с.независимо на какво можем да оприличаваме подрастващия Максито не забравяйте, че е микс - брийд( смесена порода).
Изчакайте да порасне и бъдете "творец" изсмислете му тази порода, на която най - ви напомня.
И не забравяйте, че сте си го взели заради самия него, а не заради породата му ;)
дури
:kuchence:
Ако трябва да го оприличавам на каква порода напомня бих казала, че има нещо от ш.о.к. - швейцарско овчарско куче или бяла немска овчарка.
Ако му давате калций би могло да вдигне по - бързо ушлетата, тъй като гледам от снимките наистина има шанс за това.
"ние тук имаме проблем.
Макс ухапа ,докато си играеше , Чарли и сега
Чарли го напада постоянно.
В момента в който го види в стаята се насочва към него и се опитва да го ухапе. Засега ги държа отделно ,но това не е решение.."
Макс - е пале.Мъжко пале на около 3 месеца като гледам от снимките.
Чарли на колко е?Има ли порода?
Според мен дали малкия Максито ще се приобщи към вашата човешко - кучешка "глутница" зависи изцяло от вас.
Не позволявайте на никой от тях да преминава "границата" на нормалните кучешки игри(борене, гризкане, гонене, подлайване..)
Дайте време и на двете кучета да свикнат едно с друго и ако ми позволите още едно намигване:когато обръщате внимание на едното винаги правете същото и за другото.
Нека се чувстват еднакво значими.
Дано си го задържите, такъв сладур - рядко се среща.
Сърдечен поздрав за всички и дано не съм притеснила никого, че писах в темата тук.
Отдолу ще сложа няколко снимки на шок за да видите какво имам предвид.
п.с.независимо на какво можем да оприличаваме подрастващия Максито не забравяйте, че е микс - брийд( смесена порода).
Изчакайте да порасне и бъдете "творец" изсмислете му тази порода, на която най - ви напомня.
И не забравяйте, че сте си го взели заради самия него, а не заради породата му ;)
дури
Публикувано: 27 August 2008 - 10:49 PM
Еее всички малчовци дават да се снимат,само нашия не :rolleyes: а иначе не му даваме да ни се качва на главата определено!Да може би малко го глезим...но надявам се не е много лошо!Той уж гризка на игра,но като му се караш,и казваш ,,НЕ!,, ,оголва зъбки и напада!Страшничък си е,а пък и има потенциал да стане големичък!Сега ще приложим някъква тактика,която измислих,но незнам до колко ще подейства!Ще ви я споделя и вие като по-големи експерти да изкажете мнение :blink: Та значи предложих, когато се нервира много настоятелно,да му се казва тази,така позната думичка ,,Не!Ти си лошо куче!,, и да се ,,наказва,, някъде самичък за 5-10 минутки,просто да разбере,че стопанина му или дадения човек му се сърди!Пробвала съм писаното по горе със сегашното ми куче(мини шпиц-померан) и определено действа,а пък тя ваде огромна злоба,защото е мъничка и го прави от страх!А по повод ушичкити на Макс,наистина има шанс за вдигане,за разлика от наще,които ще останат в средно положение ;D Но пък какво,и така си го обичкаме,нашия малък черньо :wub: :wub: :wub:
Публикувано: 28 August 2008 - 08:21 AM
Макс и той оголва зъби да се хвърля да хапе,но ние в един период се бяхме въоръжили с вестници навсякъде и като оголи зъбите първо му казваме "не" ,и ако не ни послуша леко с вестника по муцунката.Сега вече не ги оголва когато си играе с нас :blink:.
Публикувано: 28 August 2008 - 11:07 AM
Един французин предлага следната тактика - когато палето не слуша, се хваща за вратлето и се заставя да легне в подчинена поза, т.е. странично. По този начин кучето се научава, че стопанинът стои над него в йерархията. Определено тактиката работи, не причинява болка, нито се налага да се удря кучето. Първият път, когато опитах да "подчиня" Рекс по този начин, срещнах упорита съпротива и скимтене. Сега вече (32 кг) той услужливо си ляга в подчинена поза, когато нещо е сгафил.
Публикувано: 28 August 2008 - 11:17 AM
Цитат
Един французин предлага следната тактика - когато палето не слуша, се хваща за вратлето и се заставя да легне в подчинена поза, т.е. странично. По този начин кучето се научава, че стопанинът стои над него в йерархията. Определено тактиката работи, не причинява болка, нито се налага да се удря кучето. Първият път, когато опитах да "подчиня" Рекс по този начин, срещнах упорита съпротива и скимтене. Сега вече (32 кг) той услужливо си ляга в подчинена поза, когато нещо е сгафил.
И при мен тая подчинена поза сработи, само че аз я научих от руски форум, от инструкторка по послушание. Няма значение, и моят Рекс точно така прави, като усети, че е направил нещо както не трябва. Залягва странично и се предава! ;D

прочети правилата за подписите
Публикувано: 28 August 2008 - 11:02 PM
Лелеееееееееее най накрая снимахме Мелмачето :yahoo: :yahoo: :yahoo: обаче,винаги има едно обаче,не бях взела апарата и с телефона снимките са кофти,но пък се вижда колко очерователен хеликоптер (зарад ушенцата :P) е мъничкото съкровище :yahoo: най сладкият :wub: :P Ще сложа повечко снимки,дано не ви досади,но едва ли ;D
Публикувано: 29 August 2008 - 10:06 AM
:yahoo: много се радвам,че успях да ви зарадвам :blink: Ще пускам повече снимки,но понеже той,почти никога не е мирен, е малко трудно!Но обещавам :blink: Иначе ,,хеликоптерчо,, винаги се хваща с лапичка,още веднага,когато го взехме от Нели :blink: много е сладък с това негово си номерче,и честичко с батко му го имитираме ;D Имам едно въпросче,става въпрос дали Мелмак може да дойде с нас на разходка до Витоша или имаме идея за село,2-3 дни?Още е на първа ваксина,но пък ветеринаря каза,че може да се извежда,стига да няма срещи с друго куче???Та,дали все пак е възможно?Че ние за напред много ще го водим напред,назад калпазанчо,но понеже първата му разходка се пада горе-долу октомври и незнам до колко времето ще позволява дълги разходки,а малкия го очакват,много такива :blink: тъй като ние много ходим по горички и паркчета,ще е винаги с нас!Айде много шарлатански целуФФФФФки :P :wub: :wub: :wub:
Публикувано: 29 August 2008 - 10:37 AM
Мухоморче не дърпай дявола за опашката. Преди години кученце ми умря от гана. Не беше имало контакт с други кучета. Но го извеждах с 1 ваксина в градинката срещу нас.

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг
Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg
Публикувано: 29 August 2008 - 12:23 PM
Даа и аз съм на мнение,че на село ще му е много готино!Ама пък да не вземе да ,,литне,, през оградата ;D като набере скорост и развее ушлетата :P След малко отивам да си го нацелувам,че така ми липсва :blink: добре че ми е на 4-5 спирки само и мога бързичко да отивам да го мачкам :wub: а това за обувките си е точно така,пък и той тооолкова много ги обича :blink: